Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές στην Αργεντινή


 


Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές στην 53η μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε σ στην Αργεντινή. Οι Έλληνες νικητές του διαγωνισμού είναι: Λώλας Παναγιώτης Χρυσό Μετάλλιο, Δημάκης Παναγιώτης Αργυρό Μετάλλιο, Μουσάτωβ Αλέξανδρος Χάλκινο Μετάλλιο, Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας από τη Ρόδο Χάλκινο Μετάλλιο, Τσίνας Κωνσταντίνος Χάλκινο Μετάλλιο, Τσαμπασίδης Ζαχαρίας όπου απέσπασε Εύφημη Μνεία.
Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η χώρα μας βρέθηκε στην 25η θέση ανάμεσα σε 103 χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παίρνουμε χρυσό μετάλλιο το οποίο δημιουργεί την πεποίθηση ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα, γιατί τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν πέρα από το ταλέντο τους, δουλεύουν πολύ και έχουν ήθος. Φέτος και τα έξι παιδιά που συμμετείχαν βραβεύτηκαν, οπότε κατάφεραν να έχουν το απόλυτο της επιτυχίας.

Η ελληνική εταιρεία Μαθηματικών προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση. Κάθε χρόνο διοργανώνει πέντε εξετάσεις, όπου ανάμεσα από 15.000 παιδιά βγαίνουν δύο εθνικές ομάδες. Η μία είναι των μικρών, στην οποία συμμετέχουν παιδιά μέχρι 15μιση ετών και η άλλη είναι των νέων μέχρι την ηλικία των 19, δηλαδή να βρίσκονται ακόμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου