Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Χειροπέδες στο "Γέροντα Παστίτσιο"


Χειροπέδες στο


Στις περίεργες μέρες που περνάμε ως χώρα φαίνεται ότι η σάτιρα δε συγχωρείται... Δεν εξηγείται αλλιώς η σημερινή ανακοίνωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ότι συνελήφθει την προηγούμενη Παρασκευή στην Εύβοια ο άνθρωπος που διατηρούσε τη σατιρική σελίδα στο Facebook, "Γέροντας Παστίτσιος",  ο οποίος κατηγορείται για "κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων", μέσω του Facebook.
Η συγκεκριμένη σελίδα απέσπασε τα φώτα της δημοσίοτητας, όταν χιουμοριστικό post της για θαύμα του "Γέροντα Παστίτσιου" στις Σέρρες πέρασε σε διάφορα ηλεκτρονικά αλλά και έντυπα ΜΜΕ ως θαύμα του Γέροντα Παϊσιου (τον τρόπο με τον οποίο είχε διαδωθεί η συγκεκριμένη ιστορία μπορείτε να τον δείτε εδώ). Προφανώς, η "απογοήτευση" των ανθρώπων που έσπευσαν να αναμεταδώσουν ή να πιστέψουν το "θαύμα" τους οδήγησε στην "καταγγελία" της συγκεκριμένης σελίδας, καθώς όπως γίνεται λόγος στην ανακοίνωση "το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο".
Αντίστοιχη καταγγελία είχαμε (πριν λίγες μέρες) και μέσα στη Βουλή, από το βουλευτή του κόμματος της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.
To θέμα της σύλληψης του εμπνευστή και διαχειριστή της συγκεκριμένης σελίδας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα ελληνικά και ξένα social media. Ενδεικτικό είναι ότι το hashtag #FreeGeronPastitsios είναι στην πρώτη τριάδα των trending topics παγκοσμίως στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου