Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Δεκατισμός


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ποιο είναι το βαθύτερο πρόβλημα της μεταπολιτευτικής «παράγκας», η πηγή της παρακμής μας, που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού; Είναι η μετάθεση του κέντρου της πραγματικής εξουσίας, από την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία στα χέρια των διαπλεκόμενων «νταβατζήδων», αυτή την περίεργη συνομοταξία μπετατζήδων, καναλαρχών, προέδρων ομάδων, τραπεζιτών, ημιλαθρέμπορων και προμηθευτών του Δημοσίου.
Με ένα πελάτη, κυρίως, το κράτος, ήτοι ένα έκαστο εξ ημών, στήσανε φάμπρικα και αρμέξανε μέχρι αίματος κρατικούς προϋπολογισμούς, δάνεια, ευρωπαϊκά προγράμματα κι επιδοτήσεις.
Τα ‘φαγαν όλα μέχρι φόδρα, εμείς μείναμε ρέστοι, κι αυτοί πάλι συνωστίζονται στην αφετηρία για να φάνε κι ότι θα ‘ρθει με το σταγονόμετρο από τα νέα δάνεια του προγράμματος διάσωσης.
Παράλληλα, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι στελέχωσαν τους μηχανισμούς της λεηλασίας και τον κλάδο προπαγάνδας τους, ήτοι τα φεσωμένα ΜΜΕ, που λειτουργούν παραπλεύρως της συνολικής μπίζνας τους, με ένα παρακμιακό ψευτοπροοδευτικό σκυλολόϊ.
Με το ‘να χέρι κλέβανε και με το άλλο αποδομούσανε την εθνική ταυτότητα, τα σύμβολα και τους ήρωες του Έθνους μας, τα ηθικά πρότυπα του λαού μας και τον πατριωτισμό του. Στόχος να γίνει η κοινωνία ένα βρόμικο ζυμάρι.
Από πάνω τρώγανε κι από πίσω αφοδεύανε, διά των υπαλλήλων τους, τον τάχα μου «προοδευτικό», αριστερό τους κόπρο πάνω στην λαϊκή συνείδηση, κυρίως των νέων. Σε αυτές τις μηδενιστικές κοπριές φυτρώσανε οι ρεπούσειες και βερέμιες απόψεις κι οι φορείς τους.
Καβαλικέψανε στο σβέρκο της θεσμικής, συνταγματικής εξουσίας, στο σβέρκο όλου του Έθνους και παχαίνανε – παχαίνανε, ώσπου λυγίσανε τα γόνατα της Πατρίδας από το βάρος τους.
Όπως στην οικονομία, έτσι και στην Παιδεία, στον δημόσιο λόγο, στις τέχνες, αυτοί οι κλεπτοκράτες αποδομητές, μετέτρεψαν τα πάντα σε ερειπιώνα. Γίναμε, από την παραγωγική μας βάση ως την κουλτούρα μας, σαν την μπαταρισμένη καλύβα του Καραγκιόζη. Αυτοί βέβαια, όπως πάντα, απέναντι, στο σεράϊ.
Ακόμη κι αν μας κουρέψουν γενναία το χρέος και μας στείλουν πακτωλούς για την περιβόητη ανάπτυξη, μπορούμε να ξεφύγουμε από την κρίση αφήνοντας αλώβητη την μισελληνική κλεπτοκρατία; Ποτέ, αδέρφια. Πάλι στον άσο θα βρεθούμε κι αυτοί θα ξαναγίνουν σαν παλαιστές του σούμο πάνω στο σβέρκο μας.
Υπάρχει η άποψη πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους ξηλώσει, γιατί απλούστατα σχεδόν όλη η πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού κόσμου, είναι έτσι. Διεφθαρμένοι, χωμένοι στα σκατά ως τα ρουθούνια. Πως αν βάλουμε χέρι, τότε αυτό δεν θα έχει τελειωμό και θα ξεχαρβαλωθεί ο τραπεζικός και κατασκευαστικός τομέας, η ενέργεια, ο εκδοτικός και ραδιοτηλεοπτικός χώρος κι επειδή οι πολιτικοί υπάλληλοι τους είναι πλήθος, το ντόμινο θα πάρει σβάρνα κι όλα σχεδόν τα αστικά κόμματα αλλά και κάτι μιξοπαρθένες της καθεστωτικής αριστεράς.
Έχω λοιπόν και γι’ αυτό μια ταπεινή πρόταση. Βγαλμένη από τα βάθη της Ιστορίας. Λέγεται δεκατισμός. Την αναφέρει ο Τάκιτος. Την εφάρμοσαν οι Ιταλοί στο Καπορέτο κι οι Γάλλοι στο μέτωπο, κατά τον Α’ ΠΠ.
Όταν μια στρατιωτική μονάδα στασίαζε συνολικά εν πολέμω, αφού δεν μπορούσαν να τους εκτελέσουν όλους, τότε τους έβαζαν στη γραμμή και μετρούσαν ανά δέκα. Τον δέκατο κάθε δεκάδας τον έβγαζαν μπροστά οι Ρωμαίοι και τον μαστίγωναν μέχρι θανάτου. Στην νεότερη εποχή τους ντουφέκιζαν. Κι έτσι στάνιαραν οι υπόλοιποι.
Αν λοιπόν δεχτούμε ότι η διαφθορά, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, πολιτικών, είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να τους μπαγλαρώσουμε όλους και να δημεύσουμε τις περιουσίες τους, γιατί τάχα θα γίνει χάος, τότε οφείλουμε, τουλάχιστον, να κάνουμε έναν ανελέητο δεκατισμό.
Να σύρουμε μπροστά τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις κλεπτοκρατών – μπετατζήδες, καναλάρχες, μερικούς τραπεζίτες και τους κυριότερους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς υπαλλήλους τους – και να τους «εκτελέσουμε» με τα μέσα που προβλέπουν οι νόμοι μας.
Οι υπόλοιποι με αυτό το σοκ και δέος θα μάθουν πως το παραμύθι τέλειωσε, πως θα υποταχτούν πλέον στους κανόνες της νομιμότητας και πως κουμάντο κάνουν πάλι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού.
Παράλληλα να ξηλώσει η Πολιτεία τους βραχίονες προπαγάνδας, εκβιασμών και παραπληροφόρησης που αυτοί έστησαν πάνω στην εθνική περιουσία των συχνοτήτων, με προκήρυξη ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για όλες τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και πλέον αυστηρή εποπτεία των όρων λειτουργίας των νέων «μαγαζιών» που θα προκύψουν.
Φαντασιώσεις; Όχι. Είναι η μόνη ρεαλιστική περίπτωση να έχουν ηθική νομιμοποίηση στις συνειδήσεις των πολιτών οι πολιτικές θυσιών και η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.
Με τους κλεπτοκράτες αποδομητές αλώβητους, να περιφέρουν τα κοχίμπα τους υπομειδιώντας, η Πτώση του παρόντος πολιτικού συστήματος θα είναι απλά ζήτημα χρόνου.
Θα πουν κάποιοι, «μα πως θα γίνει με τρικομματική κυβέρνηση»; Πρώτον, εάν ο Πρωθυπουργός το ξεκινήσει, κανείς δεν θα τολμήσει να τον σταματήσει συντασσόμενος ευθέως με τους κλεπτοκράτες. Δεύτερον, η επάνοδος της αληθινής εξουσίας στα χέρια της εκλεγμένης πολιτικής τάξης, είναι προς το συμφέρον όλων.. Κυρίως όμως ωφελεί το Έθνος, υπέρ του οποίου πρέπει να υπάρχουν όλοι και όλα. Έτσι δεν είναι;

156 σχόλια στο Δεκατισμός

  1. Kώστας ΜΠ είπε:
    Έτσι. Έναν χρειαζόμαστε. Έναν για παραδειγματισμό. Έναν νέο Ανδρεάδη.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Όπως θα ‘λεγε κι η φίλη μας η Ανγκέλα “Ein macht kein”, ένας ίσον κανένας….
  2. MCA είπε:
    Σε ποιά καπιταλιστική χώρα ειδικά του Δυτικού Κόσμου ελέχγουν οι εκλεγμένοι πολιτικοί
    άρχοντες την χώρα τους;Στις Η.Π.Α ή μήπως στην Γερμανία;
    • m.s είπε:
      το θέμα είναι ποσοτικό… εκεί βγάζουν 100 και κλέβουν τα 10, εδώ βγάζουν 10 και κλέβουν τα 100.
      συμφωνώ με την πρότασή του Φαήλου ” … και να τους «εκτελέσουμε» με τα μέσα που προβλέπουν οι νόμοι μας.” διαφωνώ μόνο για το που έπρεπε να βάλει την τελεία.
    • Μανιάτης είπε:
      Ναί, σε μεγάλο βαθμό. Αν μελετήσεις τις ευρωπαϊκές μαρξιστικές θεωρίες για το καπιταλιστικό Κράτος θα καταλάβεις πως αυτό διαθέτει μηχανισμούς ελέγχου. Στην κατηγορία αυτή δεν συγκαταλέγεται το ελληνικό κράτος που είναι δομημένο από τη γέννεσή του στην λογική του πλιάτσικου.
      Οι δύο που προσπάθησαν να οργανώσουν λειρουργικό Κράτος, ο Καπποδίστριας κι ο Όθωνας, είχαν τη μοίρα που γνωρίζουμε.
      Και ήρωες έγιναν οι Μακρυγιάννιδες κι κατσιαπλάδες.
      • MCA είπε:
        Οι μαρξιστικές θεωρίες αναφέρονται όπως λες σε καπιταλιστικό ΚΡΑΤΟΣ.Μόνο που έχουν περάσει δύο αιώνες από τότε και η ένοια,ιδέα,θεσμός ΚΡΑΤΟΣ τίνει να εξαφανιστεί ή έστω να υποβαθμισθεί. Πόσο μάλλον να έχει ικανούς μηχανισμούς ελέγχου και επιβολής.Το ΚΡΑΤΟΣ αποτελεί εμπόδιο πλέον για τον καπιταλισμό.Ίσως τον εξυπηρετούσε παλαιότερα αλλά μετά τον τερματισμό του ψυχρού πολέμου νομίζω πως όχι.
    • Ο Ιθαγενής είπε:
      Σε καμία “καπιταλιστική” χώρα
      Εκεί όμως υπάρχουν κανόνες & νόμοι και αν σε πιάσουν την έκανες
      Είτε είσαι ο Γκέιτς είτε ο Μήτσος και πρόστιμο θα πληρώσεις και μέσα θα πας και βραχιόλια θα φορέσεις on air
      • MCA είπε:
        Δεν διαφωνώ,όμως εδώ ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται σε ποιό ριζικές λύσεις που κατά την γνώμη δεν θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν σε καμιά Δυτική Καπιταλιστική Δημοκρατική Χώρα.
        • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
          Η λύση υπάρχει στους νόμους μας, είναι θεσμική και δημοκρατικότατη. Μην ταξιδεύει ο νους σου σε άλλες εποχές.
        • Ο Θείος είπε:
          Άν μελτήσετε λίγο την ιστορία της Κρίσης του 1929 στις ΗΠΑ και τα μετά την εκλογή του Άττλη και των Εργατικών στην Βρετανία το 1945, πιθανότατα θα αλλάξετε άποψη.
          Για να αναφέρω μόνον την περίπτωση των 2 κορυφαίων Δυτικών Δημοκρατιών με (ακλόνητα) Καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.
          • MCA είπε:
            Αναφέρεστε στο παρελθόν όπου τα Κράτη ήταν ποιό ισχυρά σαν θεσμοί σε σχέση με τον σημερινό Διεθνοποιημένο κόσμο.Οι εκλεγμένοι άρχοντες είχαν πολύ μεγαλύτερη εξουσία από ότι σήμερα.
          • MCA είπε:
            Αναφέρεστε στο παρελθόν όπου τα κράτη ήταν ποιό ισχυρά σαν θεσμός σε σχέση με τον σημερινό Διεθνοποιημένο κόσμο.Οι εκλεγμένοι άρχοντες είχαν πολύ μεγαλύτερη εξουσία απ΄ ότι σήμερα
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Την ελέγχουν. Υπάρχουν φυσικά ισχυρά συμφέροντα, τα οποία έχουν επιρροή, έχουν όμως και όρια, που θέτουν οι νόμοι και σε καμμία περίπτωση δεν είναι πάνω από την εξουσία της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση τους υπολογίζει αλλά δεν τους φέρενει το ξυλάκι πίσω. Ενίοτε πάνε φυλακή, οι εταιρείες τους τιμωρούνται παραδειγματικά κλπ.
      • MCA είπε:
        Τα ισχυρά συμφέροντα κατά την γνώμη μου,μπορούν να υπερπηδούν τα σύνορα των κρατών,τους νόμους και την εξουσία τους.Ειδικά οι αδύναμες χώρες,σαν την δικιά μας είναι ποιό ευάλωτες.Καμιά φορά πιάνουν και από κανένα έτσι για να φαίνεται ότι υπάρχει έλεγχος και κράτος αλλά αυτό αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.
  3. tas είπε:
    Η διαπίστωση τέλεια, αλλά η λύση πάσχει. Δυστυχώς δεν είναι εφικτό η εκλεγμένη πολιτική τάξη που διαπλέκεται να δώσει κάθαρση ούτε με τη μέθοδο της δεκάτης. Θέλει ολική ανασύσταση. Θέλει δημοψηφίσματα θέλει αμεσοδημοκρατία θέλει ελβετικό σύστημα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ασπιρίνες και συγκάλυψη.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Δεν είναι όλοι διαπλεκόμενοι κι όλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφέρον να απαλλαγούν από την αρπάγη της διαπλοκής.
      Τα άλλα που λες ωραία. Με προβληματίζει όμως η συμπεριφορά τρου πλήθους.
      Αυτοί που θα ψηφίζουν στα “ελβετικά δημοψηφίσματα”, δεν είναι οι ίδιοι που βγάζουν βουλευτές τα μόγγολα της τηλεόρασης, τον αποτριχωμένο ντιντή, αυτόν που διορίζει μπροστά στα μούτρα τους όλο του του ζωή; Θέλει άλλη δουλειά πρώτα, μετά τον δεκατισμό και πριν την άμεση δημοκρατία.
  4. Μανιάτης είπε:
    Φαήλο, αυτό είναι το αυτονόητο.
    Κι αν δεν γίνει, δεν υπάρχει μέλλον.
    Ποιές, όμως, πολιτικές δυνάμεις θα το πράξουν;
  5. Δρυς είπε:
    Η πρόταση ξεχνάει πως ο δεκατισμός θα φροντίσει η διαπλοκή να ορίσει αυτούς ποιους θα βγάλει για “μαστίγωμα”. Οπότε θα την πληρώσουν οι “μικροί μεγάλοι”, και για το αν θα συμορφωθούνε οι άλλοι, βλέπουμε.
    Κανονικά θέλει ΟΛΟΙ να υποστούνε κυρώσεις, καθώς δεν μιλάμε για εκτελέσεις αλλά για πρόστιμα καμπάνες.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Δεν μιλάω απλά για πρόστιμα, αυτά θα τα βάλεις σε όλους.
      Μιλάω, για τους δέκατους των δεκάδων, γι’ αυτό που οι Γερμανοί λένε “Vernichtung”, εκμηδένιση.
  6. Συνταξιουχος Νεοδημοκρατης είπε:
    Χρυση αυγη δηλαδη
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Μαλαματένιο Σούρουπο, Χάλκινο Λιόγερμα, όπως σε βολεύει πές το αλλά κάνε ένα τσεκ απ στις εγκεφαλικές σου σπείρες. Κάπου έχεις θρόμβωση.
      • McRAKIS είπε:
        ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ. ΓΙΑ Ν.Δ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
  7. Νίκος Αργεάδης είπε:
    Φαήλε, η “πολιτεία” είναι αυτοί οι ίδιοι. Βαδίζουμε αργά, αλλά σταθερά σε συγκρουσιακές καταστάσεις και, γιατί όχι, σε εμφύλιο. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος (ειδικά όσοι ψήφισαν ΧΑ) γιατί το κρατος παραμένει αφερέγγυο, δρα ως κοινός μαφιόζος . Ούτε η μαφία στη ΝΥ δεν δρούσε έτσι, γιατί είχε κώδικα τιμής και δεν σκότωνε όλους, εδώ η κρατική μαφία μας σκοτώνει όλους. Αν δεν σταματήσει η υπερφορολόγηση και το μπαταχτσιλίκι θα ξαναζήσουμε σε μετανεωτερική έκδοση το 1946-1949.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Σε περίπτωση αποτυχίας, δεν θα είναι αυτό που λες.
      Θα είναι χειρότερο, γιατί θα είναι ένα χαοτικό κατσαπλιάδικο, με κοινωνικούς λύκους να περιφέρονται, χωρίς έστω πρόσχημα επαναστατικών ιδεών.
      Αυτό που προτείνω θα έβαζε σε τάξη τους ισχυρούς, που δεν είναι και τόσο ισχυροί, φίλε Νϊκο.
      Είναι κουφάρια, ξεδοντιασμένα ψοφίμια. Πλην ελαχίστων, είναι με το ένα πόδι στον Κορυδαλλό, χρωστάνε την μάνα τρους και τον πατέρα τους, ξεβράκωτοι στοπν πρώτο έλεγχο.
      Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι ακούγεται.
      Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να το επιδιώξουν κι από ιδιοτέλεια. Θα κερδίσουν την ανεξαρτησία τους…
  8. Νίκος Αργεάδης είπε:
    Ο Α. Σαμαράς πρεπει να τολμήσει ό,τι δεν τόλμησε ο ΚΚ ο β’. ΤΩΡΑ, όχι αύριο.
    Περιττό να πω πως προσυπογραφω.
  9. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ είπε:
    Έφυγαν και φεύγουν στο εξωτερικό νέοι και νέες με προσόντα ή/και με όρεξη για δουλειά και η πατρίδα μας τους στερείται. Για αυτούς που αναφέρει το άρθρο πόσο παράλογο θα ήταν να εφαρμοστεί η ΔΗΜΕΥΣΗ οικογενειακής περιουσίας και η ΕΞΟΡΙΑ;
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Μιλάμε για θεσμικές λύσεις. Οικογενειακή ευθύνη υπήρχε επί Αδόλφου, Στάλιν κλπ.
      • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ είπε:
        Εννοείτε ότι μόνο οι γονείς (πατέρες και μητέρες) διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και όχι οι γιοί τους, οι κόρες τους, τα εγγόνια τους, τα ανήψια τους …..;
        • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
          Ενννοώ ότι πάντοτε η ευθύνη πρέπει να εξατομικεύεται, όπως σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες.
          Εάν κι ο γιος, κόρη κλπ, άσκησε κι αυτός/ή εξουσία και έκλεψε ή ήταν συνέταιρος του μπαμπά, διευθύνων σύμβουλος;, αποδέκτης προϊόντων εγκλήματος κλπ, τότε έχει ευθύνη γι’ αυτό κι πόχι απλά αν έχει συγγενική σχέση.
          Εσύ τι προτείνεις δηλαδή, να διώκονται ως σόϊ;
          Ελλάδα είμαστε, όχι Ζιμπάμπουε (ακόμη), δεν επτρέπουν τέτοιες γελοίες βαρβαρότητες οι νόμοι μας και καλά κάνουν.
          • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ είπε:
            Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. Ούτε εσείς είστε τόσο αφελής ούτε εγώ τόσο απολίτιστος.
  10. ......14 λεξεις !!! είπε:
    Κυρίως όμως ωφελεί το Έθνος, υπέρ του οποίου πρέπει να υπάρχουν όλοι και όλα. Έτσι δεν είναι;”
    ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ……ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!
    ΜΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΣΗ ΝΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΠΡΙΝ……..
    …..ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΝΟΤΑΝ Η ΑΠΟΡΙΑ.
    ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ “ΕΘΝΙΚΗΣ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!
    ………ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ,ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ,….ΚΚ,…ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΓΑΤΑΚΙΑ,….ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ!!!!
    • ......14 λεξεις !!! είπε:
      Ένταση προκλήθηκε στα Χανιά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου βιβλίου της Μαρίας Ρεπούση ,”Τα Μαρασλειακά 1925-1927”. Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδοκίμασε τη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., διακόπτοντας την παρουσίαση.
      Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο cretalive, στελέχη και πολιτευτές του κόμματος των ”Ανεξάρτητων Ελλήνων”, μαζί με άλλους πολίτες που ήταν στην αίθουσα, φώναζαν απευθυνόμενοι στην κ. Ρεπούση ”είσαι ανεπιθύμητη στα Χανιά”.
      Τελικά, οι διαμαρτυρόμενοι έφυγαν και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε η ίδια για το βιβλίο της φανερά εκνευρισμένη από τα όσα έγιναν, ενώ σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για ”βαθειά αντιδημοκρατική συμπεριφορά”.
      Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Ρεπούση, ”ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις που πρέπει να μπορούν ελεύθερα να ακούγονται, αλλά αυτοί αντί να συμμετάσχουν στον διάλογο ήθελαν να τον εμποδίσουν”
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα. Ίσως δεν έχουν μελάνι.
      Εγώ πάντως προσφέρω το μελάνι για να ξαναπροστεθεί το “Εθνικής” και λεξοτανίλ για την κ. Ρεπούση που θα το δει.
  11. Parsifal είπε:
    Καλά τα λέτε κ. ΦΑήλο. Ομως ειδικά στα ΜΜΕ, εδώ και μήνες καναλάρχες και ραδιοφωνάρχες εν ψυχρώ δεν πληρώνουν δεδουλευμένα στο προσωπικό τους, ακόμη και επίδομα αδείας η αποζημιώσεις (ποινικό απ’οσο γνωρίζω) και δεν κουνιέται φύλλο.
    Τι δεκατισμό να κάμει η δόλια κυβέρνηση ; Εδώ ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός παρέστη σε γελοία φιέστα “καθηγητοποιήσεως” στην …Ρουμανία γνωστού ιδιοκτήτου ΜΜΕ, με απλήρωτους εργαζομένους, με κακουργήματα σχετιζόμενα με τραπεζική υπαξαίρεση κ.α. πολλά. Πόσο πιά εξαρτάται η πολιτική εξουσία απο τα λαμόγια αυτά, πόσο θα ανεχθεί οχι τα διεπραγμένα ανομήματα που αναφέρετε στην ανάρτηση αλλά σημερινά, τρέχοντα αδικήματα ;
  12. ΧΑΡΗΣ είπε:
    Αξιολογότατο το άρθρο σας κ. Φαήλο.
    Εκφράζετε τη πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά φεύ , διαπιστώσεις και πάλι με ουτοπικές λύσεις.
    Οι νταβατζήδες στον Μπαιρακτάρη έστειλαν στη Ραφήνα τον Κωστάκη και το ίδιο θα κάνουν και με τον Αντώνη όταν γίνει λεμονόκουπα.
    Προσωπικά συστρατεύομαι εθελοντής αν υπάρξει βούληση από μιά άξια ομάδα άτεγκτη και χωρίς κομματικά προσωπεία .
    Η μεταπολιτευτική θολούρα της αριστεράτζας που επεβλήθη στη κοινωνία πολύ δύσκολα θα ξεθολώσει.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Αγαπητέ Χάρη,
      Είναι πολύ λιγότερο ουτοπικό από το να νομίζουν ότι θα ανασυγκροτήσουμε την χώρα με αλώβητο το σύστημα παρακμής και λεηλασίας.
  13. Mara είπε:
    Kαλημέρα σε όλους!
    Αγαπητέ Φαήλο, ηγέτης που δεν έχει την πλειοψηφία του λαού μαζί του σαν μιά γροθιά, δεν μπορεί να τολμήσει τέτοια πράγματα….
    Ξέχασε το….
    Γιατί στην πρώτη επίθεση που θα δεχθεί (η οποία… θα είναι γενική και σε όλα τα επίπεδα) θα λυγίσει…. σαν κλαράκι….
    Ο λαός στην παρούσα φάση, είναι αδύνατον να ξεκολλήσει την σκέψη του από την τσέπη του. Οπότε…, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι περισσότερο επιρρεπής από ποτέ, σε κάθε είδους προπαγάνδα (δεν είδες ο Καραμανλής τί έπαθε? Ποιός ο Καραμανλής? Που η απήχηση του στον χώρο της κεντροδεξιάς ήταν τεράστια. Και μιλάς τώρα για τον Σαμαρά με το 19%?)
    Τέλος πάντων, να σου πω και κάτι άλλο?
    Λυπάμαι αλλά πλέον εδώ που φθάσαμε, αυτά τα πράγματα που πολύ σωστά προτείνεις, μόνο επιβάλλονται….
    Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
    • ......14 λεξεις !!! είπε:
      Όσο το μεταπολιτευτικό έκτρωμα της διαρκούς και ασύδοτης διαφθοράς πλησιάζει προς το τέλος του, τόσο βυθίζεται σε μια χοάνη οικτρής απελπισίας. Παραδομένο στον ανεξέλεγκτο φόβο του διαφαινόμενου αφανισμού του, γίνεται ολοένα πιο κυνικό και απροσχημάτιστο, κατεβάζοντας τα τεχνηέντως τοποθετημένα προσωπεία της κατ’ επίφαση δημοκρατικότητάς του.
    • ειδωλοκλάστης είπε:
      Είναι, νομίζω, γενική η πεποίθηση ότι, από τότε πού μπήκε τό ευρώ στή χώρα, χάθηκε ότι μάς καθόριζε ώς έθνος/πατρίδα/κοινωνία.
      Νομίζεις ότι ο δεκατισμός που προτείνεις θά λύσει τό πρόβλημα ή μήπως ολοκληρώσει τή διάλυση ώστε νά καταλάβει ολόκληρη τή χώρα ο Αττίλας μιά ώρα αρχήτερα;
      • ειδωλοκλάστης είπε:
        Πρός Φαήλο τό πιό πάνω, όχι στήν Μάρα.
      • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
        Δηλαδή το ανάχωμα στον Αττίλα είναι ο καναλάρχης μπετατζής ή ο τραπεζ΄’ιτης που δάνειζε τον εαυτό του για να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ίδιας του της τράπεζας; Τα θες και τα λες;
  14. roadrunner είπε:
    Καλά το δικό μου σχόλιο πως έγινε αόρατο ; Μήπως ήταν το δέκατο :) ;
  15. BLACKQUEEN είπε:
    Καλημέρα. Συμφωνώ απόλυτα φυσικά μαζί σας κ. Φαήλο [είναι τόσο εύκολο εξ΄άλλου :-) ] , όμως ποιός φαντάζεστε οτι θα ξεκινήσει μια τόσο φιλόδοξη, γενναία, τολμηρή και αναγεννητική εθνική προσπάθεια; Όχι ποιός έχει τη δυνατότητα (γιατί με σύμμαχο και συμπαραστάτη το λαό, ξέρουμε όλοι ποιός την έχει), αλλά ποιός διακρίνετε οτι διαθέτει τη βούληση, την πυγμή, τη διάθεση για την πλήρη ρήξη με το λεπρό κατεστημένο και την επαναστατική ανατροπή του…. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εντός ολίγου, θα συγκυβερνά πλέον με ….Αντιπρόεδρο το θλιβερό, αηδιαστικό και απόλυτα ένοχο για τη συμφορά που βιώνουμε Βενιζέλο, πλαισιωμένον φυσικά και από τις στρατιές των Πασοκολαμογιών που στήριξαν μέχρι τέλους, τους προδότες Σημίτη και ΓΑΠ. Ο αξιότιμος κ. Αντιπρόεδρος, είναι γνωστός (εκτός των άλλων) διαπλεκόμενος, πλήρως εξαρτημένος, εντελώς κινούμενος και απόλυτα ελεγχόμενος από όοοολα τα αναφερόμενα παραπάνω συμφέροντα (κλεπτοκράτες – μπετατζήδες, καναλάρχες, τραπεζίτες και δημοσιογραφικούς υπαλλήλους τους). Τι περιθώρια βλέπετε να υπάρχουν για την πραγματοποίηση των ανατροπών των κοινών μας ονείρων, με δεδομένη τη συντηρητική και μετριοπαθή (έως τώρα), τακτική του κ. Αντώνη Σαμαρά; Μέχρι σήμερα, ήμασταν προσηλωμένοι αποκλειστικά στη…”δόση” μας. Αύριο, θα είμαστε εντελώς απορροφημένοι από τις…αξιοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις κ.λ.π. Πάντα κάτι άλλο θα αποτελεί …συμπτωματικά (;;) ”προτεραιότητα”, πάντα κάποια άλλη επιλογή θα απορροφά την ενέργεια, την προσοχή και τις προσπάθειές μας…… Μόνο η αυτονόητη σύγκρουση με τους ενόχους και τους αυτουργούς της καταστροφής μας, μόνο η κατά μέτωπο αντιμετώπιση και ο αποδεκατισμός των πάσης φύσεως ”αξιοπρεπών εγκληματιών” που λυμαίνονται τη χώρα, θα μπορεί να…αναβληθεί, να μετατοπιστεί και να …εξοριστεί σε κάποιο μακρινό (ανύπαρκτο) αύριο…..
    Πολύ καλά κάνετε βέβαια εσείς και επιδεικνύετε – υπενθυμίζετε στον κ. Πρωθυπουργό το μονόδρομο προς τη λαϊκή αποδοχή και την απόλυτη δικαίωσή του – μας. Δεν ξέρω όμως αν είναι δυνατόν να σας – μας ακούσει εκεί μακριά, στο Μέγαρο των ισορροπιών, των ”λογικών” εκτιμήσεων και των απογοητευτικών συμβιβασμών…….. Δύσκολο αγαπητέ. Δύσκολο…..
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Εμείς θα λέμε με συνέπεια αυτό που θεωρούμε σωστό….
      Πιστεύω πως ήδη θα έπρεπε να ΄’εχει γίνει αντιληπτό πως χωρίς τέτοιες τήξεις δεν βγαίνει το πράγμα. Κι όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, τέτοιες ρήξεις θα φέρουν συνοχή, γιατί θα συνεγείρουν τον λαό και θα στοιχιθούν πίσω από αυτόν που θα πάρει την πρωτοβουλία.
      Πιστεύω όμως ότι θα μποριούσε να υπάρξει διακομματική συνβαίνεση. Δεν πιστεύω πως υπάρχει πολιτικός αρχηγός που χαίρεται για τον ασφυκτικό κλοιό της διαπλοκής…
      • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
        ρήξεις, όχι…τήξεις. Γ2&%^$#ο πληκτρολόγιο.
      • ΒLACKQUEEN είπε:
        …Εγώ πάλι πιστεύω οτι η πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών και παραγόντων και βουλευτών, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.
        ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ε Ν Α Σ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΛΑΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ…
        ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ???
        ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ????
  16. Κώστας Σταματάκης είπε:
    Φαήλο αυτά μόνο ένας ηγέτης τύπου Πούτιν μπορεί να τα κάνει. Με μία Ελλάδα στην ΕΕ και τους περιορισμούς που η συμμετοχή σε αυτή επιβάλλει, τίποτα από αυτά δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει. Δυστυχώς οδεύουμε ταχύτατα προς το πάτο και ακόμη δεν έχει φανεί αχτίδα ελπίδας για την σωτηρία της πατρίδας μας.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Το θρεσμικό μας σύστημα έχει επαρκέστατα εργαλεία (νόμους και όργανα της εξουσίας) για κάτι τέτοιο.
      Μόνο πολιτική βούληση χρειάζεται και 5-10 ορκισμένοι.
  17. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ είπε:
    Αμπελοσοφίες, τα πράγματα είναι απλά! Ενώ έπρεπε να έχουν απολυθεί 300.000 κρατικοί κηφήνες ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010, να έχει μπεί τέλος στο τελευταίο κομμουνιστικό κράτος της ευρώπης, να έχουν γίνει όλες οι αποκρατικοποιήσεις, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
    Και επακόλουθο ήταν να διαλυθεί ο ιδιωτικός τομέας και η ελλάδα να είναι μια τελειωμένη χώρα.
    Κανενα καινούργιο μέτρο δεν πρόκειται να σώσει την κατάσταση, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Μόνο να απολύσουμε τον μισό δημόσιο τομέα, ε;
      Κι αμπελοφιλοσοφίες για σένα το να “στανιάρουμε” τους νταβατζήδες, αυτούς που λεηλάτησαν δημόσια έργα και προμήθειες.
      Θα απολύσουμε δάσκαλους, νοσοκόμες, κλητήρες, και θα αφήσουμε απείραχτους αυτούς που έφτιαχναν το ακριβότερο χιλιόμετρο δρόμου στον κόσμο, που χτίζανε αυτοκρατορικά στάδια υπερτιμολογημένα 500%, 1000%, αυτούς που μας γδέρνανε στα φάρμακα, στα όπλα, αυτούς που νέμονται τζάμπα τις συχνότητες, παίρνουν θαλασσοδάνεια, μπαζώνουν το γυαλό για να φτιάξουν προβλήτα για το σκάφγος τους, κόβοπυν 5000 πεύκα σε μια νύχτα για το γυφτοσαράϊ τους, κάνουν λαθρεμπόριο δισεκατομμυρίων στα καύσιμα.
      Αγαπητέ, αυτοί ξέσκισαν και τον ιδιωτικό τομέα, αυτοί μετέτρεψαν σε ολιγοπώλια, αν όχι μονοπώλιο, τα πάντα.
      • Νιόβη είπε:
        Και, θα συμπληρώσω, αυτοί είναι που ανελλιπώς δείχνουν τον Ελληνικό λαό και τα ολίγιστα που απολαμβάνει ως τους πρωταίτιους και κατά βάση υπαίτιους της επικείμενης κατάρρευσης της χώρας. Αυτούς συμφέρει η συλλήβδην επίρριψη ευθυνών στις πλάτες των πολλών και ασθενέστερων, αυτούς συμφέρει η ευπιστία μας ότι η λύση θα δοθεί με τις απολύσεις ή την κατάλυση βασικών δικαιωμάτων και παροχών. Αυτούς συμφέρουν η αποδυνάμωση της κοινωνίας, το διαίρει και βασίλευε, οι φασιστικές υπεργενικεύσεις με πρόσχημα τα λάθη, τις ανεπάρκειες και την ασυδοσία μέρους (μέρους, το τονίζω) μόνο της Ελληνικής κοινωνίας. Απεκδύονται των ευθυνών τους, θολώνουν το τοπίο και κρύβουν τις πομπές τους.
      • panas είπε:
        Να στοιχηθώ και εγώ εδώ; Μου άρεσε η τοποθέτηση στο θέμα των προτεραιοτήτων… Εδώ καταλαβαίνεις αν κάποιος είναι αντισυστημικός… :)
      • μχ είπε:
        Nαι αυτοί που όλα τα παραπάνω…. αλλά και σπόνσορες “ιδιωτικών” κοινοβουλευτικών ομάδων που καταργούν τα φαινομενικά, διακριτά όρια των υφιστάμενων κοινοβουλευτικών ομάδων βάση του εκάστοτε εκλογικού αποτελέσματος…
    • Νιόβη είπε:
      Ποιό είναι το κομμουνιστικό κράτος; Τα σοσιαλιστικά κοινωνικά κράτη αποτελούν σύστημα ήπιου καπιταλισμού και δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη με τη συναίνεση του κεφαλαίου ακριβώς για να αποτρέψουν τη διολίσθηση της ρημαγμένης Ευρώπης σε καθεστώτα σοβιετικού τύπου μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο.
      Εκτός αυτού, το να αποκαλούμε την Ελλάδα κομμουνιστικό κράτος όταν η χώρα αυτή επέτρεψε τα τελευταία τριάντα χρόνια τη δημιουργία και άνθιση μιας (ψευτο)ελίτ (την ξέρουμε όλοι και ξέρουμε πώς ανδρώθηκε), η οποία ακόμα και σήμερα απολαμβάνει τα κραυγαλέα προνόμια που απολαμβάνει εις βάρος των υπολοίπων που είτε δεν έχουν να φάνε είτε οδεύουν ολοταχώς προς το να μην έχουν να φάνε είναι μάλλον…δεν ξέρω…άτοπο;
  18. kimon είπε:
    Το σάπιο πολιτικό σύστημα τρομοκρατεί και εξαθλιώνει την ζωή των Ελλήνων με την φορολογία, την ανθελληνική και υποβαθμισμένη παιδία, τον αποχαυνωτικό και συνθηματικό «αριστερό λόγο», την ενθάρρυνση της αναρχίας και ανομίας, την εγκληματικότητα, τον τρόμο. Μετέτρεψαν ένα λαό πολεμιστών, διανοουμένων, εμπόρων και αγωνιστών σε παθητικές «αριστερές κουραδομηχανές», οι οποίες φυσικά, στο παγκοσμιοποιημένο οργουελικό τοπίο που τους έχωσαν, δεν είναι οικονομικά παραγωγικές και συνεπώς βιώσιμες. Για αυτό, τις αντικαθιστούν με ένα νέο διεθνές προλεταριάτο παραγωγικών μονάδων ( λαθρομετανάστες), οι οποίοι φανατικά θα τους στηρίξουν, αφού η πολιτική σαπίλα θα τους εξασφαλίζει τα ελάχιστα για να συντηρούνται, ώστε οι κολασμένοι να αυξάνουν τον πλούτο της διεφθαρμένης πολιτικής τάξης με την εντατικοποιημένη δουλεία τους. Τον αφανισμό των Ελλήνων τον πέτυχαν με την παρά φύσιν συμμαχία μεταξύ της ανθελληνικής αριστεράς και της ρηχής μεγαλοαστικής τάξης. Το δυστύχημα όμως σήμερα είναι ότι ο «Ηomo Pasokus Hellenikous» ευγνωμονεί τους σφαγείς του, που τον έπεισαν ότι θα τον απαλλάξει από την μιζέρια του μέσω της βιολογικής εξαφάνισης του. Τρεις χιλιάδες αυτόχειρες συμπατριώτες μας θα μπορούσαν να έχουν διαλέξει έναν πιο ηρωικό τρόπο να διασχίσουν της Αχερουσία λίμνη …..
  19. nikos είπε:
    Φαήλο,
    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις.
    Μήπως όμως είσαι κρυφο-κουμουνιστής?
    Και εξηγώ:
    Ο έλεγχος των τραπεζών και των τραπεζιτών, ο έλεγχος των ΜΜΕ και το πως καταλήξαν στα χέρια κάποιων εθνικών εργολάβων, ο έλεγχος των μεγάλων κρατικών προμηθειών, υπάρχει πουθενά στις προεκλογικές υποσχέσεις του Αντώνη?
    Αν θυμάμε καλά (που θυμάμε) συριζέος ήταν αυτός που είπε “με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών….” ,και πέσανε όλοι πάνω του να τον φάνε γιατί , άκουσον άκουσον, θα χρησιμοποιούσε τα λεφτά των καταθέσεων για να δώσει δάνεια για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
    “θα μας πάρουν οι κουμουνιστές τις καταθέσεις”, φώναζαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σε άμεση συνεργασία με τους τραπεζίτες, λες και μέχρι τώρα τα λέφτα για τα δάνεια ήταν των αρειανών και όχι των καταθετών.
    Φυσικά το πρόβλημα ήταν να μην πάρει χαμπάρι το κράτος τις ρεμούλες που κάναν μέσα από τα δάνεια που έδειναν οι τραπεζίτες σε χρεοκοπημένα ΜΜΕ και σε εταιρίες συμφερόντων των εθνικών εργολάβων. Το πρόβλημα ήταν μην γίνει καμιά “στραβή” και ζητούσουν από τους καναλάρχες να φέρουν πίσω τα δανεικά και αγύριστα, όπως και να πληρώσουν για την χρήση των εθνικών συχνοτήτων, που εδώ και 20 χρόνια εκμεταλεύονται τζάμπα.
    Έξυπνος και μέσα στην πιάτσα είσαι. Ξέρεις πολύ καλά πως τα αστικά κόμματα κυρίως, τόσα χρόνια ήταν σε άμεση και αγαστή συνεργασία ΄με τους εθνικούς νταβατζίδες μιας και κορυφαία στελέχη τους είναι γιοι, κόρες, κουμπάροι, κολητοί και φιλαράκια των μεγάλων τραπεζικών και μιντιακών συγκροτημάτων.
    Θα τα βάλει ο Σαμαράς με όλους αυτούς? Ένα όνομα μόνο θα σου πω. ΨΥΧΑΡΗΣ.
    Για αυτό σε ξαναρωτώ: μήπως είσαι κρυφο-κουμουνιστής?
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Από τους πιο λυσσασμένους.
      • ΒLACKQUEEN είπε:
        Είδατε αγαπητέ κ. Φαήλο μου??? Μόλις πείτε 5 αλήθειες…. Αμέσως : Κομμουνιστής !!!! Πλάκα έχει….. :-)
        ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ….. ΑΡΙΣΤΡΟΔΕΞΙΟΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ !!!!!
  20. Ποντομέδων είπε:
    Αγαπητέ Φαήλο, συμφωνώ απολύτως με την ουσία του ρηξικέλευθου – όπως πάντα-άρθρου σου,αλλά έχω να κάνω μια παρατήρηση:
    Αφού γνωρίζουμε καλά και ομολογούμε ότι η εξουσία μετετέθη ήδη (…” Είναι η μετάθεση του κέντρου της πραγματικής εξουσίας, από την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία στα χέρια των διαπλεκόμενων «νταβατζήδων» “) και μάλιστα προ πολλού, πώς μπορεί κανείς να κατισχύσει απέναντί τους ; Μην ξεχνάμε την απόπειρα που έκανε ο Καραμανλής με το βασικό μέτοχο και έσπασε τα μούτρα του !
    Και μια δεύτερη: μην είστε καθόλου σίγουρος, ότι …”εάν ο Πρωθυπουργός το ξεκινήσει, κανείς δεν θα τολμήσει να τον σταματήσει συντασσόμενος ευθέως με τους κλεπτοκράτες”.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Διότι το συμπέρασμα από την προσπάθεια του Κ. Καραμανλή και τον πόλεμο που του έγινε, είναι, όπως εύστοχα μου είπε ένας εξαίρετος Έλληνας, πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με “μη συμβατικούς τρόπους”….
  21. dimx είπε:
    Και γιατι να γινουν αυτα τα βαρβαρα μετρα αφου μολις ψηφισουν οι εθνοπατερες μας το τριτο μνημονιο την Τεταρτη θα αρχισει η αναπτυξη και η χωρα θα παρει την στροφη με τις μπαντες.
  22. Φανη είπε:
    Αυτο το εχω ακουσει απο τη μητερα μου απειρες φορες: οταν ανεβηκε ο στρατος στο Γραμμο για τη τελικη αναμετρηση, αρχισαν τα συνηθισμενα των “τζακιων”, υα μεσα δηλ. για να μην πανε οι γονοι τους στον πολεμο.Ενας πατερας πασιγνωστος στη τοτε Αθηνα με μαγαλο μαγαζι στη Σταδιου καταφερε να εξαιρεσει το γυιο του ενα εξαιρετικο κατα τα αλλα παιδι που ακουσε τη συμβουλη του πατερα του “οτι ετσι κανουν ολοι τωρα”.Εγινε ομως γνωστο και εγινε σαλος.Μπροστα στον αναφαινομενο κινδυνο νεου ταξικου διχασμου και μαλιστα σε ωρα μαχης, τον εξετελεσαν παραδειγματικα.Η μητερα μου ελεγε παντα οτι τον εκλαψε ολη η Αθηνα, ομως συγκρατησε τοτε τη κατασταση.Βεβαια ουτε ψυλλος στο κορφο των γονιων του.
    Θελω μ αυτο να πω οτι σε δυσκολες στιγμες οπως αυτες που ζει τωρα η πατριδα μας κι που παααρα πολλοι βρισκουν ευκαιρια να ασυδοτησουν, δεν ειναι φοβερο να δοθουν μερικα παραδειγματα οτι το κρατος ακομα δεν παρελυσε….
    Υπαρχουν πολλοι τομεις, τα φαρμακα κι ο ΕΟΠΥΥ ειναι μια καλη αρχη.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Δεν την ξέρεις καλά την ιστορία αυτή. Ο εν λόγω, γιος μεγάλου φαρμακέμπορα, είχε επιστρατευτεί και η μονάδα του βρισκόταν πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων.
      Ο δύστροπος ντιντής έκανε ένα επεισόδιο και σε ένδειξη του τσαμπουκά του τουμπάρισε το καζάνι με όλο το συσσίτιο. Ατυχώς γι’ αυτόν, επί τόπου ήταν ο Στυλιανός Ταβουλάρης, ο επονομαζόμενος “Τίγρης”, που ως νέος Ανθυπολοχαγός πολέμησε στην Μικρά Ασία κι αργότερα στην Αλβανία και σε όλο τον Εμφύλιο. Αργότερα στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη έκανε κάτι ωραίο. Κλήθηκε σε απολογία για τί θα ερχόντουσαν οι πριγκίπισσες και τους έδιναν οδηγίες για χειροίλημα και υπόκλιση. Ο Τίγρης απάντησε “είμαι Έλληνας Αξιωματικός και δεν κάνω υποκλίσεις και χειροφιλήματα. Χαιρετάω στρατιωτικά ή ακάλυπτος με ελαφρά κάμψη της κεφαλής.
      Ο στρατιώτης που αρνιόταν να πολεμήσει και σκόπρισε στο χώμα το συσσίτιο αυτών που σε λίγο θα πήγαιναν στη μάχη, (της οικογένειας Χρυσ. , σωστά;) ντουφεκίστηκε.
      • Φανη είπε:
        Πραγματικα μπορει ναναι ετσι οπως λες, γιατι εγω εκ μεταφορας το μετεδωσα, παντως για τον ιδιο μιλαμε,ισως η μητερα μου προσεθεσε συναισθηματικα στοιχεια που ειχε νοιωσει, παντως η ουσια παραμενει η ιδια.
        Εσυ ομως βρε Φαηλε πως τα καταφερνεις να εισαι μεσα σ ολα; ακομα και σε αυτα που εγιναν πολυ πριν γεννηθουμε κι εσυ και εγω, με αφηνεις καταπληκτη.
  23. Ελπιδοφορος είπε:
    Συγχαρητήρια για το άρθρο σας! Όλη η αλήθεια της μεταπολίτευσης σε δυο σελίδες.
    Πρέπει να βγει μπροστά η νδ η όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε ένα νέο δεξιό κόμμα να πει την αλήθεια στους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες για το ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ.
    Ιδίως οι νέοι νομίζουν πως επειδή οι καναλαρχες είναι κεφαλαιούχοι στηρίζουν την δεξιά και φιλελεύθερη πολιτική.
    Είναι η μεγαλύτερη παρανόηση.
    Εάν η νδ δεν ξεκινήσει να ξεδιαλύνει αυτό το ψέμα και σε εμφύλιο να πάμε πάλι ο λαός θα παραμείνει με την εντύπωση ότι η αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ!
    ΘΑ πρέπει όμως και οι βουλευτές της νδ να παψουν να νοιώθουν ενοχές μπροστά στους αριστερούς, και να τους χαϊδολογούν μπροστά στις κάμερες!
    Επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό στους Έλληνες πολίτες ότι ποτέ από την μεταπολίτευση και έπειτα και ιδίως από το 80 και μετά δεν εφαρμόστηκε δεξιά και φιλελεύθερη πολιτική ΑΛΛΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ούτε καν σοσιαλδημοκρατική και με αυτήν πτωχεύσαμε.
    Αριστεροί σοσιαλιστές ήταν αυτοί του πασοκ για αυτό και μετακομίζουν τώρα όλοι μαζί στον σύριζα και στη δημαρ, διαφορετικά θα πήγαιναν οπουδήποτε αλλού.
    Τόσο δύσκολο είναι να τα εξηγήσει αυτά η νδ;
    Οι Έλληνες πολίτες αγαπούν την πατρίδα τους τα ήθη και τα έθιμα τους την θρησκεία τους , και δεν επιθυμούν να γίνουν μειονότητα σε ένα μουσουλμανικό κράτος, να χάσουν την θρησκεία τους και την πατρίδα τους, ακόμα και εάν ψηφίζουν αριστερά γιατί λαϊκίζουν και τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
    Τους τάζουν διαγραφή του χρέους αλλά κανείς δεν τους έχει εξηγήσει ότι ακόμα και το ακατόρθωτο να καταφέρουν πέραν των συνεπειών που θα έχει αυτό , με την πολιτική των αριστερών σε λίγα χρόνια οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θα είναι πλειοψηφία στη χώρα μας και θα αποφασίζουν αυτοί για μας και ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα έχουν ΚΑΙ την κυριαρχία σε όλο τον πλούτο της χώρας μας που δήθεν υπερασπίζονται οι αριστεροί, -εφόσον θα τους δοθεί ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ και δικαίωμα ψήφου και σε αυτούς αλλά και στις οικογένειες τους !
    Η ιδεολογική μάχη με την αριστερά εκτός από τα οικονομικά θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στα εθνικά θέματα. Θα πρέπει κάποιος να βγει μπροστά και να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό ότι με την κομμουνιστική διεθνιστική και αθεϊστική ιδεολογία το Έθνος μας θα εξαφανιστεί. Όχι γιατί οι κομμουνιστές είναι κακοί ΑΛΛΑ γιατί αυτή είναι η ιδεολογία τους. Τόσο απλά και να είσαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες πολίτες θα σταθούν στο πλευρό σε όποιον τους εμπνεύσει με αυτά τα χαμένα ιδεώδη πολύ περισσότερο από όποιον τους τάζει μια θεσούλα σε ένα χρεοκοπημένο δημόσιο!!
    Καλημέρα και συγχαρητήρια και πάλι!
  24. ρωμανος αργυρος είπε:
    κ.Κρανιδιώτη,σας διαβάζω πάντα με προσοχή.Στον τίτλο δεκατισμός,θά πρόσθετα ως υπότιτλο”Ασμα ηρωικον και πενθιμον”…ηρωικές διαπιστώσεις καί προτάσεις,που τελούν υπο τήν αίρεση ΄΄θα πραξει ο Πρωθυπουργός΄.Εύχομαι να πραξει αλλά η καλη μέρα φαίνεται απ΄το πρωί..άρα μάλλον γιά πένθιμο μου δείχνει…σέ θετικη περίπτωση θα είμαστε καί παλι μαζί του..Ίδωμεν.-
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Ξέρεις κάποιον άλλο στον οποίο θα έπρεπε να απευθύνουμε την κριτική και τις προτάσεις μας;
      Αυτός κυβερνά, αυτόν στηρίζουμε, από αυτόν προσδοκούμε.
  25. Νιόβη είπε:
    Έχετε απόλυτο δίκιο στην παρατήρησή σας. Η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου σας επιβεβαιώνει. Επελέγη για παραδειγματισμό (ή δεκατισμό) όταν πια δεν σήμαινε τίποτα πολιτικά. Ήταν αποτραβηγμένος (ή παροπλισμένος και εξοστρακισμένος) και, προσέξτε, γι αυτόν το λόγο σύμβολο του ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. Δηλαδή, ουδείς από το παρόν και σε παρόντα χρόνο ενεργό σύστημα ένιωθε να κινδυνεύει από τον αφανισμό του. Οι δε μετέχοντες στο σύστημα τώρα, αυτοί που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και δεν έχουν αποτραβηχτεί, αυτοί που ανήκουν στις ομάδες συμφερόντων που αναφέρει το άρθρο και τα πολιτικά τους πιόνια, παραμένουν αλώβητοι και αλληλοπροστατεύονται.
    Ποιός λοιπόν θα επιλεγεί και από ποιούς για τον δεκατισμό; Μεγάλο ερώτημα και σκοτεινό. Γι αυτό θα συμφωνήσω και με την τελευταία πρότασή σας: Όχι δεκατισμός, αλλά…αποδεκατισμός. Όλοι, μα όλοι όσοι αποδεδειγμένα φέρουν το μεγάλο βάρος και τη μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή μας κατάσταση να εκκαθαριστούν (αλληγορική χρήση του ρήματος, δεν προτείνω εκτελέσεις) στα πλαίσια της ηθικής νομιμότητας. Όσο επιβιώνουν ο δεκατισμός γι αυτούς θα λειτουργεί σαν προπέτασμα καπνού, πίσω από το οποίο θα κρύβονται και θα συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητοι, πετώντας πότε-πότε τα κουφάρια των επιλεγμένων θυμάτων τους στον Ελληνικό λαό για να έχει με κάτι να ασχολείται και να μην βλέπει τι άλλο γίνεται γύρω του.
  26. Komis Montechristo είπε:
    Κύριε Κρανιδιώτη,πως θα γίνει αυτό που αναφέρετε στη κεντρική ανάρτηση και οι νόμοι θα εφαρμοστούν από τη στιγμή που η λίστα Λαγκάρντ (η κανονική όχι η παραποιημένη που βγήκε),η λίστα Χριστοφοράκου και πόσες ακόμη λίστες,που είναι ακόμη στην αφάνεια,είναι ”πίτα γεμάτες” από πολιτικούς;Οι ξένοι τους έχουν τυλιγμένους στο χέρι και κάνουν ό,τι τους διατάξουν.Αφελείς είμαστε;Με το παρόν πολιτικό προσωπικό δεν γίνεται τίποτα.Αν ήταν θα είχαν γίνει πολλά….Εδώ κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι αυτοί που μας οδήγησαν σ’αυτό το απερίγραπτο χάλι και ο ένας καλύπτει τον άλλον…Ο Βενιζέλος,που ηγείται του αμαρτωλού πασοκικού κομματιδίου,καλύπτει τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου,ο Παπακωνσταντίνου καλύπτει τον Παπανδρέου,ο ένας κρύβει τον άλλον,άλλα λέει ο ένας,άλλα εννοεί ο άλλος,χάθηκε το στικάκι λέει ο τρίτος,ο τάδε δεν είδε,ο τέταρτος δεν άκουσε,ο πέμπτος δεν είδε….Λέγονται τα τερατώδη ψέματα (λες και είμαστε κουτοί ή ανόητοι)…Βγαίνουν όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι με αλαζονικό ύφος μιλώντας για Δημοκρατία,Θεσμούς,πρόοδο,ευημερία,ανάπτυξη και πόσα άλλα ενώ ο κόσμος βρίσκεται στα έσχατα όριά του…Ας μη συνεχίσω καλύτερα.
    • μχ είπε:
      … όπως πάντα έγραψες.
      προσυπογράφω 1000 +
      Άσχετο αλλά σημαντικό…
      Στο καθ’ όλα ενυπόστατο ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία κι άλλων σχολείων εκτός από εκείνα της Φλώρινας, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, κατέληξαν στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας.
      Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο σοβαρό αίτημα της ΚΕΔΕ αναφορικά με την επιστροφή του φόρου πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, τη στιγμή που η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με το 2010.
      Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι τοπικές αυτοδιοικήσεις δεν βρίσκουν άλλη λύση από το να προσφύγουν στις ξυλόσομπες.
  27. Κβάντα είπε:
    Κύριε Κρανιδιώτη, αυτά τα ωραία που γράφετε είναι γνωστά και σωστά.
    Η πρόταση που κάνετε είναι επίσης σωστή και γνωστή. Εφαρμόζεται και στους βρεφικούς σταθμούς. Αν δεν κάνω λάθος η παιδαγωγική το ονομάζει “Παραδειγματισμός”. Μέχρι τώρα έχουμε “λειτουργία” του παραδειγματισμού εις βάρος του Έθνους. Αν γίνει αυτό που λέτε, σε βάθος χρόνου, θα έχουμε τον παραδειγματισμό να λειτουργεί υπέρ του Έθνους.
    Ποιος όμως θα κινηθεί με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και θα “κόψει” κεφάλια;
    “…εάν ο Πρωθυπουργός το ξεκινήσει,…”.
    Τα γεγονότα άλλα δείχνουν. Υπάρχει βέβαια και η θέση του Αϊνστάιν: “Αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τη θεωρία, τότε αλλάζουμε τα γεγονότα.” Προκρούστεια η λογική του Θείου Αλβέρτου, αλλά… λογική!
  28. np_complete_problems είπε:
    Αγαπητέ Φαήλο,
    οι κοινωνίες ΔΕΝ είναι στρατιωτικές μονάδες ..
    Το να “τσουβαλιάζεις και να ταυτίζεις ” τους “ιδεολογικούς σου αντιπάλους” (Βερεμής, Ρεπούση, Αριστερά κλπ) με τους “καναλάρχες και τους μπετατζήδες” πέρα από το ότι ΔΕΝ είναι λογικό, ΔΕΝ είναι και ηθικό.
    Οι “καναλάρχες και οι μπετατζήδες” αντιμετωπίζονται με τον ΝΟΜΟ ενώ οι “ιδεολογικοί σου αντίπαλοι” με την “ιδεολογική πάλη”.
    Οτιδήποτε άλλο απλά παραμπέμπει στις χειρότερες στιγμές της ανθρωπότητας (Σταλινισμός, Ναζισμός και Φασισμός).
    Αντί να ψάχνουμε λοιπόν λύσεις στα βάθη της Ιστορίας (και μάλιστα στις πιο μαύρες στιγμές της) ας κάνουμε το αυτονόητο. Ας λειτουργήσουν κάποια στιγμή οι νόμοι και οι θεσμοί της αστικής μας δημοκρατίας.
    Είναι τόσο απλό ….
    • μχ είπε:
      Κάποιοι προσπαθούν για να καλύψουν τα ίχνη τους να μεταθέσουν το πρόβλημα από το πολιτικό προσωπικό στο ίδιο το πολίτευμα.
      Λες και “φταίει” η κοινοβουλευτική δημοκρατία όταν την νοθεύεις με εξαρτήσεις και διαπλοκές. Χωρίς Δικαιοσύνη (ανεξάρτητη) δεν υπάρχει Δημοκρατία.Ούτε χωρίς ελεύθερη και αδέσμευτη 4η εξουσία.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Έλειπες από την Ελλάδα κι ήρθες χθες;
      Όλα τα μαγαζιά της διαπλοκής, δημόσια έργα, προμήθειες και ΜΜΕ είναι στελεχωμένα από την ανακυκλωμένη αριστεράντζα.
      Αριστεροί, “προοδευτικοί” μέσα από τις φυλλάδες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της διαπλοκής επί δεκαετίες τώρα αποδομούσαν την εθνική ταυτότητα και την Ιστρορία, προσέβαλαν και προσβάλλουν τιος ελληνικές ιδέες, τους ήτωες και τα σύμβολα του Έθνους μας.
      Παράλληλά με την λεηλασία της χώρας, βήμα – βήμα κατέλαβαν τα Πανεπιστήμια, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, την τέχνη και κοπρίζουν τον μηδενισμό και τον αναθεωρητισμό τους στα μυαλά των παιδιών μας.
      Φασισμό αγαπητέ, είναι μια ολίγιστη μειοψηφία να επιβάλλει τις ιδεοληψίες της στην πλειοψηφία.
      • np_complete_problems είπε:
        Μια απλή ανάγνωση της πρόσφατης ιστορίας της Ευρώπης, διδάσκει ότι “οι πλειοψηφίες” πάντα επιβάλλουν τις απόψεις τους …
        Αρκετά πια με τον “αμέτοχο ή ανεύθυνο λαό”.
      • μχ είπε:
        το moto ευρώ με κάθε κόστος εμπεριέχει μπόλικο αναθεωρητισμό από μόνο του.(Άλλο να είναι πατρίδα σου η Ελλάδα και άλλο η Ευρωζώνη)
        Ούτως η άλλως η βιομηχανία παραγωγής συλλογικής συνείδησης προϋποθέτει “επανεκδόσεις” της ιστορίας και “φωτισμό” της κάθε φορά ανάλογα με τον σκηνοθέτη… Όσο για τις μπλε, πράσινες και κόκκινες φανέλες…το έργο τους το επιτέλεσαν και με το παραπάνω…. δίχασαν και κοίμισαν αρκετά ώστε το party της μεταπολίτευσης που περίγραψε να γίνει ανενόχλητα…
      • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
        Ρε, συ, Φαήλε,
        αυτά εδώ που λες για τα ΜΜΕ…
        @”Παράλληλα, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι στελέχωσαν τους μηχανισμούς της λεηλασίας και τον κλάδο προπαγάνδας τους, ήτοι τα φεσωμένα ΜΜΕ…”
        @”Όλα τα μαγαζιά της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, δημόσια έργα, προμήθειες και ΜΜΕ είναι στελεχωμένα από την ανακυκλωμένη αριστεράντζα.
        Αριστεροί, “προοδευτικοί” μέσα από τις φυλλάδες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ”,
        για ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΙΜΙΟ του μπαμπά του ΓΑΠ είναι;
        Που’χει μπαμπά ένα κουμπάρο χουντικού υπουργού;
        Έχεις πλάκα!
        Έλα να τα πεις αυτά σε κανένα καφενείο στη Μέμου να γελάσουμε!
        • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
          Δεν νομίζω να κάνουμε παρέα.
          Δεν κάνω κουτσομπολιά σε καφενεία.
          Γράψε ποιον εννοείς και βάλε και το ονοματάκι σου, Γιάννης Fissler κλπ.
          • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
            Αυτό μας έλειπε να κάνουμε παρέα με πολιτικάντηδες και, μάλιστα, της κεντρικής πολιτικής σκηνής! (Τρέξε, γιατί δεν σε βλέπω καλά, ούτε μετά το εγκεφαλικό του Τραγάκη, μια που έρχονται όλα τα λιμά της Πασοκάρας, οσονούπω. Φαήλε, να σε δω, ρε, συ, φωτογραφία με τον… Χρυσοχοΐδη και τον Λοβέρδο, και τι στον κόσμο!!! Χα, χα, χα!)
            Τον φίλο σου, (απ’ ό,τι είδα σε κάτι εναγκαλισμούς σας στο Ζάππειο 2 ή 3, θα σε γελάσω),τον Αντρέα Ψυχάρη εννοώ. Που πήρε το όνομα του Ανδρέα (κι εσύ Ανδρεϊκός δεν ήσουν; Ήσουν! Τα έχεις γράψει εδώ). Ο ΔΟΛιος μπαμπάς του, Σταύρος, είχε κουμπαριάσει και με τον χουντικό υπουργό Τύπου, Σταματελόπουλο.
            “Ονοματάκια” βάζουν όσοι ψαρεύουν ψηφαλάκια, ξάδερφε. Εμάς, μας ενδιαφέρει, απλώς, και, απλά, η ΑΠΟΨΗ. Έχεις δει τον Φάκτορα ή τον Ροδινό ή τον “αριστερό Ψάλτη”, ή τον “Μ.Ο.” και λοιπούς φίλους να βάζουν… “ονοματάκια”; Γιατί δεν τους εγκαλείς κι αυτούς; Στο Διαδίκτυο είσαι, ξύπνα. όχι όπως ήξερες, αλλά όπως βρήκες.
  29. victoria (true) είπε:
    Να αγιάσει το στόμα σου!
    Εύχομαι να εισακουσθεις. Δεν υπάρχει άλλη λύση! Και δίκαιο είναι μέσα στην αδικία του, tough luck κι ας πρόσεχαν.
    Ας μπουν μερικοί μέσα, γιατί για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να μπει η μισή Ελλάδα μέσα κ δεν χωράνε κι οι φυλακές, αλλά παράλληλα έλεγχος κ μηχανισμοί κ το πάρτυ τέλος (όχι να γελάνε πάλι κάποιοι ότι τη γλίτωσαν).
  30. Κυθήριος είπε:
    Ρηξικέλευθη καί σωστή ἡ πρότασή σου Φαήλο,ἄν καί δέν ξέρω ἄν θά ἦταν καί δυνατόν νά ὑλοποιηθεῖ.
    Στή θέση τοῦ δεκατισμοῦ ὅμως,ἐγῶ θά πρότεινα τόν πεντισμό.Κάθε πέντε δηλαδή νά ”ἐκτελεῖται” ἕνας,γιατί θά γλιτώνουν πολλοί ἔτσι…
    Τό θέμα εἶναι ποιός θά τό ξεκινήσει…
  31. Μεγάλες στιγμές είπε:
    Καλα εντάξει…Μπορεί τα συμπεράσματα να έχουν βάση και οι τρόποι αντίδρασης να είναι οι σωστοί.Αλλά εχω την εντύπωση οτι αρκετές φορές είστε ”εκτός εποχής”.
    Δεν ξεκινάει να κυβερναει ο Καραμανλής για να του δίνουμε λύσεις και στόχους
    Τα μέτρα ψηφίζονται,τα μέτρα που μας υποσχεθηκε οτι δεν χρειαζονται.Οι φόροι είναι αδυσώπητοι όταν έλεγε οτι δεν εχει ο λαός άλλα περιθώρια.Χρωστάω…το έχεις νιώσει ποτέ αυτό;Οχι γιατί δεν ήμουνα νοικοκύρης αλλά γιατί καθε μηνα κατι μου στελνουν και δεν τα προλαβαινω
  32. rasputin είπε:
    Εξαιρετικό άρθρο , όπως εξαιρετικές και πολύ ενδιαφέρουσες οι περισσότερες απαντήσεις .
    Η γύμνια του πολιτικού προσωπικού φαίνεται από το γεγονός ότι τα περιμένουμε όλα από τον Σαμαρά . Έναν άνθρωπο που ήταν παροπλισμένος για πολλά χρόνια και μας εκπλήσσει ευχάριστα με την αποφασιστικότητα και την επιμονή του .
    Έχω αμφιβολίες για τα περιθώρια κινήσεων που έχει όταν ηγείται αυτής της Νέας Δημοκρατίας , με πλήθος στελεχών και βουλευτών να αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες από το παρελθόν (όσο πιο κομψά μπορώ να το πω).
    Και βασικά είναι αναγκασμένος να σέρνει μαζί του το ανεκδιήγητο ΠΑΣΟΚ . Πάει να κάνει ένα βήμα και σκάει η λίστα Λαγκάρντ . Τι να κάνει τώρα , να στείλει σε ειδικό δικαστήριο και σε εξεταστικές μέλη του κόμματος που στηρίζουν την συγκυβέρνηση;
    Ο λαός στο μεταξύ εξεγείρεται δικαίως με όλα αυτά , ανεξαρτήτως εάν στον λαό συμπεριλαμβάνονται διάφοροι πρώην προνομιούχοι που δίνουν μάχη οπισθοφυλακής . Προσωπικά έχω μπει στον πειρασμό να συμμετέχω σε πορείες και κινητοποιήσεις . Πως να το κάνω όταν ο διπλανός μου με το πλακάτ μπορεί να διαμαρτύρεται επειδή του κατέβασαν την σύνταξη στα 2.000 ενώ έπαιρνε διπλάσια; Δεν είμαι αδιάφορος ή καναπεδάκιας , αλλά δεν θέλω να ενισχύω αυτούς τους αγανακτισμένους . Κάθομαι στο σπίτι μου και περιμένω την λύση ή την αρχή της λύσης από τα κοινοβουλευτικά κόμματα .
    Δεν ξέρω όμως πόσο θα αντέξω ή πόσο θα αντέξει η πλειοψηφία . Όταν στο ενδιάμεσο τα εισοδήματα συρρικνώνονται . Όταν υπάρχουν κάποιοι που παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη και σπέρνουν φρούδες ελπίδες για καταγγελίες, επαχθή χρέη και μονομερείς ενέργειες . Όταν η κ. Ρεπούση που ορθώς ανέφερε ο Φαήλος , προκαλεί τον απλό δοκιμαζόμενο λαό και σε αυτή την δύσκολη ώρα του πατάει τον κάλο με όλη της την δύναμη .
  33. kiwi είπε:
    Αγαπητέ Φαήλο Κρανιδιώτη,
    η αρθρογραφία σου είναι πάντα ενδιαφέρουσα και θίγει την ουσία των πραγμάτων. Ακόμα και όταν (πράγμα που συμβαίνει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό) έχω την αίσθηση πως γράφεις περισσότερο για να κατευνάσεις την οργή σου (και των υπολοίπων ..) για την τροπή που πήραν τα πράγματα παρά το τι πραγματικά θα έβγαινε αυθόρμητα από την πέννα σου …
    Το σημερινό σου άρθρο το θεωρώ τελείως άστοχο. Τελείως.
    Απέναντι σε μία τόσο δραματική κατάσταση όσο αυτή που βιώνει σήμερα ο ελληνισμός, με απειλή μία καταστροφής επιπέδου 1922, κάτι σαν τον δεκατισμό είναι εξωφρενικά λάθος.
    Οι λογικές επιλογές είναι δύο:
    είτε συνεγείρεις το λαό για να αντέξει στον αγώνα και τις θυσίες, αρχίζοντας μία μεθοδική και σε βάθος έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν εδώ – και σε βεβαιώνω πως, αν γίνει σωστά, κανένα χάος δεν θα προκύψει, ΚΟΤΣΙΑ χρειάζονται. Αν ο – τελέιως ανώριμος να κυβερνήσει – ΣΥΡΙΖΑ, το επιχειρήσει σωστά αν (και όταν) έλθει στην εξουσία, τότε ίσως δούμε μία εκλογική κυριαρχία της αριστερά για πολλά χρονια.
    είτε τραβάς σφουγγάρι, λες “ότι έγινε, έγινε” και κοιτάς μπροστά, απειλώντας τους “νταβατζήδες” να μην κουνηθούν στο μέλλον γιατί τα πράγματα άλλαξαν. Κάπως έτσι έκανε η Ιταλική Αριστερά μετά τον Β’ ΠΠ και απήλλαξε την ιταλική κοινωνία από το φάσμα μίας εμφύλιας διαίρεσης, αφήνοντας ίσως ατιμώρητους διάφορους φασίστες, αλλά επιτρέποντας στην ιταλική κοινωνία να προχωρήσει γρήγορα στο μέλλον.
    Προσωπικά, προτιμώ την πρώτη λύση. Χωρίς δεύτερη σκέψη. ΑΠλά, είμαι πεπεισμένος πως είναι αδύνατον να προκύψει από τη σημερινή πολιτική ηγεσία. Και ο ΑΣ, το οποίο κι εσύ πίστεψες κι εγώ, δεν μπορεί (και νομίζω, δεν θέλει πιά) να το κάνει. ΑΠλά.
    Ο δεκατισμός που προτείνεις είναι η πιο εξωφρενική επιλογή. Μόνο καθαρέςλύσεις μπορεί να βοηθήσουν, έστω και σκληρές όπως το 1922. Τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας …
  34. IABERHS είπε:
    Ας μην ξεχνάμε και τον σωτήριο ιστορικά ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων που σε κρίσιμες στιγμές (1909) έσωσαν τον τόπο από την πορεία προς τον κρημνό.
  35. aris. A είπε:
    Ολα αυτά θα τα κάνει ο Σαμαράς που σκέπτεται να κάνει τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο;;;
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Όχι. Η Ρένα, ο Πάντζας και ο θυμωμένος Ηλίας.
      • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ είπε:
        Αγαπητέ Φαήλε .
        Σαφώς και συμφωνώ με το κεντρικό άρθρο σου και αρκετές από τις παρατηρήσεις σε διάφορα σχόλια φίλων του antinews , αλλά εδώ μάλλον σου διέφυγε η … Δύναμη του κόσμου που λόγω της εξαθλίωσής του έχει μετατραπεί σε “όχλο” , από την οποία αντλούν την κοινοβουλευτική ισχύ τους οι προαναφερόμενοι …
        Ας μην πάμε βέβαια στο ποίοι τον μετέτρεψαν σε “όχλο” !
  36. ΙΩΝ είπε:
    Κύριε Κρανιδιώτη,
    Ειλικρινά πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση που δεν μπορεί να έρθει σε συγκρούση με τον ίδιο της τον εαυτό (βλ. περίπτωση Πολύδωρα), που στηρίζεται στο Ψυχαραίικο για την καλή της εικόνα, που αντί να ψάξει για μια άλλη πηγή χρηματοδότησης μέχρι να κάνει τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που ετοιμάζει νομοσχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας (αποκρατικοποιήσεις) είναι σε θέση να τα βάλει με τους φορείς εκείνους στα σαλόνια των οποίων μπαινόβγαινε κάθε τρεις και λίγο;
    Μολονότι συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε, όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά και σε προηγούμενα άρθρα σας. Μολονότι όντως πιστεύω σε μια δημοκρατική, πατριωτική και ως έναν βαθμό φιλελεύθερη πολιτική δεν μπορώ να εμπιστευθώ τους ανθρώπους αυτής της κυβέρνησης ως φορείς αλλαγής. Και μην το παίρνετε προσωπικά.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Γιατί να το πάρω προσωπικά; Κρανιδιώτης λέγομαι, όχι…κυβέρνηση.
      Δεν πιστερύω πως η κυβέρνηση δεν μπορεί. ΑΣπλά έχει επικρατήσει μια αντίληψη πως πρέπει να αποφεύγονται οι κάθε είδους αναταράξεις, για να ξεφύγουμε από την κρίση.
      Αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν πως το σίγουρο ραντεβού με το ναυάγιο οφείλεται στην σαβούρα που έχει μαζευτεί στο σκάφος…
      • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
        Η ταχύτητα πληκτρολόγησης φτιάχνει καινούργιες λέξεις!
      • ΙΩΝ είπε:
        Μπορείτε να τους πείτε σας παρακαλώ οτι το δικό τους ”αργά ή γρήγορα” στη ζωή των κοινών θνητών σημαίνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, ανασφάλεια, εθνικός ξεπεσμός, κατάθλιψη, αυτοκτονίες, λουκέτα, κτλ κτλ;
        Το ζήτημα δεν είναι εάν μπορεί η κυβέρνηση αλλά εάν θέλει. Και τα δείγματα γραφής των περισσότερων λένε ότι δεν θέλει δυστυχώς…
  37. Master είπε:
    Οι Ρωμαίοι εκτός από δεκατισμό έκαναν και προγραφές αγαπητέ Φαήλο. Και επειδή ο κύκλος αυτός δεν κλείνει χωρίς αίμα όσο καθυστερούν οι προγραφές το θηρίο θεριεύει…
    • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
      +1000
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Σιγά το ψωραλέο θηρίο. Άφραγκοι, έκθετοι σε οποιονδήποτε τυχόν έλεγχο. Σαπισμένα κουφάρια είναι. Μ’ ένα σπρώξιμο θα γίνουν κομμάτια.
  38. sam530 είπε:
    κ. Κρανιδιώτη συμφωνώ και επαυξάνω.
    Ξέρεις κάποιον να μπορεί να το κάνει ή ακόμη καλύτερα να θέλει να το κάνε;;;;;
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Ο ΑΣ, αν θέλει, μπορεί….
      • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
        Μόνον, με την βοήθεια της Μητσοτάκη/Μπακογιάννη/Κουβέλου. Χα, χα, χα!
        Πάνε αυτά! Last year!!!
        ΥΓ. Σημειώνω ότι, σημειολογικά, τα “ο Αντώνης” και “ο αρχηγός μου” έγιναν ένα παλό και ΝΤΡΟΠΑΛΟ “ΑΣ”! Χα, χα, χα, χα…
        • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
          Γιατί τα έχετε εμπεδώσει, βρε κουτό.
          • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
            Σοβαρέψου.
            Μη μιλάς αδερφίστικα: “κουτό” (!!!)
            Γιατί μου την σπάνε, σφόδρα σφοδρώς, αυτά τα γελοία αστειάκια.
            Αντρικά. Όπως σου μιλάω.
            • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
              Είσαι …αντρική κατσαρόλα;
              Τι μαθαίνει κανείς…
              Α ρε κακομοίρη, “γενναίε” με ψευδώνυμο και πυτζάμες πίσω από το πληκτρολόγιο.
  39. falcon είπε:
    Τη Ρόδο την βλέπουμε, το πήδημα δεν βλέπουμε γι’ αυτό ο λαός τα παίρνει στο κρανίο. Μπράβο Φαήλο
  40. Θόδωρος είπε:
    Πέντε ελαττώματα επικίνδυνα για ένα στρατηγό:
    Αν είναι παράτολμος, οι άντρες του θα σκοτωθούν.
    Αν είναι δειλός, ο στρατός του θα αιχμαλωτισθεί.
    Αν είναι οξύθυμος, θα αντιδρά από θυμό.
    Αν είναι υπερόπτης, μπορεί να εξαπατηθεί.
    Αν είναι δεμένος με τους άντρες του, θα διστάσει την κρίσιμη στιγμή.
    Σουν Τζου, ~5ος αιών π.Χ., Κινέζος θεωρητικός της στρατηγικής
  41. kosvag είπε:
    κ. Κρανιδιώτη,
    δεν βλέπω το γιατί οι υπόλοιποι 9 που θα μείνουν θα δουλεύουν από δω και πέρα για το ‘’κοινό καλό’’ και όχι για τον εαυτό τους? Εγώ πιστεύω ότι είτε δεν θα δουλεύουν καθόλου ή όσοι ‘κλεπτοκράτες’ είναι ικανοί και ορεξάτοι θα στήσουν επιχειρήσεις εκτός χώρας, μιας και τα σύνορα δεν μπορούν να κλείσουν λέω εγώ.
    Νομίζω ότι το 5% των ‘κλεπτοκρατών’ έχει κάνει το 95% της ζημιάς & έχει το 95% των ‘κλεμμένων’. Μπορεί το πολιτικό σύστημα να μπαγλαρώσει αυτό το 5% και να δημεύσει τα χρέη τους και τις καταχρεωμένες επιχειρήσεις τους. Πριν 2-3 χρόνια θα μπορούσε να δημεύσει και καμιά υγιή επιχείρηση και ίσως κάτι από προσωπική περιουσία εν Ελλάδι – τώρα θα αρκεστούμε σε ‘’ΣΥΡΙΖΕΙΚΟ διεθνές ένταλμα σύλληψης’’.
    Αφού είναι ξεδοντιασμένοι, λόγω κρίσης και χρεών κτλ τώρα είναι στο έλεος του κράτους. Αφού υπάρχει τεράστιο πρόγραμμα για λιμάνια, νερά, ΟΣΕ, ΔΩΔΩΝΗ, Ελληνικό, παραλίες κτλ να ιδιωτικοποιηθούν μαζικά ας δώσουν και τα ‘’μπαγλαρωμένα’’ μαζί να απαλλαγούμε από τους ‘’κλεπτοκράτες’’’. Ας τα πάρει ο νέος επιχειρηματίας Έλληνας, Κινέζος, Ρώσος, Ισραηλίτης, Γερμανός, Λιβανέζος, Καταριανός κτλ
    Στον πολίτη δεν λένε ποιος είναι ο στόχος (τι χώρα θα φτιάξουμε), δεν του λένε ποιο είναι το πλάνο (αν υπάρχει), δεν τον πείθουν ότι τα νούμερα βγαίνουν. Δεν ξέρει σε τι να βάλει πλάτη.
    Ο ‘’μέσος’’ Έλληνας είναι μορφωμένος, γλωσσομαθής, ενημερωμένος, έξυπνος, έχει ταξιδεύσει και δεν παραμυθιάζεται από παραδειγματικές ‘’εκτελέσεις’’. Αλλά και όλοι όλοι όλοι οι ‘’κλεπτοκράτες’’ να ‘’εκτελεστούν’’, αν δεν δοθεί λύση στα προβλήματα του παρόντος και σ’ αυτά που έρχονται δεν ασχολούνται οι πολίτες. Στην αρχή του τέλους (δραχμή ή εσωτερική στάση πληρωμών) θα ασχοληθούν με τους πολιτικούς.
  42. rally monkey είπε:
    Φαήλο – geeky σχόλιο – εχω την τάση να κολαω στις ‘τεχνικες ΄λεπτομερειες’..
    για να εφαρμοστει ο δεκατισμος επρεπε πρωτα να καταπνίγει ‘η στάση’
    φανταζομαι καποια ‘εξωτερικη δυναμη’ διατηρουσε σε παραταξη τους λεγεωναριους εν αναμονη εκτελεσης των ποινών
    Στην περιπτωση μας αυτη η ‘δυναμη’ δεν φαινεται πουθενά…
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Κι ο πιο ισχυρός ή που νομίζειο πως είναι ισχυρός, με το πούρο του, μέσα στην βιλάρα του με την τρίτη σύζυγο ή στο κότερο, ένα πράγμα φοβάται: τον Χωροφύλακα, τα “βραχιόλια”, το Γεντί Κουλέ.
      Με την Αστυνομία και την Εισαγγελία τους κρατάς μια χαρά σούζα και δεν θα κουνηθεί κανείς. Οι ρέστοι θα τρέξουν να προσκυνήσουν με το μέτωπο κολλημένο στα πλακάκια…
  43. Ο Θείος είπε:
    Κάπου αρχίζουμε να συμφωνούμε, αγαπητέ Φαήλε (έστω και κλασματικά, 1/10); Ή είναι μόνον εντύπωσίς μου;
    Δεν είναι εύκολο, ξέρω. Και είναι κίνηση υψηλού, υψηλότατου ρίσκου. Αλλά μπορεί – αν πετύχει – να βγάλει “σκράμπλ” με πολλούς πόντους.
    Προυπόθεση βασική η πρώτη εντολή του καλού σαμουράï: “Πρώτα νικάς, ύστερα πολεμάς”.
    Και η κινητοποίηση του πλήθους των πολιτών (κυρίως του σιωπηλού μέχρι τώρα μέρους του). ¨Οχι με ξηλωμένα πλακάκια ή με κόκκινες – μπλέ – πράσινες – κανελλί με βούλες σημαίες, αλλά φωτισμένες με κεριά και με ένα μόνον σύνθημα: “Ν’ απαλλοτριωθούν οι απαλλοτριωτές”.
    Σε “κατ’ εξαίρεσιν” συνθήκες χρειάζονται κατ’ εξαίρεσιν μέτρα και κατ’ εξαίρεσιν συμπεριφορά.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Θειούλη μου, μήπως δεν με παρακολουθείς;
      Ούτε ξέρω κι εγώ σε πόσες αναρτήσεις έχω γράψει για την ανάγκη Νέμεσις, που μόνο αυτή και η διοίκηση δια του παρσαείγματος, θα νομιμοποιήσοπυν πολιτικές θυσιών και θα συσπειρώσουν τον Λαό.
      • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
        …Νεμέσεως…
      • Ο Θείος είπε:
        Σαφώς παρακολουθώ, αλλά τώρα μου φαίνεται όλο και πιό συγκεκριμένο, με “μετρήσιμο πρακτικό αποτέλεσμα” (π.χ. ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις συχνότητες και αυστηρή εποπτεία).
    • Ο Θείος είπε:
      Επίσης, παρ΄ότι έχω εντελώς διαφορετικές γενικές προγραμματικές – και ιδεολογικές – προτιμήσεις (και δεν διετέλεσα ποτέ κνίτης), θα πρότεινα να σκεφτούμε και αυτό που τονίζει διαρκώς εμφατικά ο κ. Κύρτσος, καλός γνώστης του City και αρκετά “μη δογματικός” στα οικονομικά: Τη “Νορβηγική λύση” στο θέμα της φορολογίας των εφοπλιστών.
      • Ο Θείος είπε:
        Για “κανάλια” έγραψες, συνέχισα λοιπόν με το άλυτο μέχρι τώρα πρόβλημα της συνεισφοράς στα κοινά βάρη, αυτών που “τα διαπλέουν”.
      • Ο Θείος είπε:
        Συγκεκριμένα πράγματα, διότι ο διάολος χώνεται στις λεπτομέρειες
      • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
        Δεν παίρνω ποτέ στα σοβαρά οτιδήποτε λέει ο Κύρτσος.
  44. Stylianos είπε:
    συνομοταξία μπετατζήδων, καναλαρχών, προέδρων ομάδων, τραπεζιτών, ημιλαθρέμπορων και προμηθευτών του Δημοσίου: Καλή η πρόταση, αλλά γιατί ξεχάσατε στη λίστα αυτών που θα “εκκαθαρισθούν” (ένας ανά δέκα) να συμπεριλάβετε και τους λερωμένους πολιτικούς (βουλευτές, υπουργούς, γεν. γραμματείς υπουργείων); Η ευθύνη τους δεν αρκεί και δεν πρέπει να τιμωρηθεί μόνον πολιτικά. Αλήθεια ο κ. Πολύδωρας ή ο κ. Βουλγαράκης θα συναινέσουν στην πρότασή σας; Και με ποιούς τάσσεται ο πρόεδρος: με τους εκκαθαριστές ή με τους Πολύδωρες; Ρητορικό προφανώς το ερώτημα. Απαντήθηκε στην πράξη… Μάλλον άλλος θα κάνει το μεγάλο βήμα. Αν πάντως στηθεί επιτροπή για την παραπάνω “εκκαθάριση” θα πάω να εργασθώ σε αυτήν αμισθί, καθότι συνταξιούχος με αρκετό ελεύθερο χρόνο, έχοντας ακόμη δυνάμεις και διάθεση να προσφέρω στο έθνος και στα παιδιά μου. Εθελοντής συνεργάτης της επιτροπής εκκαθάρισης του παρελθόντος λοιπόν, ακόμη και για να καθαρογράφω πρακτικά κατασχέσεων ή για να κάνω φωτοαντίγραφα ενταλμάτων σύλληψης… Και είμαι σίγουρος ότι θα με μιμόντουσαν δεκάδες συμπατριώτες.
  45. aggelosview είπε:
    Ο δεκατισμός θα οδηγούσε και σε “αποδεκατισμό¨ των όψιμων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε Φαήλο θα έμπαινες σε περίοπτη θέση στη λίστα με τις προγραφές.
    Στα σοβαρά τώρα: η κυβέρνηση πλέον έχει πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ακούμε λοιπόν τακτικά, ότι ο τάδε υπάλληλος έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Από τη στιγμή που δεν δικαιολογούνται τα νούμερα γιατί το κράτος δεν προχωρά σε δήμευση; Ας προσφύγει μετά ο θιγόμενος στα δικαστήρια να τα ζητήσει πίσω.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Τι; Θα μου την πέσει η ΟΠΛΑ; Θα ‘ρθουν ο Στρατούλης κι η Ρένα να με πάρουν με το γκαζοζέν να με πάνε στο ρέμα του Περιστερίου; Μπαααα.
  46. Κοσμάς Πανέσιος είπε:
    Κρίνοντας από το πλήθος των σχολίων συμπεραίνω ότι τα άρθρα σας έχουν απήχηση. Αναρωτιέμαι όμως αν οδηγούν σε πρακτικό και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ακριβέστερη εστίαση και μεγαλύτερη ένταση προκειμένου να διαπεραστεί η πανίσχυρη θωράκιση του συστήματος. Θα άρχιζα λοιπόν με την προτροπή σας: “να ξηλώσει η Πολιτεία τους βραχίονες προπαγάνδας, εκβιασμών και παραπληροφόρησης που αυτοί έστησαν πάνω στην εθνική περιουσία των συχνοτήτων, με προκήρυξη ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για όλες τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και πλέον αυστηρή εποπτεία των όρων λειτουργίας των νέων «μαγαζιών» που θα προκύψουν”.
    Ταυτόχρονα θα έπρεπε να καταργηθεί χωρίς χρονοτριβή το αγγελιόσημο και να υποχρεωθούν οι εργοδότες των ΜΜΕ να συνεισφέρουν για την ασφάλιση των εργαζομένων σε αυτά. Να καταργηθεί αμέσως ΚΑΘΕ υποχρέωση δημοσίευσης στον τύπο και να αντικατασταθεί με υποχρέωση δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία των εφημερίδων οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδας. Να απαγορευτεί οποιαδήποτε διαφήμιση του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ μέχρις ότου επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές. Να καταργηθεί η εισφορά υπέρ ΕΡΤ. Να τιμωρήσει η Τράπεζα της Ελλάδας τις τράπεζες που χρηματοδοτούν χρεοκοπημένα ΜΜΕ (π.χ. τον ΔΟΛ) με μη τραπεζικά κριτήρια.
    Θα ειπωθεί ότι με αυτά θα κλείσουν εφημερίδες και θα πληγεί η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία. Τρίχες. Μακάρι να κλείσουν. Όσες απομείνουν θα είναι καλύτερες και θα κάνουν σωστότερα τη δουλειά τους.
    Το μήνυμα μου είναι εστιάστε το ισχυρό σας μήνυμα σε ολίγα ουσιώδη και αγωνιστείτε να γίνουν. Θα έχετε προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία στην Ελλάδα.
  47. GO είπε:
    90%; Αυτές δεν είναι εκπτώσεις. Ξεπούλημα είναι!!!
  48. Makis Stefanatos είπε:
    Κε Κρανιδιώτη συμφωνώ σε αρκετές από τις διαπιστώσεις σας που κατά καιρούς δημοσιεύετε, ιδίως για την ψευτοαριστερή κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά, αν και εκτιμώ την ανιδιοτέλεια σας, εν τούτοις οι “παραμορφωτικοί φακοί” της “Σαμαρικής” σας προσκόλλησης δεν σας επιτρέπει ακόμη και τώρα να διακρίνετε το έλλειμμα του ανδρός αλλά και των γύρω του. Αργά ή γρήγορα (το πιθανότερο) θα αποδειχθεί ότι δικαίως εγώ έπαψα να τον πιστεύω και μάταια εσείς συνεχίζετε. Εύχομαι από καρδιάς το λάθος να είναι δικό μου.
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, σε αυτόν οφείλω να απευθύνω τις απόψεις και προτάσεις μου έχοντας αναλώσει περί 20 χρόνια από τη ζωή μου στηρίζοντας τον στο υστέρημα του χρόνου μου για την επιβίωση.
      Δεν έχει έλλειμα (ο ίδιος, άλλοι είναι αλλού παπά ευαγγέλιο), έχει μια συγκεκριμένη οπτική για τα πράγματα, μη συγκρουσιακή. Προφανώς πιστεύει πως η αποφυγή αναταράξεων είναι χρήσιμη για την πορεία της χώρας. Λάθος.
      Εγώ πιστεύω, όπως στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι μπορεί, πως χρειάζεται μια μετωπική σύγκρουση, τιμωρία και διοίκηση δια του παραδείγματος. Δεκατισμός, Γουδί, πες το όπως θέλεις, πάντως ξήλωμα και φρονηματισμός των μηχανισμών της λεηλασίας. Κι επιμένω πως η απειλή είναι χάρτινη. Πρέπει να συνταχθούμε ενεργητικά με την προσέγγιση των ΗΠΑ και του ΔΝΤ κόντρα στην Γερμανία.
      • Ο Θείος είπε:
        Θα επιμείνω χωρίς καμμιά επιφύλαξη: Ένα “κούρεμα” του διακρατικού δανεισμού θα ήταν τραγικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ λάθος, απολύτως καταστροφικό για την Ευρωπαική προοπτική.
  49. ΒΙΣ είπε:
    Φαήλο, είναι πολύ σωστά αυτά που γράφεις, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα γίνουν. Εντούτοις, και που λέγονται ακόμα, θετικό είναι.
  50. panos είπε:
    Κε Κρανιδιωτη επειδη το ξεχασα πριν, θα ηθελα την αποψη σας για την ανακεφαλαιοπηση των τραπεζων που θα γινει με το μεγαλυτερο ποσο της δοσης(αν παρθει) των 31 δις. Ξερει κανεις μας την εκθεση της ΜΠΛΑΚ ΡΟΚ για τις τραπεζες? Οταν εξοντωνεται ο Ελληνικος Λαος με τα μετρα,ειναι σωστο να πληρωνει ο ιδιος και την ενισχυση των τραπεζων? Γιατι δεν γινεται η ανακεφαλαιοπηση με κοινες μετοχες? Μαλλον σε λιγο και οι τραπεζες, οπως η ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ θα περιελθει στους ξενους.
    • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
      @Γιατι δεν γινεται η ανακεφαλαιοπηση με κοινες μετοχες?
      Πλάκα μας κάνεις, αδερφέ;
      Αυτός ήταν ο λόγος που μέσα σε μια μέρα τα γυρίσανε οι καναλάρχες και οι δανειστές τους (τραπεζίτες) κατά του πουρομπεμπέ ποδηλάτη, μόλις ψέλλισε κάτι για “εθνικοποίηση” (ούτε καν κρατικοποίηση δεν τόλμησε να πει το τσατσόμοιρο), δηλαδή, κοινές μετοχές. Τα πάντα όλα για τις τράπεζες γίνονται και επειδή εδώ τράπεζες είναι κάποιοι τραπεζίτες, για αυτούς μας έχουν γδάρει. ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών, λέγεται η φάση. Άστα…
      Μόνη μας ελπίδα, να ξαναβγει ο άραψ, να κάνει στην μπάντα την χοντρή και να αναλάβουν την Ελλάδα οι ΗΠΑ (ρε πού φτάσαμε! να περιμένουμε σωτηρία από τις ΗΠΑ!!!), οπότε Κέυνσσσσσςςςςςς, ξανά.
      • ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ είπε:
        Κατσαρόλες της Φωτιάς ,
        Άστα Βράστα . Περί Κέϋνς ομιλώ σε Φίλους της Ν.Δ. κι’ από κεντροδεξιό με βαφτίζουν … Σοσιαλμανή !!!
        Έλεος με τους ..ταλιμπάν της Σχολής του Σικάγο .
    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
      Έχω γράψει κι εδώ και στην “Δημοκρατία” την άποψη μου κατ’ επανάληψη.
      Εθνικοποίηση τώρα.
      Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης θα εγγραφούν στο δημόσιο χρέος, άρα θα τα πληρώσει ο Λαός.
      Αφού ο Λαός πληρώνει, στον Λαό δια της εκλεγμένης κυβέρνησης του οι μετοχές και η διοίκηση των τραπεζών.
      Δεν μπορούν τα κέρδη κι ο έλεγχος της διοίκησης να ανήκουν σε αυτούς και οι ζημιές σε μας. Τόσο απλό είναι…
      • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
        Το ότι τα λες εδώ και στην “Δ” μπράβο σου! Εξ άλλου, δεν έχει και πολλούς σαν κι εσένα η ΝΔούλα, να τα λένε χύμα και καμιά φορά κόντρα στο κομματικό κύμα. (Πες μου ΕΝΑΝ…). Αλλά, σημασία έχει να τα λές και στον κολλητό σου, -τον ΑΣ, εννοώ-και , βέβαια, αξία έχει ΤΙ σου λέει γι ‘αυτά αυτός. Θα μας πεις;
        Πάντως, δε νοείται ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ με …προνομιούχες.
    • Ο Θείος είπε:
      Γιατι δεν γινεται η ανακεφαλαιοπηση με κοινες μετοχες?
      Για τον ίδιο λόγο που έπαιζαν βόλλευ με την λίστα Λαγκάρντ:
      Γιατί είθισται οι δούλοι να φυλάνε τ’ αφεντικά τους.
      • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
        @Γιατί είθισται οι δούλοι να φυλάνε τ’ αφεντικά τους.
        ΕΩΣ ΠΌΤΕ, Θείεεεεεεε;?;
        Έως πότε, γ@μώτο;
        Και, τώρα, πλέον, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με το τομάρι μας. Αλλά και με το μέλλον των παιδιών (και των εγγονιών μας). Γιατί να μην πάρουνε μια ανάσα, μεθαύριο, από την αγορά των κοινών από τους Σαλλαίους, Κωστοπουλαίους και Λατσαίους; Γιατί;
  51. Κ. Βέρος είπε:
    Φαήλο,
    Η ανάλυσή σου χτυπάει την καρδιά του προβλήματος. Θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι η λύση του δράματος που προτείνεις πάσχει και κατά τα δύο σκέλη.
    - Ο δεκατισμός είναι ανέφικτος σε χώρα διαλυμένη (κάποιος πρέπει να τους δικάσει και κάποιος άλλος να τους εκτελέσει και δεν υπάρχει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος).
    - “θα υποταχτούν πλέον στους κανόνες της νομιμότητας και πως κουμάντο κάνουν πάλι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού” . Ποιοι εκπρόσωποι του λαού , αυτοί είναι το έτερο ήμισυ της διαπλοκής. Ας μην πιάσουμε να αναλύσουμε το “λαό” που δεν είναι καθόλου αμέτοχος ευθυνών.
    Επομένως λύση δεν προτείνεις και εκείνο που απομένει είναι προσωρινή κατάλυση του πολιτεύματος , “στανιάρισμα” και πάλι από την αρχή μέχρι να ξαναφτάσουμε στη χρεοκοπία μετά από μερικά χρόνια.
    Δυστυχώς Φαήλο, υπάρχουν λαοί που η δημοκρατία δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους τελικά και ένας από αυτούς είμαστε και εμείς (400 χρόνια ζυγός , δεν θα άφηνε κουσούρια ).
  52. Jacobs είπε:
    Κύριε Κρανιδιώτη, απευθύνομαι σε εσάς που σας γνωρίζω από τα ΜΜΕ και τα κείμενα σας και σας εκτιμώ ως τίμιο και πολιτικό που λέει χωρίς φόβο και πάθος τη γνώμη του.Και ως ψυχολόγος δώστε μου το δικαίωμα να θεωρώ πως μπορώ να κρίνω κάποιους ανθρώπους που δεν έχω άμεση επαφή μαζί τους.Ανήκω στη γενιά των τριαντάρηδων με πτυχίο και μάστερ στη Ψυχολογία και Κοινωνιολογία ,μιλώ 3 γλώσσες καλά, αγγλικά,γερμανικά και ισπανικά, η οικογένεια μου που έχει κάποια οικονομική άνεση (ο πατέρας δικηγόρος) είχε επενδύσει στη μόρφωση μου καθώς και σε αυτήν των αδελφών.Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι είμαι άνεργος αυτή την στιγμή (ουσιαστικά) αν και κάνω μεταφράσεις σε ισπανικά κείμενα που και που και βγάζω ένα χαρτζιλίκι.Επίσης δεν θα σταθώ στο ποιος κυβέρνησε και είναι ή ήταν υπεύθυνος.Από οικογένεια φιλελεύθερη που στήριξε τον Κώστα Μητσοτάκη και αργότερα τον Σημίτη και από το 2007 τον Καραμανλή και μετά Σαμαρά αισθάνομαι τελικά συνυπεύθυνος για τις πολιτικές επιλογές τις δικές μου και της οικογένειας μου.Ναι ακόμα στεκόμαστε, ναι ακόμα έχουμε ένα “κομπόδεμα” ανάγκης, αλλά δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε σε μια κυβέρνηση έναν Βενιζέλο ή να διανοηθούμε πως κατάντησαν πολιτευτές όπως ο Μειμαράκης, Βουλγαράκης ή ο αξιότιμος Μαρκόπουλος που είναι συντοπίτης της μου και τον ψήφιζε προ Καμμένου εποχής.
    Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε συγγενείς μας να κλείνουν τα μαγαζιά τους , φίλους να μένουν άνεργοι ή να φεύγουν στο εξωτερικό.
    Θεωρώ ότι είμαι φιλελεύθερος δημοκράτης και αγαπώ την πατρίδα μου.Ποτέ δεν θα εμπιστευόμουν τον Σύριζα ως εναλλακτική πρόταση όχι γιατί έχω αλλεργία στην αριστερά, αλλά γιατί προφανώς ως πολιτική παράταξη δεν έχει ούτε ικανά στελέχη ,πλην ελαχίστων περιπτώσεων (π.χ.Δραγασάκης που λέει και μια κουβέντα ορθή), ούτε πολιτική διεξόδου.
    Ατομικά δηλώνω ότι την Τρίτη και Τετάρτη ( που είναι συνηθισμένες μέρες ανεργίας για μένα ) για πρώτη φορά στη ζωή μου θα συμμετέχω παρέα με δύο συναδέλφους και πρώην συμφοιτητές μου , που είναι οργανωμένοι στη ΚΝΕ, στις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Όχι ,ούτε ξαφνικά ασπάστηκα την μαρξιστική θεωρία ,ούτε απεμπόλησα τις φιλελεύθερες δημοκρατικές μου απόψεις που συγκρούονται με την αντιδημοκρατική θεωρία ενός φιλοσταλινικού κόμματος. Αλλά για πρώτη φορά ένιωσα ότι μας ενώνουν ,η ανεργία, η απογοήτευση και η έλλειψη προοπτικής.Σε συνδυασμό με την ασπίδα προστασίας που προσφέρουν οι περιφρουρημένες συγκεντρώσεις ,σε αντίθεση με άλλων αριστεριστών με ώθησαν να διαμαρτυρηθώ παρέα μαζί με αυτούς που πολλές φορές στο παρελθόν κατηγόρησα ότι ενοχλούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, είναι στρατιωτάκια κ.α.
    Ίσως κάποιοι άλλοι τριαντάρηδες να έχουν βρει παρόμοια στέγη για κάποιους άλλους λόγους ή συμπτώσεις της ζωής στην Χρυσή Αυγή ,το άλλο πολιτικό άκρο.Τους δικαιολογώ και αυτούς. Ας δώσετε ένα μήνυμα στην ηγεσία της Νδ ,πως τουλάχιστον η δικιά μου η γενιά θα στηρίξει ακόμα και τα άκρα αν απαιτηθεί να δώσει ένα μήνυμα ή και για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.(Δεν είναι τιμητικό και ντρέπομαι που το λέω, να σιτίζομαι και να δανείζομαι χρήματα από την σχετικά εύπορη οικογένεια μου στα 33 μου χρόνια).
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία,Ιάκωβος-Κηφισιά
  53. Ταξιδιωτης είπε:
    Επικαιρο αυτο που ειχε πει ο Εβερτ οτι Αν δεν υπαρξει σύγκρουση με την διαπλοκή, κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κακοδαιμονία και ούτε να την απαλλάξει από τη σήψη”
    Πολλοι στο παρελθον ειχαν μιλησει για αρχιερεις της διαπλοκης αλλα τιποτα δεν εγινε,στην πορεια υπηρξαν συμβιβασμοι.Επι κυβερνησεως Σημιτη υπηρξε γιγαντωση της διαπλοκης,σε βαθμο που να μην ξεχωριζεις ενα δελτιο των οκτω απο μια ανακοινωση του κυβερνητικου εκπροσωπου του πασοκ.Οταν ομως ο Εβερτ μιλησε για διαπλοκη ο κοσμος ψηφισε τον Σημιτη.Τον 2000 ξανα παρολο που ειχε κατηγορηθει ως αρχιερεας της διαπλοκης.Δεν ηξερε ο κοσμος η δεν τον ενοιαζε γιατι τοτε λεφτα υπηρχαν;
    • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
      Αρχιερέα της Διαπλοκής τον είπε ο ΚΚ ο Βους.
      Αλλά, μετά, είπε ότι “καμιά φορά, λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω”. Κόρακας κορ’άκου μάτι ΔΕΝ βγάζει, Ταξιδιώτη.-
  54. kman είπε:
    Δε νομίζω ότι θα φέρει κάποιος σοβαρή αντίρρηση στην πρόταση σας. Ας βρούμε λοιπόν για αρχη 30 από την τωρινή βουλή (300/10), 30 από τη προηγούμενη (σε περίπτωση που ο προς αποδεκατισμό έχει επιλεγεί στο προηγούμενο βήμα τότε επιλέγεται ο αμέσως επόμενος) κ.ο.κ. Βέβαια αυτό είναι λίγο άδικο για τον ‘γίγαντα’ Κακλαμάνη Α. μιας και που με σαράντα χρόνια βουλευτής (και όχι φούρναρης όπως πολύ πιθανών θα έπρεπε) η πιθανότητα εκλογής του τείνει στη μονάδα. Αφού τελειώσουμε με τη Βουλή να περάσουμε στους μετακλητούς γενικούς και ειδικούς γραμματείς, συμβούλους και γενικώς παρατρεχάμενους και κρατικοδίαιτους υπουργείων, κομμάτων (αυτοί είναι οι κομματικοδίαιτοι) κλπ οργανισμών. Και ακολουθούν όλοι όσοι αναφέρατε. Η λίστα λοιπόν είναι μεγάλη. Ακόμα και η αναλογία 1/10 σε απόλυτο νούμερο είναι μάλλον τεράστιο. Αυτό βέβαια, και πολύ σωστά το επισημάνατε, δεν θα πρέπει να αποτρέψει την όποια ενέργεια προς την κατεύθυνση της τιμωρίας.
    Γιατί τελικά αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα μετά από τρία χρόνια ύφεσης είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Πρωτίστως είναι πρόβλημα λειτουργικό. Και να απαλλαγείς ως δια μαγείας από τους τόκους και τις υποχρεώσεις σου στους μέχρι σήμερα δανειστές σου δεν θα περάσει μήνας και πάλι δανεικά θα ζητάς. Γιατί δεν ξέρεις καν ως κράτος ούτε ποιούς και ούτε πόσους πληρώνεις. Γιατί δεν έχεις δημόσια περιουσία. Έχεις δημόσια βαρίδια τα οποία πρέπει να εξυγιάνεις ή να απαλλαγείς από αυτά. (Αυτό που πρέπει να γίνει προς το δημόσιο συμφέρον είναι σίγουρα το πρώτο. Γιατί πολύ απλά θα πιάσουν καλύτερη τιμή πώλησης. Δε νομίζω όμως ότι θέλουν να το κάνουν. Γι’ αυτό και επιλέγουν το δεύτερο.) Και γι’ αυτό δε θα βρεθεί κανείς να επιβάλει το δεκατισμό. Γιατί αυτόν που θα κληθείς να αποδεκατίσεις εσύ τον έχεις θρέψει.
  55. άγρυπνη είπε:
    Πόσο απλό είναι ν΄αντιμετωπισθεί η ντόπια διαπλοκή,όταν τα πλοκάμια της,όπως διαπιστώσαμε,είναι πλεγμένα με αυτά της εκτός συνόρων;Και όταν αυτή, η τρομακτική σε μέγεθος και χωρίς σύνορα διαπλοκή κρύβεται πίσω από τη πολιτική και όλους τους πολέμους;Και φυσικά έχει ήδη λάβει τα μέτρα της και ακονίζει τα νύχια της.Οσο έντιμος και να είναι ένας κυβερνήτης έχει ν΄αντιμετωπίσει φοβερές πιέσεις κ’εκβιασμούς.Για να νικήσει χρειάζεται έναν λαό με ιδανικά και κουλτούρα ήθους.Που βρίσκεται αυτός ο λαός;Σε λίγο θα ακουστεί μόνο ο βρυχηθμός του θηρίου που πεινάει και θα έχει ινστρούχτορες αυτούς τους ίδιους που το ξεγελούν πάντα.
    • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
      ΕΔΩ βρίσκεται ο λαός! Αυτός ξαπόστειλε την Μητσοτάκαινα και έκανε και τον Σαμαρά πρωθυπουργό, ‘Αγρυπνη. ‘Οχι όποτε μας συμφέρει να τον υψώνουμε στα ουράνια τον λαό και όποτε δεν μας συμφέρει να “του τη λέμε”.
      Ας βγει να μιλήσει γι’ αυτά που λες, για την “ντόπια διαπλοκή”, που “τα πλοκάμια της,όπως διαπιστώσαμε,είναι πλεγμένα με αυτά της εκτός συνόρων”. ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ στον λαό και να ΖΗΤΗΣΕΙ την ΣΤΗΡΙΞΗ του. Πώς το έλεγε ένα ποστ προχθές; “Χωρίς την εμπιστοσύνη του λαού δεν είσαι ηγέτης”; -κάπως έτσι, τελοσπάντων…
      • άγρυπνη είπε:
        ..φοβερές πιέσεις κι’εκβιασμοί..οι ισορροπίες του τρόμου,δεν λέγονται όλα.
        • Κατσαρόλες της Φωτιάς είπε:
          Αυτά ισχύουν σε Χούντες, όχι σε Δημοκρατίες.
          Αυτά τα μεσοβέζικα, και κυρίαρχος λαός και ανώριμος λαός, και όλα στο φως και στο σκοτάδι τα σοβαρά, μας έφεραν εδώ.
          ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ δεν φώναζε ο Σαμαράς;;;
          ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όλες οι συνεδριάσεις των κομμάτων, των επιτροπών της Βουλής, των ΔΣ των ΔΕΚΟ κλπ έπρεπε να είναι σε ζωντανή σύνδεση.
  56. roadrunner είπε:
    Έτσι είναι και μάλλον με ένα τέτοιο τρόπο, τελικά, μπορεί να εξυγιανθεί ο παραγωγικός ιστός, η κρατική μηχανή και ο πολιτικός κόσμος. Βέβαια θα ήταν ιδανικό να ξηλωθούν όλα τα αποστήματα, αλλά όπως λες, κάτι τέτοιο θα έφερνε μάλλον χάος και έπειτα ερήμωση στη χώρα. Υπάρχουν όμως νομίζω, κάποια σημεία που θέλουν προσοχή:
    1) Στο δεκατισμό που χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους, η παράβαση ήταν η ίδια (στάση στη διάρκεια του πολέμου) για κάθε μονάδα. Ήταν όλες οι μονάδες ένοχες για το ίδιο παράπτωμα, στον ίδιο βαθμό και επέφεραν ισοδύναμη ζημιά στο στράτευμα. Αυτό δεν αντικατοπτρίζεται ακριβώς έτσι, στη διεφθαρμένη μεταπολιτευτική παράγκα μας. Υπήρχαν πάντα οι «μεγαλοκαρχαρίες» και οι μικρο-κομπιναδόροι. Ίδια η νοοτροπία, αλλά διαφορετική η ζημιά που προκάλεσαν. Μάλλον, χρειάζεται να εφαρμόσει κανείς, κάποια κατώτατα πλαφόν στη διαφθορά και στην δημόσια ζημία, και μετά να αρχίσει το μέτρημα.
    2) Επιπλέον, παρόλο που η νοοτροπία της κλεψιάς-διαφθοράς είναι κοινή για «μεγάλους και μικρούς», δεν θα δημιουργούσε αίσθηση δικαίου, αν όλοι οι «μεγαλοκαρχαρίες» κατάφερναν εντέχνως, να αλλάξουν θέση έγκαιρα, ώστε να μην τους πετύχει ποτέ ο «δεκατισμός». Αυτό μπορεί να συμβεί είτε με εκούσιες αντιμεταθέσεις μέσα στη δεκάδα με κοινή συναίνεση (μεταξύ μικρών-μεγάλων με ανταλλάγματα) ώστε να γλιτώσει ο «γίγαντας». Είτε, αν τα μάτια της δικαιοσύνης, εκούσια ή ακούσια, κοιτάνε αλλού και μπερδευτούν στο μέτρημα. Άρα τι χρειάζεται ; Να έχεις εξασφαλίσει ότι η δικαιοσύνη φοράει πάντα τα σωστά γυαλιά ώστε να βλέπει καθαρά και συνεχώς. Το έχουμε αυτό ;
  57. Κ. Βέρος είπε:
    Το πιθανότερο να πρόκειται για συνωνυμία αλλά με τόσα που ακούμε για λίστες και για άστεγα μετρητά που πρέπει κάπου να χωθούν.
  58. vagmyl είπε:
    Κων. Καραμανλής – Ανδρ. Παπανδρέου – Τζανετάκης – Ζολώτας – Σημίτης -
    Κωστ. Καραμανλής – Γ. Παπανδρέου – Παπαδήμος – Πικραμένος και Σαμαράς, ο 10ος της δεκάδας των μεταπολιτευτικών πρωθυπουργών. Ναι στο δεκατισμό. Πυρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου