Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Μπλόκο» και από τις ασφαλιστικές εταιρίες στα μεγάλου κιβυσμού ΙΧ

Τα άλλοτε σύμβολα τις χλιδής του νεοέλληνα… δεν έχουν μπει μόνο στο στόχαστρο της εφορίας με την επαναφορά του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα άνω των 1900 κε, αλλά και των ασφαλιστικών εταιριών, που δεν τα ασφαλίζουν πλέον σε μεγάλες και πραγματικές αξίες.

Ο λόγος η αύξηση των ποσοστών δηλώσεων για «κλοπές» και πυρκαγιές που αναγκάζει τις εταιρίες να ακολουθούν διαφορετική πολιτική στις ασφαλίσεις των πολυτελών και ακριβών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του κλάδου αυτοκινήτου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Κώστας Μπερτσιάς μιλώντας στην «Ημερησία » «Τα τελευταία 2 χρόνια είναι αυξημένες οι δηλώσεις κλοπών και πυρκαγιών σε ΙΧ μεγάλης αξίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες αποφεύγουν να ασφαλίσουν πολυτελή αυτοκίνητα σε υψηλές αξίες και αντ’ αυτού τα ασφαλίζουν σε αξίες πολύ χαμηλότερες.»

Την ίδια στιγμή εκτός από τους ιδιοκτήτες των ΙΧ με κυβισμό πάνω από 2000 κ.εκ. , που διαμαρτύρονται για την ειδική φορολογία των αυτοκινήτων τους , διαμαρτυρίες εκφράζονται και από τον χώρο της αγοράς του αυτοκινήτου που είχαν ακυρώσεις παραγγελιών.

Επιπλέον λόγω των αυξημένων δαπανών συντήρησης, των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες μεγάλου κυβισμού ΙΧ τα έχουν ήδη προωθήσει προς πώληση σε μάντρες αυτοκινήτων και όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, συνήθως οι αγοραστές είναι εκτός Ελλάδος και σε τιμές πολύ κάτω από την πραγματική αξία και το κόστος αγοράς τους.

Πηγή: asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου