Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Το απίστευτο και πολυδάπανο real estate της Βουλής των Ελλήνων

Το απίστευτο και πολυδάπανο real estate της Βουλής των Ελλήνων

Αν υπάρχει πολίτης που νομίζει πως η Βουλή των Ελλήνων χρησιμοποιεί μόνο το μεγαλοπρεπές πρώην ανάκτορο στην Πλατεία Συντάγματος, κάνει λάθος, καθώς για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου και των βουλευτών χρησιμοποιούνται ιδιόκτητα κτίρια και ενοικιάζονται και άλλα που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια.
Βάσει των Προϋπολογισμών της Βουλής, τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 83 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και για να επισκευαστούν ιδιόκτητα ακίνητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Αναλυτικά, τα κτίρια που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων στο κέντρο της πρωτεύουσας:
- Μέγαρο Αρβανίτη στη Βασ. Σοφίας απέναντι από τον Εθνικό Κήπο: Στεγάζει μέρος των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της Βουλή καθώς και το Ίδρυμα της Βουλής.
- Κτίριο στην οδό Σέκερη όπου βρίσκεται η έδρα της Επιστημονικής Υπηρεσίας και των υπηρεσιών Πληροφορικής και νέων Τεχνολογιών.
- Κτίριο στην οδό Σέκερη, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των πρώην προέδρων της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, Δημήτρη Σιούφα , Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη και ορισμένων βουλευτών)
Κτίριο στην οδό Βουλής όπου φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια γραφεία βουλευτών από την επαρχία.
Πολυώροφο κτίριο στην λεωφόρο Αμαλίας συνολικής επιφάνειας περίπου 2.000 τ.μ. με επτά ορόφους και τέσσερα υπόγεια γκαράζ για γραφεία της τηλεόρασης της Βουλής. Λειτουργεί επίσης εκθετήριο και τομέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Ακίνητο στην οδό Πινδάρου, για υπηρεσίες του Ιδρύματος και μέρος της πινακοθήκης της Βουλής.
Τα ιδιόκτητα ακίνητα που διαθέτει η Βουλή των Ελλήνων:
- Πολυώροφο κτίριο στην Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, όπου στεγάζονται γραφεία βουλευτών της επαρχίας και το περιβόητο γυμναστήριο της Βουλής -που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από εργαζομένους και συνεργάτες των βουλευτών.
- Πολυώροφο κτίριο στην οδό Αμαλίας.
- Μπενάκειος Βιβλιοθήκη (περίπου 2500 τ.μ. που θα γίνει εκθετήριο για υλικό αρχείου)
- Καπνεργοστάσιο στην οδό Λένορμαν έκτασης περίπου 19.000 τ.μ., όπου και στεγάζονται το τυπογραφείο της Βουλής, παράρτημα της βιβλιοθήκης της Βουλής ενώ γίνεται εκεί και η συντήρηση των κειμηλίων του Κοινοβουλίου.
- Διατηρητέο κτίριο στην οδό Φιλελλήνων, στο οποίο γίνεται ανακατασκευή προκειμένου να γίνει πινακοθήκη, εντευκτήριο και γραφεία τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών.
- Διατηρητέο κτίριο στην οδό Βουλής 525 τ.μ. το οποίο ανακατασκευάζεται για να μπορούν να φιλοξενούνται εκθέσεις.
Για όλο αυτά τα κτίρια, οι Προϋπολογισμοί της Βουλής προέβλεπαν τα προηγούμενα χρόνια δαπάνες για μισθώματα και επισκευές που έφταναν τα εξής πόσα ανά έτος :
2005: (7,2 εκατομμύρια ευρώ)
2006: (11,8 εκατομμύρια ευρώ)
2007: (9,3 εκατομμύρια ευρώ)
2008: (17,7 εκατομμύρια ευρώ)
2009: (12,6 εκατομμύρια ευρώ)
2010: (7,2 εκατομμύρια ευρώ)
2011: (8,6 εκατομμύρια ευρώ)
2012: (9,3 εκατομμύρια ευρώ)
Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: Το απίστευτο και πολυδάπανο real estate της Βουλής των Ελλήνων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/84409#ixzz2H5wqDj3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου