Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι είναι οι «σωτήρες» της Ελλάδας


Τεκμηρίωση

Ποιοι είναι οι σωτήρες της χώρας (καλό θα ήταν να υπενθυμίζουμε κάποια βασικά από τα πάρα πολλά για αυτούς στις δημόσιες εμφανίσεις):
-Σαμαράς: Είναι αυτός κατακεραύνωνε το μνημόνιο και διαλαλούσε ότι «δεν θα συναινέσω στο σφάλμα». Είναι αυτός που δήλωσε στη Μέρκελ το φθινόπωρο του 2012 ότι «ουδείς αναμάρτητος» αναφορικά με την αντίθεσή του στη μνημονιακή πολιτική πριν γίνει πρωθυπουργός. Είναι αυτός που δήλωσε ευθαρσώς ότι κορόιδευε έναν ολόκληρο λαό επί 2 χρόνια σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για το μέλλον του και που από όταν έγινε πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος ότι θα τον αποτελειώσει εφαρμόζοντας πιο σκληρά την πολιτική του μνημονίου.
-Στουρνάρας: Ως διευθύνων το ΙΟΒΕ, το Καλοκαίρι του 2010 (δηλαδή λίγο μετά την ψήφιση το πρώτου Μνημονίου) υποστήριζε (σε πλήρη αντίθεση από την τότε αντιμνημονιακή θέση της κ. Σαμαρά) ότι το Μνημόνιο «αποτελεί διαβατήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας», ότι «τα μέτρα του [πρώτου] μνημονίου είναι αναγκαία για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας» ότι «δεν γνωρίζουμε να υπάρχει εναλλακτική λύση» και ότι  «όσοι ακόμα επιχειρηματολογούν υπέρ της αναδιάρθρωσης [του δημόσιου χρέους] δείχνουν να αγνοούν τη νέα πραγματικότητα στην Ευρωζώνη».  Επίσης εμμέσως πλην σαφώς ζητούσε να περιληφθούν στο Μνημόνιο ακόμη περισσότερα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα (όπως πχ οι ιδιωτικοποιήσεις) πράγμα που πράγματι συνέβη με το δεύτερο Μνημόνιο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Μετά την παταγώδη οικονομική αποτυχία και των δύο πρώτων μνημονίων, μετά την απίστευτη κοινωνική καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια αυτά, πάρα την πλήρη διάψευση όλων των παραπάνω εκτιμήσεων του κ. Στουρνάρα για το πρώτο μνημόνιο, ο ίδιος γίνεται ΥΠΟΙΚ και με την συγκυβέρνηση συμφωνούν και επιβάλλουν το τρίτο Μνημόνιο που κινείται επιθετικότερα στην ίδια κατεύθυνση άγριας λιτότητας και ύφεσης με τα δύο προηγούμενα, παταγωδώς αποτυχημένα μνημόνια!
-Βενιζέλος: Είναι αυτός που μαζί με ολόκληρο το μιντιακό κατεστημένο και την κυβέρνηση Παπανδρέου δήλωνε ότι όποιος μιλάει για αναδιάρθρωση/κούρεμα του δημόσιου χρέους ούτε λίγο ούτε πολύ είναι είτε προδότης και θέλει την καταστροφή της χώρας είτε εκτός τόπου και χρόνου, είτε και τα δύο. Εννοούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη μέρα των μνημονίων μίλαγε για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους με γενναίο κούρεμα. Είναι αυτός που ως ΥΠΟΙΚ το Καλοκαίρι του 2011 καρατόμησε τους επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής διότι είχαν την επιστημονική εντιμότητα να πουν αυτά που έβλεπαν: ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι εξυπηρετήσιμο. Είναι αυτός που ως υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου προχώρησε σε κούρεμα (προς όφελος των τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών, και με τρόπο που το χρέος αυξήθηκε αντί να μειωθεί) και σήμερα δηλώνει ότι ο λαός πρέπει να τον ευγνωμονεί για το κούρεμα που αυτός πέτυχε. Δηλαδή ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι είναι εθνικός ευεργέτης γιατί έκανε αυτό το οποίο θεωρούσε πριν από 2 χρόνια εθνική προδοσία και το έπραξε αυτό με τρόπο (βαθειά ύφεση, τρόπος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών, απώλειες για ασφαλιστικά ταμεία κλπ) που το δημόσιο χρέος αντί να μειωθεί αυξήθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου