Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τερατογένεση: η τηλεόραση των κουκουλοφόρων


Τερατογένεση: η τηλεόραση των κουκουλοφόρων
Σήμερα το πρωί, ακριβώς ένα μήνα μετά το “μαύρο”, άρχισε να εκπέμπτεται το σήμα της «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης», στις τρεις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ». Το νομοσχέδιο για την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ εγκρίθηκε χθες στη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για τηλεόραση των κουκουλοφόρων, επειδή οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι που εργάστηκαν ή θα εργαστούν για το στήσιμό της είναι αόρατοι και ανώνυμοι, φοράνε κουκούλα. Οι ειδήσεις θα εμφανίζονται σε “κρόουλ”, δεν θα εκφωνούνται. Όμως κάποιοι δημοσιογράφοι θα τις συντάσσουν, δημοσιογράφοι που θα φέρουν τη ρετσινιά του προδότη και του γερμανοτσολιά (τηρουμένων των αναλογιών) σε όλη τους τη ζωή.
To κτήριο ειπώθηκε ότι εκπέμπεται από παλιά στούντιο του Mega καθώς είναι φανερό ότι δεν μπορούσε να γίνει από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και συνεχίζουν τις εκπομπές τους.
Για «ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο blog τους ERTOPEN.
Σύμφωνα με τον τεχνικό της ΕΡΤ Νίκο Μιχαλίτση, το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία -μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την Digea το σήμα πηγαίνει στον ΟΤΕ και αυτός στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς πομπούς και εκπέμπονται στα σημεία όπου υπάρχει ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέτουν τα εξής ερωτήματα:
  • Ο «ΕΔΤ», ως διακριτός τίτλος, έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ;
  • Πώς οι δύο φορείς, Digea και ΟΤΕ, εκπέμπουν σταθμό στην περίπτωση που δεν έχει πάρει αδειοδότηση;
  • Ποιος πληρώνει αυτούς τους δύο ιδιωτικούς φορείς και τους τεχνικούς, σκηνοθέτες κλπ που φέρονται να εργάζονται αυτή τη στιγμή και με τι είδους συμβάσεις;
Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, ο μεταβατικός φορέας πρόκειται να εκπέμπει «σε πρώτη φάση» σίριαλ, ταινίες, ντοκιμαντέρ και ό,τι διαθέσιμο υπάρχει από το αρχείο της ΕΡΤ. Κάποιες ειδήσεις θα μεταδίδονται σε τιτλάκια στο κάτω μέρος της οθόνης (κρόουλ), χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι χθες εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) στην αρμόδια επιτροπή, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, το νομοσχέδιο ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου