Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τρόικα και Task Force δεν θα λογοδοτούν στην εφορία ακόμη και αν κάνουν αγορές περιουσιακών στοιχείων

Οι «κήρυκες» της διαφάνειας και της νομιμότητας θα απολαμβάνουν… φορολογική ασυλία σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο – Τρόικα και Task Force δεν θα λογοδοτούν στην εφορία ακόμη και αν κάνουν αγορές περιουσιακών στοιχείων


Την ώρα που οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν 7 δισ. ευρώ φόρους μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή μέσα σε 6 μήνες, το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της Τρόικα, αλλά και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων της Task Force.
Οι άνθρωποι δηλαδή που κουνούν το δάχτυλο της διαφάνειας και της νομιμότητας στην Ελλάδα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να "δίνουν λογαριασμό" για τις αποδοχές τους, και φυσικά να φορολογούνται, στις ελληνικές αρχές.
Με άλλα λόγια, ακόμη και αν αυτοί οι γραφειοκράτες και σύμβουλοι προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας  στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία υποχρέωση να υποβάλλουν «πόθεν έσχες» με βάση την ελληνική φορολογική νομοθεσία, για την οποία απαίτησαν να είναι πολύ αυστηροί με τους Έλληνες που υπέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.
Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».
Μπορεί οι εν λόγω κύριοι και κυρίες να έχουν τις καλύτερες των προθέσεων, ωστόσο είναι εξωφρενικό να μην ελέγχονται οι άνθρωποι που διαμορφώνουν με τις αποφάσεις τους την ελληνική κεφαλαιαγορά, το τραπεζικό σύστημα, τις επενδύσεις και την αναδιάρθρωση του κράτους στη χώρα μας. Οι άνθρωποι δηλαδή που γνωρίζουν εκ των έσω τις εξελίξεις μέσα από τις οποίες οι δυνατότητες να επωφεληθεί οικονομικά κάποιος είναι απεριόριστες.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου