Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

WWW HARVAT(I). COM COM


Ράβε – ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει ή γράψε σβήνε για να σωθεί το μολύβι και η γόμα! Δεν έχει υπάρξει δημοτική αρχή που να μη….βάλει χέρι στην έρμη πλατεία της Παλλήνης. Ξήλωνε πλάκες- στρώσε τούβλα, φύτευε φυτά- ξερίζωνε δέντρα, ρίξε σπόρο- ξήλωνε γκαζόν, αυτό είναι το όραμα της δημοτικής αρχής για την πλατεία της πόλης. Όσο για ανθρώπινες φιγούρες, σχεδιάζεται να τοποθετηθούν…..ξόανα χρηματοδοτούμενα εξ <ιδίων πόρων και κοινοτικών ταμείων>…..

Η κοινωνική μέριμνα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη είναι πάντα αποδεκτή από όποιον φορέα και αν επιτελείται και η βοήθεια ευπρόσδεκτη από οποιονδήποτε και αν προέρχεται. Στις παρούσες μάλιστα οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα, στην φτώχεια που μαστίζει πολλές οικογένειες και που πλανάται πάνω σε πολλές άλλες, η συμπαράσταση είναι επιβεβλημένη.

Όμως απαιτείται απόλυτος σεβασμός σ΄ αυτούς που η κοινωνική μέριμνα απευθύνεται και εν πολλοίς παρέχεται. Δεν επιτρέπεται ή όποια δράση αλληλοβοήθειας να χρησιμοποιείται για την αυτοπροβολή του φορέα που την προσφέρει και μάλιστα όταν προέρχεται από προσφορές πολιτών ή επιχειρήσεων. Δεν επιτρέπεται η γελοιοποίηση των αδυνάτων στο βωμό της επικοινωνιακής τακτικής ορισμένων. Η παροχή της όποιας βοήθειας πρέπει νε γίνεται με την απαιτούμενη διακριτικότητα και με απόλυτη μυστικότητα, χωρίς την παρουσία των τηλεοπτικών μέσων στα σόου τύπου πατάτας Νευροκοπίου, με….φόντο κάποιους δημοτικούς συμβούλους να περιφέρονται ασκόπως στο χώρο ως κομπάρσοι!

Οι Έλληνες δεν είναι άνθρωποι του συσσιτίου και της ζητιανιάς. Ούτε στην καλύτερη περίπτωση κάποιου επιδόματος ελεημοσύνης. Αποτελούν ένα λαό υπερήφανο με κύριο χαρακτηριστικό το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ελληνικό φιλότιμο, που πάνω από όλα θέλει να προστατεύει την αξιοπρέπειά του. Οι σημερινές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η χώρα έχουν αναγκάσει πολλούς και για λίγο (ελπίζουμε) να προσφύγουν στην αλληλεγγύη των συνανθρώπων τους. Δεν προσφέρονται για κρατικούς ή δημοτικούς ανίερους ψηφοθηρικούς τακτικισμούς και απαράδεκτης προβολής. Φτάνει πια η κατασπάραξη των θυμάτων!

Και κάτι άλλο. Επειδή πολλά ψιθυρίζονται από κάποιους κακόπιστους ή και από άλλους που διατείνονται ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, καλό είναι οι διαχειριστές του εγχειρήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης, να θεσπίσουν κανόνες και διαδικασίες διαφάνειας και σωστής διαχείρισης των προσφορών, ώστε να εξυπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες με απόλυτη καθαρότητα. Όλα αυτά επί της ουσίας και όχι δια μέσου της εφαρμοσμένης…….θολής διαύγειας.

Οι διαχειριστές των κοινωνικών μπακάλικων, των κοινωνικών φαρμακείων, των κέντρων διάθεσης φαγητού, των ιδρυμάτων παροχής στέγης, των οργανισμών διαμεσολάβησης για την προμήθεια προϊόντων, όχι μόνο πρέπει να παρέχουν άμεσα τα οικονομικά στοιχεία σε όποιους τα ζητούν, αλλά οφείλουν να δημοσιεύουν τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της δραστηριότητάς τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, από σεβασμό στον εαυτόν τους, των οργανισμών που διαχειρίζονται, των χορηγών και τέλος όσων <απολαμβάνουν> τις χορηγίες.

Όπως πληροφορούμαστε από αξιόπιστες τρεχούμενες……πηγές, η κίνηση για την δημιουργία διαπαραταξιακού σχήματος που θα διεκδικήσει τον δήμο Παλλήνης βρίσκεται σε προσωρινή…….ακινησία. Τους ακριβείς λόγους δεν θέλουμε να τους ξέρουμε, αλλά και να τους υποθέταμε δεν θα σας τους λέγαμε τουλάχιστον προς το παρόν, στο μέλλον σίγουρα…….

Επειδή όμως δεν θέλουμε να σας αφήσουμε εντελώς σε ακόμη ένα σκοτάδι, κάποιοι εθεάθηκαν να κάνουν…….γιόγκα αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού! Καλή είναι η προσπάθεια αλλά καθυστερημένη.

Κάποια στάση αναμονής παρατηρείται βεβαίως σε όλους τους επίδοξους συνδυασμούς επιδερμικούς ή υπογαστρικούς. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν την θρυλούμενη τροποποίηση του εκλογικού Νόμου από την κυβέρνηση, προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους. Όσοι πάντως επιθυμούν να προσφέρουν στην αναβάθμιση των Ο.Τ.Α, όσοι έχουν πιστέψει σε μια ακηδεμόνευτη διοίκηση των δήμων για το συμφέρον των δημοτών, δεν επιδίδονται σε τακτικισμούς και οι πρωτοβουλίες τους δεν επηρεάζονται από τις δραστηριότητες άλλων.

Ο λαός περιμένει το καινούργιο και είναι έτοιμος να το στηρίξει, αλλά που δεν βλέπει να έρχεται! Σιχάθηκε τους ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής. Αποστρέφεται τους δήθεν που κορδώνονται στις εξέδρες, που……κατασπαράζουν τις βασιλό – πίτες, που…. μαυρίζουν ή αλλάζουν τα οδοστρώματα και αδιαφορούν για τα ζωτικά προβλήματα των δημοτών. Πρόκειται για κρίσιμη επιλογή, από την οποία θα κριθούμε όλοι ανεξαιρέτως, αρχής γενομένης από τους δοκιμασμένους εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς……..

Η κάποια καθυστέρηση που παρατηρείται τελευταία στην αποκομιδή των σκουπιδιών οφείλεται στην λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, σύμφωνα με την διοίκηση του δήμου. Κάποιος…..ευφάνταστος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, σκέφτηκε να προτείνει στη δημοτική του ομάδα αναλογική μείωση των δημοτικών τελών, αλλά….. φοβήθηκε, λέει, τα πυρά του άλλου <παραγοντίσκου> (προσφιλής του χαρακτηρισμός), που έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της αύξησης των τελών, για να ψηφίζει με άνεση την διαγραφή τελών ύδρευσης! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, ακόμη και του αυτοδιοικητικού παραγοντίσκου! (το προσωνύμιο δικό του).

Εμπνευσμένη επιστολή αναγνώστη 

http://eisodos17.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου