Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μιχάλης Καρχιμάκης



Εγγύηση ενός εκατομμυρίου επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στον Μιχάλη Καρχιμάκη ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, δηλώνοντας πάντως ότι δεν κατέβαλε το ποσό. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας. Του επιβλήθηκε επίσης ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Αναφορά σε βάρος του πρώην υπουργού είχε καταθέσει υπάλληλος της ΕΥΠ στον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Καρχιμάκης εμφανιζόταν να λάμβανε απόρρητα έγγραφα που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας σχετικά με την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος η οποία ανήκει στην ομάδα του υπαλλήλου Κώστα Αγγελάκη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε πρόσφατα δίωξη για  διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία, για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη, ενώ είναι υπόδικος για πλειάδα άλλων υποθέσεων, έστειλε έκθεση-αναφορά στη διοίκηση της ΕΥΠ, την οποία όμως παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης φρόντισε να κοινοποιήσει και στο Δ.Σ. στης Ομοσπονδίας Υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Το γεγονός αυτό και μόνο κινεί υποψίες και εγείρει ερωτηματικά για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά και για τους σκοπούς που εξυπηρετούσε αυτή η κοινοποίηση καθώς ως γνωστόν όσο περισσότεροι γνωρίζουν κάτι, τόσο πιο εύκολα μπορεί να διαρρεύσει, δημιουργώντας εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.
Σε αυτή την έκθεση, η υπάλληλος κατηγορεί τον Μιχάλη Καρχιμάκη ότι έλαβε διαβαθμισμένα έγγραφα κατά τη διάρκεια γεύματος στο οποίο παρευρισκόταν και ο Αγγελάκης. Ο κύριος αυτός εμφανίζεται στην αναφορά της εν λόγω υπαλλήλου να εμποδίζει να δοθούν έγγραφα στον Μιχάλη Καρχιμάκη. Έτσι ο Αγγελάκης εμφανίζεται ως ο ήρωας της υπόθεσης, ο οποίος απέτρεψε τη διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ και προσπαθεί να προστατέψει το κράτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Αγγελάκης είναι υπόδικος και για άλλες υποθέσεις μεταξύ των οποίων και αυτή του έργου παρακολούθησης «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ, το οποίο στην πράξη αποδείχθηκε άχρηστο. Για την υπόθεση αυτή έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε 13 στελέχη της ΕΥΠ για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
«Σίγουρος ότι η δικαιοσύνη θα αναγνωρίσει την αθωότητα μου»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του, υποστηρίζοντας πως ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον.
Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να χαρακτήρισε συκοφαντικές τις καταγγελίες, αποδίδοντας τες σε πολιτικά κίνητρα, επικαλούμενος απόσπασμα από την εν λόγω αναφορά, σύμφωνα με την οποία, η μάρτυρας κατηγορίας αναφέρει ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοί της συνδικαλιστές υπέστησαν «ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό άνευ προηγουμένου από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελα του στο υπουργείο και στην υπηρεσία».
Ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ που βρέθηκαν στο γραφείο του, φέρεται να υποστηρίζει πως αυτά έφθασαν ανωνύμως στο γραφείο του σε φάκελο το 2007 και πως από τότε είχε χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του σε επερώτηση στη Βουλή στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Ισως με τις θέσεις που τολμηρά, αταλάντευτα και επίμονα κατά καιρούς εξέφρασα, να ενόχλησα και να κατέστησα αντιπάλους μου διαφόρους. Όμως ποτέ και κανένας δεν αποτόλμησε να αρνηθεί τον πατριωτισμό, την ηθική, την εντιμότητα και την ευσυνειδησία μου», φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Καρχιμάκης.
«Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπο μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος . Κυρίως όμως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας .
Ως εκ τούτου είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα απολήξει  στην αναγνώριση της αθωότητας μου», δήλωσε ο πρώην βουλευτής, ενώ ξεκαθάρισε ότι: "ασφαλώς δεν κατεβληθει η εγγύηση του 1 εκατ. ευρω δεδομένου άλλωστε οτι δεν το επιτρέπουν τα ίσχνα οικονομικά μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου