Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σε ποιους δήμους των Μεσογείων προσλήφθηκαν δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά!

dim plasta
Σε τρεις Μεσογείτικους δήμους εντόπισε περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης!
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε όλους τους δήμους της χώρας, μετά από κοινή εντολή των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Μιχελάκη.
Στους τρεις δήμους των Μεσογείων εντοπίστηκαν συνολικά 5 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν.
Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ, προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των διορισμών αυτών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά και των κατά περίπτωση διοικητικών οργάνων που ενέκριναν τις μη νόμιμες προσλήψεις.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΣΕΕΔΔ, δήλωσε σχετικά:
«Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται και στέφεται με επιτυχία μια τόσο σύνθετη ελεγκτική δράση, η οποία μπορεί να αποτελέσει πιλότο για μια σειρά παρόμοιων ελέγχων στο μέλλον. Είναι η πρώτη φορά, επίσης, που προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι γενικοί αφορισμοί ή εμπειρικές εκτιμήσεις περί χιλιάδων πλαστών δικαιολογητικών.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απόλυτα προσηλωμένο στον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στην δημόσια διοίκηση.
Αναμένουμε ότι ανάλογα και σημαντικά αποτελέσματα θα προκύψουν και από τον οριζόντιο έλεγχο των διοικήσεων για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών που περιλαμβάνονται στα ατομικά μητρώα των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και από τις λοιπές ελεγκτικές δράσεις του ΣΕΕΔΔ».
Δείτε εδώ τον πίνακα με τους δήμους των Μεσογείων στους οποίους εντοπίστηκαν τα... λαβράκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου