Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ελευθεροτυπία: Ο αδελφός του Άδωνι δήλωσε άπορος και χειρουργήθηκε δωρεά


Με σκληρό άρθρο που αναφέρεται στον υπουργό Υγείας, με τίτλο "Το πρόσωπο της φαυλότητας", η Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει ότι ο αδελφός του Άδωνι Γεωργιάδη όχι μόνο δήλωσε άπορος για να χειρουργηθεί δωρεάν, αλλά, ως αδελφός του υπουργού Υγείας, «βολεύτηκε» σε σουίτα του νοσοκομείου «Ελπίς».
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:
«Κάτοικος Κηφισιάς, ο οποίος τυγχάνει να είναι αδελφός του κ. Γεωργιάδη, δήλωσε άπορος και μέσω Κοινωνικού Ιατρείου πέτυχε την εισαγωγή του στο «Ελπίς». Χειρουργήθηκε δωρεάν. Κι αν πράγματι είναι άπορος, δεν είναι εκεί το θέμα...
Το ζήτημα είναι, όμως, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έσπευσε να του επιφυλάξει διακριτική μεταχείριση, προφανώς επειδή είναι αδελφός του υπουργού Υγείας. Τον μετέφερε σε... «σουίτα». «Αξιος» ο μισθός της διοίκησης, που η επιλογή της αποτελεί
διπλή πρόκληση.
Τόσο προς τους ανέργους και ανασφάλιστους, από τους οποίους ζητούν να πληρώσουν για τη νοσηλεία τους, ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όσο και προς κάθε πολίτη. Συμβαίνει ο σημερινός υπουργός Υγείας να είναι αυτός που υπερασπίστηκε σθεναρά την καθιέρωση εισιτηρίου για την εισαγωγή σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.
Η διακριτική μεταχείριση, κοινώς ρουσφέτι, είναι γνωστό ότι αποτελεί συνήθη πρακτική σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς στη χώρα. Η Υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση και το παράδειγμα του αδελφού του κ. Γεωργιάδη προφανώς δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.
Ακόμα κι αν ο υπουργός Υγείας δεν προέβη σε καμία παρέμβαση, η κατάληξη είναι ενδεικτική του πώς λειτουργούν διορισμένα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης σε ιδρύματα του Δημοσίου. Μάλιστα, σε ένα Δημόσιο, που πλέον επιλέγει να είναι σκληρό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά στο παρασκήνιο εξακολουθεί να λειτουργεί με πλάγια μέσα για τους λίγους με εκλεκτικές συγγένειες. Το ρουσφέτι είναι προαπαιτούμενο!
Και τα κάνουν όλα αυτά αυτοί οι άνθρωποι, που στέλνουν ειδοποιήσεις με το λογαριασμό για να πληρώσουν ασθενείς, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη, σε μια εποχή που ακόμα και η δημόσια Υγεία στη χώρα αποτελεί «πολυτέλεια».
Δεν είναι βιλαέτι τους το Δημόσιο, αλλά έτσι το χρησιμοποιούν. Δεν μπορεί να υπάρχει πλέον καμία ανοχή σε τέτοιες πρακτικές. Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες, που στενάζουν καθημερινά, ακόμα και μπροστά στα μάτια τους. Απύθμενο το θράσος!».
Τι απαντά ο διευθυντης του νοσοκομείου
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής του νοσοκομείου απαντλα στο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας:
"Σχετικά με το σημερινό (01/04/2014) δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία' με τίτλο 'Βασιλική' νοσηλεία για το δηλωθέντα ως άπορο αδελφό του Γεωργιάδη" και προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα πράγματα δεν έχουν έτσι όπως ετέθησαν. Διότι, απλώς, εκείνοι που, ανώνυμα, έκαναν τη συγκεκριμένη καταγγελία 'ξέχασαν' να αναφέρουν κάποιες λεπτομέρειες. Οι δημοσιογράφοι που ανέδειξαν το θέμα δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα πάντα. Στα χέρια τους είχαν κάποια έγγραφα, τα οποία κάποιοι τους έδωσαν επιλεκτικά.
Όντως, ο κος Αλέξανδρος Γεωργιάδης εισήχθη στο νοσοκομείο όντας ανασφάλιστος -όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας. Μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πήρε εξιτήριο στις 20/03/14. Την ίδια ημέρα υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση πως θα καταβάλει τα νοσήλιά που του αντιστοιχούν μέχρι τέλος του μηνός Μαρτίου. Τα νοσήλια πληρώθηκαν εγκαίρως και ο κ. Γεωργιάδης δεν φαίνεται να έχει καμία άλλη εκκρεμότητα σχετικά με την νοσηλεία του στο νοσοκομείο μας. Θεωρώ λοιπόν ότι προκλήθηκε υπερβολικά πολύς θόρυβος για το τίποτα. Κατανοώ πως κάποιοι, για δικούς τους λόγους, επιθυμούν να πλήξουν τον Υπουργό, ή το νοσοκομείο 'Ελπίς' ή, ίσως, εμένα προσωπικά. Δεν μπορώ, όμως, σε καμία περίπτωση, να καταλάβω πως οι άνθρωποι αυτοί (στους οποίους σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνω τους δημοσιογράφους!!!), χρησιμοποιούν τόσο αθέμιτα μέσα για να πλήξουν τον αγώνα του 'Κοινωνικού Ιατρείου' και του νοσοκομείου 'Ελπίς' για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και τολμούν να εκτοξεύουν κατηγορίες χωρίς ουσιαστική αιτία και αφορμή.
Τέλος, σχετικά με την περίφημη 'σουίτα' στην οποίαν υποτίθεται ότι νοσηλεύτηκε ο κ. Α. Γεωργιάδης, οφείλω να σας ενημερώσω πως πρόκειται για ένα μονόκλινο δωμάτιο (Νο.8 της Β' Παθολογικής) στο οποίο νοσηλεύονται, χωρίς διακρίσεις, ακόμα και ανασφάλιστοι, όταν υπάρχει λόγος, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μονόκλινο του νοσοκομείου. Ο όρος 'πολυτελής σουίτα', πιστέψτε με, είναι αστείος. Το νοσοκομείο 'Ελπίς' διαθέτει πραγματικά πολυτελείς μονόκλινους θαλάμους στην νέα Καρδιολογική Κλινική.
Η απάντηση αυτή θα βοηθήσει στο να κατανοήσουν κάποιοι πως η επιλεκτική υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων ασθενών δεν είναι πράξη που μπορεί να πλήξει αυτούς κατά των οποίων στρέφονται, αλλά αντιθέτως γελοιοποιεί αυτούς που την συνέλαβαν...".
Παραδοχή Άδωνι
Ωστόσο, ο υπουργός Υγειας στη συνομιλια που είχε με τον Κωστα Βαξεβάνη παραδέχθηκε πως ο αδελφός του έκανε εισαγωγή ως άπορος, γραφοντας χαρακτηριστικά: "Και πού ξέρεις εσύ αν είναι άπορος ή όχι;". Δεν έκανε καμια αναφορά σε εισαγωγή ανασφάλιστου, όπως αναφέρει ο διευθυντής του νοσοκομείου.
Είναι επίσης δεδομένο πως εκ των υστέρων η διοίκηση του νοσοκομείου μπορεί να εμφανίσει όποιες συνθήκες εισαγωγής θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου