Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η έκθεση της ντροπής!!!!!!!!



 Ξεκίνησε σήμερα η 2η Διεθνής Έκθεση Γούνας στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα. Ο Τρυποκάρυδος καλεί όλους τους αναγνώστες που θα  βρίσκονται στην Αττική μέχρι και το Σάββατο, να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν ενάντια στην αιματοβαμμένη βιομηχανία της Γούνας.

Να υπενθυμίσουμε πως η χώρα μας είναι εκείνη που παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες γούνας παγκοσμίως μετά την Κίνα! Οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι "καλύτεροι" δολοφόνοι παγκοσμίως  μετά τους Κινέζους, και κατέχουν τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη... Φυσικά, το γεγονός αυτό είναι κάτι για το οποίο υπερηφανεύονται οι γουνοπαραγωγοί και οι διοργανωτές της Έκθεσης.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωμματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο της έκθεσης.

Η διαμαρτυρία θα είναι ΣΙΩΠΗΛΗ και ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ. Οι φιλόζωοι θα φοράνε όλοι μαύρα (από την κορυφή μέχρι τα νύχια) εις ένδειξη πένθους, με κόκκινα μαντήλια στο λαιμό, και θα κρατούν πλακάτ.


Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου της Γούνας


Ταυτόχρονα, η Κίνηση για την Κατάργηση του Εμπορίου της Γούνας σε δελτίο Τύπου της χαρακτηρίζει προσβολή προς την ηθική και το δημόσιο αίσθημα που καταδικάζει τη βία προς τα ζώα, την η 2η Διεθνής Έκθεση Γούνας που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Eλλήνων Γουνοποιών από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα, και καταδικάζει την χρηματοδότηση των γουνοπαραγωγών με κρατικά κονδύλια.  Πιο συγκεκριμένα αναφεει τα ακόλουθα:


"Λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την κτηνοτροφία που χαρίζει προνόμια και υποσχέσεις  για την ανάπτυξη μίας από τις πιο αιματηρές δραστηριότητες παγκοσμίως, την παραγωγή γούνας, οι εμπλεκόμενοι στη γουνοποιία, έρχονται στην Αθήνα για να εκθέσουν τα δέρματα φρικτά κακοποιημένων ζώων!

Κατηγορούμε και καταλογίζουμε ευθύνες στην πολιτεία που επιτρέπει και ενισχύει την ασύδοτη βαρβαρότητα προς τα γουνοφόρα ζώα, υπό το πρόσχημα μίας ανάπτυξης που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πράσινη αλλά μόνο αιματοβαμμένη! Η πολιτεία εξακολουθεί κατά έναν εξοργιστικό τρόπο, να σπαταλά χρήματα φορολογούμενων πολιτών ικανοποιώντας τα αιτήματα επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν από το βασανισμό των ζώων και βουλευτών που εξυπηρετούν πολιτικά, επιχειρηματικά και τοπικιστικά συμφέροντα.

Η ενίσχυση της γουνοποιίας αποτελεί κίνητρο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή γούνας και προωθεί την ανάπτυξη μίας δραστηριότητας που εμπεριέχει τη βαρβαρότητα προς τα ζώα, τη στιγμή που θα έπρεπε να ενισχυθούν εναλλακτικές λύσεις για να αναπτυχθούν δραστηριότητες που δεν εμπεριέχουν το βασανισμό ζώων και έχουν στην αγορά ένα μέλλον και όχι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.

Το φιλοζωϊκό κίνημα της χώρας είναι οργισμένο με την στάση της πολιτείας υπέρ της αιματηρής αυτής βιομηχανίας και την εξωφρενική αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον βασανισμό των γουνοφόρων ζώων και είναι αποφασισμένο να εμποδίσει εκθέσεις και πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη του κλάδου. 

Απο Τρυποκαρυδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου