Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στο ΥΠΕΚΑ «βρήκαν» νέο «ρέμα» στην Π.Ε. Ν. Παλλήνης, έγιναν οι «διορθώσεις» & η Μελέτη «κατευθύνεται» για ΦΕΚ


Στο πλαίσιο έγκρισης της Πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Νέα Παλλήνη (Π.Ε.13) είχε υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ από κοινού με την Πολεοδομική Μελέτη και η μελέτη οριοθέτησης τμήματος του ρέματος Βακαλόπουλου, η οποία εγκρίθηκε από την πρώην Νομαρχία Ανατολ. Αττικής. στις 14 Ιανουαρίου 2009 και αναρτηθεί στον πρ. Δήμο Παλλήνηςστα πλαίσια των αναρτήσεων της Πολεοδομικής Μελέτης.
Εξεταζόμενη η μελέτη οριοθέτησης από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, τον Δεκέμβριο του 2011 ….ανακαλύπτεται νέο μικρό ρέμα –κανείς δεν το είχε δει σε προγενέστερη φάση…;- και συστήνεται στο Δήμο Παλλήνης να γίνει «διόρθωση και συμπλήρωση της μελέτης οριοθέτησης στο ανάντη τμήμα του, όπου και προβλέπονταν κλειστός αγωγός.»
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τον μελετητή προέβησαν στις ζητούμενες διορθώσεις, διασφάλισαν την συναίνεση του ΥΠΕΚΑ και οι μελέτες διαβιβάστηκαν για έγκριση στην Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού για έγκριση και στην συνέχεια για δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Προαπαιτούμενο της διαδικασίας και η έγκριση κατά πρώτο λόγο από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αμέσως μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την μεν Επιτροπή εγκρίθηκε ομόφωνα από το δε Δ.Σ. κατά πλειοψηφία. (κάποιοι σύμβουλοι ψήφισαν στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής θετικά και στο Δ.Σ. αρνητικά!)
Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε ακούστηκαν διάφορες απόψεις και διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις. Στο ερώτημα κατά πόσον πρέπει να γίνει νέα ανάρτηση μετά την«διόρθωση» της μελέτης οριοθέτησης, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Μπάκας, αρμόδιος για το Σχέδιο Πόλης, απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος γιατί στην ουσία δεν γίνεται καμία τροποποίηση…» και επεξηγώντας είπε μεταξύ άλλων:
«το ΥΠΕΚΑ υπέδειξε δύο υπολεκάνες 200 και 250 μ. με άνοιγμα περίπου 3 μέτρων που συλλέγουν νερά και τα παροχετεύουν στο οριοθετημένο ρέμα που είναι σε μικρή απόσταση. Οι υπολεκάνες βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο και δεν επηρεάζουν καμία ιδιοκτησία. Οι αρχικές οριογραμμές του ρέματοςμένουν ως έχουν, κατά συνέπεια –κατέληξε ο κ. Κ. Μπάκας- δεν τροποποιούνται οικοδομήσιμοι χώροικαι δεν θίγεται ούτε μία ιδιοκτησία…»
Το θέμα παραλαβής της συμπληρωματικής μελέτης εισήχθη ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να εκφράσουν τις ενστάσεις τους γιατί δεν είχαν τον χρόνο να μελετήσουν την εισήγηση της δημοτικής αρχής.
Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Ζούτσος δήλωσε, ότι «μόλις χθες παραλήφθηκε η μελέτη και επειδή επίκεινται εκλογές δεν θέλουμε να χάσουμε χρόνο στην διαδικασία ολοκλήρωσης της υπόθεσης…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου