Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ευγένιος Παπαδόπουλος: Ντράπηκα όταν μπήκα στη βουλή!

Στη ΔΙΟΝ τηλεόραση και στην εκπομπή του Άκη Τάτση ΠΕΔΙΟΝ ΒΟΛΗΣ , εμφανίστηκε ο βουλευτής Πιερίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Ευγένιος Παπαδόπουλος...
το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Μαϊου.

Με τον γνωστό χειμαρρώδη τρόπο που τον έχουμε μάθει να τοποθετείται, μίλησε βγάζοντας ψυχή για τις απολαβές των βουλευτών, το πως ένοιωσε περνώντας το κατώφλι της βουλής, για τους συναδέλφους του στην Πιερία και άλλα πολλά.

Με τους πρώτους υπολογισμούς που έκανε ο κ. Παπαδόπουλος όσων αφορά τη βουλευτική αποζημίωση, ανέφερε χαρακτηριστικά: Ο κάθε βουλευτής κοστίζει πάνω από 25χιλ. ευρώ το μήνα στον Έλληνα πολίτη, κάτι το οποίο δεν το αξίζει! Θα έχετε σύντομα νέα μου, για τον τρόπο που θα χειριστώ προσωπικά αυτή την αδικία! 

Κρατώντας στα χέρια, μια πρόχειρη λίστα με διευκολύνσεις που παρέχονται σε βουλευτές, όπως 2 αστυνομικούς (1 σε Αθήνα και 1 στην Πιερία), 1000 ευρώ επιδότηση ενοικίου, βουλευτικό αυτοκίνητο και πολλά άλλα, σχολίασε λέγοντας: Θα είμαι ο Ευγένιος Ολύμπιος που ήξεραν όλοι οι Πιεριείς… το φτωχό παιδί που φωνάζει για το δίκιο του και δεν του αρέσουν οι λυκοφιλίες, όπως πρόσφατα κάποιος συνάδελφος από Πιερία, προσπάθησε να με προσεγγίσει λέγοντάς μου, πως θα με μου μάθει τα κόλπα της Αθήνας! Ήμουν φοιτητής όταν η Αθήνα ήταν ανθρώπινη… δε θέλω φιλίες με ανθρώπους που είμαι θυμωμένος με την συνολική στάση τους απέναντι στους συμπολίτες μου… δε θέλω φιλίες με ανθρώπους που έλεγαν πως αν δεν έχεις λεφτά δεν βγαίνεις βουλευτής… ξεκίνησα με 2500 ευρώ, τόσα είχα, και έκανα έναν τίμιο αγώνα απευθυνόμενος στον κόσμο… κόσμο που ειλικρινά από τους 300ο+ σταυρούς που πήρα, προσωπικά γνωρίζω περί τους 800! Δεν μασάω τα λόγια μου… λέω πάντα αυτό που νοιώθω! Πέρασα το κατώφλι της βουλής και ντράπηκα από τη χλιδή και τον πλούτο που αντίκρυσα, όταν για να φτάσω μέχρι εκεί, πέρασα από μια Αθήνα εξαθλιωμένη και γεμάτη φτώχεια… οι Αγανακτισμένοι είχαν απόλυτο δίκιο όταν έλεγαν ότι οι βουλευτές δεν ξέρουν τι τους γίνεται! 

Κάποια από τα προνόμια των βουλευτών…

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
 2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
 3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
 4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
 5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά... 
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
 7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν. 
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές. 
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. 
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο. 
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες. 
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους. 
13. Τηλεφωνική ατέλεια. 
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 
15. Δωρεάν διόδια. 16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…..

Στο ζήτημα των ημερών για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης απάντησε σε σχετική ερώτηση: Τιμάει τον Πάνο Καμμένο που είπε στην ομιλία του να ψηφίσουμε οι βουλευτές κατά συνείδηση, κάτι το οποίο και θα κάνω, ενημερώνοντας πάντα τον κόσμο της Πιερίας, όπως έκανα και θα κάνω στο μέλλον 

Τέλος, αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην διάθεση λαδιού από την εθελοντική ομάδα λέγοντας: Παραβρέθηκα εκεί και το χάρηκα πολύ, γιατί αυτές είναι οργανωμένες κοινωνίες… αυτά είναι παραδείγματα! 
portalpierias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου