Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι σύμμαχοι με το κομπιουτεράκι


Οι κκ. Τζήμερος και Μάνος αν μπουν στη Βουλή θα μοιραστούν τις έδρες βάσει των πρόσφατων εκλογών
Φιλελεύθερος, ευρωπαϊστής, αλλά φανατικά αντιμουσουλμάνος και σκληρός με τους μετανάστες εμφανίζεται ο κ. Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της Δημιουργίας, ξανά!, ενός κόμματος που στις τάξεις του αρνείται να δεχθεί πολιτικούς αλλά δέχθηκε ως «συνεταίρο» τον κ. Στ. Μάνο, τον πολιτικό που ίδρυσε ως τώρα δύο πολιτικά κόμματα και συμμετείχε σε άλλα δύο. Δέχεται ωστόσο και επιχειρηματίες, πετρελαιάδες, εφοπλιστές, αλλά και δύο αγρότες (τους οποίους μάλιστα είχε και υποψηφίους στις εκλογές της 6ης Μαΐου).


Ενα κόμμα ή ένας «συνασπισμός κομμάτων», όπως έχει μετεξελιχθεί τώρα που έγινε η«πολιτική γνωριμία», όπως την ονομάζει, με τον κ. Μάνο, που φιλοδοξεί να εισέλθει στη Βουλή. Αν τα καταφέρει, τότε ο κ. Τζήμερος και ο κ. Μάνος θα πάρουν από ένα κομπιουτεράκι και θα κατανείμουν τις έδρες μεταξύ τους βάσει των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών, δηλώνοντας αμφότεροι ότι είναι «ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία», όχι όμως με όποιον όποιον: «Θα συνεργαστούμε για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρωπαϊκής προοπτικής και μεταρρυθμίσεων που θα έχουν χρονοδιάγραμμα» σπεύδει να ξεκαθαρίσει ο κ. Τζήμερος.
Τέτοια συμφωνία συνεργασίας κομμάτων με κομπιουτεράκι μόνο ο κ. Μάνος θα μπορούσε να εμπνευστεί, αφού έκανε δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες συνεργασίας με το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ, με αποτέλεσμα να βρει έναν ανέλπιστο σύμμαχο, τον κ. Γρ. Βαλλιανάτο, εκ των ιδρυτών ενός μικρού και ιδιόρρυθμου κόμματος. Στην τελική συμφωνία ο κ. Βαλλιανάτος θα μετέχει αλλά δεν θα βρεθεί ποτέ σε εκλόγιμη θέση, όρο που έθεσε ο κ. Τζήμερος στον κ. Μάνο.
Η Δημιουργία, ξανά! έγινε κόμμα σε έναν κινηματογράφο, στον Δαναό. Ο ιδρυτής του κόμματος ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του ως κιθαρίστας στη Γερμανία και κατέληξε διαφημιστής, με τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαλάνδρι, παραχωρώντας μόνο ένα δωμάτιο για τις ανάγκες του κόμματος. Το κόμμα που απλώθηκε - και με τη βοήθεια του Διαδικτύου - με οργανώσεις και μέλη σε όλη την Ελλάδα, που παραχωρεί συνεντεύξεις στα ακριβότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, τι είδους οικονομική στήριξη διαθέτει, τη στιγμή μάλιστα που δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση;


Συνδρομές και μέλη
Ο κ. Τζήμερος λέει ότι καλύπτει τις δαπάνες του με «ρεφενέ» από τα μέλη, οι συνεργάτες του όμως λένε με συνδρομή 30 ευρώ τον χρόνο όλων των μελών του. Και πάλι όμως με 30 ευρώ έκαστος τον χρόνο δεν βγαίνουν τα έξοδα λειτουργίας του κόμματος σε μια διπλή προεκλογική περίοδο: «Μέλη μας είναι αρκετοί επιχειρηματίες» λένε οι συνεργάτες του προέδρου και αναφέρουν ως παράδειγμα τον κ. Αγγελο Μαμιδάκη, τον εφοπλιστή κ. Λ. Κουρμπέτη κ.ά., αλλά αρνούνται κατηγορηματικά ότι λαμβάνουν οποιαδήποτε επιχορήγηση από επιχειρηματίες ή ότι πίσω από το κόμμα βρίσκονται επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα.


Φράκτης, στα σύνορα
Η βασική στρατηγική του νεοσύστατου αυτού κόμματος, που συγκέντρωσε 135.000 ψήφους στις εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι, πέραν της φιλομνημονιακής, ευρωπαϊκής πολιτικής του, οι σκληρές θέσεις του για το μεταναστευτικό που δημιούργησαν θόρυβο. Π.χ., ζητεί να δημιουργηθεί «φράκτης εξοπλισμένος με συστήματα απώθησης», δηλαδή ηλεκτροφόρος φράκτης, στα σύνορα, με ηλεκτρονικές κάμερες παρακολούθησης και σύστημα θερμικής απεικόνισης (για να εντοπίζονται και οι κρυμμένοι λαθρομετανάστες). Θέτει ως βασική προϋπόθεση φύλαξης των συνόρων από τους λαθρομετανάστες όχι μόνο τον Στρατό αλλά και το Λιμενικό, το Πολεμικό Ναυτικό, την Αστυνομία, τη Frontex, ακόμη και την ενεργοποίηση των τμημάτων εθνοφυλακής των νησιών, σε εθελοντική όμως βάση.
Στις Βρυξέλλες ο κ. Τζήμερος ταξίδεψε μαζί με συνεργάτες του όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και οι σύνοδοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και είχε σημαντικές επαφές, ακόμη και με τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου. Ο κ. Τζήμερος όμως πήγε στις Βρυξέλλες και για έναν άλλον λόγο: για να αποδομήσει τον κ. Τσίπρα. «Μετέφερε στην Ευρώπη το επίπεδο καταλήψεων του Λυκείου Αμπελοκήπων στην Ευρώπη. Μας γύρισε στη Λίθινη Εποχή» είπε σε όσους συνάντησε, χωρίς να ξεχάσει να επικρίνει και τον κ. Αντ. Σαμαρά«Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει όλα τα λάθη που μπορούσε να κάνει ένας πολιτικός. Μας οδήγησε σε εκλογές χωρίς κανέναν λόγο» είπε.


Οι μεταρρυθμίσεις
Ενας διαφημιστής, ο κ. Τζήμερος, ο οποίος, όπως είπαν οι συνεργάτες του, ψήφισε ως τώρα μία φορά Ανδρέα Παπανδρέου και δύο φορές τον κ. Κ. Σημίτη, που φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ (χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές του), και ένας επαγγελματίας πολιτικός, ο κ. Μάνος, έχουν δημιουργήσει έναν ιδιόρρυθμο «σύνδεσμο κομμάτων». Οπως όμως φαίνεται, κάνουν το παν για να διαφυλάξουν, o καθένας χωριστά, τον πολιτικό τους χώρο. Απλώς συνεργάζονται «για να μην αλωνίζουν οι Συριζαίοι και οι Χρυσαυγίτες», όπως εξηγεί ο κ. Τζήμερος. Ο καθένας ωστόσο διατηρεί τις θέσεις του.
Ο κ. Μάνος επιδιώκει την περίφημη «κοινωνία των μεταρρυθμίσεων». Ζητεί μαζικές απολύσεις υπαλλήλων από δημόσιους οργανισμούς και επιμένει σε μια άκρατη φιλελεύθερη πολιτική με την οποία φαίνεται - για να κατεβούν μαζί στις εκλογές - ότι συμφωνεί ή έστω ανέχεται και ο κ. Τζήμερος, ο οποίος προσθέτει στο πρόγραμμα αυτό τις μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα.



Οι «εχθροί»
Σκληρές θέσεις για τους μουσουλμάνους μετανάστες
Ο κ. Τζήμερος έχει σήμερα τρεις εχθρούς: τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως λέει, «είναι άνθρωπος που στερείται σοβαρότητας και αποτελεί ντροπή για το Κοινοβούλιο»• τους Χρυσαυγίτες, τους οποίους θεωρεί επικίνδυνους και ίσως για τον λόγο αυτόν παίρνει τόσο σκληρές θέσεις για τους μετανάστες και τους μουσουλμάνους: «Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες που κανένας δεν έχει αμφισβητήσει, σε 50 το πολύ χρόνια οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς στην Ευρώπη αν η Ευρώπη συνεχίσει να εθελοτυφλεί και να τους δέχεται. Πολύ θα θέλαμε στον 21ο αιώνα να μιλούσαμε πια για "πόλεμο", έστω και συγκαλυμμένο, των θρησκειών» λέει, για να εξηγήσει: «Ο χριστιανικός κόσμος πέρασε τον δικό του Μεσαίωνα, βιαιοπράγησε, προκάλεσε ποταμούς αιμάτων, έδειξε την πιο αντιχριστιανική συμπεριφορά και στους δικούς του πιστούς και σε αυτούς άλλων θρησκειών, αλλά επιτέλους κατάφερε να υιοθετήσει ένα πλαίσιο ανεκτικότητας. Ναι, υπάρχουν χριστιανοί φανατικοί. Δεν απειλούν όμως πια κανέναν και δεν εκπονούν σχέδια σταυροφοριών».
Οσο για τους μουσουλμάνους, λέει ότι «μέχρι να αποκτήσουν Σπινόζα, Μοντεσκιέ, Βολταίρο, Ντιντερό και Ρουσό, η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει τον εαυτό της και να σταματήσει να βλέπει "χαλαρά" την εισβολή τόσων ανομοιογενών στοιχείων μέσα στους κόλπους της».
Στο προεκλογικό πρόγραμμά του ζητεί επιπλέον να δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες για όσους μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν άμεσα, που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους, με μια συμβολική αμοιβή για εργασία που θα προσφέρουν στις ειδικές αυτές ζώνες. Και τούτο γιατί, όπως λέει, κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μία θέση εργασίας από έναν έλληνα άνεργο. Ιδιαίτερα σκληρές είναι οι θέσεις του για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας. Θέτει ως προϋπόθεση τα 15 χρόνια συνεχούς παραμονής για τα παιδιά των μεταναστών και τα 30 χρόνια συνεχούς παραμονής για τους γονείς τους, με την προϋπόθεση ότι θα δώσουν επιτυχώς εξετάσεις στην ελληνική γλώσσα, στην ιστορία και στον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου