Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μυστική σύγκρουση Γερμανίας-ΗΠΑ στην Ελλάδα με τρόπαιο την Ευρώπη


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_72131.jpeg 
Η πολιτική σύγκρουση στην Ελλάδα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου κρύβει πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται στη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των εμφανών πρωταγωνιστών, κυρίως Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως δημοσιεύουν τα Επίκαιρα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν ενεργά στο προεκλογικό σκηνικό, η πρώτη θορυβωδώς, προκαλώντας πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπουν οι παρασκηνιακές ενέργειες και πιέσεις.
Οι υποδείξεις προς τους Έλληνες να στηρίξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πυροδότησαν αντιδράσεις και δεν είναι βέβαιο ότι τους έκανε καλό.
Οι ΗΠΑ, από την άλλη, όσο και αν μοιάζει παράδοξο, φαίνεται ότι ευνοούν μία μεταβολή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κόμματος που έχει επιλέξει την ανοιχτή σύγκρουση με τους Γερμανούς. Δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό γιατί η Ουάσινγκτον δεν έχει κανένα λόγο να είναι ευχαριστημένη από την προσπάθεια του Βερολίνου να επιβάλει το δικό του imperium στην Ευρώπη, μετατρέποντάς τη σε πολιτικό προτεκτοράτο και σε απέραντη γερμανική ειδική οικονομική ζώνη.
Κατά την αμερικανική οπτική, το εργαλείο που θα «ξηλώσει» τη γερμανική επιρροή στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Βερολίνο, από την άλλη, δεν κρύβει τις προτιμήσεις του στη βάση της θέσης των κομμάτων για συνέχιση της πολιτική του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου