Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Σε 28μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Μ. Κυριακού



Την πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να επαναφέρει το όριο πλήρους συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια επιβεβαίωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Ερό, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον σταθμό BFM TV.

«Η επαναφορά της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 [έτη ζωής] για αυτούς που έχουν εργαστεί για 41 χρόνια θα είναι το κύριο ζήτημα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, ένα διάταγμα θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο την 6η Ιουνίου για επικύρωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερό.

«Αυτό είναι για ανθρώπους που ξεκίνησαν πολύ νωρίς σε κοπιαστικές εργασίες και συνεισφέρουν [στο σύστημα] επί πολλά χρόνια», συμπλήρωσε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 62 από τα 60 έτη ζωής είχε νομοθετηθεί, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, κατά την θητεία του πρώην προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, και είχε επικροτηθεί από τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης ως ένα μέτρο που θα επέτρεπε τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και των κρατικών δαπανών της Γαλλίας.

Απαντώντας στους επικριτές, ο κ. Ερό σχολίασε ότι οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα θα χρηματοδοτηθούν από αυξημένες εισφορές, αποσαφηνίζοντας πως η κυβέρνηση υπό την προεδρία του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ είναι δεσμευμένη στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2013.

«Όλα τα μέτρα που ανακοινώνω είναι χρηματοδοτημένα. Αυτή είναι η περίπτωση [και] για τις συντάξεις. Θα χρηματοδοτηθούν και δεν θα επιβαρύνουν τους δημόσιους λογαριασμούς», κατέληξε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Πέραν της επίμαχης αλλαγής του ορίου συνταξιοδότησης για εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, η κυβέρνηση του κ. Ολάντ αναμένεται να αρχίσει σύντομα συνομιλίες με τα εργατικά συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις, προκειμένου να σχεδιάσει τη ριζική αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και του τρόπου με τον οποίο χρηματοδοτείται.

Τέλος, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι κατά τον Ιούνιο θα γίνουν κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, με τους Σοσιαλιστές να φιλοδοξούν να κερδίσουν τον έλεγχο και της Βουλής αφότου κέρδισαν τον προεδρικό θώκο για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου