Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ζούμε στην εποχή της κολοτούμπας…


Βιώνουμε μία εποχή τραγελαφική, με ένα πολιτικό σύστημα που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής, πέραν του να κάνει κολοτούμπες.
Τόσες δε κολοτούμπες που δεν είχαν κάνει ούτε ως νήπια! Και όλα αυτά με ένα σκοπό, να μην πέσουν από το καρεκλάκι τους και δεν προλάβουν να χορτάσουν!
Η Ελλάδα του 2012 βρέθηκε δυστυχώς σε οικτρή κατάσταση, λαβωμένη από τους πολιτικούς που κλίθηκαν να προασπίζουν τα συμφέροντα του λαού, αλλά ουδέποτε το έπραξαν με επιτυχία.
Είμαστε σε μία πολιτική κατάσταση, όπου η κολοτούμπα σε λόγια, σε πράξεις, είναι καθημερινό φαινόμενο και
είναι αυτό που πραγματικά προκαλεί την αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό.
Οι εκλογές στις 6 του Μαϊ, έδωσαν το δικό τους μήνυμα, που κανείς δεν μπόρεσε να το λάβει ως έχει, αλλά όπως πάντα συνηθίζουν, το έλαβαν όπως αυτούς συνέφερε και θέλησαν να περάσει στον λαό, φέρνοντας τον ακόμα μία φορά σε αδιέξοδο! Δραχμή ή ευρώ, αριστερή συμμαχία για να κάνει κυβέρνηση ο Τσίπρας, αγνοώντας ότι μπορεί να έχει λάβει ψήφους ακόμα και από την δεξιά πτέρυγα των ψηφοφόρων! Ή τα ευρωπαϊκά!!! κόμματα, ώστε να μην φύγουμε από το ευρώ. Σενάρια καθημερινής πολιτικής τρέλας, με σκοπό την παραπλάνηση και ψυχολογική φθορά των ψηφοφόρων.
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που θεωρούν ότι οι σημερινοί πολιτικοί μας, έχουν ακουμπήσει το όριο της γελοιότητας με τις πράξεις των. Όταν μέσα σε μικρά χρονικά διαστήματα, ανοίγουν τις πόρτες και φεύγουν από κόμματα και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, να επιστρέφουν με πρόσχημα την δύσκολη κατάσταση που βρίσκετε το έθνος, χωρίς να έχουν αλλάξει και πολλά. Πώς να έχεις εμπιστοσύνη σε άτομα που φεύγουν κατηγορώντας το κόμμα που βρίσκονταν, με βαρύγδουπες δηλώσεις και μετά από 3-4 χρόνια να επιστρέφουν γλύφοντας το κόμμα που πριν είχαν βρίσει;;;
Είναι άκρως γελοίο να σου ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης, όσοι σε οδήγησαν ως χώρα στην σημερινή κατάσταση, επιρρίπτοντας ευθύνες μόνο στον πρωθυπουργό! κάτι που επιβεβαιώνει νομίζω με τον καλύτερο τρόπο σε εμάς τους πολίτες, ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν καρικατούρες και μόνο. Ξαφνικά απέκτησαν φωνή και πυγμή να ελαφρώσουν τον καταπονημένο λαό;;;
Αλλά και από την άλλη, έχεις το ακραίο ντουβάρι με τις παλιοκαιριασμένες θέσεις, που δεν ελπίζεις τίποτε γιατί δεν έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω. Και πάρα δίπλα του στέκονται δύο μεσαίοι παίκτες, αλλά ειδικά ο ένας που βρέθηκε ξαφνικά ισχυρός από την αντιδραστική ψήφο στο κατεστημένο των δύο, αδυνατεί να καταλάβει την προέλευση αυτών των ψηφοφόρων. Αδυνατεί ή μάλλον δεν θέλει να χαλάσει την θετική εικόνα του λέγοντας για το αύριο αυτού του λαού, που το ένα κομμάτι μπορεί να αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα που αφορούν την εδαφική κυριαρχία και διάφορα άλλα, που δεν έχουν καταγραφεί θέσεις ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει, με αποτέλεσμα να μου προκαλεί φόβο πλέον η ιδέα να τον δω πρωθυπουργό, κάποια στιγμή.
Η εναλλακτική που υπάρχει στον χώρο, μόνο ως ρυθμιστής μπορεί να θεωρηθεί αυτή την στιγμή. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν τα ακραία, που έχουν μία ανέλπιστη άνοδο, κάτι που οφείλετε στις ελλείψεις και αδιαφορία του συστήματος να προστατεύσει τους πολίτες του, ωθώντας τους και ειδικά την νεολαία στην σιγουριά της ασφάλειας κατά πρώτον και σε δεύτερο λόγο, ότι θα φοβίζουν ακόμα και μέσα από την βουλή, όλα αυτά τα πολιτικά υπόλοιπα…. που σκοπό έχουν να γεμίζουν την τσέπη και να καλοπαιρνάνε, αδιαφορώντας για τον λαό.Όπως επίσης την ελπίδα να περάσουν από δικαστήριο, όλους αυτούς που έφαγαν με χρυσά κουτάλια το αίμα του λαού.
Ακριβώς δίπλα των στέκεται κάποιος που θεωρούσε ότι θα ήταν ρυθμιστής της πολιτικής κατάστασης και θα είχε όφελος από αυτό, αλλά δυστυχώς οι σάπιες πόρτες του, ήταν εύκολο να παραβιαστούν και να του φύγουν τα καλύτερα αρνιά του κοπαδιού που είχε μαζέψει.
Πάρα δίπλα, ο νέος ο ωραίος, ο άνετος ο καθαρός! Που μόνο από το στήσιμο και τη γρήγορη θριάμβευση του, μπορεί εύκολα να συγκριθεί με την φούσκα του χρηματιστηρίου, γι αυτό και φούσκωσε από ψήφους αντίδρασης στο καθεστώς των δύο, αλλά δεν του δίνει καμία επιβεβαίωση ότι θα σταθεροποιηθεί εκεί, θα ανέβει περισσότερο ή θα καταποντιστεί….
Όλα αυτά είναι που έδινα και δίνουν ακόμα το δικαίωμα σε ξένες παρεμβάσεις, φτάνοντας να μας αναφέρουν ως δημοψήφισμα τις επόμενες εκλογές, για να μείνουμε ή φύγουμε από το ευρώ.
Δυστυχώς αλλά οι επόμενες εκλογές είναι οι σπουδαιότερες νομίζω, αλλά και ταυτόχρονα δεν μπορούν να μας εγγυηθούν για την επόμενη ημέρα της χώρας, αφού δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός που μπορεί να το πράξει αυτό.
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι καλό βόλι μπορείς να ευχηθείς, αφού δεν υπάρχει ο αητός;
leo

1 σχόλιο:

  1. leo,πιστεψε με δεν ειναι λιγοτερο Ελληνες, μη τσιμπας στην προπαγανδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή