Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Περι ΜΑΤ και εδικων δυναμεων....


Επειδή έχω διαβάσει μέσα στην ημέρα ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ σε σχέση με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (δια στόματος Σοφίας Σακοράφα) για κατάργηση των ΜΑΤ και των λοιπών Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, να υπενθυμίσω στην ομήγυρη τα παρακάτω:
1 - Τη βία στα γήπεδα υποχρεούνται να την αποτρέπουν με δική τους ευθύνη οι γηπεδούχες ΠΑΕ, ΚΑΕ κτλ. Γι' αυτό υπάρχουν οι stewards, γι' αυτό και οι ιδιωτικές εταιρείες security. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι ΠΡΟΪΟΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ και, ως προϊόν είναι υποχρεωμένες να το προφυλάσσουν οι εταιρείες που το παράγουν και ΟΧΙ τα Σώματα Ασφαλείας, οποιασδήποτε μορφής, που είναι τομέας του Δημοσίου και τον πληρώνουμε όλοι μας, μέσω της άμεσης φορολογίας μας.
2 - Τη φύλαξη δημοσίων προσώπων, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την καταπολέμηση των ποινικών και διοικητικών παραβάσεων στο Δημόσιο, την απόδοση πινακίδων ΙΧ και ΔΧ αυτοκινήτων και των αδειών ΤΑΞΙ κοκ την έχουν υπό την ευθύνη τους η ΕΛΑΣ, το πρώην ΣΔΟΕ κτλ, αλλά πάντως ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ των Σωμάτων Ασφαλείας ("ΔΙΑΣ" κτλ)... Συνεπώς, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ούτε στο ελάχιστο από ενδεχόμενη κατάργηση των εν λόγω μονάδων.
3 - Η μοναδική "χρησιμότητά" τους από τη δημιουργία τους και μετά είναι η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!! Ούτε τη βία στα γήπεδα έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, ούτε το φαινόμενο των "μπάχαλων" (κι εδώ είναι μια ολόκληρη ξεχωριστή κουβέντα το πώς και το γιατί), ούτε την ολοένα αυξανόμενη βία των νεοναζιστικών ομάδων της "Χρυσής Αυγής" εναντίον μεταναστών· αντιθέτως, τις περισσότερες φορές είτε παρακολουθούν αδρανείς τα όσα γίνονται μπροστά στα μάτια τους ή, ακόμη χειρότερα, βοηθούν με τον τρόπο τους τις ομάδες που δημιουργούν τα επεισόδια. Το σημερινό επεισόδιο, με την μηχανοκίνητη μονάδα "χρυσαύγουλων" που ξεκίνησε από την Πειραιώς, πήγε μέχρι τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά και στην πορεία έδειρε ή μαχαίρωσε όποιον έβρισκε να έχει σκούρο δέρμα και μιλούσε σπαστά Ελληνικά και τις Ειδικές Μονάδες της ΕΛΑΣ... απλά να παρακολουθούν, είναι απολύτως χαρακτηριστικό.
4 - Το 50% που πήρε η "Χρυσή Αυγή" στις τελευταίες εκλογές μεταξύ των καταταχθέντων στις Ειδικές αυτές Δυνάμεις, είναι ο καλύτερος και πλέον αδιάψευστος μάρτυρας για το πόσο "αμερόληπτοι" είναι οι κύριοι αυτοί στη διαχείριση καταστάσεων της αρμοδιότητάς τους... Είναι κοινό μυστικό, ότι για να καταταγεί κανείς εκεί, η έγκριση της υποψηφιότητάς του περνάει πρώτα από το γραφείο του "φύρερ" Μιχαλολιάκου...
Εν κατακλείδι: όποιος γουστάρει να επωάζεται "με την άδεια του ελληνικού Κράτους" το "αυγό του φιδιού" του φασισμού και του ναζισμού μέσα στον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό, ας συνεχίσει να υποστηρίζει τη διατήρηση αυτών των μονάδων. Για όσους όμως από εμάς έχουν δοκιμάσει την... "αβρότητα" των ΜΑΤ και των "ΔΙΑΣ" στους δρόμους της Αθήνας, όσοι από εμάς έχουν δοκιμάσει στο σώμα τους ή στο κεφάλι τους τις "λεβέντικες" γκλομπιές τους ή απλά έχουν εισπνεύσει τους τόνους χημικών και ασφυξιογόνων που ψεκάζουν στις ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, η κατάργηση των Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ για τη διαφύλαξη της ("κουτσής", έστω) Δημοκρατίας σε αυτόν τον τόπο και την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας εκτροπής της
.Vassilis Makridis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου