Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι πρόσφυγες δεν έχουν επιλογή



___________________________________________________________________________________________

Συρία, επείγουσα έκκληση για βοήθεια
Περισσότεροι από 86.000 είναι πλέον οι πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν καταφύγει στην Ιορδανία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Τουρκία. Η Ύπατη Αρμοστεία είναι δίπλα τους, προσφέροντάς τους βοήθεια και προστασία.
Το Περιφερειακό Σχέδιο Αντιμετώπισης κρίσης (RRP) για τη Συρία επισημαίνει την άμεση ανάγκη για στήριξη προς τους πρόσφυγες της Συρίας, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από τον Μάρτιο του 2011. Γι’ αυτό το σκοπό, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συντονίζει ένα σχέδιο δράσης, σε συνεργασία με άλλες επτά υπηρεσίες του ΟΗΕ, 27 εθνικές και διεθνείς ΜΚΟ και τις κυβερνήσεις των χωρών υποδοχής.
Για πολλούς πρόσφυγες, οι οικονομικοί πόροι είναι ελλιπείς ή ανύπαρκτοι, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εξασφαλίσουν τροφή και είδη πρώτης ανάγκης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για να ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες σε περισσότερους από 30.000 Σύριους πρόσφυγες στο Λίβανο και την Ιορδανία.
Με τη δική σας υποστήριξη, η Ύπατη Αρμοστεία μπορεί να συνεχίσει να προστατεύει όλους τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται στη Συρία.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση.

Οι πρόσφυγες δεν έχουν επιλογή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου