Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εμπλέκει Μιχαηλίδη στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου ο Ζήγρας


Τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη κατονομάζει στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας ως το πρόσωπο κλειδί και έναν από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο Νίκος Ζήγρας υποστηρίζει επίσης ότι πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι εκπρόσωποι της Ντρουμίλαν, Καμπούρογλου και Αλ Ζαγιάντ Φουάτ ενώ τελικοί αποδέκτες των χρημάτων όπως υποστήριξε ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος.
Στην απολογία του αναφέρει επίσης ότι μεγάλα σημαντικά ποσά μετέφερε και ο Γιάννης Μπέλτσιος ενώ υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δαπανούσε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για την εξαγορά ψήφων ώστε να εκλέγεται για να εξασφαλίζει ασυλία. Κατά τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού, τα χρήματα αυτά ο 'Άκης Τσοχατζόπουλος τα ξόδευε για να εξαγοράζει ψήφους «ομογενών από τη Ρωσία και αθίγγανων», αλλά και για παροχές εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟ που αγόραζε κατά εκατοντάδες.

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο επιφανής Κύπριος πολιτικός είχε ενεργό ρόλο όχι μόνο στην οργάνωση της όλης επιχείρησης για το «ξέπλυμα» αλλά και σε διακίνηση χρημάτων προερχόμενων από «μίζες» που δόθηκαν για την επιλογή των ρωσικών όπλων TORMI.

Κατά τους ισχυρισμούς του θεωρούμενου ως ανθρώπου-κλειδί στη διαχείριση των εξωχώριων εταιρειών που νομιμοποιούσαν το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα», ο Κύπριος πολιτικός φέρεται να εμπλέκεται εξαιρετικά ενεργά στη δημιουργία των επίμαχων εταιρειών.

Σύμφωνα με την κατάθεση Ζήγρα, η εμπλοκή Μιχαηλίδη έχει να κάνει με την μεταφορά χρημάτων από την Ελλάδα στην Κύπρο, κατηγορίες τις οποίες απορρίπτει ο κ. Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ο κ. Μιχαηλίδης, τόνισε: «Πρόκειται για ανυπόστατους ισχυρισμούς και αποκυήματα φαντασίας. Μένω πραγματικά κατάπληκτος με τα όσα αναφέρονται για το πρόσωπό μου. Επιφυλάσσομαι για όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου».

Επίσης, κατά τον κατηγορούμενο, ο πρώην υπουργός «έφερνε» συχνά στην Ελλάδα χρήματα «σε σακούλες». Αντίστοιχες μεταφορές, κατά τον κατηγορούμενο, έκανε και άλλο πρόσωπο, ήδη κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά, επί σειρά ετών συνεργάτης -με κορυφαίες θέσεις σε υπουργεία- του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Παράλληλα ενέπλεξε την πρώην σύζυγο του Α. Τσοχατζόπουλου, την ΓερμανίδαΓκούντρουν Μολντενχάουερ, η οποία φέρεται να γνώριζε για τις δραστηριότητες του συντρόφου της, διότι ο Άκης δεν κρατούσε μυστικά. «Τα έλεγε όλα στις γυναίκες του», υποστήριξε στην απολογία του ο κ. Ζήγρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου