Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μεσσηνίας προς Σεραφείμ: «Μη δαιμονοποιείς την επιστημονική έρευνα»



Το Σωματίδιο ταράσσει το εκκλησιαστικό σύμπαν
Μεσσηνίας προς Σεραφείμ: «Μη δαιμονοποιείς την επιστημονική έρευνα»
Απάντηση στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος μεανακοίνωση  του κατακεραυνώνει τους επιστήμονες για την ανακάλυψη του Σωματιδίου του Higgs, έδωσε το πρωί μέσω του MEGA, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας  Χρυσόστομος. Μίλησε για μεσαιωνικές αντιλήψεις ορισμένων ιεραρχών, λέγοντας ότι  η ανακάλυψη του CERN  δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τα διδάγματα της Εκκλησίας.

 «Ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ του πειράματος του CERN για το προσδιορισμό του σωματιδίου του Χίγκς και της διδασκαλίας της Εκκλησίας περί της δημιουργίας του κόσμου από το Θεό, θεωρώ ότι είναι ανεπιτυχής από την στιγμή που συγκρίνονται δύο ανόμοια πράγματα», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Ουσιαστικά απαντώντας στον Σεραφείμ, σημείωσε ακόμη  ότι «κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτά που ανακαλύφθηκαν από τα πειράματα του CERN και του ΑΤΛΑΣ, διότι προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση της διδασκαλίας περί δημιουργίας του κόσμου».

 «Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε σε μεσαιωνικές αντιλήψεις και μεθόδους αντιμετώπισης ενός επιστημονικού διαλόγου», σημείωσε ο ιεράρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου