Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αναλογική τηλεόραση τέλος (ή σχεδόν τέλος) στην Αθήνα


Αναλογική τηλεόραση τέλος (ή σχεδόν τέλος) στην Αθήνα


Τι πρέπει να κάνεις

Αν δεν το έχεις ήδη μάθει, θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου σταματάει η εκπομπή αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από τον Υμηττό. Με απλά λόγια, αν συνεχίζεις και παρακολουθείς αναλογικά κανάλια και όχι ψηφιακά, και παράλληλα λαμβάνεις σήμα, μέσω της κεραίας από τον Υμηττό μετά τις 20 Ιουλίου ξέχνα το. Ή γυρνάς την κεραία σου να κοιτάει τα άλλα δύο σημεία εκπομπής ή θα πρέπει να γυρίσεις και εσύ στην ψηφιακή εποχή. Και καλό είναι να το κάνεις τώρα αφού, αργά ή γρήγορα, η τηλεόραση θα καταλήξει αποκλειστικά ψηφιακή.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...   ALPHA, ANT1,ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR σταματάνε στις 20 Ιουλίου, ενώ ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 έχουν πάρει μια μικρή παράταση μέχρι τις 17 Αυγούστου λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλα τα παραπάνω κανάλια εδώ και καιρό μπορείς να τα δεις και σε ψηφιακό σήμα.
Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν. Πρώτα, πρώτα να δεις που κοιτάει η κεραία σου. Αν λαμβάνεις σήμα από την Αίγινα, βλέπεις ήδη ψηφιακά. Αν λαμβάνεις σήμα από την Πάρνηθα, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, γιατί η Πάρνηθα θα εξακολουθεί να εκπέμπει αναλογικά. Αν λαμβάνεις σήμα από τον Υμηττό και η τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, πρέπει εγκαίρως και οπωσδήποτε πριν τις 20 Ιουλίου να προμηθευτείς έναν αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία MPEG4 και να τον συνδέσεις με την τηλεόρασή σου. Βέβαια, υπάρχει και η εναλλακτική να αποκτήσεις νέα τηλεόραση, η οποία θα έχει σίγουρα ενσωματωμένο τον αποκωδικοποιητή.
Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επανασυντονίσεις τα κανάλια σου στις ψηφιακές συχνότητες.
Όπως σου είπαμε και πριν δεν χρειάζεται να περιμένεις τελευταία στιγμή, καθώς το ψηφιακό σήμα προσφέρεται και εκπέμπεται ήδη από τον Υμηττό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου