Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Την καταδίκη Μπουρμπούλια, Αποστολόπουλου και Πανούση ζήτησε ο εισαγγελέας


Efeteio_Athinas                                                    
Να κηρυχθούν ένοχοι η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι επιχειρηματίες Τρύφωνας Αποστολόπουλοςκαι... Παναγιώτης Πανούσης, καθώς και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης πρότεινε στην αγόρευσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.
Όλοι τους εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, νομιμοποίηση από παράνομες δραστηριότητες και απάτη.
Ειδικότερα, η Κ. Μπουρμπούλια κατηγορείται, ότι ως ανακρίτρια δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που εξαπάτησαν την περίοδο 1999 – 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.


Όταν μάλιστα στα πλαίσια της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα άνοιξαν οι λογαριασμοί της πρώην ανακρίτριας βρέθηκαν στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης περίπου 400.000 ευρώ.
Σ’ έναν από τους λογαριασμούς της ήταν δικαιούχος και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης, ενώ τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον Τρύφωνα Αποστολόπουλο, μέσω των offshore εταιρειώνPlexus Corporation και Vega International Corporation.
Σημειώνεται, ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ακόμα 13 άτομα που είναι χρηματιστές και μέλη του Δ.Σ της εταιρείαςΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ του Π. Πανούση η οποία είχε εξαγοράσει και την ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ.
Ο εισαγγελέας της έδρας Σπύρος Μουζακίτης, στην αγόρευσή του υποστήριξε ότι από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία προέκυψαν όλα εκείνα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που οδηγούν στην καταδίκη των εμπλεκομένων.
Αντίθεταm, όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν, ότι είναι αθώοι και ότι η μετοχή της ΣΙΓΑΛΑΣ δεν ήταν «φούσκα».
Σε ό,τι αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, η Κ. Μπουρμπούλια είπε ότι είχε γνωρίσει τον Τρ. Αποστολόπουλο ως κατηγορούμενο και ανέπτυξε κοινωνικές σχέσεις μαζί του!
Έτσι, του ζήτησε να μεταφέρει, μέσω των εταιρειών του, τα περίπου 400.000 ευρώ που δεν είναι προϊόν χρηματισμού της αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της και εκείνη ζήτησε από τον συγκατηγορούμενό της να τις εξαργυρώσει…
Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου