Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΠΑ...


Την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση μας '' περνάει γενεές δεκατέσσερις '' για την αφερεγγυότητα μας, η μεγαλύτερη κατασκευαστική της Γερμανίας αρνείται πεισματικά να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο τα 163 εκ. ευρώ που χρωστά από τα... 
κατασκευαστικά του '' Ελευθέριος Βενιζέλος ''.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του '' Πρώτου Θέματος '' η Hochtief, βασικός μέτοχος του αερολιμένα (κατέχει το 40%, ενώ το υπόλοιπο 55% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο) έχει προσφύγει σε διεθνή διαιτησία στο Λονδίνο, ώστε να αποφύγει να εκπληρώσει τις συμβατές υποχρεώσεις της, όπως αυτές προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.
Σύμφωνα με αυτή τη νομοθεσία, αν ένας ιδιώτης ή μία εταιρία, χτίζει μία κατοικία ή ένα κτίριο που δε θα αποφέρει έσοδα, τότε δεν μπορεί να εκπέσει ο ΦΠΑ. Εκπίπτει μόνο στην περίπτωση που το κτίριο αυτό αναμένεται να αποφέρει έσοδα στο μέλλον. Η Hochtief κατά την κατασκευή του αεροδρομίου, συμψήφισε τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες, ενώ κανονικά για κτίρια που δεν αποφέρουν και δε θα αποφέρουν έσοδα (όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής και ο Πύργος Ελέγχου ) ο ΦΠΑ δεν έπρεπε να εκπέσει.
Η εταιρία σε ανακοίνωση της αρνείται να αναγνωρίσει το χρέος της, δηλώνοντας ότι δεν οφείλει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ελληνικό δημόσιο, ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους έμμεσους ή άμεσους φόρους ή ασφαλιστικές εισφορές, ενώ κατέφυγε στη διαιτησία του Λονδίνου, προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το οφειλόμενο ποσό.
Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στα εθνικά δικαστήρια και οι δικαστικές αποφάσεις αναμένονται στο β' εξάμηνο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου