Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πολίτες και Δικηγόροι Ενάντια στα Χαράτσια: Όχι στους νέους εξοντωτικούς φόρους



ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η κυβερνητική τρόικα, έχοντας αφήσει οριστικά στο παρελθόν τις προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά, Βενιζέλου και με την απόλυτη συναίνεση Κουβέλη, μας οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στη γενικευμένη ισοπέδωση οικονομίας και κοινωνίας αναζητώντας μέρα τη μέρα νέα δισεκατομμύρια και νέα μέτρα για να… επαναφέρει σε “τροχιά” το Μνημόνιο!
Προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι απολύτως ευθυγραμμισμένοι με τις επιταγές των δανειστών μας και να διασκεδάσουν την παραμικρή υποψία απόκλισης από την εφαρμογή του μνημονίου δεν διστάζουν να παραβιάσουν κατάφωρα βασικά συνταγματικά δικαιώματα αλλά και δικαστικές αποφάσεις.
Παράνομα και χωρίς να λάβουν υπόψη τους το ουσιαστικό περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ, αρνούνται να διαχωρίσουν το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν πια σε μεγάλο ποσοστό να καταβάλουν και αυτό το αντίτιμο του ρεύματος.
Κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια στις καθημερινές κραυγές απόγνωσης και απελπισίας χιλιάδων ανθρώπων, στις επαναλαμβανόμενες αυτοκτονίες, στην ανθρωπιστική κρίση η οποία, αν δεν είναι παρούσα, σίγουρα βρίσκεται προ των πυλών.
Αφού πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και κατάργησαν στην πράξη τα εργασιακά δικαιώματα, αφού οδήγησαν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία και τους υπόλοιπους, κατά πλειοψηφία, στην υποαπασχόληση με μισθούς πείνας, έρχονται τώρα με θράσος και αναλγησία να απειλήσουν με καταχέσεις μισθών, συντάξεων και κατοικιών, όσους δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στη φορολογική λαίλαπα που έχουν αποφασίσει.
Είναι ξεκάθαρο ότι για μια ακόμη φορά επιδιώκουν να εκβιάσουν τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον μισθωτό, το μικρομεσαίο και τον αυτοαπασχολούμενο, τους πολίτες που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους επιβίωση και αφήνουν στο απυρόβλητο τους έχοντες, το μαύρο χρήμα και τη μεγάλη φοροδιαφυγή, εφαρμόζοντας τους μνημονιακούς φορομπηχτικούς νόμους.
Από τώρα και ως το τέλος του χρόνου μας καλούν να πληρώσουμε :
  • To περσινό χαράτσι της ΔΕΗ που μεταφέρθηκε στις εφορίες.
  • Το φετινό χαράτσι της ΔΕΗ που θα έρθει με τους λογαριασμούς.
  • Φόρο εισοδήματος 2011.
  • Το ΕΤΑΚ του 2009.
  • Τον ΦΑΠ του 2010,11 και 12.
  • Τυχόν οφειλόμενα από προηγούμενες χρήσεις, τέλη επιτηδεύματος, αλληλεγγύης κ.λπ.
Με αυτές τις επιλογές της η κυβερνητική τρόικα, εφαρμόζοντας την παράνομη και αντισυνταγματική φορολογική πολιτική του μνημονίου, προσβάλλει ευθέως την αξία του ανθρώπου και την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρα 2 και 5 Συντάγματος), αφού οδηγεί στην εξαθλίωση και στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού.
Απέναντι και σε αυτή την επίθεση του μνημονιακού μπλοκ ο κόσμος της εργασίας θα δώσει για άλλη μια φορά μαζικά και συντονισμένα τη μάχη του, θα συντονίσει τις αντιστάσεις του και θα απαντήσει με ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ για τους άνεργους, συνταξιούχους, μισθωτούς, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα που αδυνατούν να πληρώσουν και για τους οποίους η άμεση επιβολή φόρου θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και οδηγεί σε εξαθλίωση τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ μισθών, συντάξεων καθώς και της πρώτης (μόνης) κατοικίας, ως μέσο αναγκαστικής είσπραξης (ΚΕΔΕ).

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου