Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Συνελήφθησαν οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης


Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο αρχισυντάκτης του site www.zougla.gr μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον τους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Ο Τριανταφυλλόπουλος είχε αναρτήσει στο site του δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο οποίος υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Συγκεκριμένα μάλιστα, το site έγραφε πως αυτό το «θάψιμο» σχετίζεται με κυκλώματα λαθρεμπόρων πετρελαίου. Ο Βαξεβάνης είχε μηνύσει και το Γιώργο Σούρλα γι αυτό παραθέτοντας μάλιστα στη μήνυση του όλα τα δημοσιεύματα της «Πανδώρας» που αναφέρονταν στις καταγγελίες του κ. Σούρλα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Δείτε το δημοσίευμα του www.zougla.gr που οδήγησε το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο αυτόφωρο
Οι Τριανταφυλλόπουλος και Γεωργιάδης συνελήφθησαν το πρωί, μετά από μια ενδιαφέρουσα γνωμάτευση της εισαγγελίας Αθηνών, η οποία απεφάνθη ότι συκοφαντικά δημοσιεύματα τα οποία παραμένουν αναρτημένα, αποτελούν ένα διαρκές αδίκημα και ως εκ τούτου δικαιολογείται η ενεργοποίηση του αυτοφώρου όσο αυτά είναι αναρτημένα.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μπορεί να οδηγείται συνεχώς στο αυτόφωρο για όσα δημοσιεύματα έχει αναρτήσει και παραμένουν αναρτημένα και για τα οποία οι θιγόμενοι τον έχουν μηνύσει. Η απόφαση της εισαγγελίας είναι μία απόφαση που δημιουργεί νομολογία στο θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταθέσουν ανωμοτί οι δημοσιογράφοι και τους άφησε ελεύθερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου