Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Χωρίς καμία αμφιβολία, οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι αγώνες του internet. Είναι τέτοια η τάση της κοινωνίας, που έχει κάνει διοργανωτές και ειδικούς να περιμένουν εκατομμύρια shares, tags και likes. Χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη ενός μέλους της Αγγλικής Ολυμπιακής επιτροπής, το οποίο υποστήριξε πως ορισμένοι αθλητές θα περάσουν περισσότερη ώρα μπροστά στις οθόνες τους παρά μέσα στο στίβο. Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η εν λόγω πρόβλεψη είναι συνδεδεμένη με την άνευ προηγουμένου τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων ετών, που καθιστά τους αγώνες του Λονδίνου τους πιο σύγχρονους όλων των εποχών. “Στο Σίδνει δεν είχαμε γρήγορο ίντερνετ, στην Αθήνα τα smart-phones δεν είχαν ακόμα δημιουργηθεί, ενώ στο Πεκίνο δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης”, εκμυστηρεύεται ένα στέλεχος ηλεκτρονικής εταιρείας στο Λονδίνο. “Σήμερα τα κινητα έχουν γίνει εξυπνότερα, τα laptop ελαφρύτερα και οι ταμπλέτες μόδα”, προσθέτει προσβλέποντας σε αυξημένη χρήση των πάσης φύσεως social media κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σελίδες όπως το Facebook και το Twitter ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωρίζοντας πως τα αθλητικά γεγονότα συγκινούν τα μέλη τους. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Twitter, έκανε γνωστό πως στον πρόσφατο τελικό του Champions League μεταξύ της Chelsea και της Bayern οι χρήστες του έκαναν 13.000 tweets το δευτερόλεπτο. Το ρεκόρ αναμένεται να σπάσει αυτό το καλοκαίρι, καθώς όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της εταιρείας που έχει αναλάβει την εμπορική προώθηση των Αγώνων,“πλέον όλοι έχουν smartphones και μπορούν να συμμετέχουν σε σχολιασμό από το γήπεδο ή εκτός σπιτιού”. Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές δεν σκοπεύουν να ρισκάρουν την ομαλή διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού στον κόσμο λόγω των social media, και για αυτόν τον λόγο προέβησαν σε ορισμένες οδηγίες ασφαλείας. Ενώ η φωτογράφηση και το sharing επιτρέπονται, χρήστες που θα κερδοσκοπούν απο την πώληση υλικού που τραβήχτηκε χωρίς άδεια θα διώκονται. Επίσης, προειδοποιούν τους αθλητές να μην ανοίγουν συζητήσεις με τους θαυμαστές τους στο facebook προς αποφυγήν τυχών εντάσεων. Το να προβλέψεις τι θα συμβεί σε αθλητικές διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, είναι συνήθως δύσκολο-αν όχι αδύνατο. Αυτό το καλοκαίρι όμως, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα είναι οι πρώτοι “Socialympics”.


olympics-london-2012Χωρίς καμία αμφιβολία, οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι αγώνες του internet. Είναι τέτοια η τάση της κοινωνίας, που έχει κάνει διοργανωτές και ειδικούς να περιμένουν εκατομμύρια shares, tags και likes. Χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη ενός μέλους της Αγγλικής Ολυμπιακής επιτροπής, το οποίο υποστήριξε πως ορισμένοι αθλητές θα περάσουν
περισσότερη ώρα μπροστά στις οθόνες τους παρά μέσα στο στίβο.
Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η εν λόγω πρόβλεψη είναι συνδεδεμένη με την άνευ προηγουμένου τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων ετών, που καθιστά τους αγώνες του Λονδίνου τους πιο σύγχρονους όλων των εποχών. "Στο Σίδνει δεν είχαμε γρήγορο ίντερνετ, στην Αθήνα τα smart-phones δεν είχαν ακόμα δημιουργηθεί, ενώ στο Πεκίνο δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης", εκμυστηρεύεται ένα στέλεχος ηλεκτρονικής εταιρείας στο Λονδίνο. "Σήμερα τα κινητα έχουν γίνει εξυπνότερα, τα laptop ελαφρύτερα και οι ταμπλέτες μόδα", προσθέτει προσβλέποντας σε αυξημένη χρήση των πάσης φύσεως social media κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Σελίδες όπως το Facebook και το Twitter ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωρίζοντας πως τα αθλητικά γεγονότα συγκινούν τα μέλη τους. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Twitter, έκανε γνωστό πως στον πρόσφατο τελικό του Champions League μεταξύ της Chelsea και της Bayern οι χρήστες του έκαναν 13.000 tweets το δευτερόλεπτο. Το ρεκόρ αναμένεται να σπάσει αυτό το καλοκαίρι, καθώς όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της εταιρείας που έχει αναλάβει την εμπορική προώθηση των Αγώνων,"πλέον όλοι έχουν smartphones και μπορούν να συμμετέχουν σε σχολιασμό από το γήπεδο ή εκτός σπιτιού".
Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές δεν σκοπεύουν να ρισκάρουν την ομαλή διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού στον κόσμο λόγω των social media, και για αυτόν τον λόγο προέβησαν σε ορισμένες οδηγίες ασφαλείας. Ενώ η φωτογράφηση και το sharing επιτρέπονται, χρήστες που θα κερδοσκοπούν απο την πώληση υλικού που τραβήχτηκε χωρίς άδεια θα διώκονται. Επίσης, προειδοποιούν τους αθλητές να μην ανοίγουν συζητήσεις με τους θαυμαστές τους στο facebook προς αποφυγήν τυχών εντάσεων.
Το να προβλέψεις τι θα συμβεί σε αθλητικές διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, είναι συνήθως δύσκολο-αν όχι αδύνατο. Αυτό το καλοκαίρι όμως, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα είναι οι πρώτοι "Socialympics".
Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου