Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Βρήκαν «κρυμμένα» ακίνητα του Άκη αξίας 10 εκατ.ευρώ!


 




Στοιχεία – σοκ από την ανάκριση για τις προεκλογικές δαπάνες Τσοχατζόπουλου  
Βασιλική Κόκκαλη
Λίγο πριν ο Άκης Τσοχατζόπουλος περάσει το «κατώφλι» του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση του «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων, νέα επιβαρυντικά ευρήματα που εντοπίζονται στο πλαίσιο της ανάκρισης, επιβαρύνουν και άλλο την θέση του πρώην υπουργού και αποδημούν τους ισχυρισμούς του περί αθωότητας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη εντοπίστηκαν νέα ακίνητα του προφυλακισμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ όπως και νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, αναμένεται με την ολοκλήρωση του ελέγχου τα ακίνητα αυτά, συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ να δεσμευτούν.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία που προέκυψαν από για τις προεκλογικές δαπάνες του πρώην υπουργού, στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα όσα είχε πει στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την ανακριτική έρευνα προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο προεκλογικής  εκστρατείας του πρώην υπουργού και προφανώς προς άγραν ψήφων δόθηκαν 100.000 ευρώ σε έναν αθίγγανο,  30.000 ευρώ σε Ρωσοπόντιους, 350.000 για εξαγορά εισιτήριων Ρωσοπόντιων, 230.000 για εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ και 50.000 για εκδήλωση Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ζήγρας, εξάδελφος του πρώην υπουργού, στην απολογία του στον ανακριτή είχε αναφέρει ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να εκλεγεί βουλευτής προκειμένου να αποκτήσει τη βουλευτική ασυλία. Στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε σύμφωνα με τον εξάδελφό του, πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους Ρωσοπόντιων από την Κύπρο και τσιγγάνων, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Στην ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό δημόσιο αλλά και Έλληνες φορολογούμενοι. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κληθούν σε συμπληρωματικές απολογίες ήδη κατηγορούμενοι στην υπόθεση αλλά και νέα πρόσωπα, ενώ τελευταίος κατά τις πληροφορίες θα κληθεί ο Α. Τσοχατζόπουλος. Η ανάκριση για την υπόθεση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου