Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κον Μπετίτ: Να γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ελλάδα



«Πρέπει να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα τώρα»
Άστραψε και βρόντηξε ο «Κόκκινος Ντάνι» για την συμπεριφορά ορισμένων μελών της Χρυσής Αυγής ζητώντας την άρση της ασυλίας των βουλευτών του Κόμματος του Ν. Μιχολιάκου για τα πρόσφατα επεισόδια βίας

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, είπε χαρακτηριστικά : «Υπάρχουν ακόμη και βουλευτές της Ακροδεξιάς που συμμετείχαν σε αυτές τις πράξεις βίας. Αυτό σημαίνει ότι καταδιώκουν μετανάστες». Και πρόσθεσε:

«Ζητάμε από το Ευρωπαικό Συμβούλιο να παρέμβει στην κυβέρνηση και αν γίνει κάτι τέτοιο να ασκήσει πίεση ώστε να αρθεί η ασυλία κάποιων βουλευτών της Ακροδεξιάς που έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις ενέργειες και να διωχθούν δικαστικά». 

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων εξήρε επίσης την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα ταμείο απόσβεσης χρέους για την Ελλάδα. 

«Δεν χρειάζεται άλλη εμμονή στην αναγκαιότητα προσαρμογών στην Ελλάδα, η περίοδος αυτή τελείωσε», υπογράμμισε ο Κον Μπετίτ επισημαίνοντας ότι επιβάλλεται να δοθούν τώρα χρήματα στην Ελλάδα και να εγκριθεί επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του χρέους της. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι εξαιτίας αυτής της πολιτικής, γνωρίζει τεράστια άνοδο η Ακροδεξιά στην Ελλάδα. 

«Δεν είναι δυνατόν μία κοπέλα να δουλεύει για 150 ευρώ το μήνα σ΄ένα  σούπερ μάρκετ και να αρνηθεί τα ποσά που της προσφέρουν οι εκπρόσωποι της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα για την στρατολόγησή της», κατέληξε ο Κον Μπετίτ
Μίνα Αγγελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου