Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

TO ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ!


ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ! 
ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΙΛΕΤΑ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ! 
Επιταχύνει τις διαδικασίες ξεπουλήματος του κερδοφόρου ΟΠΑΠ το ΤΑΙΠΕΔ(Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) . Επίσης, προχωρεί στην παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης κρατικών λαχείων σε ιδιώτες επενδυτές.
Μάλιστα,κατά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, θα εγκριθεί η έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ.
Εάν πωληθεί το 29%, το Δημόσιο θα κατέχει μόνο το 5%
περίπου του Οργανισμού.
Ακόμη στην ημερήσια διάταξη, όπως προαναφέρθηκε, είναι η έγκριση των τελικών συμβατικών κειμένων για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης κρατικών λαχείων σε ιδιώτες επενδυτές, αλλά και η έναρξη της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την λεγόμενη "αξιοποίηση" ενός ακόμα ακινήτου-φιλέτου έκτασης 500 στρεμμάτων στην περιοχή της Κασιόπη Κέρκυρας.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΦΙΛΕΤΩΝ-ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ!
Εν τω μεταξύ,τους υποψήφιους αγοραστές, που περνούν στην επόμενη φάση των διαγωνισμών, για την πώληση των ακινήτων φιλέτων του Ελληνικού, και των ακινήτων Αφάντου Ρόδου και Κασσιόπη Κέρκυρας, αποφάσισε εχθές ,11/9, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Ειδικότερα, στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση έως και του 70% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες: 
  • Elbit Cochin Island Ltd (Ισραήλ)
  • Lamda Development SA (Ελλάδα)
  • London and Regional Properties (Βρετανία)
  • Qatari Diar Real Estate Investment Co. QSC (Κατάρ)
Στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας περνά και ο μοναδικός υποψήφιος, η αμερικανικών συμφερόντων ένωση προσώπων NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P
Στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ξεπούλημα του ακινήτου Αφάντου Ρόδουεπελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες:
  • ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
  • LAMDA DEVELOPMENT SA,
  • LONDON & REGIONAL PROPERTIES LTD
  • MINOAN GROUP PLC,
  • NCH CAPITAL INC
  • Τ.Ε.ΜΕΣ ΑΕ.
Επιπλέον, εγκρίθηκε το τελικό κείμενο της Σύμβασης για τη σύσταση Επικαρπίας επί του Δικαιώματος Διοίκησης και Διαχείρισης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για περίοδο 90 ετών(!!) με βάση το οποίο θα υποβληθούν οι τελικές οικονομικές προσφορές των υποψηφίων αγοραστών. Οι τρεις υποψήφιοι που θα καταθέσουν προσφορές για το IBC είναι οι
  • Lamda Development του ομίλου Λάτση,
  • REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Talima Ventures, ιδιοκτήτρια του Athens Metro Mall.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)εγκρίθηκαν επίσης οι όροι της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ με βάση τους οποίους θα υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές από τους υποψηφίους επενδυτές.
Τέλος, εγκρίθηκε το μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδοςσχετικά με την ενιαία "αξιοποίηση" της έκτασης της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» στη Βουλιαγμένη.
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν έχει τελειωμό και η συγκυβέρνηση την χαρίζει όσο όσο, λες και είναι δική της και όχι περιουσία του λαού!
 http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου