Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ενθουσιάζει η πρόταση Τσίπρα ένα λαό σε κατάθλιψη! Του Νίκου Παπαδόπουλου



Κάνουν σαν τις γκόμενες κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί απαντώντας στο προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση.
Αίφνης ο Πάνος Καμμένος θυμήθηκε ότι τον χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα, ο Κουβέλης ψέλλισε τις δικές του ασημαντότητες και η Παπαρήγα κλείστηκε στο μίζερο καβούκι της με διάφορες αστείες και ξεπρασμένες προφάσεις.
Πάντως ο Τσίπρας είναι ο μοναδικός ηγέτης της Αριστεράς που προτείνει κυβερνητικό πρόγραμμα διεξόδου από τη κρίση κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να προκαλέσει βραχυκύλωμα στον δικομματισμό.
Από την άλλη τόσο οι ψηφοφόροι της Αριστεράς, όσο και οι έως τώρα μαντρωμένοι του δικομματισμού, διαπιστώνουν ότι μπορεί να υπάρχει και μία 3η λύση διακυβέρνησης- πέρα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- και το γεγονός ότι αυτή η πρόταση βρίσκεται ήδη στο τραπέζι και ανταλλάσονται επιχειρήματα αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει ήδη να θερίζει κύματα ενθουσιασμού.
Ο ενθουσιασμός δεν είναι αμελητέος παράγων. Σε μια χώρα που επί δύο χρόνια βρίσκεται σε κατάθλιψη η κυβερνητική διέξοδος του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί σάλπισμα ελπίδας. Κι αν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί αρνούνται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα καλά θα κάνουμε τότε εμείς οι πολίτες να του δώσουμε τη δύναμη να κάνει πράξη μια εναλλακτική διακυβέρνηση. Ο Τσίπρας πρωθυπουργός θα μου πείτε; Γιατί όχι; Εδώ μας "κυβέρνησε" ο ΓΑΠ και ο Καραμανλής της Ραφήνας, ο Β'.
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη και η ολομέτωπη επίθεσή του στο εκδοτικό κατεστημένο έρχεται να πυροδοτήσει τις ελπίδες για μια άλλη διακυβέρνηση κόντρα στο κατοχικό Μνημόνιο.
Πηγή: kourdistoportokali

Πρώτος από τα «7 καθάρματα της κρίσης» στην Ευρώπη ο Καραμανλής!


Δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας, λένε τα γαλλικά Μ.Μ.Ε.!
 
«Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας». Με αυτή την φράση το γαλλικό περιοδικό Marianne σκιαγραφεί το προφίλ του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε ένα αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη με τίτλο «Τα 7 καθάρματα της κρίσης»!

Και όπου κρίση, η Ελλάδα έχει την τιμητική της, με έναν Ελληνα να κατακτάει την πρώτη θέση: Ο Κώστας Καραμανλής φιγουράρει στην πρώτη θέση στη λίστα των «καθαρμάτων» σύμφωνα με το περιοδικό, καθώς «από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος».


Στο δισέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού».

Η σκληρή όμως γλώσσα και τα καυστικά σχόλια για τον Κώστα Καραμανλή δεν τελειώνουν εδώ με τον συντάκτη να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004».

Και συνεχίζει: «Λόγω έλλειψης ικανοτήτων, ο Κ. Καραμανλής είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα

Οργισμένη επιστολή Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή - Απειλεί με αποκαλύψεις - "Θέλουν να εξοντώσουν εμένα και να διαλύσουν την οικογένειά μου"


- ''Δεν ευθύνεται για τίποτα η σύζυγός μου παρά μόνον για την ανατροφή του παιδιού μας''
- ''Είμαι αθώος, δεν εκβιάζομαι, τα ξέρω όλα και θα τα πω όλα''
- Με προεκλογική παρέμβαση ξεκινάει η δήλωση του Άκη

Οργισμένη επιστολή Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή - Απειλεί με αποκαλύψεις - "Θέλουν να εξοντώσουν εμένα και να διαλύσουν την οικογένειά μου"

- Διαβάστε ολόκληρη την γραπτή επιστολή του
Οργισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόφαση προφυλάκισης της συζύγου του, απαντάει σε όσα συμβάινουν με γραπτή επιστολή μέσα από τις φυλακές.
Διαβάστε όλη τη γραπτή επιστολή του.
"Μπροστά στις κάλπες που βρίσκονται πλέον οι Έλληνες πολίτες, απαιτούν αλήθεια, ειλικρίνεια, φως παντού και για όλους, αυτοκριτική και ανάληψη ευθύνης από τον καθένα για τη στάση και το έργο του μέχρι τώρα.
Ερωτώ, λοιπόν, σήμερα ξανά: Αποδέχονται οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν και να επεκτείνονται μάλιστα οι πρακτικές «ανθρωποφαγίας» και εξόντωσης, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, ακόμη και βιολογικά, των κομματικών αντιπάλων;
Είμαι βέβαιος και πάλι ότι θα καταδικάσουν όλοι απερίφραστα τέτοιες πρακτικές. Στην πράξη όμως άλλα έκαναν, όπως τους αποκάλυψε η Δικαιοσύνη με την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου τον Αύγουστο του 2011, όταν κήρυξε απαράδεκτη

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ !: Παναγιώτης Μαυροειδής> υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ...

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ !: Παναγιώτης Μαυροειδής> υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ...: Πυκνώνουν τα μηνύματα ότι τμήματα εργαζομένων και νέων, επιλέγουν απευθείας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λίγες χρήσιμες σκέψεις πάνω στον "περίεργο" εκλογικό νόμο...




Φίλοι αναγνώστες,
Τελευταία έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο γνώμες, συμβουλές και θεωρίες με πολύπλοκους μαθηματικούς τύπους για το πως θα καταμετρηθούν οι ψήφοι στις επερχόμενες εκλογές σύμφωνα με τον τελευταίο εκλογικό νόμο "Παυλόπουλου" όπως συνηθίζεται να λέγεται...


Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας κάποιες απλές σκέψεις για να καταλάβουμε όλοι τι θα συμβεί το βράδυ της 6ης Μαίου.
Θα σας τα πω χωρίς τύπους και μαθηματικούς όρους αλλά δεν μπορώ να αποφύγω λίγους αριθμούς....
Ελπίζω να τα καταλάβετε ώστε να εξηγήσετε και σε άλλους συμπολίτες μας πάνω κάτω πως θα ψηφίσουμε.

Λοιπόν το πρώτο κόμμα σε ποσοστό παίρνει δώρο 50 εδρες..... να ναι καλά ο Παυλόπουλος .... (ο οποίος αν φυσικά τον ρωτήσεις θα πει "μα το έκανα για να υπαρχει ισχυρή

Οδηγίες για τη συμπλήρωση των φετινών δηλώσεων


Τα 18 συνηθέστερα λάθη

Οι αποδείξεις δαπανών δεν υποβάλλονται με τη φορολογική δήλωση όπως και για τις ηλεκτρονικές υποβαλλόμενες δηλώσεις δεν υποβάλλονται και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, τα οποία φυλάσσονται από το φορολογούμενο και παραδίδονται εφόσον ζητηθούν.
Πενήντα «παγίδες» θα πρέπει να προσέξουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων, προκειμένου να αποφύγουν λάθη τα οποία μπορεί να τους «στοιχίσουν» και σε χρήμα και σε χρόνο.
Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθούν φέτος από τους υπόχρεους έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές περί τις 9 Μαΐου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ανοίξει και την ηλεκτρονική «πύλη» για να υποβληθούν μέσω του Διαδικτύου οι δηλώσεις.
Η «Ν» δημοσιεύσει σήμερα τα 18 συνηθέστερα λάθη που καταγράφηκαν κατά την επεξεργασία των περυσινών δηλώσεων από τη ΓΓΠΣ, αλλά και τα 32 σημεία του Ε1 που πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι φορολογούμενοι για να αποφύγουν τυχόν λάθη που θα κληθούν να διορθώσουν σε αρκετές περιπτώσεις με αυτοπρόσωπη παρουσία στις ΔΟΥ.
ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΟΠΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Ε. ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2011
1. Εχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Οταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
2. Δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.
3. Εχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.
4. Εχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727 - 728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Στους κωδικούς 727 - 728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου.
5. Εχει συμπληρωθεί η ένδειξη έγγαμος και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.
6. Δεν έχουν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών

Στα σκαριά ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης


ο
Λίγο πριν από τη σύστασή του φαίνεται ότι βρίσκεται ο πρώτος αμιγώς ευρωπαϊκός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Roland Berger, πολλές τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να επενδύσουν ανοίγοντας το δρόμο για τον πρώτο ευρωπαϊκής προέλευσης, αλλά με παγκόσμια ακτίνα δράσης, οίκο αξιολόγησης.
Για να ολοκληρωθούν τα συμβόλαια με τους επενδυτές πρόκειται να συσταθεί ίδρυμα και μια εταιρεία που θα αναλάβει το λειτουργικό σκέλος της διαδικασίας. Κρατική συμμετοχή δεν προβλέπεται. Πρώτο ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης θα είναι ο Μάρκους Κραλ, βασικό στέλεχος της εταιρείας συμβούλων Roland Berger, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του.
Το αρχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τα 130 εκατομμύρια, δήλωσε η Κλαούντια Ρούσο, εκπρόσωπος της Roland Berger. Από το Μάιο όμως θα επισπευστούν οι διαδικασίες, θα γίνουν συναντήσεις και με άλλους επενδυτές και υπολογίζεται ότι το φθινόπωρο θα έχει συσταθεί το ίδρυμα και η εταιρεία.
Πηγή: Deutsche Welle

Εμπλοκή αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια - διαψεύδει η εταιρεία


Κατηγορίες που εμφανίζουν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος να συμμετέχει σε ένα κύκλωμα εικονικών τιμολογίων περιλαμβάνει πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Κατηγορίες που εμφανίζουν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Carrefour - Μαρινόπουλος να συμμετέχει σε ένα κύκλωμα εικονικών τιμολογίων περιλαμβάνει πόρισμα του ΣΔΟΕ. Το όνομα της εταιρείας εμπλέκεται σε απάτη τύπου Καρουζέλ, η οποία αφορά συναλλαγές μέσα σε ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. που συνδυάζονται με εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές (στις οποίες δεν χρεώνεται ΦΠΑ μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών). Στο κύκλωμα εμπλέκονται 22 ελληνικές εταιρείες μεταξύ των οποίων δύο γνωστές εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και η συνολική φοροδιαφυγή σε βάρος του Δημοσίου ανέρχεται σε 300 εκατ.
Διάψευση Η Carrefour - Μαρινόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει κατηγορηματικά τις όποιες αιτιάσεις της αποδίδονται και τονίζει ότι ήταν και παραμένει απολύτως σύννομη σε κάθε της συναλλαγή. Υπογραμμίζει πως μόλις λάβει γνώση των πορισμάτων τους θα προβεί σε αξιολόγησή τους και θα διενεργήσει ό,τι νόμιμο ενδεχομένως απαιτείται. Όσον αφορά στη συνεργασία της με την εταιρεία «ΟΡΜΠΙΚΟΜ», εταιρεία η οποία συναλλασσόταν και με πολλές άλλες γνωστές εταιρείες της αγοράς σημειώνει ότι ήταν μια καθ' όλα συνήθης, έως ποσοτικά ασήμαντη, εμπορική συνεργασία, οι δε μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές ήταν απολύτως σύννομες και τυπικές, διεκπεραιώνονταν δε με βάση τις απαιτήσεις του νόμου.

Τα 18 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε στη φορολογική δήλωση



Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά η εφορία δεν τα συγχωρεί  Κάπως έτσι είναι καλό να προσέχουμε για να μην έχουμε τρεχάματα. Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε έναν οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όλοι μας, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει εφέτος μπορεί να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις είναι τα ακόλουθα:
1. Έχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Όταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
2. Δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.
3. Έχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.
4. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν

μόνο online Η Αριστερά και οι ιστορικές εκλογές της 6ης Μάη


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γράφει για την ιδιαίτερη σημασία των εκλογών της 6ης Μάη και τα ζητήματα που καλείται να απαντήσει η Αριστερά. Αναδημοσιεύουμε από το iskra.gr 


Ερ.: Έχετε πει επανειλημμένα ότι αυτές οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι εκλογές στρατηγικού προσανατολισμού. Τι ακριβώς εννοείτε;
Π.Λ.: Οι εκλογές αυτές είναι προφανές ότι δεν είναι συνηθισμένες. Αντίθετα, θα έλεγα ότι μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά είτε σε μια κατεύθυνση χειραφέτησης και προοδευτικής ανατροπής είτε σε ένα δρόμο νέας βαρβαρότητας και καταστροφής το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.
Ίσως από την άποψη της στρατηγικής σημασίας τους και μόνο αυτής, μοιάζουν με τις εκλογές του Μάρτη του 1946.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ


Ερ.: Δηλαδή;
Π.Λ.: Στις νόθες εκλογές τρομοκρατίας και αίματος της 31ης Μάρτη του 1946, με αποχή πάνω από 50% (!), δόθηκε δυστυχώς το επίχρισμα λαϊκής νομιμοποίησης σε ένα καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα έκτοτε - αφού προηγήθηκε ξένη πολεμική ιμπεριαλιστική επέμβαση και ακολούθησε εμφύλιος πόλεμος - και το οποίο διατηρείται στην ουσία μέχρι σήμερα.
Και διατηρείται, ανεξάρτητα από αμφισβητήσεις, ανακατατάξεις, μικρές και μεγάλες αλλαγές, τις οποίες καθόλου δεν υποτιμώ, που κατά καιρούς μεσολάβησαν.

Ερ.: Πως μπορεί να συνοψιστεί το καθεστώς;
Π.Λ.: Θα το περιέγραφα αρκετά απλουστευτικά ως ένα καθεστώς άγριου καπιταλισμού, σκληρών πελατειακών και ολιγαρχικών δικτύων, με την Ελλάδα «μαντρόσκυλο» και μαζί πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό «οικόπεδο» των ηγεμονικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης.

Ερ.: Μήπως είστε υπερβολικός;
Π.Λ.: Η φύση και η ουσία των καθεστώτων που κυριαρχούν δεν κρίνεται από τις ομαλές περιόδους αλλά από τις περιόδους εξαιρετικής όξυνσης των δυσκολιών. Σε δυσκολίες σαν τις σημερινές η ελληνική μεταπολιτευτική δημοκρατία δείχνει το αληθινό αποκρουστικό της πρόσωπο.
Μόνο ένα καθεστώς σαν αυτό που συνόψισα, θα μπορούσε να μετατρέψει την Ελλάδα σε άβουλο «πειραματόζωο», προκειμένου να εγκαινιασθεί η επέλαση της τρόικας και των μνημονίων σε όλο και περισσότερες χώρες της Ε.Ε.

Ερ.: Επομένως θεωρείτε μια ιστορική ευκαιρία για αλλαγή στρατηγικού προσανατολισμού τις εκλογές της 6ης Μάη
Π.Λ.: Είναι προφανές ότι αν το ’46 δόθηκε ένα επίπλαστο λαϊκό άλλοθι για μια ναρκοθετημένη εθνικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά Ελλάδα, δεν θα πρέπει να γίνει το ίδιο τον Μάη του 2012.
Αν σε αυτές τις εκλογές επικρατήσουν οι φανερές και «αφανείς» μνημονιακές δυνάμεις και γενικότερα δυνάμεις

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κίνα: Απειλή ομαδικής αυτοκτονίας από 200 εργαζόμενους της Foxconn


Διαμαρτύρονταν για τους χαμηλούς μισθούς και τις απάνθρωπες συνθήκες
 
Κίνα: Απειλή ομαδικής αυτοκτονίας από 200 εργαζόμενους της Foxconn
 
Στην απειλή ομαδικής αυτοκτονίας κατέφυγαν σήμερα 200 εργαζόμενοι σε κινεζική μονάδα παραγωγής της Foxconn προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εργασίας αλλά και για το χαμηλό επίπεδο μισθών.
Το επεισόδιο είχε αίσιο τέλος για τους υπαλλήλους που είχαν ανέβει στην οροφή του εργοστασίου στην πόλη Γουχάν, μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, όμως η διεκδίκηση «ανθρώπινων συνθηκών εργασίας» συνεχίζεται για τα 1,2 εκατ. εργαζόμενους στην ταϊβανέζικη εταιρεία η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων κινητά για λογαριασμό της Apple.
Η εταιρεία απέκτησε παγκόσμια (αρνητική ασφαλώς) φήμη το 2010 έπειτα από τις αυτοκτονίες 14 υπαλλήλων της (και πολλαπλάσιες απόπειρες) που έφεραν με τον πιο τραγικό τρόπο στη

Ότι δεν κάνουν οι Έλληνες το κάνουν… οι ξένοι!

Πριν από λίγο καιρό Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες (tour operators) ξεκίνησαν μια διαφημιστική εκστρατεία υπέρ της Ελλάδας, κάτι που αποφάσισαν να μιμηθούν και Αυστριακοί tour operators.   

Συγκεκριμένα, οι τουριστικοί πράκτορες της Αυστρίας στέλνουν τουρίστες στην χώρα μας προκειμένου να στηρίξουν την Ελλάδα σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους που φέρνουν έσοδα στην χώρα μας. Σε συνεργασία λοιπόν, με τους Γερμανούς tour operators οι Αυστριακοί καλούν τους συμπατριώτες τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να κάνουν τις διακοπές τους στον σημαντικότερο θερινό προορισμό (όπως αναφέρουν). 

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που συμμετέχουν σ’ αυτήν την συνεργασία είναι οι tour operators TUI, Gulet, Thomas Cook, Neckerchief. ITS Billa, Jahn Reisen, Lauda air και Fly Niki. Η διαφήμιση αυτή θα δημοσιευτεί στις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Αυστρίας όπως η Kleine Zeitung, Kurier, Oberostereichische Nachrichten και Salzburger Nachrichten. 

Σε δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής του ITS Billa-Jahn Reisen (Rewe Touristik) κ. Martin Fast, επισήμανε πως: «Οι Αυστριακοί δείχνουν εμπιστοσύνη στον πλέον δημοφιλή τους προορισμό και προτιμούν και πάλι Ελλάδα». Η Rewe Touristik δίνει παράλληλα εγγυήσεις για όλες τις κρατήσεις προς ελληνικούς προορισμούς ενώ η διαφήμιση αυτή θα σταλεί μαζί με ενημερωτικό φυλλάδιο του ITS-Billa σε χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την Αυστρία. 

Επιμέλεια: Δήμητρα Ρεντζή

ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ...



Συντάχθηκε απο τον/την ypsistos Στις .
 gallop
Την πρώτη ολοκληρωμένη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την Αττική έχει στη διάθεση του το makeleio...
Το γκάλοπ έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το πραγματοποίησε ανεξάρτητος φορέας και μάλιστα σε πολύ μεγάλο δείγμα ψηφοφόρων- 3000  άτομα, όταν τα περισσότερα γκάλοπ διενεργούνται με δείγμα 1000 ατόμων...Τα αποτελέσματα όπως είδατε στην παραπάνω κάρτα είναι πραγμαγματικά τραγικά τόσο για Πασοκ και Νεα Δημοκρατία όσο και για τον Καρατζαφέρη που φαίνεται να μην μπαίνει στη Βουλή... Απο την άλλη τα αντιμνημονιακά κόμματα προελαυνουν στην κυριολεξία ενώ πολυ υψηλά ποσοστα καταγράφει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... Ο "ρουφιάνος" που εξασφάλισε για το makeleio το γκάλοπ έκανε πολύ καλή δουλειά αφού η δημοσκόπηση έχει ποσοστά για όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής... Στη μεγαλύτερη περιφέρεια αυτή της 'Β ΑΘΗΝΩΝ το Πασόκ έρχεται τέταρτο ένω ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χτυπάνε στα ίσια την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας... Αναλύτικα τα ποσοστά των κομμάτων στη Β ΑΘΗΝΩΝ είναι:
ΠΑΣΟΚ    9,5%
Ν Δ 14%
ΚΚΕ   8,3%
ΛΑΟΣ 1,8%
ΣΥΡΙΖΑ 13,7 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,0%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4 %
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 8%
Η δημοσκόπηση περιέχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως ποια είναι τα μεγαλυτερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε..
Στη Δεύτερη περιφέρεια τη Αθήνας τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία με 28% η διαφθορά με 25% και η φτώχεια με 20%...
Στην Α Αθηνών τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής...
ΠΑΣΟΚ 13%
Ν Δ 13%
ΚΚΕ 7,6 %
ΛΑΟΣ 1,8 %
ΣΥΡΙΖΑ 12,3 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 11,3 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2,2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 7%
Στην Α Αθηνών το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η διαφθορά σε ποσοστό 28%
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΣΟΚ 5,7%
ΝΔ 12,3 %
ΚΚΕ 4,8 %
ΛΑΟΣ 2,0%
ΣΥΡΙΖΑ 21,1 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12,7 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3,6 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,8 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,6 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0,9 %
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9%
Α ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΣΟΚ 8,5 %
ΝΔ 12,0 %
ΚΚΕ 10,7 %
ΛΑΟΣ 1,0 %
ΣΥΡΙΖΑ 13,4 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,8 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,1 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,2 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,4 %
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 3,0 %
Β ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΣΟΚ 7,6 %
ΝΔ 8,1 %
ΚΚΕ 12,0%
ΛΑΟΣ 1,8 %
ΣΥΡΙΖΑ 15,4 %
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 13,7 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,4 %
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,3 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,7 %
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,1 %
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 4%
Σε όσους βιάζονται να αθροίσουν τα νούμερα για να επαληθεύσουν ο "ρουφιάνος" μας είπε ότι δεν έχουν μετρηθεί μικρότερα κόμματα άκυρα και λευκά!!!

ΦΑΚΕΛΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"


τάδε έφη SPY 

Την Χρυσή Αυγή που σήμερα όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε, την συνοψίσαμε όσο πιο περιληπτικά γίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:


ευχαριστούμε τον Μ.Α. για την αφήγηση


Στο άρθρο αυτό όμως, γίνεται μια εκτενής παρουσίαση παλαιών ντοκουμέντων που αφορούν τη ναζιστική αυτή οργάνωση.
Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα, με ντοκουμέντα που ξεκινούν χρονολογικά από το 1982 και φτάνουν μέχρι το πρόσφατο παρόν.
Τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά μόνο στο παλιό κοινό της Χρυσής Αυγής, δηλαδή στα πολύ λίγα άτομα που είχαν προμηθευτεί τα περιοδικά και τις εφημερίδες της, όταν είχαν εκδοθεί προ τριακονταετίας.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για αρχειακό υλικό που δεν έχει βγει στο φως του διαδικτύου και που βοηθάει να κατανοηθεί ποιό ακριβώς είναι το ιδεολογικό και θρησκευτικό υπόβαθρο της οργάνωσης αυτής.

Στα επίμαχα αποσπάσματα των άρθρων που δημοσιεύουμε, για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι αλλοιώνουμε το νόημα, λόγω αποσπασματικής παρουσίασης κ.λπ., από κάτω ακριβώς θα παρατίθεται ένας σύνδεσμος που θα οδηγεί σε ολόκληρο το (σαρωμένο) άρθρο ή σελίδα, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η εγκυρότητα των όσων παρουσιάζουμε.





Τίτλος παγανιστικού άρθρου στο περιοδικό "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 1982



Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ

Προτού μπούμε στα "πικάντικα" ιδεολογικά θέματα, ξεκινάμε με τις επίσημες θρησκευτικές προτιμήσεις της οργάνωσης, όπως αυτές παρουσιάζονται από διάφορα μέλη της, αλλά ακόμα και από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο.
Αυτό γίνεται με αφορμή την πρόσφατη ακαριαία αλλαξοπιστία της Χρυσής Αυγής, που ξάφνου βαπτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη, μιας και οι ..πατριώτες που προσπαθεί να πείσει να την ψηφίσουν είναι, στο ήθος κυρίως, χριστιανοί ορθόδοξοι.
Έτσι είδαμε, τις προάλλες, στα εγκαίνια των γραφείων της στη Λούτσα, τέσσερις ολόκληρους παπάδες να διαβάζουν χριστιανορθόδοξα ευχολόγια μπροστά από ένα με σταυρωμένα χέρια νεοναζιστικό