Σάββατο 26 Μαΐου 2012

IIF: Ενδεχόμενη Grexit θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία


Εσφαλμένες χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα τις εκτιμήσεις ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπληρώνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία. Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα θα είναι πιο δυσβάστακτη από ότι η παραμονή στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι η νέα δραχμή θα στερείται αξιοπιστίας ακόμη και από τους ίδιους τους Έλληνες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο Τσαρλς Νταλάρακαλεί μάλιστα την ΕΕ να θεσπίσει επειγόντως έναν μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων.

«Είναι εσφαλμένο να σκεφτόμαστε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εξάλλου, αυτό θα αποσταθεροποιούσε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νταλάρα.

Τονίζει ακόμη ότι «είναι αναγκαίο οι ευρωπαϊκές αρχές να αποσαφηνίσουν τις διαστάσεις του προβλήματος και να κατευθυνθούν προς μία στοχευμένη παρέμβαση» και τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοχετεύσει κεφάλαια απευθείας στις τράπεζες.

Ο επικεφαλής του IIF θεωρεί επίσης ότι η ευρωζώνη πρέπει να κατευθυνθεί προς μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, ώστε να μην σκοτώσει την ανάπτυξη και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιμονή που επιδεικνύεται για τη μείωση των ελλειμμάτων βραχυπρόθεσμα, σημειώνοντας πως ο στόχος θα έπρεπε να είναι η βιωσιμότητα του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα.

«Η πρώτη επιλογή απειλεί να τορπιλίσει την αξιοπιστία της δεύτερης... και σε αυτήν τη φάση, θα ήταν περισσότερο προσήκον να επιμηκυνθεί ο χρόνος δημοσιονομικής εξυγίανσης για να δοθεί περιθώριο στην ανάπτυξη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι επιστροφή της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα θα είναι πιο δυσβάστακτη από ότι η παραμονή στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι η νέα δραχμή θα στερείται αξιοπιστίας ακόμη και από τους ίδιους τους Έλληνες.

Σε έκθεση με τίτλο «Απάτες με την Ελληνική Έξοδο: Η εισαγωγή του νέου νομίσματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την Ελλάδα» οι αναλυτές της Goldman Sachs, Θεμιστοκλής Φιωτάκης και Huw Pill αναφέρουν πως πρόκειται για ένα θέμα με ορίζοντα «μηνών και όχι εβδομάδων» και τονίζουν ότι παραγνωρίζονται ορισμένες σημαντικές πραγματικότητες ως προς τις κακουχίες που συνεπάγεται η Grexit όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.

Προβλέπουν ότι η νέα δραχμή θα στερείται αξιοπιστίας ακόμη και από τους ίδιους τους Έλληνες και πως θα είναι πολύ δύσκολο για την χώρα να εγγυηθεί την αξιοπιστία του νέου νομίσματος. Επίσης, η Goldman Sachs τονίζει ότι και οι ξένοι εμπορικοί εταίροι πιθανότατα δεν θα εμπιστευθούν ένα μέσο συναλλαγών που εκδίδεται από μία κυβέρνηση η οποία στο παρελθόν δεν έχει δείξει προθυμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Για να αποκτήσει αξιοπιστία το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας και «σφιχτή» νομισματική πολιτική. Ως εκ τούτου, η Goldman Sachs θεωρεί ότι οι αρμόδιοι άσκησης πολιτικής στην Ελλάδα, όταν αξιολογήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη, δεν πρόκειται να διαλέξουν τον δρόμο της εξόδου από το ευρώ.

Νέες προειδοποιήσεις

Αυστηρό μήνυμα πως αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα σταματήσει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια, έστειλε σήμερα προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν. Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης τάχθηκε επίσης κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, λέγοντας ότι η δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει τον «εκνευρίζει» ελαφρώς. Η ανάπτυξη απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε.

Άφησε, παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο ταχύτερης αύξησης των μισθών στη Γερμανία σε σχέση με άλλες χώρες για ένα διάστημα, αν και διευκρίνισε πως η διαφορά θα είναι της τάξεως των δεκαδικών ψηφίων.

Η ΕΕ δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς και ούτε να υπαναχωρεί στους όρους του προγράμματος λιτότητας που ήδη συμφώνησε με την Ελλάδα, εκτιμά από την πλευρά του, o Αυστριακός καγκελάριος  Βέρνερ Φάιμαν  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kurier».

«Εμείς στην ΕΕ αποφασίσαμε να τηρήσουμε τη συμφωνία που κάναμε με την κυβέρνηση της Ελλάδας. Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» σημειώνει ο Αυστριακός καγκελάριος και υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κοστίσει πολύ ακριβά ενώ εικάζει ότι σε αυτή την περίπτωση το ΔΝΤ θα εκπονήσει ένα ακόμη πιο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα συγκριτικά με εκείνο της ΕΕ.

Τέλος, εξέφρασε την ευχή ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα έχει ως στόχο της την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου ΔΕ Παλλήνης Πέμπτη 31/5/2012



Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οινοποιείο Πέτρου» (Λεωφόρος Μαραθώνος 117) στις 31-05-2012, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:00, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των κάτωθι θεμάτων:
1. Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ», στον κ. ΤΖΙΩΡΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ.
2. Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος « ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ», στον κ. ΤΖΙΩΡΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
. 3. Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ», στην ΟΕ με την επωνυμία «ΑΦΟΙ Γ. ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ ΟΕ».
4. Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» στην εταιρεία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΑΕΒΕ».
5. Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΨΙΛΙΚΩΝ», στην Κα. ΕΙΡΗΝΗ-ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ.
6. Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος « ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΚΑΦΕ», στην ΟΕ με την επωνυμία «ΠΑΠΑΓΙΩΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ».
7. Λήψη απόφασης για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΥΛΙΚΕΙΟ», στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ».
8. Λήψη απόφασης για προσδιορισμό ημερομηνίας σχετικά με την ενημέρωση των κατοίκων της ΔΕ Παλλήνης από το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης.
9. Λήψη απόφασης για συγκρότηση επιτροπής σχετικά με την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Κάντζας.
10. Λήψη απόφασης για κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας, με συνεισφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
Δ.Ε. Παλλήνης
Ζέρβας Ιωάννης

Ηλίας Δόλγυρας: Η Παλλήνη ως πόλη ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει ρημάξει!!! [ΒΙΝΤΕΟ] - Παλλήνη Press

Ηλίας Δόλγυρας: Η Παλλήνη ως πόλη ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει ρημάξει!!! [ΒΙΝΤΕΟ] - Παλλήνη Press

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος



Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.
 Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.
Κι αυτό γιατί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, επισημαίνει το Bloomberg.

Οι «κακοί» Έλληνες και οι «καλοί» Γερμανοί
«Στα εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικος και η Ελλάδα ως το σκανταλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτήν την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες. 

Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το μέσο διευκόλυνσης της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν από την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ), ως τον Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους.
Με λίγα λόγια, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν.

Οταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο.

Ουσιαστικά, διέσωσαν τις γερμανικές τράπεζες καθώς και τους φορολογούμενους, οι οποίοι αν δεν αποπληρώνονταν τα δάνεια θα έπρεπε να στηρίξουν αυτές τις τράπεζες. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της βοήθειας προς την Ελλάδα, η στήριξη στις γερμανικές τράπεζες προσφέρθηκε αυτόματα, ως μια λειτουργία της δομής της νομισματικής ένωσης. 

Πως έγινε αυτό
Οταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις συγκεκριμένες εκροές με δάνεια προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δάνεια αυτά εγγράφηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των γερμανικών ιδρυμάτων από τις θέσεις τους.

Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank ήταν εν μέρει μόνο ευθύνη της Γερμανίας. Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%, σημειώνουν οι συντάκτες.

Με λίγα λόγια, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία από την ευρωπαϊκή της διάσωση. 

Μια ένδειξη θα ήταν το ποσό που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από τις χώρες της ευρωζώνης από την έναρξη της κρίσης. Σύμφωνα με την ΤΔΔ, τράβηξαν 353 δισ. δολάρια από τον Δεκέμβριο του 2009 ως το τέλος του 2011. Μία άλλη ένδειξη θα ήταν η αύξηση των απαιτήσεων της Bundesbank στις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Αυτή αντιστοιχεί σε 466 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο του 2012, αλλά περιλαμβάνει και μη Γερμανούς καταθέτες, που μετέφεραν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα έλαβε συνολικά 340 δισ. ευρώ σε επίσημα δάνεια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις δικές της, για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό, για να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να βοηθήσει τις τράπεζες να τα βγάλουν πέρα. Μόνο 15 δισ. ευρώ ήρθαν κατευθείαν από τη Γερμανία. Τα υπόλοιπα προήλθαν από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η αλλαγή της χρηματοπιστωτικής έκθεσης της Γερμανίας έχει τεράστια σημασία για τον ηγετικό της ρόλο στην απάντηση της Ευρώπης στην κρίση, διαπιστώνει το Bloomberg View.

«Προτού οι γερμανικές τράπεζες τραβήξουν πίσω τα κεφάλαιά τους, διακινδύνευαν να χάσουν πολλά λεφτά στην περίπτωση που η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ. Τώρα οι ζημίες θα επιμεριστούν μεταξύ των φορολογούμενων όλης της ευρωζώνης - ιδίως της Γαλλίας, οι τράπεζες της οποίας έχουν ακόμα πολλά ενεργά δάνεια στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, αυτό εννοούν ορισμένοι Γερμανοί αξιωματούχοι όταν λένε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια ελληνική έξοδο». 

Τώρα η Γερμανία θα πρέπει να δεχθεί όσα είχε αρνηθεί
Ωστόσο, το κόστος από επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα επιστρέψει στη Γερμανία. Αν ο τραπεζικός πανικός και η αναταραχή στις αγορές ανάγκαζαν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες να φύγουν και αυτές από το ευρώ, οι απώλειες θα εξαφάνιζαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των γερμανικών τραπεζών. Πιθανή διάλυση του ευρώ θα είχε σημαντικές επιπτώσεις και στις εξαγωγές της Γερμανίας, ενώ θα διακινδύνευε και την ύπαρξη της ίδιας της Ε.Ε. και την προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Για να αποτρέψει αυτήν την κατάληξη, με ή χωρίς την Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να κάνει όσα έχει αρνηθεί ως τώρα και ακόμη περισσότερα. Θα πρέπει να συμφωνήσει να επιτραπεί στην ΕΚΤ να καλύψει το χρέος των κρατών-μελών. Να συναινέσει στη δημιουργία ενός μηχανισμού στην ευρωζώνη που θα μετέφερε χρήματα σε οικονομικά αδύναμες χώρες, με τον ίδιο αυτοματοποιημένο τρόπο με τον οποίο έγινε η διάσωση της Γερμανίας. Και επίσης να δεχθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ασφάλισης των ανέργων θα ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την ώρα που η Αγκελα Μέρκελ επεξεργάζεται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην ευρωπαϊκή κρίση, πρέπει να έχει καλά στο μυαλό της ότι η χώρα της χρωστάει πολλά στο ευρωσύστημα όπως και η Ελλάδα, καταλήγει η ανάλυση.
ethnos.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τα κανάλια θα δώσουν μισό δισ. ευρώ για να πάρουν άδειες




Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, θα αποτιμήσει την αδειοδότηση
των τηλεοπτικών καναλιών στο ποσό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, προειδοποίησε ο Βασίλης Μουλόπουλος, υπεύθυνος της Επιτροπής Επικοινωνίας του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική τον τρόπο καθορισμού του ενδεδειγμένου ποσού που πρέπει να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες καναλιών, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε επισημάνσεις του ΔΝΤ για τα ΜΜΕ.

Το Ταμείο, όπως είπε, έχει υπολογίσει ότι η ρύθμιση της αδειοδότησης θα αποδώσει στο κράτος 500 εκ. ευρώ. «Πολύ περισσότερα δηλαδή από τα 325 εκ. ευρώ που αναζητούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλοντας επιπλέον μέτρα περικοπών», παρατήρησε. «Θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ» τόνισε ο κ. Μουλόπουλος.


Θεσμικό .. Γεφύρι της Άρτας, από το 1989

 
Εξηγώντας τι εννοεί με τον όρο «διαπλοκή», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης - ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής - πολιτική για παραγωγή χρήματος». Διαβεβαίωσε πως το κόμμα του δεν σκοπεύει να φιμώσει ή να «βάλει λουκέτο» σε κανένα Μέσο αλλά – είπε- επιδιώκει «υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ». Πρόσθεσε δε πως «όλα πρέπει να γίνουν με τους κανόνες της αγοράς».


Όπως είναι γνωστό, το θέμα της παροχής αδειών στα κανάλια εκ παραδόσεως ...χρονίζει. Παραμένει ανοιχτό από το 1989. Είναι κοινό μυστικό ότι η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία το κρατούσε σε εκκρεμότητα, ώστε να «πιέζει» τα κανάλια και να τα εξωθεί σε ... φιλικές πολιτικές κατευθύνσεις.


Η τελεσίδικη ρύθμιση του θέματος έχει εξαγγελθεί πολλές φορές τα τελευταία 23 χρόνια, αλλά αποδείχθηκε διαχρονικό, θεσμικό Γεφύρι της Άρτας. Έτσι, η προειδοποίηση του κ. Μουλόπουλου μπορεί να εκληφθεί ως απειλή, αλλά ίσως και ως δέσμευση, για όσους θα ήθελαν να λήξει – κάποια στιγμή- το ζήτημα.
«Μόνο εδώ προβλήθηκε έτσι το ... Ολαντρέου»


Εκφράζοντας μεγάλη δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο η πλειονότητα του Τύπου πρόβαλε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο, ο κ. Μουλόπουλος είπε πως «το περίφημο... Ολαντρέου παρουσιάστηκε έτσι μόνο στην Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι ορισμένοι άνθρωποι του Τύπου «κάνουν ηθελημένη σπέκουλα».


Προς επίρρωσιν της άποψής του ότι τα ελληνικά ΜΜΕ ανακάλυψαν θέμα εκ του μη όντος, ο κ. Μουλόπουλος παρουσίασε δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων και υπογράμμισε: «Το περίφημο... ατόπημα μόνο εδώ παρουσιάστηκε ως τέτοιο. Αυτό που παρουσιάστηκε εδώ δεν έγινε πουθενά, ούτε στη Γαλλία, όπου δεν θεώρησαν ότι είναι ατόπημα κατά του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας»


Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο, ο κ. Μουλόπουλος είπε: «Όλοι αποδέχονται πως η κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει διάλυση του ευρώ». Υπογράμμισε δε πως αυτά που ειπώθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «Τηρήστε τις συμφωνίες, οι οποίες ενέχουν στάτους συνθηκών, και ελάτε να συζητήσουμε τι θα αλλάξουμε».
iefimerida.gr

«Εσείς που μας κοιτάτε κάποτε σαν κι εμάς θα πεινάτε»


Εδώ και δύο 24ωρα η Πάτρα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Αφορμή, η δολοφονία ενός 30χρονου Έλληνα από τρεις Αφγανούς μετανάστες. Αιτία, τα σωρευμένα προβλήματα που πνίγουν εδώ και δεκαετίες την πάλαι ποτέ βιομηχανική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Εκατοντάδες αγανακτισμένοι Πατρινοί βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της υποβάθμισης της ζωής τους, κατά της εγκληματικότητας, αλλά και κατά της φτώχειας που τρώει τα σωθικά της πόλης τους. Επειδή, όμως, και ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους αυτοί που ονειρεύονται να ζήσουν στη χώρα μας τις δικές τουςναζιστικές νύχτες κρυστάλλων.
Και όλα αυτά με σκηνικό το κουφάρι του εργοστασίου της «Πειραϊκής-Πατραϊκής». Το κτίριο που, ως τις αρχές της δεκαετίας του 90, αποτελούσε το καμάρι της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και έδινε ψωμί σε 5000 Πατρινές οικογένειες.
«Εσείς που μας κοιτάτε κάποτε σαν κι εμάς θα πεινάτε», ήταν το σύνθημα των τελευταίων εργαζομένων που το 1996 διάβαιναν το κατώφλι του εργοστασίου για τελευταία φορά. Ήταν η εποχή που η Πάτρα ζούσε τον εφιάλτη που βιώνει σήμερα ολόκληρη η χώρα. Ήταν η εποχή που τα μεγάλα εργοστάσια της Πάτρας έκλειναν το ένα μετά το άλλο, είτε μεταφέροντας τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό είτε βάζοντας λουκέτο στο πλαίσιο ενός σχεδίου αποβιομηχάνισης της περιοχής. Ήταν η εποχή των αυτοκτονιών, τότε που η Πάτρα θρηνούσε δεκάδες απελπισμένους αυτόχειρες που έβαζαν τέλος στη ζωή τους πνιγμένοι από τα χρέη και την ανεργία. Ήταν η εποχή που η υπόλοιπη Ελλάδα «κοιτούσε» αδυνατώντας να προβλέψει πως θα ερχόταν κάποτε η μέρα που ολόκληρη η χώρα θα γινόταν Πάτρα.
Στη δεκαετία του ‘90 η Αχαΐα χτυπήθηκε στην καρδιά. Σε λίγα μόνο χρόνια το κλείσιμο εργοστασίων και το χτύπημα της αγροτικής παραγωγικής επέφεραν έναν χωρίς προηγούμενο οικονομικό μαρασμό και δημιούργησαν μια μεγάλη «μαγιά» φτηνών εργατικών χεριών – ομήρων στην εκμετάλλευση.
Στη θέση όσων γκρεμίστηκαν, άνθισαν ραγδαία παρασιτικοί τομείς της οικονομίας: καζίνο και άλλα κέντρα τζόγου (κουλοχέρηδες κλπ.), ευκαιριακές και με επαχθείς όρους εργασίες στο λιμάνι και στα έργα ζεύξης Ρίου – Αντίρριου.
Στα τόσα προβλήματα της πόλης ήρθε να προστεθεί και αυτό των χιλιάδων μεταναστών που τα τελευταία χρόνια στοιβάζονται γύρω από το λιμάνι της πόλης, αναζητώντας τρόπο να διασχίσουν την Αδριατική αναζητώντας τον ευρωπαϊκό τους παράδεισο.
Μία τεράστια αποθήκη εξαθλιωμένων ψυχών το παλιό εργοστάσιο της «Πειραϊκής Πατραϊκής» και απ’ έξω εκατοντάδες νέοι οπλισμένοι με πέτρες, καδρόνια και μίσος, έτοιμοι να «λιντσάρουν» τους μετανάστες. Νέοι, που πολύ πιθανόν να είναι τα παιδιά των απολυμένων της «Πειραϊκής-Πατραϊκής», στρέφουν σήμερα την οργή τους στους «απρόσκλητους εισβολείς», ξεχνώντας πως αυτοί που οδήγησαν στα ερείπια του εργοστασίου τους πεινασμένους μετανάστες είναι οι ίδιοι που πριν 20 χρόνια πέταξαν στο δρόμο τους πατεράδες τους.
Πέτρος Κατσάκος

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αναζωπυρώνεται η αρχέγονη διαμάχη Αριστεράς - Δεξιάς.


Όλα δείχνουν ότι αναζωπυρώνεται η αρχέγονη διαμάχη μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, όχι όμως με τους όρους, την ορολογία και τον τρόπο που την γνωρίσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αλλά με έναν τρόπο πιο –ας μου επιτραπεί η έκφραση– σκληρό, που παραπέμπει, κατά κάποιο τρόπο, στην Ελλάδα της Κατοχής και του εμφυλίου.

Τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσεται μια συζήτηση
 περί της κοινής καθόδου στις επερχόμενες εκλογές των – λεγόμενων και, κυρίως, αυτοπροσδιοριζόμενων – φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Να συνενωθούν δηλαδή όλοι όσοι προκρίνουν ως μονόδρομο την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση, να κατεβάσουν ένα κοινό ψηφοδέλτιο και να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στην αριστερή πρόταση εξουσίας, που οραματίζεται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με αυτούς που διακινούν αυτή την πρόταση, τα κόμματα που είναι εξ ορισμού φιλοευρωπαϊκά και θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, καθώς και τα διάφορα μικρά φιλελεύθερα κόμματα τα οποία δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή αλλά, αθροιζόμενα, έχουν ένα ποσοστό όχι ευκαταφρόνητο (κυκλοφορούν και κάποιες εκδοχές λίγο διαφορετικές που είτε προσθέτουν είτε αφαιρούν κάποια κόμματα, αλλά, ως προς την ουσία του εγχειρήματος, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι).
Μολονότι οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του. Γιατί; Διότι δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις διεργασίες που συντελούνται στην κοινωνία μας, και οι οποίες είναι εξαιρετικά δυναμικές, πρωτόγνωρες για τη σύγχρονη Ελλάδα, αλλά πάνω απ’ όλα δείχνουν ότι αναζωπυρώνεται η αρχέγονη διαμάχη μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, όχι όμως με τους όρους, την ορολογία και τον τρόπο που την γνωρίσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, αλλά με έναν τρόπο πιο –ας μου επιτραπεί η έκφραση– σκληρό, που παραπέμπει, κατά κάποιο τρόπο, στην Ελλάδα της Κατοχής και του εμφυλίου.
Η διακυβέρνηση της αριστεράς, που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες πραγματοποίησης, θορύβησε πολλούς. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα που ομνύει στη δικτατορία του προλεταριάτου, όπως το ΚΚΕ, αλλά ένα κόμμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς, έκανε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, που όλα τα προηγούμενα χρόνια το είχε ταυτίσει με τους –σύμφωνα με τη Μανδραβέλεια διάλεκτο– μπαχαλάκηδες, να ανατριχιάσει.
Κυρίως όμως, αυτή που ανατρίχιασε ήταν η αστική τάξη της χώρας.  Βιομήχανοι, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και, πάνω απ’ όλα, οι βαρόνοι των μέσων ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο αποδόμησης της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ (την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ για

Ο Francois στον δρόμο του Francois;


Ήταν Φεβρουάριος του 1993. Σε ένα μικρό γραφείο συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες, τρεις άντρες συσκέπτονταν. Οι δύο από αυτούς βρισκόντουσαν στο επίκεντρο ενός νέου μεγαλοεπίβολου πολιτικο-οικονομικού σχεδίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση που σήμερα δοκιμάζεται τόσο σκληρά: ήταν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Francois Mitterrand και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jacques Delors. Ο τρίτος ήταν σύμβουλος του τελευταίου και παραβρισκόταν επειδή ήταν ο εμπνευστής της ιδέας που ο Delors θα προσπαθούσε να πείσει τον γάλλο Πρόεδρο να ενστερνιστεί.
Ποια ιδέα; Την ιδέα ότι, για να εδραιωθεί σωστά η νομισματική ένωση που ετοίμαζαν τότε ο γάλλος Πρόεδρος με τον γερμανό Καγκελάριο Helmut Kohl, ήταν απαραίτητη η δημιουργία ενός κοινού ομολόγου που θα χρηματοδοτούσε κυρίως επενδυτικές ροές χωρίς τις οποίες η απόκλιση των οικονομιών (που θα κλείδωναν τα νομίσματά τους μέσω του κοινού νομίσματος) θα ήταν αναπόφευκτη. Αυτή η πρόταση είχε πάρει την μορφή Green Paper που είχε ετοιμάσει ο σύμβουλος του Delors και το οποίο προσπαθούσαν, σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής, να πείσουν τον Francois Mitterrand να ασπαστεί. Η θεμελιώδης ιδέα ήταν να εκδοθούν ευρωομόλογα που θα χρηματοδοτούν επενδυτικά έργα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με διπλό στόχο (α) την δημιουργία ισχυρού κοινού ομολόγου το οποίο θα προσέλκυε επενδύσεις στην Ευρώπη από τον υπόλοιπο κόσμο και (β) την σύγκλιση των οικονομιών (κέντρου και περιφέρειας) της ευρωζώνης.
Ο Jacques Delors ανέπτυσσε την πρόταση για περίπου 40 λεπτά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του. Ο Francois Mitterrand άκουγε προσεκτικά. Όταν ο Delors τελείωσε, έπεσε σιωπή στο δωμάτιο καθώς ο γάλλος Πρόεδρος σκεφτόταν για 5 ολόκληρα λεπτά πριν απαντήσει. Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει,

"'Εχουμε πρόγραμμα δέκα ημερών, δέκα μηνών και δέκα ετών"


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα › "'Εχουμε πρόγραμμα δέκα ημερών, δέκα μηνών και δέκα ετών"

"'Εχουμε πρόγραμμα δέκα ημερών, δέκα μηνών και δέκα ετών"

Ο Γιάννης Δραγασάκης από το ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο σταθμό μας για το πρόγραμμα της αριστεράς και τις επιθέσεις εναντίον της παράταξης.
26:43 (mm:ss) 21.4 MB
 

Ο Μ. Βορίδης μοίρασε πάνω από 2 δις ευρώ 3 μέρες πριν φύγει από το Υπουργείο!



Άνοιξε το πουγκί ο Μ. Βορίδης! Υπέγραφε ακόμα και την ημέρα που έφευγε από το Υπουργείο Υποδομών! Και μοίρασε πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στους εργολάβους. Και επειδή ο Μάκης… ξέρει άρχισε να μοιράζει σε γνωστούς και μη εξαιρετέους: Μπόμπολα, Εμφιετζόγλου, Δοξιάδη κ.α.

Ο Μ. Βορίδης εκμεταλλεύθηκε το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και την γενικότερη πολιτική εκκρεμότητα για να «προωθήσει» έργα τα οποία «λίμναζαν» όλο το προηγούμενο διάστημα που ήταν στο Υπουργείο Υποδομών και προφανώς έπρεπε να «ξεκολλήσουν» πριν από τις 17 Ιουνίου. Οι ημερομηνίες που υπέγραψε τις χρηματοδοτήσεις ο Μ. Βορίδης είναι χαρακτηριστικές.

Το avantipopolo.gr θα δημοσιεύσει ορισμένες από τις αποφάσεις του Υπουργού Βορίδη.


AvantiPopoloGR

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Το «πουγκί» Βορίδη: 437.000 στο γραφείο Δοξιάδη



Στις 11 Μαΐου ο Μ. Βορίδης αποφάσισε να δώσει 436.748,03 ευρώ στον τεχνικό σύμβουλο για την επαναδημιουργία της λίμνης της Κάρλας στη Μαγνησία.

Ο τεχνικός σύμβουλος είναι η «Κοινοπραξία Ecos Μελετητική - Γραφείο Δοξιάδη, Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε. & ΣΙΑ». Και αυτό το ποσό είναι έξτρα, καθώς αφορά συμπληρωματική πίστωση.

 
ΑvantiPopoloGR 

Ο ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΥ, ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΕΡΑΣΕ, , ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ :

Μακάρι να ακολουθούσαμε κι εμείς το παράδειγμά τους!!!!

Ο ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΥ, ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΕΡΑΣΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ
ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ :

1. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ

2. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΜΕΣΑ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ.

3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ

4. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ.



5. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ Σ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

6. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ.

7. ΤΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

Ley de Reforma del Congreso de 2011 (enmienda de la Constitución de España)

1. El diputado será asalariado solamente durante su mandato. Y no tendrá jubilación proveniente solamente por el mandato.
2. El diputado contribuirá a la Seguridad Social. Todo el mundo (pasado, presente y futuro) actualmente el fondo de jubilación del Congreso pasará al régimen vigente de la Seguridad Social inmediatamente. El diputado participará de los beneficios dentro del régimen de la Seguridad Social exactamente como todos los demás ciudadanos. El fondo de jubilación no puede ser usado para ninguna otra finalidad.
3. El diputado debe pagar su plan de jubilación, como todos los españoles.
4. El diputado dejará de votar su propio aumento de salario.
5. El diputado dejará su seguro actual de salud y participará del mismo sistema de salud que los demás ciudadanos españoles
6 El diputado debe igualmente cumplir las mismas leyes que el resto de los españoles
7. Servir en el Congreso es un honor, no una carrera. Los diputados deben cumplir sus mandatos (no más de 2 legislaturas), después irse a casa y buscar empleo.

Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!



Ο George Carlin λέει για τα γηρατειά! 

Οι απόψεις του George Carlin's για τα γηρατειά
Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά...
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.
Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σουΓίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!
Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! ΑυτόςΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;
ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...
Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!
Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.
Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ'αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!
Μπαίνεις ! στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα.ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς.  «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».
Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».
Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ
1.    Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι'αυτά. Γι'αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.
2.    Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους... Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.
3.    Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.
4.Απολαύστε τα απλά πράγματα.
5.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.
6.Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.
7.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.
8.Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.
9.Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.
10.     Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα

Το ταξείδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουµε στον τάφο µε ασφάλεια σ'ένα καλοδιατηρηµένο σώµα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούµε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντληµένοι, φωνάζοντας «...ρε γαµώτο....τί ßόλτα!».

Οι κοινωνικοί εταίροι ξεμπροστιάζουν τον Βενιζέλο! Πανικός στην Ιπποκράτους! 24 Μαΐου 2012


 Οι κοινωνικοί εταίροι ξεμπροστιάζουν τον Βενιζέλο! Πανικός στην Ιπποκράτους!
Γράφει ο Λάμπρος Κ. 
Δεν ξέρει από πού να κρυφτεί ο Βενιζέλος και το επιτελείο του! Τελευταία «βόμβα» έπεσε από τον ΣΕΒ, που ξεμπρόστιασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε για τα εργασιακά. Θυμηθείτε ότι πριν από λίγες μέρες ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι εργοδότες από την «πίσω» πόρτα πίεσαν την τρόικα για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τη μείωση του……..
κατώτατου μισθού, ενώ ο ίδιος δεν ήθελε. Ο ίδιος ο ΣΕΒ, όμως, τον «άδειασε»! Με επιστολή που έστειλε προς την ΓΣΕΕ ζητάει να καταργηθούν οι νόμοι Βενιζέλου με τους οποίους μειώθηκε κατά 22% ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια! Όχι μόνο αυτό, αλλά κύκλοι του ΣΕΒ κατηγορούν τον Βενιζέλο ότι ο ίδιος, ως Υπουργός Οικονομικών τότε, πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων «τα έδωσε όλα στην τρόικα» αποδεχόμενος χωρίς καμία διαπραγμάτευση την

Στις 25 Μαϊου η «δίκη του Σωκράτη» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Τεράστια είναι η ανταπόκριση του κοινού στην «Δίκη του Σωκράτη» που θα επαναληφθεί 2.500 
χρόνια μετά, στις 25 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και οι παρευρισκόμενοι στη δίκη θα παρακολουθήσουν διακεκριμένους δικαστές και νομικούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους όσον αφορά την αθωότητα ή την ενοχή του μεγάλου φιλοσόφου. 

Για την τύχη του Σωκράτη θα αποφασίσει όμως το κοινό, που θα κρίνει τα επιχειρήματα κάθε πλευράς. Η νέα δίκη θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση ενώ η παρακολούθησή της θα γίνεται και μέσω διαδίκτυου (με live streaming).

Αιώνες μετά από το θάνατο του Σωκράτη (399 π. Χ.) το ερώτημα που τίθεται όμως τώρα είναι, αν μπορεί να επανεξετασθεί η υπόθεση υπό το πρίσμα του χρόνου που μεσολάβησε και σύμφωνα με τη επικρατούσα σήμερα αντίληψη για τη δικαιοσύνη.

Οπως είναι γνωστό οι κατηγορίες εναντίον του Σωκράτη ήταν ασέβεια προς τους θεούς της πόλης, εισαγωγή «καινών δαιμονίων» και διαφθορά των νέων. Από τους 500 αθηναίους πολίτες που είχαν ψηφίσει τότε στη δίκη, ένοχο τον είχαν κρίνει οι 280. Σήμερα οι δύο πλευρές (κατήγοροι και υπερασπιστές) θα επιχειρήσουν μία επαναπροσέγγιση στην συμβολή του Σωκράτη στο πεδίο της φιλοσοφίας αφενός και αφετέρου στη δημόσια ζωή της αρχαίας Αθήνας.

Δικαστές θα είναι οι: Λόρδος Richard Aikens, δικαστής, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Αγγλία). Sophie - Caroline De Margerie, δικαστής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Με ακράτεια ούρων το 20% των Ελλήνων -


 Από ακράτεια ούρων πάσχει ο ένας στους πέντε Ελληνες. Η ακράτεια ούρων είναι μια κοινή
διαταραχή, η οποία μπορεί να προκαλέσει προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Πολλοί από τους πάσχοντες αποφεύγουν να τη συζητούν και να αναζητούν ιατρική βοήθεια.


Η διαταραχή αυτή είναι πολύ συχνή, ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Ορισμένες φορές, όμως, το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί μετά τη γέννα (φυσιολογικό τοκετό). Ανεξάρτητα από το αίτιο που την προκαλεί εάν η ακράτεια δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει τον πάσχοντα σε κοινωνική απομόνωση.

Η ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος είναι ο στόχος της εκστρατείας που διοργανώνει η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία την εβδομάδα 28 Μαΐου - 3 Ιουνίου. Την εβδομάδα αυτή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη τηλεφωνική γραμμή 211 800 86 08 για να κλείσουν δωρεάν ραντεβού, με ουρολόγο (με απλή αστική χρέωση από σταθερό ή κινητό

Γιάννης Πατίλας: Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής των κατοίκων για την αδιαφορία και την απραξία των διοικούντων της Παλλήνης


IMG_4187
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Τ.Δ.Σ.
Θεωρώ ότι το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης έχει πλέον την ευθύνη της πόλης μας, διότι αυτό ουσιαστικά εκπροσωπεί και αυτό πρέπει να δει τα προβλήματα, να τα μελετήσει, να προτείνει λύσεις και να επιδιώξει αποφασιστικά την επίλυση τους.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής των κατοίκων για την αδιαφορία και την απραξία των διοικούντων αυτής της πόλης. Έχουμε πλέον νέα διοίκηση με πολλές υποσχέσεις και εμπειρία.
Τέλος το κακό χθες, αρχίζει το σήμερα. Έχετε υποχρέωση και καθήκον να αλλάξετε την πόλη και την καθημερινότητα της. Αν νοιώθετε ότι δεν μπορείτε να την μεταμορφώσετε σε πραγματική πόλη ή ζητήστε βοήθεια από ειδικούς ή παραιτηθείτε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Εκλεγήκατε για προσφορά στην πόλη και όχι για ατομικές προβολές και επιδιώξεις.
Και εσείς κύριε δήμαρχε -Θ. Ζούτσο- έχετε υποχρέωση να αξιολογήσετε την κατάσταση του ανθρωπίνου δυναμικού και αναλόγως να βοηθήσετε το Τ.Δ.Σ. με τεχνική υποστήριξη ώστε να διαμορφωθεί πρόταση ανασχεδιασμού της πόλης με καταλυτικές και τολμηρές παρεμβάσεις. Χωρίς τόλμη η πόλη θα παραμείνει κακέκτυπο πόλης και ποτέ δεν θα αναπτυχθεί.
Αποσπασματικές παρεμβάσεις και μπαλώματα δεν λύνουν το πρόβλημα. Χρειάζεται ένας γενικότερος και ολοκληρωμένος ανασχεδιασμός της Παλλήνης.
Αυτό το πλάνο θα προσπαθήσω να δώσω επιγραμματικά και με βάση αυτό να γίνει συζήτηση, μελέτες και προτάσεις από το Τ.Δ.Σ.
Το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο ανασχεδιασμού που θα προκύψει να μπει σε εφαρμογή σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και όχι να μείνει στα συρτάρια σας.
Διαπιστώσεις:
Σήμερα πλην του βασικότερου προβλήματος της αποχέτευσης η Παλλήνη στερείτε από:
• Πεζοδρόμια
• Πεζοδρόμηση δρόμων
• Πράσινο γενικώς
• Κυκλοφοριακό
• Χώρους αναψυχής
• Χώρους στάθμευσης
• Αστυνόμευση
• Εμπορικότητα της πόλης
• Δημοτική συγκοινωνία
• Ολοκλήρωση εντάξεων περιοχών στο σχέδιο

Το πακέτο αυτών των παραμέτρων ελλείψεων δυσκολεύει την καθημερινότητα του πολίτη στην πόλη μας.
Όλα τα πεζοδρόμια είναι αδιάβατα και άχρηστα γιατί είναι στενά (μέχρι 0.90μ) και κατειλημμένα από αυτοκίνητα, δέντρα, κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια, πινακίδες κλπ. Είναι απαγορευτική η κυκλοφορία πεζών, ατόμων με ειδικές ανάγκες και τρίτης ηλικίας.
Στους δρόμους τρέχουν μόνιμα λύματα βόθρων.
Πεζοδρόμηση δεν υπάρχει. Ουσιαστικά μόνο η Σαλαμίνος είναι πεζόδρομος (εθνική τράπεζα) στην οποία επιτρέπονται όλα. Προβλήματα δημιουργεί παρά εξυπηρετεί.
Πράσινο δεν υπάρχει ούτε στους δρόμους, ούτε στα προκήπια (πρασιές) των οικοπέδων.
Πάρκο κανένα, το πάρκο του λόφου αναξιοποίητο και εγκαταλειμμένο που χρησιμοποιείτε μόνο για φασολάδα και αετούς τη Καθαρή Δευτέρα.
Η κυκλοφορία οχημάτων στην πόλη δεν έχει αρχή και τέλος. Ο καθένας κυκλοφορεί όπως θέλει και παρκάρει όπου θέλει. Δικαιολογημένα εν μέρει, αφού χάθηκε ο σεβασμός στην πόλη και η ανάγκη τον υποχρεώνει κάπως να κινηθεί και να παρκάρει.
Δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος στάθμευσης. Ούτε δημοτικός, ούτε ιδιωτικός.
Έχουμε και αστυνομικό τμήμα και δημοτική αστυνομία χωρίς να έχουμε αστυνόμευση και περιπολίες (νυχτερινές και ημερήσιες).
Νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ. Και έλλειμμα υπάρχει και πρόβλεψη δεν υπάρχει για την αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού. Την επόμενη δεκαετία θα διπλασιαστούν τουλάχιστον. Η αύξηση του πληθυσμού από μόνη της θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα αν δεν ληφθεί υπ'οψιν σοβαρά από τώρα.
Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα που πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν σε μια ολοκληρωμένη μελέτη αναμόρφωσης της πόλης.
Τι πρέπει να γίνει:
Αύξηση του πλάτους όλων των πεζοδρομίων σε 2 έως 2.5 μ από την μια ή τις δύο πλευρές ανάλογα με το πλάτος του δρόμου και τις προβλέψεις της κυκλοφοριακής μελέτης.
Θέσεις στάθμευσης από τη μία πλευρά.
Δεντροφύτευση όλων των πεζοδρομίων.
Υποχρεωτική δεντροφυτευση όλων των προκηπίων των οικοπέδων με εργασία και δωρεάν δέντρα από τον δήμο.
Μία είσοδο αυτοκινήτου για κάθε πρόσοψη οικοπέδου και όχι όλο το οικόπεδο.
Δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης με αγορά ή ενοικίαση ανοικοδόμητων οικοπέδων.
Πεζοδρόμηση δρόμων με δεντροφυτευση και ενεργοποίηση της υπάρχουσας οδού Σαλαμίνος.
Πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης από Λ. Μαραθώνος εώς Λεονταρίου
Πεζοδρόμηση της Γρηγ.Έ από βυζαντίου έως μαραθώνος
Να απαγορευτούν τα φορτηγά από εθνικής αντίστασης.
Πεζοδρόμηση της Λ. Μαραθώνος από εθνική τράπεζα (παλλάδος Αθηνάς) έως το γήπεδο.
Κατεδάφιση του δημαρχείου που είναι και παράνομο και επικίνδυνο αφού είναι χαρακτηρισμένο κόκκινο από τους σεισμούς.
Ανάπλαση όλου του χώρου από το δημαρχείο (Μαραθώνος) Δημοτικά Ιατρεία -εθνικής αντίστασης- και δημοτικού σχολείου με πεζοδρόμηση των ενδιάμεσων δρόμων.
Αξιοποίηση του πύργου σε δημοτική καφετέρια.
Απομάκρυνση του νηπιαγωγείου από τον παραπάνω χώρο της πλατείας
Ανασχεδιασμός της παιδικής χαράς της πλατείας
Τριώροφο υπόγειο χώρου στάθμευσης στον χώρο μεταξύ δημαρχείου και δημοτικού σχολείου
Η Λ.Μαραθώνος προς το παρόν να περιοριστεί σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οι δύο λωρίδες που θα καταργηθούν να γίνουν θέσεις στάθμευσης ελεγχόμενες από το δήμο. Έτσι θα περιορισθεί και η κίνηση στη Μαραθώνος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Η Λ.Μαραθώνος τα Σαββατοκύριακα να παραμένει κλειστή με ανάλογη κυκλοφοριακή ρύθμιση και ενημέρωση και να αποδίδεται στους κατοίκους για ψυχαγωγία
Να γίνει περιφερειακός δρόμος είτε νότια είτε βόρεια της Παλλήνης ώστε να γίνει ευκολότερο το σχέδιο πεζοδρόμησης της Μαραθώνος
Απαλλοτρίωση οικοπέδων για πράσινο και χώρους αναψυχής όπως τα 22 στέμματα του Μπόμπολα στη Λεονταρίου και το οικόπεδο του ΟΣΚ (άχρηστο) επίσης στη Λεονταρίου.
Να απομακρυνθεί το νεκροταφείο και να εγκατασταθεί στον ορεινό όγκο Πεντέλης με παράλληλη συχνή σύνδεση με δημοτική συγκοινωνία. Δεν είναι δυνατόν νεκροταφείο να βρίσκεται στην καρδιά Αθλητικού κέντρου.
Ο νέος δήμος να αποκτήσει μία ποδοσφαιρική ομάδα και να χρησιμοποιεί το γήπεδο Γέρακα ώστε ο χώρος της Παλλήνης να γίνει χώρος άθλησης για τους κατοίκους της Παλλήνης.
Να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από το γήπεδο σε άλλη θέση στον ορεινό όγκου Πεντέλης.
Να αξιοποιηθεί με ανάπλαση ο χώρος από Λόφο Εντισον εως νεκροταφείο (αφού απομακρυνθεί το νεκροταφείο) και όλα μαζί να γίνουν ένα τεράστιο πάρκο.
Να παραμείνουν και να εγκατασταθούν νέες υπηρεσίες εντός Παλλήνης ώστε να αναπτυχθεί η εμπορικότητα της πόλης και όχι να μεταφερθούν όλες στο Γέρακα όπως διαφαίνεται.
Να καταγραφούν καινά αξιοποιηθούν τα δημοτικά κτήματα
Να περιπολείται η πόλη ιδίως τη νύχτα από περιπολικά δημοτικής αστυνομίας και ΕΛΛΑΣ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι να υποχρεωθούν να φέρουν προτάσεις βελτίωσης της πόλης από τον Δήμαρχο.
Το Τ.Δ.Σ. να εκδίδει μηνιαίο δελτίο τύπου με τα πεπραγμένα του και τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση τι γίνεται και ποιος δουλεύει.
Ο πρόεδρος του Τ.Δ.Σ. να αναθέτει θέματα στους συμβούλους και αυτοί να φέρνουν προτάσεις και εισηγήσεις.
Η εξέδρα να καταργηθεί στις παρελάσεις, μόνο αλαζονεία καλλιεργεί. Επίδειξη μόνο με προβολή έργου και όχι με πασαρέλα.
Να καθιερωθεί αξιολόγηση των δημοτικών συμβούλων με κάποιο τρόπο ώστε να αντιληφτούν τον ρόλο τους και να προσπαθήσουν περισσότερο.
Να ενωθούν οι περιφερειακοί σύλλογοι σε έναν ισχυρό και να δοθούν γραφεία από τον δήμο και τεχνική υποστήριξη.
Τα σχολικά λεωφορεία να παρκάρουν εκτός κέντρου πόλης.
Να διαπλατυνθούν όλοι οι στενοί δρόμοι.
Να γίνουν αποτμήσεις σε γωνίες που εμποδίζουν την ορατότητα.
Να ξηλωθούν όλες οι επικίνδυνες πινακίδες στους κεντρικούς δρόμους είτε διαφημιστικές είτε φωτισμού είτε χαμηλές ακαλαίσθητες είτε παράνομες.
Η τοποθέτηση των πάσης φύσεως πινακίδων να εποπτεύονται από τον δήμο τόσο για το σημείο όσο και για την αισθητική τους.
Επιμέτρηση όλων των καλυμμένων χώρων για δημοτικά τέλη. Υπάρχει αυθαιρεσία, κατάχρηση και αδικία. Πληρώνουν λίγοι και για λίγα τετραγωνικά.
Έλεγχος και αυστηρά πρόστιμα για αυτούς που αμελούν για τη ροή των βόθρων στους δρόμους αλλά και για αυτούς που τα έχουν συνδέσει με το δίκτυο όμβριων.
Να ιδρυθεί γραφείο (πέραν από το συνήγορο του πολίτη) παραπόνων προβλημάτων και προτάσεων για τον πολίτη. Όχι κυτίο παραπόνων αλλά γραφείο με υπεύθυνο άνθρωπο ώστε να μπορεί να αξιολογεί και να προτείνει λύσεις.
Το Τ.Π.Σ. να πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συναντήσεις με γειτονιές, συλλόγους και φορείς της πόλης, ώστε να συγκεντρώνει προβλήματα και απόψεις.
Η εμπορικότητα της πόλης είναι χαμηλή σε σχέση με τα υψηλά ενοίκια. Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση από το Τ.Δ.Σ. στους κατοίκους να προτιμούν καταστήματα της περιοχής.
Αυτές είναι λίγες προσωπικές μου σκέψεις και προτάσεις. Πιστεύω ότι μπορούν να εκτιμηθούν, να αξιολογηθούν και να μπουν σε ένα πρόγραμμα υλοποίησης βάσει ενός γενικότερου ανασχεδιασμού της πόλης.
Τέλος για το καλό του ενιαίου δήμου πρέπει να τελειώνουμε με τουςπάσης φύσεως ψιθύρους και τις διχαστικές φωνές τύπου ΔΚαρρά.Αυτά είναι δική σας ευθύνη κύριε Δήμαρχε και με την ανοχή σαςγίνονταικαι με αυστηρές συστάσεις σας πρέπει να σταματήσουν.
Γιάννης Πατίλας Δημότης Παλλήνης