Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Καμπάνακι Λαγκάρντ στις ΗΠΑ για το «δημοσιονομικό γκρεμό»



 




Την επείγουσα ανάγκη συμφωνίας των δύο αμερικανικών κομμάτων για υπέρβαση του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» επεσήμανε εκ νέου η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως η αβεβαιότητα απειλεί την παγκόσμια οικονομία αλλά και την εξέχουσα θέση των ΗΠΑ στο διεθνές οικονομικό τοπίο.
«Το πραγματικό διακύβευμα είναι κατά κάποιο τρόπο η παγκόσμια υπεροχή και η ηγεσία ΗΠΑ» ανέφερε σε συνέντευξή της στο BBC η Κρ.Λαγκάρντ για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» -την αυτόματη αύξηση φόρων και μείωση κρατικών δαπανών στις αρχές του 2013, η οποία, αν δεν παρακαμφθεί, απειλεί να ρίξει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.

«Για να διατηρηθεί η ηγεσία των ΗΠΑ στον κόσμο, η αβεβαιότητα πρέπει να αρθεί γιατί η

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα σπουργίτια προστατεύονται με.. αποτσίγαρα - science - Ιατρική – Βιολογία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τα σπουργίτια προστατεύονται με.. αποτσίγαρα - science - Ιατρική – Βιολογία

«20 χρόνια χρειάστηκαν...» Τι έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μπαλάφα


16214_1
«Ο ΣΥΝ υπήρξε ο δημιουργικός καταλύτης της πολιτικής ζωής του τόπου» και «το γεγονός ότι κλείνει τον κύκλο του αφήνοντας στη θέση του τον ΣΥΡΙΖΑ του 27% που όλοι πια πιστεύουν ότι σύντομα θα κληθεί με τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού μας, να κυβερνήσει τον τόπο, προκειμένου να βγάλει το λαό μας από το αδιέξοδο, σηματοδοτεί ότι αυτό το εγχείρημα πέτυχε». Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, Γιάννη Μπαλάφα, με τίτλο «20 χρόνια χρειάστηκαν: Το χρονικό του εγχειρήματος του Συνασπισμού».
Για το βιβλίο, η παρουσίαση του οποίου έγινε στο Σινέ Κεραμεικός, μίλησαν ακόμα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος και η ιστορικός, καθηγήτρια Παντείου, Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΝ της ανανεωτικής αριστεράς έδωσε τη σκυτάλη στον ΣΥΡΙΖΑ της ριζοσπαστικής αριστεράς και αυτός με τη σειρά του μετουσιώνεται στη μεγάλη παράταξη της λαϊκής ενότητας, της κοινωνικής σωτηρίας και της ελπίδας», κάνοντας λόγο επιπλέον για «πατριωτική αποστολή».
Όσον αφορά στο βιβλίο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει τριπλή συνεισφορά που έγκειται στην ιστορική καταγραφή της εικοσαετούς πορείας, στο ηθικό δίδαγμα της αντοχής των ιδεών και των αξιών σε δύσκολες συνθήκες και, «το σημαντικότερο, στον αναστοχασμό».
Αναπτύσσοντας το τρίτο αυτό σημείο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τον ΣΥΝ μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για πολλές παραλήψεις και λάθη, ωστόσο «δεν μπορεί όμως κανείς να τον ψέξει για αδυναμία να αλλάζει διαρκώς».
«Στη διάρκεια του εγχειρήματος ήρθαμε αντιμέτωποι με τις δικές μας αδυναμίες», είπε και τις προσδιόρισε με τους όρους «πάλη για την κομματική εξουσία», «φραξιονισμό», «παραγοντισμό» και «διαπλοκή με όμορους πολιτικούς χώρους». «Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παγίδα: Όλα αυτά τα σημεία που στενοχώρησαν και πλήγωσαν βαθύτατα έναν ολόκληρο κόσμο, είχαν μια σταθερή επίκληση στις αρχές της εσωκομματικής δημοκρατίας».
Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως «η δημοκρατία και η πολυφωνία είναι κατακτήσεις στον χώρο

Αηδία...

Αηδία...

Νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του Ιδρύματος Νεολαίας θα προσδιοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών. Η κατάθεσή της στη Βουλή θα γίνει εντός των ημερών. Τα κριτήρια για τις μετακινήσεις θα είναι κατά πρώτο λόγο κοινωνικά

Νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών
Περισσότεροι από 40.000 πρωτοετείς φοιτητές αναμένεται να καταθέσουν αιτήσεις για μετεγγραφή το επόμενο διάστημα, καθώς εντός των ημερών η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα φέρει σχετική ρύθμιση στη Βουλή.
Συγκεκριμένα η ρύθμιση θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε χθες, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ποσοστό των φοιτητών που θα μετεγγραφεί ανά τμήμα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα κυμανθεί μεταξύ 10 έως 15% και θα αφορά κατά κύριο λόγο κοινωνικά κριτήρια.
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«ΒΟΜΒΑ» ΔΗΜΑΡΧΩΝ: ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - Παλλήνη Press

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα; Διεθνής διασυρμός για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή




Διασυρμός και διεθνής διαπόμπευση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή,  τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Ελλάδα, με την έκθεση – καταπέλτη της Επιτροπής Ηθικής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια τις αναφορές για παράτυπη και εκτός κανόνων διακίνηση εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και υπάλληλό της.




Παρά το γεγονός ότι στην απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της ΔΟΕ περιλαμβάνονται και αξιωματούχοι ολυμπιακών επιτροπών άλλων χωρών, η αναφορά στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής γίνεται με τρόπο ιδιαιτέρως επιβαρυντικό και προσβλητικό, αν όχι ταπεινωτικό, καθώς είναι σαφές ότι η προεδρία της ΕΟΕ συνιστά ιδιαίτερο προνόμιο για οιονδήποτε την κατέχει και άρα η εκμετάλλευση της δεσπόζουσας διεθνώς θέσης της και ο αρνητικός απόηχος του συγκεκριμένου θέματος πλήττουν καίρια το σύνολο της ολυμπιακής οικογένειας.

Όλα ξεκίνησαν από τις προ καιρού αποκαλύψεις της εφημερίδας Sunday Times για μη σύννομη πώληση εισιτήριων εκτός Ελλάδος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι Βρετανοί είχαν προχωρήσει σε αποκαλύψεις, χάρη στο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που εξασφάλισαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνομίλησαν με τον κ. Καπράλο.

Υπερέβη τα εσκαμμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής λειτουργώντας πέραν κάθε προβλεπόμενης και συμβατής διαδικασίας, πέρα από τα ήθη, τους κανόνες και τις πρακτικές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Επιτροπή Ηθικής της ΔΟΕ στιγματίζει και επιπλήττει πρόσωπα και συμπεριφορές, αλλά το θέμα δεν έχει λήξει εδώ, καθώς ζητούνται πλέον ευθέως αποφάσεις και κυρώσεις από την αρμόδια ΕΟΕ, όπως προβλέπει η Ολυμπιακή Χάρτα. Όλα αυτά βεβαίως πέραν της προφανούς και σοβαρότατης δυσφήμισης του ονόματος και της αθλητικής ιστορίας της Ελλάδας.

Η χώρα κινδυνεύει να χάσει κάθε δικαίωμα συμμετοχής στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αθλητικές διοργανώσεις της ΔΟΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ευθύνη επιβολής ποινών περνά σε κάθε εθνική ολυμπιακή επιτροπή για καθαρά νομικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης επιβολής ποινής σε φυσικό πρόσωπο από τη ΔΟΕ, η οποία ωστόσο, με αυτή την απόφαση που αποτελεί κόλαφο για την Ελλάδα, δείχνει ότι το θέμα έχει ακόμα πολύ μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται ιδιαιτέρως με το θέμα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιμένει να τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ και προσωπικά ο κ. Καπράλος, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη για την Σύνοδο των Ευρωπαϊκών ολυμπιακών Επιτροπών, όταν εκλήθη να σχολιάσει το θέμα αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Νεκρή η νοσοκόμα της Κέιτ Μίντλετον

Νεκρή η νοσοκόμα της Κέιτ Μίντλετον Νεκρή βρέθηκε σε διαμέρισμα στο κεντρικό Λονδίνο, η νοσοκόμα που είχε λάβει το τηλεφώνημα-φάρσα δυο Αυστραλιανών παραγωγών οι οποίοι κάλεσαν στο νοσοκομείο King Edward VII, μιμούμενοι τις φωνές της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Καρόλου, ώστε να ενημερωθούν τηλεφωνικώς για την κατάσταση της υγείας της εγκύου Κέιτ Μίντλετον.
Η Γιακίνθα Σαλντάνα, μητέρα δυο παιδιών, εντοπίστηκε αναίσθητη σήμερα το πρωί σε διαμέρισμα κοντά στο νοσοκομείο. Oπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, στην οικία έσπευσαν δυο ασθενοφόρα, αλλά δυστυχώς, οι προσπάθειες ανάνηψης δεν έφεραν αποτέλεσμα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία, ωστόσο, μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η άτυχη νοσοκόμα, έχοντας πειστεί ότι μιλάει με την βασίλισσα Ελισάβετ, προώθησε το τηλέφωνο των δυο Αυστραλιανών παραγωγών του ραδιοφώνου, που μιμήθηκαν την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας της εγκύου Κέιτ, συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο, καθώς υπέφερε από πρωϊνές ναυτίες.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC δεν πρόκειται για την νοσοκόμα που έδωσε τις πληροφορίες, αλλά για εκείνη που προώθησε το τηλεφώνημα.
«Η Γιακίνθα εργάστηκε στο νοσοκομείο King Edward VII για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Ήταν εξαιρετική νοσοκόμα, σεβαστή και δημοφιλής μεταξύ των συναδέλφων της» αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.
Την βαθιά τους θλίψη για το συμβάν εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ. «Οι Υψηλότητές τους δέχθηκαν την εξαιρετική περιποίηση όλων στο νοσοκομείο King Edward VII και οι σκέψεις και οι προσευχές τους είναι με την οικογένεια της Τζασίντα Σαλντάνχα, τους φίλους και τους συναδέλφους της αυτές τις δύσκολες στιγμές», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Η οικογένειά, ο σύζυγος και τα δυο παιδιά της νοσοκόμας έχουν ενημερωθεί, ενώ σοκαρισμένοι είναι και οι συνάδελφοι της Σαλντάνα.
Η είδηση της φάρσας έκανε το γύρο του κόσμου και το νοσοκομείο την είχε αποκαλέσει θλιβερό περιστατικό, υποσχόμενο παράλληλα ότι θα αναθεωρήσει προς το αυστηρότερο το τηλεφωνικό πρωτόκολλο.
Η τραγική αυτή εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την φρενίτιδα που επικρατούσε στην Βρετανία τις προηγούμενες ημέρες, μετά την επίσημη ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Κέιτ.

Video από τη συνέντευξη σοκ του Δένδια στο Unfollow

Video από τη συνέντευξη σοκ του Δένδια στο Unfollow
Το γύρο ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να κάνει η συνέντευξη του υπουργού προστασίας του πολίτη Ν.Δένδια στο περιοδικό Unfollow.
H εφημερίδα Ριζοσπάστης αναφέρει ότι ο υπουργός με τη συνέντευξή του «συνεχίζει να πυροδοτεί τη δράση φασιστοειδών» ζητώντας την «ανακατάληψη» του κέντρου της Αθήνας. Μεγαλύτερη αίσθηση όμως προκαλεί η παραδοχή ότι η επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών Χαλυβουργών ήταν μια «πολιτική απόφαση». Στην ιδια συνέντευξη όμως δηλώνει άγνοια για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα Αυγή από την πλευρά της, πάντα με αφορμή τη συνέντευξή του στο Unfollow, δίνει στον Ν.Δένδια τον τίτλο του «νεοφιλελευθερου τρολ».
Γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα: «Δεν είναι συνέντευξη αλλά νεοφιλελεύθερη τρολιά 14 σελίδων αυτό που έδωσε ο υπουργός Ν. Δένδιας στο Unfollow! Ή μήπως κυνισμός αναμεμειγμένος με άκρατο συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό;»
Το unfollow παρουσιάζει σήμερα και σχετικό video της συνέντευξης η οποία περιέχεται στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Έχουμε και λέμε....από Γιάννη Μακριδάκη


1. Την αποικία κυβερνά μια μισαλλόδοξη χυδαία αδίστακτη και αμόρφωτη ακροδεξιά, υποταγμένη πλήρως στις επιταγές των κατακτητών και συνεπικουρούμενη από ένα τελείως μεταλλαγμένο και χειραγωγούμενο οικονομικό γρανάζι, το οποίο επέβαλαν οι πραγματικοί κυβερνήτες για να κάνει σωστά τη δουλειά.
2. Την φαινομενική αυτή κυβέρνηση στηρίζουν ένα ανύπαρκτο πρώην κόμμα, αρχηγός και βουλευτές του οποίου βαυκαλίζονται ότι ακόμη πολιτεύονται και ρυθμίζουν την κατάσταση αλλά κι ένα άρτι συσταθέν κόμμα, το οποίο ενσαρκώνει την καπιταλιστική αριστερά δηλαδή την θεωρία της χυδαιότητας.
3. Στα περισσότερα από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζεστά οπίσθια κλωσούν το νέο πασόκ και
4. Το παζλ συμπληρώνεται από ελληναράδες, αρτηριοσκληρωτικούς και νεοναζί.
Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της αποικίας. Και όπως αυτή δείχνει ξεκάθαρα, δεν υπάρχουν σπουδαίες ελπίδες διαφοροποίησής της προς κάτι καλύτερο υπ’ αυτές τις συνθήκες.
Διότι αυτή η εικόνα δεν είναι της Βουλής αλλά ολόκληρης της αποικίας. Είναι η εικόνα του εκλογικού σώματος. Η εικόνα των ιθαγενών.
Πολίτες αλλοτριωμένοι πλήρως, μεταλλαγμένοι μέσα από διαδικασίες δεκαετιών, αγκιστρωμένοι και εξαρτημένοι από το χρήμα των άλλων, μιας και έμαθαν να μην παράγουν το παραμικρό αλλά να καταναλώνουν τα πάντα, δεν έχουν κανένα μέλλον όσο τα πολιτικά μορφώματα που βρίσκονται στην εξουσία ή που ετοιμάζονται να την παραλάβουν, στελεχώνονται από πρόσωπα της προ κρίσης εποχής.
Παρόλα αυτά η αποικία σήμερα έχει και ιθαγενείς που άλλαξαν ρότα, που συνειδητοποίησαν το αδιέξοδο και άλλαξαν τρόπο ζωής, συνήθειες, εργασία, πεποιθήσεις. Που ένιωσαν τις βεβαιότητές τους να καταρρέουν και που βρήκαν διεξόδους προσωπικής ευτυχίας και συλλογικής ευημερίας. Από κει ξεπηδά η όποια ελπίδα. Αλλά ακόμα ο ιστορικός χρόνος δεν έχει επέλθει γι’ αυτό.
ΥΓ  Απορώ τι κάνει ακόμη ο Λαφαζάνης στον Σύριζα

Μια γελοιογραφία χίλιοι προπαγανδιστές | INFOWAR

Μια γελοιογραφία χίλιοι προπαγανδιστές | INFOWAR20121206a

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διερευνήσει το ζήτημα της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΓραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 5 Δεκεμβρίου 2012
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διερευνήσει το ζήτημα της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου
Απάντηση της Επιτροπής σε γραπτή ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη
 
Την πρόθεση της για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης απόθεσης 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.
Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του ότι δύο πανεπιστημιακές εκθέσεις που συντάχθηκαν στο παρελθόν για το συγκεκριμένο υλικό αμφισβητούν τον χαρακτηρισμό του ως "μη επικίνδυνου" κρίνοντας την τεκμηρίωση ως ελλιπέστατη, ασαφή και αβάσιμη. Υπογραμμίζει επίσης ότι η απόθεση του εν λόγω αποβλήτου αποφασίστηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου χώρου απόθεσης.
Η Επιτροπή στην απάντησή της δήλωσε ότι θα ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες για τα ζητήματα αυτά.
 
Με αφορμή την απάντηση της Επιτροπής ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:
«Καλώ για άλλη μια φορά τις αρμόδιες αρχές να αποσύρουν την έγκριση της απόφασης απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο. Ο Όλυμπος δεν είναι απλά ένα σημείο στο χάρτη αλλά αποτελεί παγκόσμια περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά και απαιτεί τον σεβασμό μας.
Πέραν της υποβάθμισης που θα προκαλέσει η απόθεση των βιομηχανικών αποβλήτων στο περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα και το υδατικό απόθεμα, θα είναι μια αρνητική εξέλιξη και για την τουριστική δραστηριότητα, η οποία αποτελεί και την “βαριά βιομηχανία” της περιοχής Όλη η προσοχή μας λοιπόν θα πρέπει να εστιάζεται στο πώς θα διατηρήσουμε και πώς θα αναβαθμίσουμε τον τουριστικό τομέα που αποτελεί και μεγάλο εργοδότη στην περιοχή βασιζόμενοι στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»
Επικοινωνία: kriton.arsenis@europarl.europa.eu,
Γραφείο Βρυξελλών:003222847873, Γραφείο Αθήνας: 210 3248779

Freeinquiry.gr-Ελεύθερη Έρευνα

Freeinquiry.gr-Ελεύθερη Έρευνα
«Ξέρω τη μοίρα μου. Κάποια μέρα το όνομά μου
θα συνδεθεί με κάτι φοβερό.
Μια άνευ προηγουμένου κρίση στη Γη.
Την πιο βαθειά αλλαγή συνειδήσεων,
ενάντια σε όσα πιστεύονταν μέχρι πρότινος.
Ενώ εσείς βλέπετε ιδανικά,
εγώ βλέπω τι είναι ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο».

Αυτά είναι τα λόγια του οραματιστή γερμανού φιλοσόφου, Φρειδερίκου Νίτσε. Η κρίση, που προέβλεψε, ήταν η θρησκευτική, που σάρωσε την Ευρώπη στα τέλη τού 19ου αιώνα. Ήταν ο πρώτος, που κατάλαβε, ότι ο θάνατος τού θεού, θα έφερνε κάτι εντελώς καινούριο στην ιστορία τής ανθρωπότητας: την ιδέα τής απόλυτης ελευθερίας τού ανθρώπου ως το μοναδικό μέτρο στο σύμπαν. Περιέγραφε τη γέννηση τού σύγχρονου κόσμου.

Ο Νίτσε ήταν πολύ τόσο σημαντικός για την εξέλιξη τής σκέψης τον 20ό αιώνα. Η επιρροή του έφερε χαλάρωση των παγιωμένων ιδεών. Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν με βεβαιότητα πια, τι είναι καλό και τι κακό. Ο θεός πέθανε. Και παραμένει νεκρός, γιατί εμείς τον σκοτώσαμε. Πώς μπορούμε εμείς, οι δολοφόνοι των δολοφόνων, να παρηγορηθούμε; Ό,τι ιερότερο είχε ο κόσμος αιμορράγησε μέχρι θανάτου εξ αιτίας μας. Ποιος θα σκουπίσει το αίμα από τα χέρια μας;...

Νόμιμη η ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον

Ιστορία έγραψε την Πέμπτη η πολιτεία της Ουάσινγκτον, καθώς έγινε η πρώτη στη χώρα που νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση ενηλίκων. Το γεγονός γιορτάστηκε από δεκάδες χρήστες κοντά στο περίφημο κτίριο Σπέις Νιντλ του Σιάτλ με μουσική ρέγκε και πυκνούς καπνούς μαριχουάνας.

Η δημόσια αυτή συγκέντρωση αψήφησε μια βασική διάταξη του νόμου-ορόσημο της εν λόγω Πολιτείας για τη μαριχουάνα, ο οποίος επιτρέπει μεν την κατοχή μικρών πόσοτήτων της ουσίας, αλλά απαγορεύει στους χρήστες να ανάβουν τσιγάρο μαριχουάνας έξω από την ιδιωτικότητα του σπιτιού τους.

Οι κάτοικοι της Πολιτείας της Ουάσινγκτον ενέκριναν με δημοψήφισμα που διεξήχθη παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές, στις 6 Νοεμβρίου, ένα κείμενο που νομιμοποιεί αυτή τη χρήση της κάνναβης και ήταν οι πρώτοι που τον είδαν να τίθεται σε εφαρμογή.

Ένας παρόμοιος νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Ιανουαρίου στο Κολοράντο (δυτικές ΗΠΑ), το οποίο ενέκρινε επίσης με δημοψήφισμα, την ίδια ημέρα, τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Τι προβλέπει ο νόμος

Στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον είναι πλέον νόμιμο να κατέχει κανείς μέχρι 28 γραμμάρια (μια ουγγιά) κάνναβης εφόσον είναι 21 ετών και άνω.

Ωστόσο απαγορεύεται να καπνίσει κανείς δημόσια μαριχουάνα, κάτι που τιμωρείται με πρόστιμο 50 δολαρίων. Οι αρχές εξάλλου δεν πρόκειται να νομοθετήσουν πριν από ένα χρόνο ούτε σχετικά με την καλλιέργεια ούτε σχετικά με την πώληση της κάνναβης, η οποία αναμένεται ότι θα αποτελέσει επιπλέον μια νέα πηγή φορολογικών εσόδων.

Η πώληση της ουσίας παραμένει προς το παρόν απαγορευμένη.

Όποιος εξάλλου συλληφθεί να οδηγεί με ένα επίπεδο THC - το κύριο δραστικό συστατικό της μαριχουάνας - αντίστοιχο με 0,08 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, θα διώκεται.

Ερωτηματικά προκαλεί η εφαρμογή του νόμου

Πολλές αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν ήδη την κατανάλωση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από σοβαρές νόσους, αλλά καμιά ως τώρα δεν είχε επεκτείνει τη νομιμοποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης για λόγους ψυχαγωγίας.

Πάντως η εφαρμογή αυτού του νέου νόμου προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς αντιβαίνει στην ομοσπονδιακή νομοθεσία. Έτσι ο εισαγγελέας της πολιτείας της Ουάσινγκτον υπενθύμισε πως ο ομοσπονδιακός νόμος για τα ναρκωτικά παραμένει «χωρίς αλλαγή» και πως κανένα κείμενο που ψηφίζεται από μια πολιτεία δεν μπορεί να υπερισχύσει του νόμου που ψηφίζεται από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

«Η καλλιέργεια, η πώληση ή η κατοχή οποιασδήποτε ποσότητας κάνναβης παραμένει παράνομη, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Για τον Ρόμπερτ Μίκος, καθηγητή του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ του Νάσβιλ (Τενεσί), θεωρητικά ο ομοσπονδιακός νόμος υπερισχύει, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί επί του πεδίου.

«Στη λίγο πιθανή περίπτωση που το FBI σας συλλάβει και θέλει να ασκήσει δίωξη σε βάρος σας, δεν μπορείτε να επικαλεστείτε το γεγονός ότι είναι νόμιμο σύμφωνα με το νόμο της Πολιτείας», δηλώνει ο ειδικός αυτός. Πρέπει όμως το FBI ή η DEA (η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών) να σας παρακολουθούν και «απλούστατα δεν είναι αρκετοί» για κάτι τέτοιο, προσθέτει.

«Ιστορικά τα θέματα που αφορούν τη μαριχουάνα αντιμετωπίζονται κατά 90%, αν όχι κατά 99%, από τις ίδιες τις πολιτείες», εξηγεί ο Μίκος, καθώς η δίωξη ναρκωτικών έχει άλλα ζητήματα για να ασχοληθεί, όπως το λαθρεμπόριο κοκαΐνης ή ηρωίνης.

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί; - Για τη φίμωσή του μιλάει ο σπουδαίος συνθέτης




 

του Μίκη Θεοδωράκη
Σε πρόσφατη συνέντευξή μου σε αθηναϊκή εφημερίδα (όποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να τη βρει στην ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών) αναφερόμενος στους στόχους μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας ανέδειξα ως κύριους στόχους την ψήφιση από τη Βουλή της καταγγελίας των μνημονίων και την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ στηριζόμενος στην πρόσφατη αποκάλυψη του τεράστιου εθνικού μας πλούτου λόγω των υδρογονανθράκων και του πετρελαίου που περιέχονται στην δική μας ΑΟΖ και που η αξία τους μόνο νοτίως της Κρήτης ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν του ενός τρισεκατομμυρίου επτακοσίων δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Το γεγονός αυτό, συμπέρανα, αλλάζει εκ βάθρου τον οικονομικό και πολιτικό χάρτη της χώρας.

Τη δήλωσή μου αυτή κάλυψε ένα πρωτοφανές κύμα φίμωσης και σιωπής, της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) συμπεριλαμβανομένης. Τι συμβαίνει άραγε; Γνωρίζω ότι την ελληνική ΑΟΖ δεν τη θέλουν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί, γιατί θέλουν να μας υφαρπάξουν τον πλούτο αυτόν. Οπως δεν τη θέλουν και ορισμένοι πανίσχυροι ελληνικοί οικονομικοί παράγοντες, γιατί θίγονται τα συμφέροντά τους. Ποιοι όμως είναι οι λόγοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ; Και σε τι βλάπτεται ο εργαζόμενος λαός της χώρας από την αποκάλυψη του δικού του πλούτου, που εξάλλου είναι ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγούμε από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των μνημονίων, της τρόικας, του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών;

Απευθύνομαι τόσο στους ηγέτες όσο και στα μέλη αυτών των κομμάτων γι’ αυτή την απαράδεκτη ταύτισή τους με τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν και εκφράζουν ξένα συμφέροντα. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έως τώρα έλεγε σαφώς ότι ως κυβέρνηση η πρώτη του πράξη θα ήταν η κατάργηση των Μνημονίων, στην πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά βήματα πίσω ανακοινώνοντας ότι θα προσπαθήσει να αναδιαπραγματευτεί το Χρέος. Όμως το χρέος είναι ο πυλώνας, πάνω στον οποίο βασίζεται το Μνημόνιο, που με πρόσχημα το χρέος περιέχει πλήθος δεσμεύσεων ξεκινώντας από την παράδοση της εθνικής μας ακεραιότητας στους πιστωτές μας. Επομένως δεν θα πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις. Θα καταργηθεί το Μνημόνιο, ναι ή όχι; Και ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι για να μπορέσει να σταθεί μια κυβέρνηση χωρίς Μνημόνιο, έχουμε ανάγκη να στηριχθούμε πάνω σε μια ισχυρή οικονομική βάση. Αυτή άλλωστε υπήρξε και η δική μου επιφύλαξη στη συνάντησή μας (Τσίπρας, Γλέζος, Δραγασάκης) με σκοπό την εκλογική μας συνεργασία. Σήμερα όμως πιστεύω ότι θα μπορούσε να σταθεί μια κυβέρνηση χωρίς Μνημόνιο χάρη στον πλούτο που μας προσφέρει η ελληνική ΑΟΖ. Δηλαδή πρόκειται για μια αλλαγή ιστορικής σημασίας που με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό κι εμείς τους λέμε καθαρά, ότι Αριστερά με μνημόνιο είναι όπως η φωτιά με το νερό. Οχι μόνο δεν ταιριάζουν αλλά όπως γίνεται συνήθως, η Φωτιά των Μνημονίων θα διπλασιαστεί έχοντας μαζί της και ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς. Κατά την προσωπική μου άποψη, μια τέτοια προοπτική είναι εγκληματική για τον Λαό μας. Γιατί θα του στερήσει κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα χάρη στον εθνικό μας πλούτο να γίνει ανεξάρτητη και αυτάρκης διώχνοντας από πάνω της όλους αυτούς τους δήθεν συμμάχους-φίλους και προστάτες, που επί αιώνες μάς πίνουν το αίμα, μας καταδικάζουν σε μόνιμη υπανάπτυξη και μας φέρονται σαν να είμαστε λαός β´ κατηγορίας.

Πηγή: tovima.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού από πού προέρχονται τα 500 εκ. της Μαργαρίτας! « www.olympia.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού από πού προέρχονται τα 500 εκ. της Μαργαρίτας! « www.olympia.gr

Λέγε - λέγε - λέγε, πέθανα…

Ποιος βγάζει την Ελλάδα ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ως μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου;
Η Διεθνής Διαφάνεια.
Κάτι σαν τον Πάπα της Ρώμης δηλαδή, που έχει και το αλάθητο.
Και τι έγινε με το συμπέρασμα αυτό της Διεθνούς Διαφάνειας; Της ντουντούκας.
Βούιξαν τα ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή, επί τριήμερον! Κι έμαθαν όλοι urbi et orbi, στην Ελλάδα και τον κόσμο, για μιαν ακόμα φορά ότι οι Ελληνες είναι διεφθαρμένοι και ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που εκδίδεται επί χρήμασι.
Τελάληδες, παπαγαλάκια και ντόμπερμαν έβγαλαν τα λυσσακά τους και για μιαν ακόμα φορά οι Ελληνες έσκυψαν το κεφάλι.
Για μιαν ακόμα φορά ο συκοφάντης των Ελλήνων πρώην πρωθυπουργός τους, κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, εμφανίσθηκε δικαιωμένος. Ισως μάλιστα το Χάρβαρντ που τον ξεπλένει θα έπρεπε να του προσφέρει τη δυνατότητα ενός ακόμα κύκλου διαλέξεων.

Ποια όμως είναι η Διεθνής Διαφάνεια;
Μια ακόμα ΜΚΟ!
Ναι, καλά διαβάσατε! μια ακόμα ΜΚΟ!
Ποιος την ελέγχει για αυτά που αποφαίνεται; ο Φούφουτος!
Ο ίδιος που ελέγχει και τις εκθέσεις των Οίκων Αξιολόγησης. Ο ίδιος Φούφουτος που αποφάνθηκε (με «δημιουργική λογιστική») ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για το Ευρώ και στη συνέχεια ο ίδιος πάλι την έβγαλε απ’ τις αγορές.
Ποιος διευθύνει τη ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια; (και... Διαύγεια)! Ο αξιότιμος κ. Κώστας Μπάκουρης.
Ποιος είναι ο κ. Κώστας Μπάκουρης; Ο άνθρωπος στον οποίον ο κ. Κώστας Σημίτης (γνωστός και ως Πιπίνος ο Βραχύς) ανέθεσε την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εργο στο οποίον ο παχυλώς - παχυλώς αμειβόμενος τότε κ. Μπάκουρης διέπρεψε μη πράττοντας τίποτα! Μηδέν, νίχιλ, ριέν ντι του! Με αποτέλεσμα να αναγκασθεί ο κ. Σημίτης (γνωστός και ως Πιπίνος ο Βραχύς) να τον αποπέμψει (και να φωνάξει την κυρία Αγγελοπούλου).
Να τον αποπέμψει πληρώνοντάς του μια αστρονομική αποζημίωση.
Ομως, τέτοιοι άνθρωποι σαν τον κ. Μπάκουρη δεν πάνε χαμένοι. Αντί να ανοίξει η γη να τον καταπιεί, άρχισε το σουλάτσο (επ’ αμοιβή) στις Ανεξάρτητες Αρχές και τις ΜΚΟ (αυτόν τον καρκίνο που σιγοτρώει τα κοινοβουλευτικά πολιτεύματα) και κατέληξε επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας.
Να μας βγάζει διεφθαρμένους! Ποιος; Ο Μπάκουρης!!!
Που όμως, πότε και από ποιους ιδρύθηκε η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International);
Στο Βερολίνο! (τι μου λες;)!
To 1993! (πότε; το 1993) - όταν η Γερμανία, μετά τον εμφύλιο και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, έδειχνε ότι ξαναμπαίνει στον πειρασμό ενός ακόμα Ράιχ; - τι μου λες;!
Από ποιους (ιδρύθηκε η εν λόγω ΜΚΟ);
Από καλούς ανθρώπους σαν τον Σόρος (ιδρυτής πλειάδος ΜΚΟ) που είχαν κι έχουν το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς διαφθορά (όπως της Ζήμενς ή των τοκογλυφικών τόκων). Ενός καπιταλισμού δηλαδή που δεν θα είναι καπιταλισμός. Τι μου λες;!
Με έναν λόγο: τόπος, χρόνος, άνθρωποι: συνθέτουν μια από εκείνες τις αγαθές συμπτώσεις που ούτε το σύμπαν μπορεί να εξηγήσει.
Και μη μου πει κανείς για συνωμοσιολογία! τα πάντα σε αυτήν την ιστορία είναι διαφανή!.. Διαυγή! Ουδεμίαν ανάγκη έχει η Διεθνής Διαφάνεια να κρύβεται, αλλά αντιθέτως εν Μέση Οδώ μπορεί να διακηρύσσει ότι είμαστε διεφθαρμένοι και τα σκυλιά δεμένα.
Διεφθαρμένοι και συνεπώς μας άξιζε και μας αξίζει η τιμωρία.
Γιατί να μην πάνε (διότι εκεί το πάνε) το μηνιάτικο στα 200 Ευρώ; Γιατί η ανεργία να μη φθάσει στο 26%; Γιατί οι έξι στους δέκα νέους να μην είναι άνεργοι; Σε μια διεφθαρμένη χώρα η ανάταξη είναι επώδυνη. Γιατί να μην κυβερνάται με Προεδρικά Διατάγματα;
Γιατί να μην ψηφίζουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων της Τρόικας στη Βουλή των Ελλήνων νόμο υποταγής στους... Εσθονούς;!!
Διότι έγινε κι αυτό! Μέσα στη γενική ξεχαρβάλωση οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων ψήφισαν να έρθουν Εσθονοί επόπτες (Επίτροποι), για να βάλουν σε τάξη θέματα διαφθοράς στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα δεν είναι αν είναι ή όχι... αδιάφθοροι οι... Εσθονοί, αλλά το ότι Ελληνες βουλευτές ψηφίζουν σωρηδόν ραγιάδικους νόμους, καθαιρώντας τη Βουλή σε χανουμάδικο.

Είναι όλο αυτό από καιρό μια ντροπή ανυπόφορη. Θυμίζει πια η κατάσταση τους τραγικούς εκείνους στίχους του Σαββόπουλου «Ελλάδα, γλώσσα τυφλή στη γεωγραφία, Ελλάδα,
οικόπεδο και αποικία».

Σήμερα, η Ελλάδα του Γιωργάκη και του κ. Σαμαρά, η Ελλάδα φο μπιζού του Σημίτη είναι ακριβώς αυτό. Μια «γλώσσα τυφλή στη γεωγραφία» που
αιωρείται σε ένα διπλωματικό κενό, τρωτή κι ευάλωτη από παντού,
θλιμμένη. Αδύναμη.
Οικόπεδο. Και αποικία.

Κι από πάνω της «φέγγει» πάλι «το στρατοδικείο»...


email: stathis@enikos.gr

Video από τη συνέντευξη σοκ του Δένδια στο Unfollow

Video από τη συνέντευξη σοκ του Δένδια στο Unfollow
Το γύρο ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να κάνει η συνέντευξη του υπουργού προστασίας του πολίτη Ν.Δένδια στο περιοδικό Unfollow.
H εφημερίδα Ριζοσπάστης αναφέρει ότι ο υπουργός με τη συνέντευξή του «συνεχίζει να πυροδοτεί τη δράση φασιστοειδών» ζητώντας την «ανακατάληψη» του κέντρου της Αθήνας. Μεγαλύτερη αίσθηση όμως προκαλεί η παραδοχή ότι η επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών Χαλυβουργών ήταν μια «πολιτική απόφαση». Στην ιδια συνέντευξη όμως δηλώνει άγνοια για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα Αυγή από την πλευρά της, πάντα με αφορμή τη συνέντευξή του στο Unfollow, δίνει στον Ν.Δένδια τον τίτλο του «νεοφιλελευθερου τρολ».
Γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα: «Δεν είναι συνέντευξη αλλά νεοφιλελεύθερη τρολιά 14 σελίδων αυτό που έδωσε ο υπουργός Ν. Δένδιας στο Unfollow! Ή μήπως κυνισμός αναμεμειγμένος με άκρατο συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό;»
Το unfollow παρουσιάζει σήμερα και σχετικό video της συνέντευξης η οποία περιέχεται στο τεύχος που κυκλοφορεί.