Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίζεται στο φεστιβάλ του επί κοντώ στο Ρενό


Δεν θα μπορούσε να πει όχι σε τέτοια πρόσκληση η Κατερίνα Στεφανίδη, όταν σε καλούν στη «Σύνοδο κορυφής» επί κοντώ να αγωνιστείς μαζί με κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος. Έτσι, η Ελληνίδα αθλήτρια βρίσκεται στο Ρενό και θα πάρει μέρος στο μίτινγκ που ξεκινάει 6.45 μ.μ. (τοπική ώρα) και ουσιαστικά θα κάνει πρεμιέρα για τη φετινή χρονιά στον κλειστό. Η άλτρια του ΑΟ Φιλοθέης ήταν στις ΗΠΑ και στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ και ταξίδεψε αεροπορικώς για το Κάρσον στη Νεβάδα και έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία.
Το στάδιο στο Ρενό που θα γίνει η «Σύνοδος κορυφής» του επί κοντώ
«Στη δεύτερη πτήση το αεροπλάνο είχε σχεδόν γεμίσει και ξαφνικά μπαίνει μέσα ο Ρενό Λαβιλενί και έκατσε ακριβώς μπροστά μου και φυσικά ήταν η πρώτη φορά που τον είδα τόσο κοντά. Όταν φτάσαμε στο Ρενό και κατεβήκαμε από το αεροπλάνο οι ιδιοκτήτες της UCS Spirit μας περίμεναν και παίρνουμε τα κοντάρια και τα βάζουμε σε ένα βαν. Πάμε να μπούμε στο αυτοκίνητο για να πάμε στο ξενοδοχείο και μας λένε, όχι εκεί, από εδώ. Βλέπουμε ότι μας περίμενε μια τεράστια άσπρη λιμουζίνα.
Μια άσπρη λιμουζίνα περίμενε την Κατερίνα Στεφανίδη, ίδια με αυτή που φωτογραφίζονται η Τζεν Σουρ με τον Νικ Χάισονγκ
Μπαίνουμε μέσα και υπάρχει ένας τεράστιος καναπές από τη μια μεριά και από την άλλη έχει ένα μικρό μπαρ με ποτά, πάγο. Ήταν τέλεια, αλλά φυσικά οι άλλοι που μας συνόδευαν έπιναν και εγώ με τον Λαβιλενί κοιταζόμασταν, γιατί ναι μεν ήταν ωραία η βόλτα, αλλά δεν μπορούσαμε να πιούμε. Πάντως, ήταν φοβερή εμπειρία γιατί σχεδόν όλη η μέρα χθες πέρασε έτσι, να γίνεται ένας χαμός και να βλέπεις τον έναν επικοντιστή μετά τον άλλον να έρχεται», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη. Φυσικά και οι υπόλοιποι επικοντιστές που έφθαναν στο αεροδρόμιο πήγαιναν στο ξενοδοχείο με την άσπρη λιμουζίνα, ενώ σήμερα το πρωί έγινε η συγκέντρωση για να συζητηθούν λεπτομέρειες του αγώνα.
H Κατερίνα Στεφανίδη με τον Στιβ Χούκερ
Όσον αφορά την Κατερίνα Στεφανίδη, που δεν έχει τον προπονητή της, αφού ως γνωστόν ο Τόμπι Στίβενσον ζει πια στη Σουηδία, όπως μας δήλωσε: «Ο Νικ Χάισονγκ θα με κοουτσάρει στον αγώνα. Όσον αφορά το θέμα μου με τον προπονητή, ο Τόμπι συνεχίζει να μου δίνει πρόγραμμα και να δουλεύω πάνω σε αυτό, αλλά στο πανεπιστήμιο με βλέπουν άλλοι 2-3 προπονητές, ο Τον Σκοτ Σλόβερ, ο Μπράντον Βάνς και ο προπονητής του Στάνφορντ, όταν κάνω άλματα εκεί. Πάντως, θέλω να ευχαριστήσω και τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, γιατί όταν ήμουν στην Ελλάδα, τώρα τα Χριστούγεννα, με βοήθησε πολύ, όπως και ο Στέφανος Κουφίδης».
Η Κατερίνα Στεφανίδη με την Στέισι Ντραγκίλα
Η Κατερίνα Στεφανίδη προσκλήθηκε σε αυτό το μίτινγκ του επί κοντώ, ως νικήτρια του Κολεγιακού Πρωταθλήματος (NCAA) το 2012.
Στον αγώνα οι κυριότερες συμμετοχές είναι:
Άνδρες: Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) ολυμπιονίκης στο Λονδίνο με ατομικό ρεκόρ 6.03μ., Στιβ Χούκερ (Αυστραλία) ολυμπιονίκης στο Πεκίνο με ατομικό ρεκόρ 6.06μ., Τιμ Μακ (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στην Αθήνα με ατομικό ρεκόρ 6.01μ., Νικ Χάισονγκ (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ, Τρέι Χάρντι (ΗΠΑ), Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα (Βραζιλία) παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων, Στιβ Λιούις (Βρετανία), Ρενς Μπλομ (Ολλανδία), Νταΐτσι Σαβάνο (Ιαπωνία),  
Γυναίκες: Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στο Λονδίνο με ατομικό ρεκόρ 4.92μ., Στέισι Ντραγκίλα (ΗΠΑ) ολυμπιονίκης στο Σίδνεϋ, Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μπέκι Χόλιντεϊ (ΗΠΑ), Τόρι Πένα (Ιρλανδία),.


By

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου