Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μαθητές μποϋκοτάρουν το Δελφινάριο του Αττικού Πάρκου.


Μία πρωτοφανής κίνηση στα Ελληνικά δρώμενα από μαθητές του σχολείου International School of Athens, ξεκίνησε μέσω διαδικτύου και σκοπό έχει να ενημερώσει για την αιχμαλωσία των κητωδών, δηλώνοντας την αντίθεσή τους και στηρίζοντας όπως γράφουν μία πανευρωπαϊκή απαγόρευση της αιχμαλωσίας των κητωδών.

Η Ελλάδα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα απαγορεύει τη χρησιμοποίηση ζώων σε παραστάσεις. Το Αττικό Πάρκο όμως συνεχίζει καθημερινά να χρησιμοποιεί δελφίνια σε παραστάσεις για το κοινό με τη δικαιολογία ότι αυτές είναι εκπαιδευτικές. Εμείς, και άλλοι μαθητές σαν και εμάς, δεν θα επιτρέψουμε να μας χρησιμοποιήσουν σε μία προσπάθεια να νομιμοποιήσουν την συνεχιζόμενη αυτή εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό όφελος από τη διατήρηση κητωδών σε αιχμαλωσία. Η αιχμαλωσία κητωδών, νομιμοποιεί επικίνδυνα την άποψη, ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται άλλες μορφές ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη την συνεχιζόμενη καταστροφή του πλανήτη, και το γεγονός ότι είμαστε στη αρχή μίας μαζικής εξαφάνισης ειδών, καθώς και τις προκλήσεις που εμείς οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε, αυτό δεν είναι το μάθημα που πρέπει να διδασκόμαστε. Αντιθέτως είναι αναγκαίο να διδαχθούμε το σεβασμό προς τα άλλα πλάσματα και το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθερα και με αξιοπρέπεια.

Ελπίζουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία και ότι και άλλοι μαθητές θα ενωθούν με εμάς απαιτώντας τον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ και ότι τέτοια εκμετάλλευση δεν θα μεταμφιεστεί σε εκπαιδευτική.

Στηρίζουμε τους μαθητές σε αυτή την κίνησή τους και φροντίζουμε να ενημερωθούν και άλλα σχολεία για την αιχμαλωσία και εκμετάλευση των κητωδών.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην σελίδα τους
Έχεις κάθε λόγο για να αγαπήσεις ένα ζώο! Για να αγαπήσεις έναν άνθρωπο, πρέπει να δημιουργήσεις έναν λόγο...
Δημοσίευσηαπό Μάνθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου