Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Καρχιμάκης κατά Προβόπουλου: Γιατί απέτρεψες τον έλεγχο των offshore;


Νέα επίθεση εξαπολύει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μέσω facebook κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου και τον κατηγορεί ότι απέτρεψε τον έλεγχο χαρτοφυλακίων offshore, ανωνύμων και θυγατρικών εταιριών των τραπεζών από την ελεγκτική εταιρία Black Rock με πρόσχημα το υψηλό κόστος ανάθεσης του ελέγχου. Επιπλέον ο κ. Καρχιμάκης ζητά την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη στο ζήτημα.
Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη:
«Τι ήθελε να κρύψει και να συγκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης κ.προβοπουλος; Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης επιτέλους θα επέμβει; Απετράπη,ο έλεγχος υγείας των χαρτοφυλακίων των OFFSHORE,των ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών,απο την ελεγκτική εταιρεία black rock,με επιλογη, απόφαση, του κεντρικού τραπεζίτη.
Γιατί κ. προβοπουλε απετρεψες τον έλεγχο των χαρτοφυλάκιων,των offshore,ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών απο την ελεγκτική εταιρεία black rock; Τι ήθελες να συγκαλυψεις;ποιους; Και γιατί κ. Προβοπουλε φερεσθαι να επικαλεσθηκατε ότι δεν δρομολογησατε στα πλαίσια της ευθύνης σας τον έλεγχο της υγείας των χαρτοφυλακίων των offshore,των ανωνύμων και των θυγατρικών των τραπεζών απο την ελεγκτική εταιρεία black rock,ισχυριζόμενος το δήθεν υψηλό κόστος αμοιβής αυτής της εταιρείας.
Μήπως λοιπόν τα χρήματα που θα δαπανουσατε για ένα κορυφαίο έλεγχο ενόψει και της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζών, για το που πήγαν τα λεφτά των ελλήνων καταθετων στις τράπεζες. Ηταν λιγότερα απο τα εφάπαξ των 40 διευθυντικών στελεχών που φέρεται να καθοδηγησατε να συνταξιοδοτηθούν και κάποιους επαναφέρατε ως συμβούλους σας;
Δηλαδή λιγότερα απο τα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου που δώσατε για τα εφάπαξ; Κ. Προβοπουλε είστε υπόλογος και φέρετε μεγάλη ευθύνη. Τι επιτέλους θέλατε να αποφύγετε απο την αποτροπή του ελέγχου; Το φερόμενο επιχείρημα σας ότι τον έλεγχο τελικά στις offshore κ.λ.π των τραπεζών το έκανε η τρόικα και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος είναι εωλο και αχαρακτήριστο και προκαλεί οργή….
Κύριε Προβόπουλε,
1)Η τρόικα δεν έχει δικούς της μηχανισμούς ελέγχου στην Ελλάδα. Έχει διάφορους «εθνικούς»» πληροφοριοδοτες όπως εσάς καμιά φορά όπως λέγεται φορούν και κουκούλα.
2)Η Τράπεζα της Ελλάδος που έκανε δήθεν τον έλεγχο. Τι θα αποκάλυπτε; Εσάς; Αδύνατον. Το άβατο της τράπεζας που διοικείτε δεν αυτοπαραβιαζεται και δεν αυτοκτονει. Βάλλεται και ελέγχεται μόνο απο εξωτερικούς παράγοντες και εσωτερικούς βέβαια όταν θα αποχωρησετε.
Ευλογήσατε λοιπόν τα γενιά σας για να μην αποκαλυφθούν οι δικές σας παραλείψεις, αντιφάσεις και συγκαλυψεις σε όφελος κάποιων και σε βάρος κάποιων άλλων.
Κύριε Πεπόνη θα επέμβετε; Εκεί είναι η ουσία ή θα παρακολουθείτε αδιάφορος, συγκαλυπτοντας και εσείς παρέχοντας ομπρέλα προστασίας με την αδιαφορία σας στον κεντρικό τραπεζίτη; Οι ευθύνες του ανήκουν πλέον στην δικαιοδοσια σας. Η καθυστέρηση της επέμβασης σας επισωρευει την τελική ευθύνη για την θεσμική ασυλία του κεντρικού τραπεζίτη στο πρόσωπο σας και τον θεσμό που θέλετε να ισχυριζεστε ότι υπηρετείτε,ως θεματοφύλακα της διαφάνειας και της χρήστης διαχείρισης του δημοσίου συμφέροντος του δημοσίου χρήματος και των ατομικών δικαιωμάτων.
Είστε υποχρεωμένος να ελέγξετε και να επιβάλετε τον έλεγχο που δεν επέτρεψε να προχωρήσει ο κεντρικός τραπεζίτης με τα γνωστά και στρεψοδικα επιχειρήματα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου