Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν εξηγήσεις από το IPCC, γιατί δεν θερμαίνεται ο πλανήτης...


http://www.bloomberg.com/news/2013-08-29/global-warming-slowdown-data-sought-in-un-climate-report.html

http://www.thegwpf.org/european-union-seeking-clarity-global-warming-slowdown/

Γουστάααρωω!... Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ζητούν από το IPCC (από τον εαυτό τους) να τους δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ζεσταίνεται ο πλανήτης εδώ και 15-20 χρόνια, και επομένως τι θα κάνουν χωρίς υπερθέρμανση...

Είναι απλό. Μέχρι το 1350 περίπου η Γη είχε ζέστη:  Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος. Μέτα έκανε κρύο, μέχρι περίπου το 1800:  Ο μίνι-παγετώνας.  Μετά ζέστανε και μέχρι το 1922 είχε γίνει και θέμα γιατί πάλι είχε λιώσει η Αρκτική και όλοι έψαχναν για κάρβουνο εκεί πάνω. Μετά δεν θυμάμαι, αλλά το 1975 θυμάμαι καθαρά, ότι ο φόβος ήταν ότι θα πεθάνουμε από το κρύο (και ότι οι Κυβερνήσεις έπρεπε να πάρουν μέτρα). Μετά ζέστανε ο καιρός και ήρθε ο Ρήγκαν και γύρισαν οι όμηροι από την Τεχεράνη, και τέλειωσε η ύφεση, και τέλειωσε και η ΕΣΣΔ. Τότε έσκασε μύτη η σημερινή εκδοχή του Ανρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου. και όσοι την στήριξαν, είχαν ο καθένας την δική του πολιτική ή γεωπολτική ατζέντα.  Θεωρία που έχει καταρριφθεί έκτοτε από ό,τι έχω δει, πλην νεο-θρησκευτικών φετφάδων, και ειδικά τα τελευταία 15-20 χρόνια σταμάτησε να κάνει την ζέστη που άρχισε το 1980 (που τέλειωσε το κρύο).   Δεν προκύπτει ούτε το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, ούτε ο μηχανισμός του Θερμοκηπίου, και δεν προκύπτει από δορυφορικές μετρήσεις, και μοντέλα ήταν και τίποτα άλλο.


 Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (σε όσους βαλτούς ηλίθιους ασχολούνται με τα Θερμοκήπια) παραθέτω την θερμοκρασία των τελευταίων 400.000 χρόνων, με έμφαση στα τελευταία 11.000 χρόνια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
global warming- climate change- climate disruption,

Οπου δεν χωρά η επιστήμη γίνεται αλλαγή ονόματος και πατσίσαμε.

Τι δεν θα έδινα να δω τις μούρες των δυό ξανθιών του ΣΚΑΙ όταν τελικά αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση και τρίχες.

Kaymakchalan
Ανώνυμος είπε...
http://www.dw.de/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7/a-17065698

Ανοιχτή επιστολή ενός τριαντάρη στον ΣΥΡΙΖΑ

tvxs.gr
Νιώθω την ανάγκη να γράψω όλα τα παρακάτω καθότι κατα έναν περίεργο τρόπο,τις τελευταίες μέρες το μοναδικό που εισπράττω είναι οργή και θυμό απο παντού γύρω μου.Και ταυτόχρονα μια νεκρική ησυχία...
Το κακό σε όλο αυτό είναι πως τελικά ο μόνος που δείχνει έτοιμος να το εκμεταλλευτεί είναι ο ναζισμός.Ο κάθε είδους ναζισμός.Έρχεται,είναι στο δρόμο.Και τότε ο καιρός του μνημονίου θα φαντάζει υγιεινή βολτούλα στο Ζάππειο.
Η στιγμή της αλήθειας έφτασε και μας προσπέρασε.Ενώ εμείς ακόμη την περιμένουμε στη γωνία.
Το 2008 στήθηκαν στο απόσπασμα και εκτελέστηκαν η αξιοπρέπεια μας,τα όνειρα μας,οι ελπίδες μας,η έμπνευση μας,η ανθρωπιά μας.Ότι μας κάνει ανθρώπους δηλαδή,το πνεύμα μας.
Όταν σκοτώσεις το ανθρώπινο πνεύμα έρχεται ο φυσικός θάνατος.Αυτοκτονίες,δολοφονίες,μακροχρόνια άρρωστοι χωρίς την δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ενώ όσοι απέμειναν κάνουν χρυσές δουλειές στις φαρμακοβιομηχανίες βγάζοντας την με αντικαταθλιπτικά.
Η βόμβα μπήκε μεθοδευμένα,αργά,προσεκτικά την ώρα που κοιμόμασταν και μόλις πυροδοτήθηκε δέν άφησε τίποτα όρθιο.Την στιγμή που όσοι απομείναμε απο την έκρηξη προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συνέβη.
Ο καιρός τελείωσε.Για όλους.Το τι συνέβη θα το μάθουμε αύριο,στην ώρα του.Αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι μπορέσουμε να υπάρχουμε και αύριο.
Όντως υπάρχει μια παράταξη που ευαγγελίζεται πως μπορεί να μπει μπροστά.Όντως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων έχει στο ανθρώπινο δυναμικό του ανθρώπους με προθέσεις,μαχητικότητα και ικανότητα.
Πρέπει όμως να πάψει να βαυκαλίζεται οτι προασπίζει το λαϊκό συμφέρον εκδίδοντας δελτία τύπου και καταγγέλλοντας απο την ασφάλεια του συστήματος το οποίο θα έπρεπε να προσπαθεί να ρίξει.
Δέν μπορώ και ούτε πρόκειται να μπω στην κουβέντα περί ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ.Θα ήταν άδικο και σίγουρα δέν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ούτε όμως μπορώ να πώ οτι είναι η ριζοσπαστική δύναμη που έχει ανάγκη ο κόσμος αυτή την στιγμή.Κι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ζωντανός οργανισμός,εν εξελίξει.Με τα καλά του και τα κακά του,δίνει την εσωτερική του μάχη.Μια μάχη ίδια με αυτή που συμβαίνει σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας.
Του παλιού,αυτού που γνωρίζαμε δηλαδή ως εχθές,και του νέου,αυτού που πρέπει να δημιουργήσουμε.
Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι δείχνει να κερδίζει η παλιά σχολή.Κι αυτό εύκολα κάποιος το καταλαβαίνει παρατηρώντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δώσει την μάχη,με τα ίδια όπλα χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι του.
Σαφώς και το αποτέλεσμα είναι ένα.Η ήττα σε κάθε επίπεδο.Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μέρα με την ημέρα κάθε μάχη που δίνει.Η σχεδόν κάθε μάχη.Μια μάχη που δέν έχει χάσει εντελώς ακόμη,αλλά πλησιάζει,είναι να κρατήσει κοντά του ανθρώπους με ηθική υπόσταση και προσωπικότητα.
Μια πραγματικότητα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί,είναι η στροφή που έχει κάνει συνολικά η αριστερά προς κάτι που μόνο αριστερά δεν θυμίζει.
Αριστερά ΠΑΝΤΑ σήμαινε κίνηση.ΠΑΝΤΑ σήμαινε δρόμος.Ούτε ανακοινώσεις,ούτε δελτία τύπου.Πράξεις.
Κανένας δέν πρόκειται να πιστέψει αυτόν που χρησιμοποιεί ίδιο λόγο,ίδια τακτική και ίδια μέσα με αυτόν που τον απογοήτευσε.
Και για να είμαστε ειλικρινείς,στο τέλος,σίγουρα θα μοιάσεις στο τέρας...
Είμαι ένας άνθρωπος σχεδόν 30 χρονών με σκέψεις,ελπίδες και όνειρα.
Ένας άνθρωπος όπως πολλοί άλλοι που δίνουν μια σπουδαία μάχη,την μάχη της ζωής τους.
Ένας άνθρωπος που πιστεύει οτι η μάχη κερδίζετε μόνο απο τα χέρια του καθενός ξεχωριστά όταν όλοι συνεργάζονται.Όχι δια αντιπροσώπου.
Πείστε με με τις πράξεις σας οτι θέλετε να είστε δίπλα μου,όχι μπροστά μου.Από αντιπροσώπους χόρτασα,οι σύντροφοι μου λείπουν.
Οι καιροί είναι ζοφεροί και η λάμψη που μπορούμε να δώσουμε σ αυτό που είμαστε και σ αυτό που μπορούμε να γίνουμε,μπορεί να καλύψει την υφήλιο.
Η να χαθούμε στην ανυπαρξία.
Μια φορά πάντως οτι και να γίνει,αισθάνομαι πως είναι προ των πυλών
Vamos αλάνια....
-------------------------------------

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

30 χρόνια Μάριζα Παλλήνης και συνεχίζουμε


Επετειακό χαρακτήρα έχει αποκτήσει για τον σύλλογο η φετινή ετήσια εκδήλωσή του καθώς συμπίπτει με τα τριακοστά γενέθλιά του.
Αναλυτικά:

Η φετινή εκδήλωση του συλλόγου μας, είναι λίγο πιο ιδιαίτερη για τα μέλη μας. Και αυτό για τον λόγο ότι αποκτά επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπίπτει με την συμπλήρωση των 30 χρόνων της –επίσημης- λειτουργίας του.

Ο Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός σύλλογος της "Μάριζας", έχει ιδρυθεί τον Ιούνιο του 1983. Ανεπίσημα, βέβαια, η δράση του λογίζεται από τα τέλη της δεκαετίας του 70', όταν τότε, οι πρώτοι κάτοικοι του οικισμού αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια όμορφη παρέα και να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με την γειτονιά τους «βοηθώντας» την να αναπτύσσεται και να βελτιώνει την καθημερινότητά της.
Εκείνοι οι άνθρωποι λοιπόν, που δραστηριοποιήθηκαν τότε, στην πορεία σκέφτηκαν και την ιδέα του συλλόγου. Και μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα, αυτή, όλο και περισσότερο ωρίμαζε... μέχρι που φτάσαμε στο 1983 και η... συντροφιά της "Μάριζας", απέκτησε καταστατικό και όλες τις επισημότητες!

Από τότε ως σήμερα, ο σύλλογος λειτουργεί αδιάκοπα. Άλλοτε πιο ζωηρά, άλλοτε λιγότερο (λόγω καταστάσεων και συγκυριών), αλλά πάντα οι άνθρωποι του φροντίζουν για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Η «Μάριζα» λοιπόν «μεγάλωσε». «Έγινε» 30 ετών! Αλλά δεν κουράστηκε. Κάθε άλλο, μάλιστα, καθώς δείχνει να είναι ακμαία και με διάθεση να προσφέρει κι άλλα πολλά.
30 χρόνια Μάριζα Παλλήνης λοιπόν, να τα… εκατοστίσουμε και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!
 
Για τον σύλλογο «ΜΑΡΙΖΑ»,

Η Ελλάδα και ο συριακός εμφύλιος: προτάσεις πολιτικής

Η Ελλάδα και ο συριακός εμφύλιος: προτάσεις πολιτικής

Zaz: «Τολμήστε να είστε διαφορετικοί!»

Zaz: «Τολμήστε να είστε διαφορετικοί!»

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης


Tηλ. Επικοινωνίας: 6973  814252                                                                                        
               6948  308500
               6971  802729

 E-MAIL:            sg6dp@yahoo.gr 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,

     Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε καταρχήν  να ευχηθούμε καλή πρόοδο στα παιδιά, υγεία και δύναμη σε όλους και να καλωσορίσουμε τα πρωτάκια.
 Επιπλέον, καλωσορίζουμε τους δασκάλους που μόλις ανέλαβαν υπηρεσία στο σχολείο μας και μεταβιβάζουμε σε όλους τους διδάσκοντες τις ειλικρινείς μας ευχές για ομαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
      Σας καλούμε να παραστείτε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων το βράδυ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16-09-2013 και ώρα 20:30 στο χώρο του σχολείου  για να συζητήσουμε φλέγοντα ζητήματα όπως η λειτουργία του απογευματινού ολοήμερου , η μεταφορά των μαθητών κλπ Με την ευκαιρία θα ανταλλάξουμε απόψεις για το σύνολο των θεμάτων του σχολείου.
    Η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, θα υποστηριχθεί από την ενισχυμένη παρουσία του Συλλόγου αλλά και κάθε γονιού.
    Είναι προφανές ότι στην παρούσα φάση, όπου οι οικονομικοί πόροι λιγοστεύουν και η διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων από την πλευρά της πολιτείας δυσκολεύουν, η ενισχυμένη και διαρκής παρουσία των γονιών καθίσταται περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία για την αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών του σχολείου αλλά και για την ποιοτική αναβάθμισή του.
Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνδρομή έχει διαμορφωθεί στα 15 ευρώ για τις οικογένειες που ένα παιδί τους φοιτά στο σχολείο μας και στα 20 ευρώ για τις οικογένειες που δύο ή περισσότερα παιδιά τους φοιτούν. Η συντομότερη δυνατή καταβολή της ετήσιας συνδρομής προς τον Σύλλογο Γονέων  είναι απαραίτητη για τη συνέχιση των προσπαθειών του.

      Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά ,να μην εισέρχεσθε και να μη σταθμεύετε επί της οδού Ερατούς (κεντρική είσοδος σχολείου) τόσο κατά τις ώρες προσέλευσης όσο και αποχώρησης των παιδιών ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών αλλά και δημιουργεί καθυστερήσεις.

     Η ανταπόκρισή σας σε όλα τα ανωτέρω αποτελεί αναγκαία και υπεύθυνη στάση απέναντι στην εκπαίδευση των παιδιών μας.
    Για την καλύτερη ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκέπτεσθε το site του Συλλόγου μας "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ" sygoki.blogspot.com ή να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Συλλόγου.




                                                                                                  Το Δ.Σ. του Συλλόγου.
You are subscribed to email updates from Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Δ. Σ. Παλλήνης
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powe

Aποτελέσματα Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Παλλήνης 2013 - 2014


Κάντε κλικ στο Βρεφονηπιακό σταθμό που σας ενδιαφέρει:
 
 
 
 
 
 
 
Τυχόν ενστάσεις επί των αναρτημένων πινάκων, μπορούν να υποβληθούν έως και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013, στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στο αρμόδιο νομικό πρόσωπο του Δήμου Παλλήνης (Δημαρχείο Παλλήνης, ισόγειο, Ιθάκης 12, Γέρακας)
  
Για το νηπιακό τμήμα, θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες αφού ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των παιδιών των ωφελουμένων από το ΕΣΠΑ και μετά την ολοκλήρωση επιλογής των προνηπίων από τα νηπιαγωγεία.

Ανάκληση αλλαντικού με σαλμονέλα από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση-απόσυρση έτοιμου αλλαντικού λόγω παρουσίας σαλμονέλας απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί…

Πρόκειται για το προϊόν «Σουτζούκι βοδινό ΡΕΚΟΡ», με ημερομηνία ζύγισης 14-8-2013 και ημερομηνία λήξης 12-11-2013, το οποίο παράγεται από την εταιρεία ΧΑΡΙΤΟΥ ΗΛΙΑΣ – ΛΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΕ, που εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Έλεγχος για Salmonella spp. και Listeria monocytogenes», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας σε αλλαντικά και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμα αλλαντικά την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Γιάννης Ρουμπάτης στο στούντιο της ΔΤ: «Είναι αθλιότητα αυτό που γίνεται εδώ»

Οργισμένη αντίδραση από τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη που ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΔΤ
"Αυτό που γίνεται εδώ, σε αυτό το στούντιο, είναι ντροπή και αθλιότητα. Το σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να έρθω. Αλλά ήρθα γιατί έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα", τόνισε ο Γ. Ρουμπάτης στην καυστική του παρέμβαση μέσα στο στούντιο της «ΔΤ». Δείτε το βίντεο από το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΝΕΤ:
- See more at: http://left.gr/news/giannis-roympatis-sto-stoyntio-tis-dt-einai-athliotita-ayto-poy-ginetai-edo-vinteo#sthash.qpV6kb9Z.dpuf

Οργισμένη αντίδραση από τον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη που ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΔΤ
"Αυτό που γίνεται εδώ, σε αυτό το στούντιο, είναι ντροπή και αθλιότητα. Το σκέφτηκα πολύ αν θα έπρεπε να έρθω. Αλλά ήρθα γιατί έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα", τόνισε ο Γ. Ρουμπάτης στην καυστική του παρέμβαση μέσα στο στούντιο της «ΔΤ». Δείτε το βίντεο από το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΝΕΤ:
- See more at: http://left.gr/news/giannis-roympatis-sto-stoyntio-tis-dt-einai-athliotita-ayto-poy-ginetai-edo-vinteo#sthash.qpV6kb9Z.dpuf

Εκτός από πλαστό μεταπτυχιακό Δεν είχε ούτε πτυχίο και ήταν διευθυντής στην ΕΑΒ

O Αθανάσιος Χρονόπουλος έπεσε στην «τσιμπίδα» του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης -  Είχε προσκομίσει πανεπιστημιακό τίτλο μηχανολόγου μηχανικού του  New Jersey Institute of Technology

Ούτε καν πτυχίο είχε ο άνθρωπος που ήταν επί χρόνια επικεφαλής στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, σύμφωνα με νεότερη έρευνα των αρμόδιων ελεγκτών επιθεωρητών. Πριν από μερικές

Proof that the photo of the beheaded little girl in Syria was NOT photoshopped

Proof that the photo of the beheaded little girl in Syria was NOT photoshopped

Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα Το Μυστικό του Αιώνα!!! - newsitamea - newsitamea

Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα Το Μυστικό του Αιώνα!!! - newsitamea - newsitamea

Τοξική λάσπη χύθηκε στον δρόμο

Δραματικά επίκαιρες αποδεικνύονται οι αναφορές στις δικαστικές αρχές του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων για τη διαχείριση "τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων" της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Ατύχημα σε φορτηγό της εταιρείας οδήγησε σε διαρροή στη Ρεντίνα επικίνδυνων υλικών που υπόκεινται στις διατάξεις της Οδηγίας Sevezo II και των οποίων η διαχείριση γίνεται στους χώρους παραγωγής τους (Στρατώνι και Ολυμπιάδα) σαν να ήταν απολύτως αδρανή, χωρίς τα προβλεπόμενα από την Οδηγία μέτρα ασφαλείας για εργαζόμενους και κατοίκους. Σε αναφορά προς το ΣΔΟΕ, καταγγέλλεται επιπλέον απώλεια φόρων 30 εκατ. για το Δημόσιο, καθώς συμπυκνώματα πυριτών εξάγονται στην Κίνα ως φθηνή πρώτη ύλη, ενώ αποστέλλονται για απόληψη χρυσού και αργύρου.

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι στην Ελλάδα - και παντού


Παναγιωτάκης Μιχάλης

Ενώ οι λαοί της Ευρώπης δοκιμάζονται από την γενικευμένη λιτότητα, η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει, φαίνεται, κατακτήσει πολύ καλές επιδόσεις στην παραγωγή ζάπλουτων. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UΒS για τα Άτομα Εξαιρετικά Υψηλής Καθαρής Αξίας (Ultra High Net Worth Individuals - UHNWI), τα άτομα δηλαδή που έχουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων (εξαιρουμένης της κύριάς τους κατοικίας), η αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε αυτή την οικονομική κατηγορία ήταν θεαματική στην ήπειρό μας: ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 58.000 (με αύξηση σχεδόν 9% από πέρυσι) και ο συνολικός τους πλούτος ξεπέρασε τα 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια (αυξανόμενος κατά πάνω από 10% σε σχέση με πέρυσι). Η Ευρώπη μαζί με την Βόρειο Αμερική ήταν άλλωστε και οι ατμομηχανές φέτος της αύξησης του αριθμού των UHNWI παγκοσμίως, κάτι που ίσως να λέει πολλά για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Δύση. Έτσι π.χ. ενώ στις ΗΠΑ το 80% των εργαζομένων βρίσκονται σε ενδεχόμενο κίνδυνο φτώχειας και το 23% των παιδιών ζει ήδη στην φτώχεια, με αυξητικές τάσεις, οι ζάπλουτοι αυξήθηκαν από πέρυσι κατά 5000 με άνοδο του σχετικού τους πλούτου κατά 1 τρισεκατομμύριο σχεδόν δολάρια. Αντίστοιχα στην Ευρώπη της θηριώδους λιτότητας, που σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Oxfam, οδηγεί σε μια ήπειρο γενικευμένης φτώχειας, οι αριθμοί για τους πλουσιότερους των πλουσίων ευημερούν: 700 περίπου περισσότεροι από πέρυσι και 700 δισεκατομμύρια πιο πλούσιοι όλοι μαζί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν έχουν οι αριθμοί για τους UHNWI στην δοκιμαζόμενη χώρα μας: Ενώ τα εισοδήματα και κοινωνικές παροχές κατακρημνίζονται και η ανεργία οδεύει προς το 30% , οι πλούσιοι έγιναν  κατά πολύ πλουσιότεροι. Οι 455 Έλληνες που συμπεριέλαβε η έκθεση της UΒS ως UHNWI το 2012, φέτος έφτασαν τους 505 (αύξηση 11%) , ενώ η συνολική αξία της περιουσίας τους ανέβηκε κατά 20%, από τα 50 στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου από τα 37 στα 45 δισεκατομμύρια Ευρώ). Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό (μαζί με την Γερμανία την Ρουμανία και την Πορτογαλία) στην ΕΕ και την μεγαλύτερη αύξηση της αξίας της περιουσίας των μεγιστάνων στην Ευρώπη μετά την (επίσης υπό καθεστώς λιτότητας) Ρουμανία. Αν υπάρχει μια σαφέστερη και εμβληματικότερη ένδειξη της νοσηρής ταξικότητας της ακολουθούμενης πολιτικής στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή η "ανάκαμψη για Κροίσους", που πιθανόν θα πρέπει να προϊδεάσει για την φύση της επιδιωκόμενης και εξαγγελόμενης κάθε τόσο "ανάκαμψης της οικονομίας μας", και ποιους θα αφορά.
Στην αυξητική τάση της υπερσυγκέντρωσης πλούτου δεν συμμετείχαν η Κίνα και η Βραζιλία εφέτος, αλλά παρόλα αυτά οι προβλέψεις των ειδικών εκτιμούν πως η Ασία θα είναι η ήπειρος που θα γνωρίσει την μεγαλύτερη αύξηση και υπερπλουσίων και συσσωρευμένου πλούτου.
Η διθυραμβική στον τόνο της έκθεση των Ελβετών Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της UΒS, συνηγορεί στην εικόνα της βύθισης σε μια παγκόσμια κατάσταση ακραίας εισοδηματικής ανισότητας, όπου μια ισχνή μειονότητα θα συσσωρεύει κέρδη και πλούτο σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας. Μέλλει να αποδειχθεί αν αυτή η παγκόσμια κατάσταση είναι μια κατάσταση βιώσιμης συστημικής ευστάθειας, ή αν θα ανατραπεί από τους λαούς του πλανήτη...


Το διαστημόπλοιο Βόγιατζερ 1 έχει βγει από το ηλιακό σύστημα, επιβεβαιώνει για πρώτη φορά η NASA


Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο βγήκε από το ηλιακό σύστημά μας, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία του "Βόγιατζερ 1".
Σύμφωνα με τους αστροφυσικούς, το διαστημόπλοιο της NASA που εκτοξεύτηκε το 1977 και πλέον απέχει περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο, βγήκε από την ηλιόπαυση, το απώτατο όριο του ηλιακού συστήματος και πέρασε στο διαστρικό χώρο κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Αυγούστου 2012, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που έχουν σταλεί στη Γη και δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science.
"Τώρα που έχουμε καινούρια, σημαντικά δεδομένα, πιστεύουμε ότι αυτό ήταν το ιστορικό άλμα της ανθρωπότητας στο διαστρικό χώρο", δήλωσε ο Εντ Στόουν του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας. "Η ομάδα του Βόγιατζερ χρειαζόταν χρόνο για να αναλύσει τα δεδομένα και να βγάλει κάποιο νόημα. Όμως τώρα μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα που μας βασάνιζε όλους: Φτάσαμε; και η απάντηση είναι "Ναι", πρόσθεσε ο Στόουν.
Το ακριβές "σύνορο" του ηλιακού συστήματος δεν είναι γνωστό. Οι επιστήμονες περίμεναν επί χρόνια μια ένδειξη ότι το "Βόγιατζερ 1", που ταξίδευε στα όρια της ηλιόσφαιρας, είχε βγει στο διαστρικό χώρο. Αρκετές φορές μάλιστα —πιο πρόσφατα σε δύο μελέτες που δημοσιεύτηκαν φέτος— είχαν συμπεράνει ότι το διαστημόπλοιο είχε φύγει από τα όρια του ηλιακού συστήματος, όμως η NASA δεν επιβεβαίωνε τα ευρήματά τους.
Το "Βόγιατζερ 1" εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1977 και το ακολούθησε ένα μήνα αργότερα το "αδελφό" σκάφος "Βόγιατζερ 2". Το 1979 έφτασε στον Δία και τον επόμενο χρόνο στον Κρόνο, στέλνοντας στη Γη τις πρώτες λεπτομερείς εικόνες από τους δορυφόρους αυτών των πλανητών. Ακολούθως επισκέφθηκε τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα ενώ το 1990 έστειλε και την πρώτη πλήρη φωτογραφία του ηλιακού συστήματός μας.
"Το Βόγιατζερ έφτασε εκεί που δεν έχει πάει κανένα άλλο διαστημόπλοιο, πετυχαίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα στην ιστορία της επιστήμης" τόνισε ο διευθυντής των επιστημονικών αποστολών της NASA Τζον Γκράνσφελντ.
Η διάρκεια ζωής των δύο Βόγιατζερ υπολογιζόταν αρχικά στα 5 έτη και η αποστολή τους ήταν να εξερευνήσουν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Σήμερα πάντως βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση και εξακολουθούν να λειτουργούν. Εκτός των επιστημονικών οργάνων και των καμερών, μεταφέρουν και από έναν χρυσό δίσκο επικαλυμμένο με χαλκό που περιέχει 115 φωτογραφίες και διάφορους φυσικούς ήχους καθώς και μηνύματα σε 55 γλώσσες. Εδώ και 35 χρόνια μεταφέρουν τα μηνύματα του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κουρτ Βαλντχάιμ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δύο διαστημόπλοια θα βρεθούν κοντά σε άλλα άστρα σε περίπου δύο έτη φωτός, αφού διανύσουν δηλαδή περίπου 19 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα. "Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία του Βόγιατζερ 1 στο διάστημα, θα συνεχίσει για πολύ-πολύ καιρό, ίσως για δισεκατομμύρια χρόνια", προέβλεψε ο αστροφυσικός Μαρκ Σουίσνταλ.
ΑΜΠΕ

Σε περίπου 200 δισ. ευρώ ανέρχονται οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ»


Σε τράπεζες της Ελβετίας, που είναι οι κερδισμένοι της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη, Έλληνες - άνθρωποι του χρήματος έχουν καταθέσεις περίπου 200 δισ. ευρώ και η Ελλάδα είναι ο χαμένος της φοροδιαφυγής, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» σε σημερινό δημοσίευμά της που ασχολείται με την προχθεσινή μετάδοση του γαλλικού ντοκιμαντέρ «Ωρολογιακή βόμβα φοροδιαφυγή» του Ξαβιέ Αρέλ από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Άρτε».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών, έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως.
Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν,

Ιδού η εγκύκλιος της ντροπής: "Ξαφνικός θάνατος" για 1.165 ολοήμερα


* Εγκύκλιος διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις Αρβανιτόπουλου, καθώς οι διευθυντές καλούνται να κόψουν τους δασκάλους των ολοήμερων
* Στον αέρα τα 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ
* "Σημειακά" θεωρεί ο Κ. Αρβανιτόπουλος τα χιλιάδες κενά
* Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική επίθεση: Οι μνημονιακές πολιτικές υποκινούν τους αγώνες

Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας μιλά για "σημειακά κενά" και διατείνεται ότι είναι ζήτημα ημερών η κανονική λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, εγκύκλιος Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να τον διαψεύσει, καθώς καλεί τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και να υπολογίσουν μόνον έναν δάσκαλο για τα υπόλοιπα. Αυτό σημαίνει ότι σε 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ολοήμερο πρόγραμμα, βυθίζοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες που από χθες ενημερώνονταν για την εξέλιξη.
Και μετά ο υπουργός επιμένει να χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ υποκίνηση των αγώνων της εκπαιδευτικής κοινότητας για το δημόσιο σχολείο. "Οι μνημονιακές πολιτικές υποκινούν τους αγώνες", απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

911 Δίδυμοι Πύργοι Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ

Με συνταγή Δ.Τ. και χωρίς να ενημερώσει το ΕΣΡ, βγήκε στον αέρα το E – Channel...

Με τη “συνταγή” της “Δ.Τ” βγήκε στον αέρα ως ενημερωτικό κανάλι το E –Channel, με μια εκπομπή κι ένα δελτίο ειδήσεων. Ο σταθμός εθνικής εμβέλειας μετέδωσε χθες,...


... μια εκπομπή κουτσομπολιού και ένα δελτίο ειδήσεων με το Γιώργο Καραμέρο, παρουσία του προέδρου του ΔΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής Σεραφείμ Φυντανίδη. Είναι ο σταθμός που ανήκει στην «A Orizon Media Ltd” μετά την απόκτηση της “Ραδιοτηλεοπτικής”, από το ΚΚΕ έναντι τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ.



Ο σταθμός εκπέμπει από ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις, αυτές του Στούντιο Άλφα, όπως ακριβώς έκανε και η ΔΤ που εξέπεμψε αρχικά από τα στούντιο της TVE. Το σήμα «Ε» του νέου καναλιού παραπέμπει όπως ειπώθηκε χθες από τον πρώην διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Σ. Φυντανίδη, στην Ελλάδα και στην ενημέρωση. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα είναι «προσωρινό και μεταβατικό», όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη «Δ.Τ.». Στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων θα εναλλάσσονται, οι, Γ. Καραμέρος και ο Α. Παυλόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το Extra.


Για το νέο, προς μετάδοση πρόγραμμα του E –Channel το ΕΣΡ δεν είχε ενημέρωση, τουλάχιστον ως την Τρίτη που έληγε η σχετική προθεσμία και συνεπώς ούτε το business plan για τη λειτουργία του σταθμού εθνικής εμβέλειας. Στο σχετικό αίτημα ενημέρωσης που κατέθεσαν τα σωματεία, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, το ΕΣΡ με έγγραφο που υπογράφει η νομικός Πέρσα Λαμπροπούλου, επαναλαμβάνει πως η έρευνα για τη μεταβίβαση της “Ραδιοτηλεοπτικής” συνεχίζεται και πως κατά τη γνώμη του συμβουλίου ο σταθμός παραμένει ενημερωτικός.



media-industry

Η Google τιμά τον σπουδαίο Κάρολο Κουν

105 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ


Φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κάρολο Κουν αποτίει με το σημερινό της λογότυπο η Google, τιμώντας την συμπλήρωση 105 ετών από τη γέννησή του.

Η Google τιμά τον σπουδαίο Κάρολο Κουν
Ο Κάρολος Κουν γεννήθηκε στην Προύσα 13 Σεπτεμβρίου 1908. Φοίτησε στη Ροβέρτειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης και σπούδασε αισθητική στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Το 1929 διορίστηκε καθηγητής αγγλικών στο Κολλέγιο Αθηνών. Η πρώτη του εμφάνιση ως σκηνοθέτη ήταν στο Τέλος του ταξιδιού του Σέριφ και με μαθητές του, από το Κολλέγιο, παρουσίασε έργα του Αριστοφάνη (Όρνιθες, Βάτραχοι, Κύκλωπας, Πλούτος) και του Σαίξπηρ (Όνειρο Θερινής Νυκτός). Ίδρυσε τη Λαϊκή Σκηνή (1934-36) και συνεργάστηκε με διάφορους θιάσους (Κατερίνας, Κοτοπούλη, κ.ά.).
Το 1942 ίδρυσε το Θέατρο Τέχνης όπου και ανέβασε Ίψεν, Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, Πιραντέλλο και μετά την απελευθέρωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα Λόρκα, Τένεσι Ουίλιαμς, Μίλερ κ.ά. Επίσης το ίδιο έτος (1942) ίδρυσε τη Δραματική Σχολή του θεάτρου του, στην οποία μαθήτευσαν οι σημαντικότεροι σκηνοθέτες και ηθοποιοί της μεταπολεμικής γενιάς.
Η Google τιμά τον σπουδαίο Κάρολο Κουν
Οικονομικές όμως δυσχέρειες ανάγκασαν το Θέατρο Τέχνης να διαλυθεί (1949) το οποίο άνοιξε πάλι το 1954 σε μορφή κυκλικού θεάτρου. Τη περίοδο εκείνη (1950-53) ο Κουν συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, σκηνοθετώντας Τσέχοφ (Ο θείος Βάνιας, Οι τρεις αδερφές), Πιραντέλο (Ερρίκος Δ΄), κ.λπ.
Με μαθητές της Δραματικής Σχολής του όταν συγκρότησε και πάλι το 1954 το Θέατρο Τέχνης, με τη μορφή κυκλικού θεάτρου, εκτός τους παλαιούς συγγραφείς ο Κουν παρουσίασε τα καινούργια ρεύματα του ξένου μεταπολεμικού θεάτρου (Μπρεχτ, Ιονέσκο, Μπέκετ, Πίντερ, Ντάριο Φο, Αραμπάλ κ.ά.) και παράλληλα παρουσίασε έργα πολλών νέων Ελλήνων προικισμένων συγγραφέων - Σεβαστίκογλου, Καμπανέλλη, Κεχαΐδη, Σκούρτη, Αναγνωστάκη και Ευθυμιάδη επιστρέφοντας σε έργα των αρχαίων τραγικών και του Αριστοφάνη.
Από το 1957 ανεβάζει αρχαίο δράμα, αρχικά στο θέατρό του παρουσίασε τον Πλούτο και το 1959 τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, που θεωρήθηκε παράσταση-σκάνδαλο λόγω της πρωτοποριακής της μορφής, και στη συνέχεια στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για να συνεχίσει στο "Θέατρο των Εθνών" του Παρισιού, Λονδίνο, Ζυρίχη, Μόναχο, Μόσχα, Λένινγκραντ, Βαρσοβία, Βενετία, Φεστιβάλ Βιέννης, Διεθνές θεατρικό Φεστιβάλ Βελιγραδίου, Ελληνική Εβδομάδα του Ντόρτμουντ, Φεστιβάλ Φλάνδρας και σκανδιναβικές πρωτεύουσες με τα έργα «Όρνιθες», «Πέρσες», «Επτά επί Θήβας», «Αχαρνής», «Οιδίπους Τύραννος», «Λυσιστράτη», «Βάκχες» και «Ειρήνη».
Επίσης, παρουσίασε έργα ξένων συγγραφέων, όπως των Ουάιλντερ (Μικρή μας πόλη), Σαρτρ (Κεκλεισμένων των θυρών), Πάτρικ (Αυγουστιάτικο φεγγάρι), Ουίλιαμς (Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, Τριαντάφυλλο στο στήθος, Καλοκαίρι και καταχνιά), Μπρεχτ (Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν), Ιονέσκο (Ρινόκερος), Μίλερ (Ο θάνατος του εμποράκου), Ο' Νιλ (Ο παγοπώλης έρχεται), Μπέκετ (Περιμένοντας τον Γκοντό), Πίντερ, Άλμπι, Αραμπάλ, Ζενέ, Βάις, κ.ά. Οι περισσότεροι μάλιστα απ' αυτούς τους συγγραφείς πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Ελλάδα από το Θέατρο Τέχνης. Παράλληλα, σκηνοθέτησε έργα νέων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, όπως των Καμπανέλλη, Κεχαΐδη, Σκούρτη, Σεβαστίκογλου, Αρμένη, Λ. Αναγνωστάκη (Η αυλή των θαυμάτων, Αγγέλα, Η πόλη, Βαβυλωνία, κ.λπ.).
Απ' τα έργα που σκηνοθέτησε τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν: Το παιχνίδι της σφαγής του Ε. Ιονέσκο (1970-71), Τρωίλος και Χρυσηίδα του Σαίξπηρ (1972-73), Ο τρόμος και η αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ του Μπ. Μπρεχτ (1974-75), Τρεις αδερφές του Α. Τσέχοφ (1975-76), Η αληθινή απολογία του Σωκράτη του Κ. Βάρναλη (1976-77), Ο αυτόχειρ του Ν. Έρντμαν (1977-78), Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού του Ι. Καμπανέλλη (1978-79), Δάφνες και Πικροδάφνες των Δ. Κεχαΐδη - Ε. Χαβιαρά (1979-80), Το σόι του Γ. Αρμένη (1980-81), Το Πιστοποιητικό του Ν. Έρντμαν (1981-82), Το Πανηγύρι του Δ. Κεχαΐδη (1982-83), Θαμμένο παιδί του Σ. Σέπαρντ (1983-84), Ούτε κρύο ούτε ζέστη του Φ. Κρετς (1984-85), Ριχάρδος Γ΄ του Σαίξπηρ (1985-86), Εσωτερικές φωνές του Ε. ντε Φιλίππο (1986-87), Ο ήχος του Όπλου της Λ. Αναγνωστάκη (1986-87). Το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε σε πολλά ελληνικά (Αθηνών, Επιδαύρου, Φιλίππων κ.ά.) και ξένα (Λονδίνου, Παρισιού, Μονάχου, Βιέννης κ.ά.) φεστιβάλ.
Το 1984 το ελληνικό κράτος παραχώρησε έναν χώρο στην Πλάκα, για την ανέγερση του θεάτρου Κ. Κουν.
Τιμήθηκε με το παράσημο Φοίνικα, το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών και το βραβείο Θεάτρου των Εθνών. Με τη διαθήκη του, που δημοσιεύτηκε λίγες μέρες μετά το θάνατό του τον Φεβρουάριο του 1987, κληροδότησε τον τίτλο Θέατρο Τέχνης στους Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή και Γ. Αρμένη με την προτροπή να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν.
Έγραψε τις μελέτες "Η αρχαία τραγωδία-κωμωδία" και "Ο σκηνοθέτης και το αρχαίο δράμα". Υπήρξε γεγονός πως ως σκηνοθέτη τον Κουν απασχολούσε το σύγχρονο νεοελληνικό έργο, η νεοελληνική θεατρική παράσταση, το αρχαίο δράμα και το κλασσικό θέατρο σε σύγχρονη απόδοση.
Ο Κάρολος Κουν έφυγε από τη ζωή στις 14 Φεβρουαρίου 1987.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

"Ιστορική αποχώρηση": Τέλος ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος από τον SPORT FM

swtirakopoulos456
Ιστορική αλλαγή σελίδας για τον SPORT FM αλλά και ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το χώρο του αθλητικού ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αποχωρεί όπως όλα δείχνουν από τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας και αποστασιοποιείται πλήρως από το πρόγραμμα και το περιεχόμενου του.

Ο Έλληνας σπορτκάστερ έλαβε την απόφαση να μη συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κι ως εκ τούτου την επιχείρηση θα τρέχει πλέον ο κ.Δήμας που θα είναι και ο μεγαλομέτοχος. Η απόφαση του Χρήστου Σωτηρακόπουλου κατέστη στην ουσία σαφής με τη δημόσια παρέμβασή του μέσα απ τη συχνότητα του SPORT FM πριν από λίγες ημέρες. Ο άνθρωπος με το πρόσωπο και τη φωνή του οποίου είχαν ταυτιστεί απολύτως οι ακροατές του σταθμού διαφώνησε κάθετα με τις επιλογές του κ.Δήμα και των συνεργατών του σε δυο επίπεδα.
 
Το πρώτο ήταν η αλλαγή προσώπων κι εκπομπών στο πρόγραμμα του SPORT FM.

Το δεύτερο (όπως έλεγε ο ίδιος σε συνεργάτες του) είναι η τακτική των νυν διοικούντων του σταθμού να προσλαμβάνουν δημοσιογράφους και παραγωγούς υποσχόμενοι ένταξή τους στο μισθολόγιο τη στιγμή που οι υπάρχοντες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες κι έχουν βάλει πλάτη για να μείνει ο ραδιοσταθμός στον αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία τετραετία ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος συμμετείχε σε όλες τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου μετά τη σταδιακή αποχώρηση του επιχειρηματία Θέμη Αλαφούζου από την επιχείρηση. Το ίδιο έκανε και μετά την περσινή αποχή του Δημήτρη Κοντομηνά από την ΑΜΚ για την καθημερινή αθλητική εφημερίδα SPORTDAY.

Χαρίζουμε και ανταλλάσουμε την Κυριακή στην πλατεία του Γέρακα.

ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΑΓΙΑΣΜΟ

Φρένο στην ανάπτυξη βιοκαυσίμων σε βάρος της διατροφικής ασφάλειας

Κρίτων Αρσένης
Ευρωβουλευτής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 11 Σεπτεμβρίου 2013


Φρένο στην ανάπτυξη βιοκαυσίμων σε βάρος της διατροφικής ασφάλειας

Με μία απόφαση σταθμό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βάζει φρένο στην ανάπτυξη βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς σε βάρος της διατροφικής ασφάλειας και του περιβάλλοντος. Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ως εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών στη συγκεκριμένη νομοθεσία κατάφερε να ανατρέψει την γραμμή των Συντηρητικού Κόμματος και να υπερψηφιστεί η πρότασή για πάγωμα της παραγωγής βιοκαυσίμων από γεωργικά προϊόντα.

Υπερψηφίστηκε επίσης η πρότασή για την υποχρεωτική εφαρμογή κριτηρίων βιωσιμότητας για τα βιοκαύσιμα. από το 2020, ώστε να αποσυρθούν από την αγορά βιοκαύσιμα που ρυπαίνουν το περιβάλλον επιβαρύνοντας την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του Κρίτωνα Αρσένη:

"Η χρήση καλλιεργήσιμης γης για την παραγωγή βιοκαυσίμων έχει οδηγήσει σε φτώχεια, πείνα και μετανάστευση μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού. Την ίδια στιγμή οδηγεί σε μαζική καταστροφή των δασών και αυξάνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Όλα αυτά οφείλονται στις ευρωπαϊκές πολιτικές που επιδοτούν τις δραστηριότητες αυτές με πάνω από 6 δις ευρώ ετησίως. Οι πολιτικές αυτές είναι λανθασμένες και καταστροφικές και ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε. Σήμερα το Κοινοβούλιο αποφάσισε να βάλει φρένο στα καταστροφικά βιοκαύσιμα και να ενισχύσει μόνο τα βιοκαύσιμα νέας γενιάς εφόσον δεν επιβαρύνουν την παγκόσμια διατροφική ασφάλεια και το περιβάλλον. Μπροστά μας έχουμε τις διαπραγματεύσεις με τις 28 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί η νέα νομοθεσία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που πάλεψαν για  να σταματήσει η παράλογη αυτή ευρωπαϊκή πολιτική και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να μην ταχθεί στο πλευρό λίγων ανατολικών χωρών που αντιδρούν στην μεταρρύθμιση της νομοθεσίας αλλά να συνταχθεί με τον πυρήνα της Ευρώπης που τολμά να διορθώνει τα λάθη της."