Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙ...: Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας γ...

ΑΝΤΙ...: Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας γ...: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΜ.Ο.Σ.) Το επόμενο θετικό βήμα για την πόλη μας Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗΜ....

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση μελιού από τον ΕΦΕΤ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση μελιού από τον ΕΦΕΤ
Την παρουσία αντιβιοτικών (τετρακυκλίνες) σε μέλι, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χανίων.
 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν «Μέλι Ελάτης Μαινάλου», με ημερομηνία λήξης 30.9.15, σε συσκευασία των 950g, που παράγεται από τον Κ. Μουρούτσο, Λαγκάδια Αρκαδίας, το οποίο κρίθηκε ως μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΈΚΘΕΣΗ RWF: Ελλάδα: Συγκλονιστική πτώση για την παλαιότερη δημοκρατία του κόσμου στην Ελευθερία του Τύπο


http://lefteria-news.blogspot.gr/
ΈΚΘΕΣΗ RWF “Ελλάδα: Συγκλονιστική πτώση για την παλαιότερη δημοκρατία του κόσμου στην Ελευθερία του Τύπου”. 16 θέσεις κάτω από τα Κατεχόμενα!
Το 2013 βλέποντας την Ελλάδα να φιγουράρει στην 84η θέση στον Ετήσιο Δείκτη για την Ελευθερία του Τύπου, της οργάνωσης “Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα”, ανάμεσα σε Αφρικανικές χώρες και δικτατορίες, σκεφτόμασταν ότι πιάσαμε πάτο.
                                                          Press Freedom Index 2013
 
 
Όταν πλέον η χώρα μας υποβιβάστηκε σε “Μερικώς Ελεύθερη”, και αιτιολογήθηκε σε Έκθεση τριών ολόκληρων σελίδων, σε εκδήλωση του ΟΗΕ, είμασταν σίγουροι ότι πιάσαμε πάτο.
 
Αλλά όχι. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας χαρίζει άλλη μια ντροπή, στέλνοντας την εικόνα της χώρας στα τάρταρα.
Στον Δείκτη για την Ελευθερία του Τύπου για το 2014,  η Ελλάδα κατρακύλησε στην 99η θέση, ενώ περιοχές όπως το Κόσοβο βρίσκονται στην 80η θέση και τα Κατεχόμενα της Κύπρου στην 83η!
 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Έκθεση “είναι μία συγκλονιστική πτώση για την παλαιότερη δημοκρατία του κόσμου”.
Κατάπτωση…
Όχι πως δεν μας είχαν προειδοποιήσει.
 
Και οι “Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα” για την Χρυσή Αυγήαστυνομική καταστολή και τις διώξεις δημοσιογράφων.
 
Για να διαβάσετε ολόκληρη τη Έκθεση, πατήστε ΕΔΩ
 
 
Η περίληψη της Έκθεσης για την Ελλάδα, έχει ως εξής:
 
* “Ενώ η ελευθερία της πληροφόρησης περιστασιακά παραβιάζεται σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε άλλες καταπατάται επανειλημμένα και κατάφωρα. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, η οποία έχει βυθιστεί περισσότερο από 50 θέσεις στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου σεδιάστημα μόλις πέντε ετών. Αυτή είναι μια συγκλονιστική πτώση για την παλαιότερη δημοκρατία του κόσμου”.
* Η Έκθεση αναφέρει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ενημέρωση στη Ελλάδα και συνεχίζει αναφέροντας ότι “εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες, τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν μια κακή φήμη ότι είναι το αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων πολλών ετών”.
* “Δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις συχνές διαδηλώσεις έχουν πέσει θύματα βίας και από την αστυνομία και από διαδηλωτές που τους κατηγορούν για συνεργασία με την κυβέρνηση”.
* “H κατάσταση γύρω από την ασφάλεια των δημοσιογράφων έχει επιδεινωθεί με την άνοδο του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Τα ηγετικά στελέχη της και οι υποστηρικτές της στοχοποιούν ανοικτά δημοσιογράφους, οι σωματικές επιθέσεις γίνονται συστηματικά και αυξάνονται οι απειλές δολοφονίας”.
* “Σε έναν αγώνα για περικοπές δαπανών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μία απόφαση άνευ προηγουμένου για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Υπό την πίεση της τρόικας, έκλεισε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που είχε τέσσερα κανάλια και πέντε ραδιοσταθμούς”
* “Λίγες ώρες αφού ενημερώθηκε η ΕΡΤ για την απόφαση, το μαύρο με την ένδειξη “Χωρίς Σήμα” άφησε άναυδη την Ευρώπη και τον κόσμο. Υπό την διεθνή πίεση, η κυβέρνηση εν τέλει ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κρατικού φορέα με την ονομασία ΝΕΡΙΤ”.
Μετάφραση – Απόδοση : LEFTeria-news

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εκτελέστηκε ο Ιρανός ποιητής και ακτιβιστής Hashem Shaabani


Τραγικό τέλος για τον Ιρανό ποιητή και ακτιβιστή Hashem Shaabani, ο οποίος στις 27 Ιανουαρίου οδηγήθηκε στην κρεμάλα, μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας, Hassan Roubani.
Σύμφωνα με το Radio Free Europe:
«Το Δικαστήριο Ισλαμικής επανάστασης είχε καταδικάσει (τον περασμένο Ιούλιο) τον ποιητή σε θάνατο, μαζί 14 άλλους. Τους κατηγόρησαν για πόλεμο κατά του θεού.
Αναφορές οργανώσεων έδειχναν επίσης ότι ο Shaabani είχε δεχθεί βασανιστήρια κατά τη διάρκεια κράτησης του.»
Το γεγονός της εκτέλεσης καταδίκασε και η οργάνωση Human Rights Voices.
«Για αυτούς που τον γνώριζαν ο Shaabani ήταν άνθρωπος της ειρήνης και της κατανόησης και που προσπαθούσε να διευρύνει το χώρο της ατομικής ελευθερίας.»
 Σε ένα από τα γράμματα που έστειλε από τη φυλακή προς την οικογένειά του, ο Shaabani έγραφε: «Προσπάθησα να υπερασπιστώ το δικαίωμα, ώστε ο κάθε άνθρωπος στον κόσμο να μπορεί να ζει ελεύθερα. Με όλες αυτές τις τραγωδίες και τη δυστυχία, δεν χρησιμοποίησα ποτέ μου κάποιο όπλο γα να πολεμήσω, πέρα από την πένα μου».



Διαγραφή χρεών Μεγάρου Μουσικής




Της Δήμητρας Καδδά

Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.

Αυτό ανέφεραν στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητείται ακόμη βιώσιμη λύση. «Ο πολιτισμός δεν πωλείται» απάντησε αρμόδιο στέλεχος στο ερώτημα αν ισχύουν τα σενάρια περί αξιοποίησης του Μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Για το μέλλον του Μεγάρου αναφέρθηκε ότι ο ρόλος του να συνεχιστεί και με την επιχορήγηση των λειτουργικών του εξόδων από το δημόσιο ενώ διαμορφώνεται επιχειρησιακό σχέδιο για το οποίο θα επιχειρηθεί η συμφωνία όλων των κομμάτων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αξιοποίηση των χώρων που διαθέτει και ως συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να μειωθεί ή να μηδενιστεί, όπως ειπώθηκε, η ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης στο μέλλον.


Πηγή:

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η εξέγερση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί ο,τι πιο ελπιδοφόρο έχει υπάρξει στον χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας μετά τον διαμελισμό της καθώς οι διαδηλώσεις εκτός από αντικυβερνητικό, φαίνεται να λαμβάνουν και αντιεθνικιστικό χαρακτήρα...

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Σε μια περιοχή που επί Γιουγκοσλαβίας κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που δήλωναν... εθνικά Γιουγκοσλάβοι αλλά....
δοκιμάστηκε σκληρά απ’ τη σύγκρουση τριών εθνικισμών στα εδάφη την περίοδο ’92-’95, έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε με τέτοια νέα.

“Αυτός που σπέρνει πείνα, θερίζει θυμό”, αυτό προειδοποιούσε ένα κόκκινο γκραφίτι σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Σαράγεβο αυτή την εβδομάδα. Το μήνυμα υπαινισσόταν το βάθος της φτώχειας και της απογοήτευσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Θρίλερ στη Ρωσία: Νεκρός ο υπεύθυνος για τo ατύχημα με τα «ολυμπιακά δαχτυλίδια»


Ένα θρίλερ φαίνεται να ξεκινά λίγο μετά την

ολοκλήρωση της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας.
Ο άνθρωπος που φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για το λάθος της λειτουργίας των πέντε γνωστών δαχτυλιδιών των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις στο σώμα του άτυχου Borris Avdeyevο, βρέθηκαν πολλαπλές μαχαιριές.
Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος άνδρας, που ήταν υπάλληλος της τεχνικής Avdeyev, δέχθηκε τα «πυρά» έπειτα από τη βλάβη που στάθηκε ικανή το βράδυ της Παρασκευής να «εκθέσει» ολόκληρη τη Ρωσία με τις πέντε νιφάδες χιονιού που ενώ έπρεπε να μετατραπούν στους πέντε γνώριμους  Ολυμπιακούς κύκλους, δεν έγινε, παρά μόνο στα πρώτα τέσσερα.
Αν και το σώμα του ήταν άσχημα παραμορφωμένο, μέχρι στιγμής αξιωματούχοι αναφέρουν πως δεν υπάρχει υποψία που να οδηγεί κάπου. «Σίγουρα υπήρχαν πληγές και μώλωπες σε όλο το σώμα, αλλά ποιος ξέρει πώς προκλήθηκαν. Ίσως σκόνταψε και έπεσε σε ένα σύνολο μαχαίρια», σχολιάζει ο αξιωματούχος.
«Είναι τρομερό όταν ατυχήματα όπως αυτό συμβαίνουν. Αλλά και πάλι, ίσως ο κ. Avdeyev θα πρέπει να το είχε σκεφτεί πριν τα κάνει μαντάρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ατυχήματα τείνουν να συμβαίνουν σε ανθρώπους που προδίδουν Ρωσία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
koolnews