Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Who’s winning the Olympics? The Internet has some answers. - The Washington Post

Who’s winning the Olympics? The Internet has some answers. - The Washington Post

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΑΓΕΑ ΣΑΒΒΑ Α.Ε."

http://et.diavgeia.gov.gr/f/pallini/ada/%CE%92%CE%99%CE%95%CE%A9%CE%A9%CE%9E%CE%9A-%CE%98%CE%94%CE%92

Ύποπτα προγράμματα στα σχολεία -Εργομετρικά τεστ και μπανάνες Dole στα σχολεία;

Ύποπτα προγράμματα στα σχολεία

Εργομετρικά τεστ και μπανάνες Dole στα σχολεία;

Δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις της αστυνομίας στα σχολεία και το φακέλωμα παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών. Από ό,τι φαίνεται, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά με βήματα σταθερά, αργά και καλά καλυμμένα σε ευρύτερο φακέλωμα, αλλά και στη διαφήμιση ύποπτων εταιριών τροφίμων μέσω αμφιλεγόμενων προγραμμάτων.
Ήδη, από το 2012, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την πολυεθνική εταιρία τροφίμων DOLE μέσω του εγχώριου παρακλαδιού της ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ εντάσσοντας στην ευέλικτη ζώνη του προγράμματος των δημοτικών σχολείων ένα πρόγραμμα ενημέρωσης με χορηγό την αμαρτωλή εταιρία. Το πρόγραμμα, μάλιστα, περιλαμβάνει και δωρεάν διανομή μπανάνας (!) ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαφήμιση!

Το μάθημα, που επανήλθε φέτος, είναι υποχρεωτικό, καθώς εντάσσεται κανονικά στο πρόγραμμα του σχολείου ενώ η συγκατάθεση του γονιού ζητείται μόνο για την κατανάλωση μπανάνας για λόγους ασφαλείας, καθώς κάποιο παιδί μπορεί να μην επιτρέπεται για λόγους υγείας να καταναλώσει το συγκεκριμένο φρούτο.


Η Dole Food Company, Inc. έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων ενώ ο Σουηδός Φρέντρικ Γκέρτεν έχει γυρίσει ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ γι’ αυτήν, με τίτλο «Bananas».

Ε.Υ.ΖΗ.Ν.
Το δεύτερο πρόγραμμα, όμως, φαντάζει ακόμα πιο επικίνδυνο και εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος διατροφής και υγείας υπό την ονομασία Ε.Υ.ΖΗ.Ν. eyzin.minedu.gov.gr/‎

Προ ολίγων ημερών, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στους γονείς, μέσω των σχολικών μονάδων, έγγραφο όπου ζητούσε τη συγκατάθεση των γονέων προκειμένου να λάβει μέρος ή όχι το παιδί τους σε ένα «παλίνδρομο τεστ». Όμως, το πρόγραμμα είναι πολύ ευρύτερο και περιλαμβάνει εργομετρικά τεστ και σωματομετρική καταγραφή των μαθητών μέσα από ένα μεγάλο αριθμό δοκιμασιών.
Ως εδώ, μπορεί κάποιος να μη βρει κάτι ύποπτο. Και το μυαλό του να μην πάει κατ' ανάγκη και στο συνδυασμό διατροφικών προϊόντων με την ίδια ονομασία.
Το πρόγραμμα, όμως, δεν σταματά εδώ, καθώς καταγράφει λεπτομερώς τα στοιχεία και τα αποτελέσματα τα οποία συμπληρώνονται σε ατομικές καρτέλες για κάθε μαθητή οι οποίες εισάγονται σε μία πανελλαδική βάση δεδομένων. Υποτίθεται ότι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων η καρτέλα φέρει μόνο αριθμό μητρώου, αλλά η διαδικασία είναι ούτως ή άλλως διαβλητή, καθώς στο τεστ συμμετέχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και το σύστημα κάθε άλλο παρά διασφαλίζει την προστασία τους από όποιο τρίτο πρόσωπο.
Όμως, πέραν αυτού, το πρόγραμμα δεν διευκρινίζει πουθενά ούτε τους στόχους ούτε τη χρήση αυτών των δεδομένων. Και αναρωτιέται κανείς, λογικά: πώς επιβάλλεται υποχρεωτικά ένα πρόγραμμα τη στιγμή που δεν αναλύει τους στόχους του και δεν αναφέρει πουθενά από ποιους και για ποιους λόγους θα χρησιμοποιηθούν τα πολύτιμα δεδομένα που θα καταγράψει;
Ήδη, υπάρχουν καταγγελίες διαχωρισμού παιδιών ΔΕΠΥ -ατόμων, δηλαδή, με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD)-, αλλά και κρουσμάτων ρατσισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτά τα περιστατικά ενδέχεται να ενταθούν, καθώς μεγάλο μέρος των τεστ διεξάγεται ομαδικά.
Μήπως, έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό αναλογιζόμενοι και τις παρεμβάσεις της αστυνομίας στα σχολεία; Να υπενθυμίσουμε, για παράδειγμα, ότι τα πρώτα μαθήματα που φρόντισε να «προσαρμόσει» το χιτλερικό καθεστώς ήταν, φυσικά, η Ιστορία, αλλά και η Βιολογία ενώ αμέσως μετά δημιούργησε και τα ειδικά σχολεία για τους μαθητές που ξεχώριζαν..

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: Κάλεσμα για συνδιαμόρφωση προγράμματος - η άποψή σ...

Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο: Κάλεσμα για συνδιαμόρφωση προγράμματος - η άποψή σ...: Η δημοτική κίνηση Παλλήνης, «Παρέμβαση Για Έναν Άλλο Δήμο» θεωρεί πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί μια αποκεντρωμένη δημοκρατική ...

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γλυφάδας Παύλος: Παραιτήθηκα από Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού επειδή με ...



Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του Άδωνη Γεωργιάδη εξαπέλυσε μιλώντας
στο "Ελλάς-Ορθοδοξία" ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος. Σύμφωνα με τον
ίδιο ο υπουργός Υγείας τον απείλησε να
παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού ώστε να
διοριστούν ημέτεροι της Νέας Δημοκρατίας. 



Όπως καταγγέλει ο Μητροπολίτης, ο
Άδωνις Γεωργιάδης τον απείλησε με δυσφήμιση (ότι δήθεν κατέστρεψε τον
Οργανισμό του οποίου προΐστατο) στην περίπτωση που παρέμενε στην
προεδρία. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ.κ. Παύλο, την ίδια τακτική
ακολούθησε ο υπουργός και με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία είχαν διοριστεί με δικαστική πράξη.

A Fiasco@Megaro, Athens 20 Feb 2014-Ο πολιτισμός είναι οικονομία: ένα φιάσκο

Εκτός εαυτού ο Παναγιωτόπουλος, παρατάει την ομιλία του και φεύγει από εκδήλωση που ο ίδιος οργάνωσε, επειδή τον υποδέχθηκαν με χάχανα

panagiotopoulos

Ξέσπασε σε φωνές και αποχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, χθες, στα εγκαίνια του συνεδρίου «Χρηματοδοτώντας τη δημιουργικότητα» μέσα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, αφού αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση ομάδας καλλιτεχνών που κάθε τόσο γελούσαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, συμπαρασύροντας και άλλους παρεβρισκόμενους. Ο υπουργός σηκώθηκε και έφυγε, επί τόπου, χωρίς να μείνει να ακούσει κανέναν από τους ομιλητές του συνεδρίου, που διοργανώνεται από το υπουργείο στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, ενώ κατήγγειλε ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣYΑ.
Tην ιδιότυπη αυτή μορφή καταγγελίας, διοργάνωσε η δυναμική Κίνηση Μαβίλη που παρακολουθούσε το συνέδριο, χωρίς να είναι προσκεκλημένη να μιλήσει για αυτό το τόσο νευραλγικό θέμα για την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος όταν άρχισαν τα χάχανα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διέκοψε και δήλωσε πως ο ίδιος έχει το θάρρος να είναι εκεί απέναντι τους και να εκτίθεται προκαλώντας ακόμη πιο έντονες αντιδράσεις, αφού προφανώς ο ρόλος ενός μέλους της κυβέρνησης είναι να είναι παρών σε όλες τις επάλξεις και να συνομιλεί με όλους, ενώ επίσης δεν τους είχε δοθεί η δυνατότητα να «εκτεθούν» και να μιλήσουν. Οταν αναφέρθηκε, δε, η λέξη «ανταγωνιστικότητα», το σούσουρο, τα γέλια και οι φωνές δυνάμωσαν, ενώ ο υπουργός δήλωσε -μεταξύ άλλων- πως ξέρει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την αντίδραση.
Φωνάζοντας είπε σε παρεβρισκόμενη, που είχε σηκωθεί όρθια για να του απαντήσει: «Οφείλετε, οφείλετε, οφείλετε…. Καθήστε κάτω κυρία μου. Να έχετε το θάρρος να έρθετε εδώ να μιλήσετε. Θέλετε να μετατρέψετε μια εκδήλωση για την ελληνική προεδρία, σε οχλαγωγία συνδικαλιστών της Αριστεράς. Αυτά να τα πείτε σε συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ντροπή σας. Είναι ντροπή σας». Τα χειροκρήματα τα γέλια και τα «ου» κορυφώθηκαν
Καθώς τα γέλια και οι φωνές παρέσυραν και άλλους παρεβρισκόμενους, που δεν είχαν σχέση με την Κίνηση Μαβίλη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σηκώθηκε και έφυγε από την κατάμεστη αίθουσα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων. Τι κι αν την διοργάνωση έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας; Τι κι αν εκτός από δυναμικούς καλλιτεχνικούς φορείς, διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών ήταν εκεί και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης;
Ακολούθησε μπάχαλο που πήγε πίσω τουλάχιστον για δύο ώρες, τη συνολική διοργάνωση με τα ενδιαφέρονται πάνελ, όπου ετέθησαν κρίσιμα θέματα. Η Κίνηση Μαβίλη έστειλε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει την αναφορά στην ομιλία του υπουργού ότι «πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί σαν την οικονομία της Κίνας, καθώς το κόστος εργασίας στη Γηραιά Ήπειρο είναι εξαιρετικά υψηλό. Οι όροι που κυριάρχησαν στις ομιλίες των βασικών εισηγητών ήταν: ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, βιομηχανία, προϊόν κ.ο.κ.».
Πηγή: Εκτός εαυτού ο Παναγιωτόπουλος, παρατάει την ομιλία του και φεύγει από εκδήλωση που ο ίδιος οργάνωσε, επειδή τον υποδέχθηκαν με χάχανα
Screen Shot 2014-02-21 at 4.25.07 PM«Ελάτε επάνω να μας τα πείτε! Ελάτε επάνω να μας τα πείτε! Είναι εύκολος ο συνδικαλισμός από κάτω! Ορίστε έναν εκπρόσωπο κι ελάτε πάνω!» επαναλάμβανε ωρυόμενος ο υπουργός Πολιτισμού από τη σκηνή της αίθουσας του Megaron Plus. «Μπορώ να πω κάτι;» ρωτά κάποιος από το κοινό. «Δεν μπορείτε να πείτε τίποτα! Δεν μπορείτε να πείτε τίποτα», αλλάζει γνώμη ο υπουργός, λίγο πριν αποχωρήσει χωρίς καν να ολοκληρώσει το χαιρετισμό του…
Ήδη από τις πρώτες φράσεις του, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι το μισθολογικό κόστος και… κάποιοι άλλοι παράγοντες έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε υστέρηση συγκριτικά με την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες. Κάπου εκεί αρχίζει το happening διαμαρτυρίας που οργάνωσε μια ομάδα καλλιτεχνών, με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη. Ακούγονται γέλια και χειροκροτήματα από το κοινό και ο υπουργός οδηγείται σε μια μίνι παράκρουση. «Δεν τιμάτε τη χώρα! Δεν τιμάτε τη χώρα!», «Αυτά να τα κάνετε στις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», «Δεν βοηθάμε τη χώρα! Την εικόνα της χώρας!» «Θυμίζετε Μελανοχίτωνες!», «Τα αριστερά γκρουπούσκουλα που σας καθοδηγούν», «Είστε ευδιάκριτοι και ευδιάκριτες! Δεν είστε καλλιτέχνες! Υπηρετείτε τον ανεξέλεγκτο θόρυβο και την οχλαγωγία!». Αυτές ήταν μερικές από τις φράσεις από το παραλήρημα του υπουργού, που άλλοτε καλούσε στο βήμα τους διαμαρτυρόμενους καλλιτέχνες, άλλοτε τους φώναζε να καθίσουν στη θέση τους και τους απαγόρευε να μιλήσουν.
Το διήμερο συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, που ξεκίνησε χτες το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα, είχε τίτλο «Χρηματοδοτώντας τη Δημιουργικότητα» (Financing Creativity) και συμμετείχαν σ’ αυτό εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι ελληνικών και ευρωπαϊκών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και τραπεζών, σύμβουλοι κάθε είδους και άλλοι. Το happening, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Κίνησης Μαβίλη, συνίστατο στη διακοπή του χαιρετισμού του υπουργού με οργανωμένα γέλια και χειροκροτήματα, χωρίς λόγια, ως μια έκφραση της διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών για την αδιαφορία και τον εμπαιγμό που υφίστανται από τον υπουργό από την πρώτη μέρα της θητείας του.

Αν και ο υπουργός αποχώρησε χωρίς καν να ολοκληρώσει το χαιρετισμό του, και η κυρία Αντρούλλα Βασιλείου, επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ανέβηκε καν στο βήμα για τον δικό της χαιρετισμό, το συνέδριο συνεχίστηκε κανονικά (παρά τη σχεδόν δίωρη καθυστέρηση). Στο τέλος του πρώτου τραπεζιού (με θεματική «Χρηματοδοτώντας τον πολιτισμό. Δημόσιες πολιτικές και ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Στρατηγικές και σύγχρονο μοντέλο για την ανάπτυξη των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών») παρενέβησαν τόσο η Ένωση Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων, που εκπροσωπεί 85 θιάσους, με κείμενο που διαβάστηκε στα ελληνικά και στα αγγλικά θέτοντας μια σειρά ερωτήματα, όπως: «γιατί οι κρατικές επιχορηγήσεις για το θέατρο έχουν παγώσει και οι εγκεκριμένες του 2011-12 δεν έχουν ακόμα δοθεί, εμπαίζοντας τους ενδιαφερόμενους; Γιατί παράλληλα δίνονται επιλεκτικά σε διάφορους συλλόγους ή σε μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως το Μέγαρο Μουσικής; Πού είναι η μέριμνα για να μη σβήσει η πολυφωνία, ο πειραματισμός και η έρευνα; Γιατί κλήθηκαν ως ομιλητές στο συνέδριο μόνο μεγάλοι οργανισμοί, ενώ απουσιάζει το ζωντανότερο κομμάτι του θεάτρου, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες;» Από την κίνηση Μαβίλη και την ομάδα των ακτιβιστών, παρενέβη ο Κώστας Κουτσολέλος, λέγοντας πως η αβάσταχτη φορολόγηση των μη κερδοσκοπικών εταιρειών οδηγεί στο κλείσιμο τις περισσότερες θεατρικές ομάδες, όταν οι ομιλητές του συνεδρίου μιλούσαν για επιχειρηματικότητα, start-up και άλλα τέτοια εκσυγχρονιστικά. Το δίγλωσσο τρυκάκι που μοιράστηκε από τα μέλη της Κίνηση Μαβίλη στο κοινό του Μεγάρου Μουσικής έγραφε: «Να ξέρεις πως το ελληνικό κράτος αδιαφορεί πλήρως για τον σύγχρονο πολιτισμό. Να ξέρεις πως γύρω σου διαδραματίζεται ένα φιάσκο». Την αδιαφορία του για τον σύγχρονο πολιτισμό άλλωστε έδειχνε και το ίδιο το Υπουργείο, το οποίο σε ένα συνέδριο όπου η φράση που περισσότερες φορές ακούστηκε ήταν το «Οι καιροί έχουν αλλάξει», και οι λέξεις καινοτομία, νέα μέσα, νέες συνθήκες κτλ. επαναλαμβάνονταν σε όλες τις ομιλίες, δεν βρήκε τίποτα καλύτερο να μοιράσει στους συμμετέχοντες από έναν ογκώδη φάκελο με τέσσερα τεύχη, στα τρία από τα οποία παρουσιάζονται τα μνημεία της Αττικής, και στο τέταρτο το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Προεδρίας.
Αν η δεύτερη συχνότερα επαναλαμβανόμενη φράση χτες ήταν «Ο πολιτισμός είναι οικονομία», αντιλαμβανόταν εύκολα κανείς, από την επανάληψη λέξεων όπως αγορά, βιομηχανίες, ανταγωνιστικότητα, προϊόν, ότι αυτό για το οποίο μιλούσαν οι ομιλητές έριχνε το βάρος του σε κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που συνήθως αποκαλούμε πολιτισμό: στις πολιτιστικές βιομηχανίες με μαζική απεύθυνση και στα μεγάλα ιδρύματα (τα οποία εκπροσωπούνταν και στις συζητήσεις – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Νέον, Ίδρυμα Κακογιάννη), αφού μόνο αυτοί μπορούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις για χρηματοδότηση από τράπεζες και ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως κυνικά διαπίστωσε ο κ. Γιώργος Γιαννούσης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: «Η εποχή που η πολιτεία πλήρωνε τον κάθε καλλιτέχνη για να κάνει αυτό που θεωρεί δημιουργία χωρίς αυτό που παράγει να πουλιέται, τελείωσε. Θα χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις που θα έχουν ανταποδοτικά οφέλη». Για τη «χρηματοδότηση θεσμών που έχουν αποδεδειγμένα και αξιολογημένα κοινωνική προσφορά», μίλησε και η κα Λίνα Μενδώνη, γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κλείνοντας μάλλον το μάτι στο φιλόξενο Μέγαρο, που πρόσφατα απαλλάχθηκε από χρέη 230 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Ιωάννης Μάνος, πρόεδρος του Μεγάρου, ήταν αυτός που περισσότερο απ’ όλους στις πρωινές συνεδρίες μίλησε για την ανάγκη στήριξης του κράτους στον πολιτισμό, με τα 230 εκατομμύρια να έχουν μόλις αφαιρεθεί από τις πλάτες του και τακτική κρατική επιχορήγηση.
Η δημιουργικότητα και η κουλτούρα στην οποία αναφέρονταν οι περισσότεροι ομιλητές των χτεσινών συζητήσεων μάλλον αγνοούσε στοιχεία εγγενή της καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως π.χ. τον απαραίτητο χρόνο που συχνά έχει ανάγκη η τέχνη μέχρι να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό και άρα οικονομικά ανταποδοτική, ενώ μια χαρά θα μπορούσε να χωράει στον ορισμό το ευρείας κατανάλωσης design του IKEA ή τα τζιγκλάκια των διαφημίσεων…

Διώξεις σε δύο της ΕΥΠ για το σχέδιο εξόντωσης του Βαξεβάνη


Ο πράκτορας της ΕΥΠ και πρώην διευθυντής κατασκοπείας, Κώστας Αγγελάκης και ο συνεργάτης του, Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, είναι, σύμφωνα με την Εισαγγελία Αθηνών, οι ηθικοί αυτουργοί για το σχέδιο ηθικής και βιολογικής εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, με τις οποίες ο εκδότης του HOT DOC εμφανιζόταν ως μισθοδοτούμενος από την Υπηρεσία.
Μετά από έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας του HOT DOC που διήρκεσε οκτώ μήνες, συγκεντρώθηκαν στοιχεία με βάση το οποία ξεκίνησε αστυνομική έρευνα και τελικώς ασκήθηκαν διώξεις.
Τον Μάιο του 2012 το HOT DOC είχε δημοσιεύσει μια μεγάλη έρευνα που αποκάλυπτε σκάνδαλα των Τραπεζών και την λειτουργία των τραπεζιτών μέσα από ένα δίκτυο απάτης και υπεξαιρέσεων που περιλάμβανε offshore εταιρίες. Την ημέρα που το περιοδικό βγήκε στα περίπτερα, το blog Fimotro, του Γιάννη Παπαγιάνη, δημοσίευσε μια πλαστή απόδειξη της ΕΥΠ, που εμφάνιζε τον Κώστα Βαξεβάνη να εισπράττει από την Υπηρεσία 50.000 ευρώ ως "αμοιβή εξαμήνου". Η ίδια μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και εναντίον του δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου, υποψήφιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λίγο πριν τις εκλογές. Ο υποψήφιος βουλευτής εμφανίστηκε επίσης να εισπράττει από την ΕΥΠ με δημοσίευση απόδειξης από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Ο Κώστας Βαξεβάνης συνέδεσε από την πρώτη στιγμή την δημοσίευση της πλαστής απόδειξης, με την προσπάθεια αποδόμησής του εξαιτίας των αποκαλύψεων για τις Τράπεζες. Την ίδια περίοδο, το Fimotro έκανε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον δημοσιογράφο του Reuters Στήβεν Γκρέι, ο οποίος έκανε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την Τράπεζα Πειραιώς, ως απεσταλμένο μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να χτυπήσουν τις ελληνικές Tράπεζες και την ελληνική Οικονομία.
Επιχείρησαν να τον εξοντώσουν
Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012, πέντε άτομα, εισέβαλαν στο σπίτι του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, στήνοντάς του καρτέρι. Ο Βαξεβάνης τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία δεν κατάφερε να τους συλλάβει. Τις επόμενες ημέρες η ΕΛΑΣ υποβάθμισε την ενέδρα σε απόπειρα διάρρηξης και δεν κάλεσε αρχικώς κανέναν μάρτυρα από όσους είδαν το περιστατικό να καταθέσει. Μόνο όταν το θέμα έφτασε στη Βουλή, κλήθηκαν οι μάρτυρες.
Μερικές μέρες μετά την ενέδρα, μια γυναίκα εμφανίστηκε στο HOT DOC και αποκάλυψε πως δούλευε για μια ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι είχαν νοικιάσει γραφεία κοντά στα γραφεία του HOT DOC και έχοντας πάρει εντολή από τραπεζίτες, σχεδίαζαν να εξοντώσουν αρχικώς ηθικά και στη συνέχεια βιολογικά τον Κώστα Βαξεβάνη αλλά να συκοφαντήσουν και άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι χαρακτηρίζονταν "εχθρικοί".
Αποκάλυψε πως η ίδια με εντολή του πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη και του συνεργού του Σοφοκλή Κουκουλίτσιου, έφτιαξε πλαστές αποδείξεις που εμφάνιζαν τους δημοσιογράφους ως χρηματοδοτούμενους από την ΕΥΠ και τις διοχέτευσαν σε φιλικούς τους δημοσιογράφους για αξιοποίηση. Μια σειρά φωτοτυπιών με πλαστές αποδείξεις στάλθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, ενώ άλλες μεμονομένα στον συγκρότημα του Κουρή.
Η αποκάλυψη της αλήθειας
Η γυναίκα που έκανε τις αποκαλύψεις δέχθηκε να κάνει επίσημη γραφολογική εξέταση που απέδειξε πως έλεγε την αλήθεια, ήταν δηλαδή η πλαστογράφος. Τα στοιχεία όλα κατατέθηκαν επίσημα στην Εισαγγελία. η μάρτυρας κατέθεσε και επισήμως μπαίνοντας σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Η έρευνα της Αστυνομίας οδήγησε σε μια ομάδα ατόμων που πραγματικά είχε νοικιάσει διαμέρισμα με κρύπτες κοντά στα γραφεία του HOT DOC.
Μία ακόμη από τις επιχειρήσεις της ομάδας ήταν η προσπάθεια συκοφάντησης της Αγγελικής Αγούλου, πρώην διευθύντριας υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, η οποία είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνη, στοιχεία για την Τράπεζα. Η ομάδα θα έβαζε ναρκωτικά σε κατάστημα της οικογένειας Αγούλου τα οποία στη συνέχεια θα ανακάλυπτε η αστυνομία παρουσία μάλιστα καναλιών, για να αχρηστευθεί η Αγγελική Αγούλου ως μάρτυρας. Τα στοιχεία που κατέθεσε το HOT DOC, ερευνήθηκαν από την Αστυνομία και τελικώς ο Κώστας Αγγελάκης και ο Σοφοκλής Κουκουλίτσιος, παραπέμπονται να δικαστούν και γι’ αυτή την υπόθεση.
Το κομμάτι που αφορά την ενέδρα στο σπίτι του Κώστα Βαξεβάνη είναι ακόμη σε έρευνα.
Ποιος είναι ο Κώστας Αγγελάκης
Είναι σημαντικό πως ο Αγγελάκης χρησιμοποιεί και σε αυτές τις υποθέσεις, όπως και σε άλλες που αφορούν κατηγορίες εναντίον του για κατασκοπεία, συστηματικά ως μάρτυρα τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιάννη Κοραντή, επίσης υπόδικο για την προμήθεια υπερτιμολογημένων συστημάτων από την ΕΥΠ.
Ο Κώστας Αγγελάκης ήταν υπεύθυνος κατασκοπείας την εποχή που εμφανίστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, το οποίο όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ήταν ουσιαστικά μια επιχείρηση ροκανίσματος μυστικών κονδυλίων που ενορχηστρώθηκε στο εσωτερικό της ΕΥΠ.
Ο Αγγελάκης μετά τις διαδικασίες που ξεκίνησαν εναντίον του, εμφανίστηκε σε ανακριτές ως πληροφοριοδότης για "μεγάλες υποθέσεις κατασκοπείας" χρησιμοποιώντας ως μάρτυρες την ομάδα της ΕΥΠ η οποία δρούσε υπό τις εντολές του και είναι υπόδικη σε πολλές υποθέσεις.
Τη χρήση των πλαστών αποδείξεων από την ομάδα Αγγελάκη, φαίνεται πως γνώριζαν οι σύμβουλοι του Σαμαρά. Ένας από αυτούς μάλιστα τις επεδείκνυε σε ξένους δημοσιογράφους την περίοδο που αυτοί ρωτούσαν για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ.
Για την υπόθεση της πλαστής απόδειξης παραπέμπεται να δικαστεί και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.
Δείτε τα ντοκουμέντα
Ο Κώστας Αγγελάκης
aggelakis.jpg
Ο Σοφοκλής Κουκουλίτσιος
koukoulitsios.jpg

Η πλαστή απόδειξη που εμφανίζει τον Βαξεβάνη ως έμμισθο της ΕΥΠ
plasti-apodeixi-eyp1.jpg
Η γραφολογική εξέταση αποδεικνύει την πλαστότητα της δήθεν απόδειξης της ΕΥΠ
forensicassociates.jpg  ypografes3.jpg

Η γυναίκα που εμφανίστηκε στο HOT DOC και αποκάλυψε πως δούλευε για την ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ
dsc_1598.jpg

Το διαμέρισμα με τις κρύπτες που είχε νοικιάσει η παραομάδα της ΕΥΠ

rizariou-krypti2.jpg  dsc04434.jpg

If Elgin was in.....



 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3OgXLH3lZxb1PYTAGeby2qA7CoZONBiNWl0DIvoLVHUHPIZfS1WAa24OIgwqvMyqDN2s2GBZAvQHZ885kN_llgbmySmF9CpG-oC_AVr_pQbUWyI7_GGzTUxkqQxlANPL-EE9toTeIZq3y/s640/480315_10151718746819057_1676597208_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjtqcYh5DE5TPlNKWvJe1hzAGjy9Ukx_mHBr8auoL5fcYgRksRRyJg_9t6Bj_uyXCcRE3D3TZ984k-sHehs-9-Hw42RIstnMKZxINWXAm0GCtbQxTrwNOIx0x9-1CRH6SYU_7-YHeZabb3/s640/418681_10151753598934057_1380465078_n.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsYV9GM9zuKlH3VS6qlK14da5IPi7R8BwXqT1Wwuq7oVT5MIF11D6grLvD2w6wrDTIHtRz_oKrcNJ4_bL0f520BkNdV_RPQtEpUvXEISQEsgInS-GN9nL0bGNFqElFJ7kJ2PmremZjTlnZ/s640/554987_10151715972169057_1817643460_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEia80jeDI6pjHGrJpo2SQw0STijYpAWU4EkVOh7WTdeaDEY3jqkSXhmaYnQOQQBCi7vkp_1Q4Wq0FXhJ9MluxoPuRkP2sjswQHX-dgjH3BJfDd8AY6J26es8HJkXhhKiJ__EH5XJn3igx9K/s640/483266_10151715993159057_1615220829_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7t4HljZAjbGNqC-qmOiW-eUD83cP5wE6UT_JjNUB_ew2nchpIaR8iyQq7uMLNExNWhSvnnpLPWwhyphenhyphen_5XRB9jzZ0FT6YfqSHDUHYa0xZX7rXb8B2L_OYnfWUxCEcbVmU4WOPC2Usfy1CzW/s640/539213_10151716859099057_1732941760_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjW2FSK4hMc7t6_qIUKSQwmGZgWCIEIEBPaqsNyiGfmFtn-iXNK8IyWZdXFBq0ePa772kXthn3fdqI9QQ15fLZQIEjL60K1K5LHtQHpTag4h5Uv_OwLWJ-3qF7yRZaVIUVOYUwUX1y-K20Z/s640/428779_10151715516134057_1534044412_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQNoNQWYX4fliT-zRhKsc_EcvLpi9F-N6sZdnO54KIlpXFh5qQXuuf3n323pF1lhsKbXEqzOOa8YSAIWoaFJ27ShpYeWaeI1DsRrcWtwgRkajSCiCTgq0Iw1hyPuasH00SWpq_SX63SuYF/s640/526525_10151715986444057_1734341070_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcf8-OV2SxLS7hyphenhyphenjKi08qeB-lIB5Uk8Ue1H659eMTRkHRs9A8id4G3s7dMqIe_F2yRfSxZQwQiwewoxGWpFT5ZeW-In6XqSju7amMpXC9s2VZbYr0pTWJoGYtWJZNFYJLrqkSsiqPA1lNR/s640/554943_10151716064824057_1912905328_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM8Htzv_EmrHcw8V5ah4TtCwRpiWVkuNOyQoJSveejKKGJGglcoTnBZqvuwfKqdPWIZtbTDOa97D2uxBkAU4dX4NxyK3vfJLlzOH7NMWrIHfQ6DSARg-SdKLwZJtVAQ_SpBOzWkWA3ehpy/s640/548067_10151693754179057_1914301181_n.jpg

THE PICTURE OF THEFT




Syrigos Efstratios
Electronic Senior Technician
Technical Services DepartmentAthens International Airport S.A.
Tel:210 3535280-Mob:6947726734
E-mail:Syrigose@aia.gr


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η ΜΚΟ του Φλογαΐτη που ξέχασαν όσοι πέφτουν από τα σύννεφα...



Το HOT DOC έχει προχωρήσει ουκ ολίγες φορές σε αποκαλύψεις αναφορικά με ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με κρατικό χρήμα και που  σε βάρος τους έχουν γίνει καταγγελίες για το έργο που παρέδωσαν. Μία από αυτές ήταν και η ΜΚΟ Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου. Η ΜΚΟ του καθηγητή Σπύρου Φλογαϊτη η οποία χρηματοδοτήθηκε συστηματικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Το 2006, όπως είχε αποκαλύψει το Ηot Doc ο τότε πρέσβης στη Βηρυττό Νίκος Βαμβουνάκης έστειλε στον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Με αυτό γνωστοποιούσε ότι ο Οργανισμός του κ. Φλογαϊτη, δεν έχει υλοποιήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Λίβανο για το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 335.000 ευρώ. Ωστόσο ο κ. Στυλιανίδης δεν έκανε τίποτα. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο κ. Φλογαϊτης υπήρξε κατά το παρελθόν εργοδότης του.
Το τσουνάμι της Ινδονησίας και οι διάφορες ΜΚΟ που ενεπλάκησαν στη συνέχεια ήταν μία ακόμη περίπτωση, από αυτές που είχε αποκαλύψει το HOT DOC. MKO κατέθεσαν προτάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στην ΥΔΑΣ. Χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω τηλεμαραθωνίων, δόθηκαν σε ΜΚΟ αλλά έκαναν φτερά. Ή ουδέποτε έφτασαν στο ΥΠΕΞ τα σχετικά παραστατικά που να αποδεικνύουν το που ακριβώς διατέθηκαν τα χρήματα αυτά. 'Ηδη για τις υποθέσεις αυτές η δημοσιογραφική ομάδα του Hot Doc έχει καταθέσει στην εισαγγελία όπου και διεξάγεται και σχετική έρευνα.
Μία επικερδέστατη μπίζνα, με βιτρίνα ΜΚΟ που αναλάμβανε την αποναρκοθέτηση περιοχών και κατάφερε να ροκανίζει τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, εξιχνίασαν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για το δημοσιογράφο Κώστα Τζεβελέκο, ο οποίος εμφανιζόταν ως ο πρόεδρος της ΜΚΟ και είναι ήδη προφυλακισμένος, της συζύγου του, ενός τέως δημοσίου υπαλλήλου, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών (3) συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που την επίμαχη χρονική περίοδο υπηρετούσαν στην ΥΔΑΣ, στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου του υπουργείου Εξωτερικών.
Σε βάρος του πρόεδρου της M.K.O. Κώστα Τζεβελέκου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης καθώς και Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων της INTERPOL για την υπόθεση. Την προηγούμενη Παρασκευή , μετά την απολογία του στην 4η Ειδική Ανακρίτρια, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τους συγκατηγορούμενούς του αναμένονται σχετικές αποφάσεις των δικαστικών Αρχών
Η ΜΚΟ εμφανιζόταν με αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών ανά τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, αφορούσε την πραγματοποίηση οκτώ προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο Λίβανο και στο Ιράκ. Με τον τρόπο αυτό έπαιρνε χρήματα από την ΥΔΑΣ. Με τη μόνη διαφορά ότι τα χρήματα ήταν παράνομα. Και αυτό διότι  μόνο σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προβλέπεται χρηματοδότηση που να καλύπτει το 100% του προγράμματος.
Στην προκειμένη περίπτωση η ΜΚΟ θα χρηματοδοτούνταν από το ΥΠΕΞ με το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος,  ενώ το υπόλοιπο 25% θα έπρεπε να προσέρχεται από συμμετοχή της ΜΚΟ. Από αυτά το 15% θα έπρεπε να είναι ως ίδια συνεισφορά σε είδος ή σε χρήμα και από τρίτες πηγές, όπως χορηγίες σε δωρέες.
Η επίσκεψη Λοβέρδου στη Βηρυττό
Τις ημέρες της παντοδυναμίας του ο κ. Τζεβελέκος απολάμβανε την εύνοια γενικά της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Κανείς δεν είχε μπει στον κόπο να σκεφτεί μήπως και στο εσωτερικό της ΜΚΟ γινόταν ατασθαλίες. Ο ίδιος δημοσιογράφος της “Εξόρμησης” και αργότερα του περιοδικού “Επίκαιρα”, διέθετε σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr υψηλές προσβάσεις. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνεται ο κ. Τζεβελέκος στη Βηρυττό το 2002 μαζί με τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδο. Ήταν οι εποχές που η ΜΚΟ του κ. Τζεβελέκου σχεδόν αγιοποιούνταν από το ΥΠΕΞ.

Λοβέρδος Τζεβελέκος

Έκαναν πάρτι με τα λεφτά του ΥΠΕΞ
Ωστόσο, προκειμένου να καλυφθεί η ελλειματική συμμετοχή της ΜΚΟ, επινοήθηκε τέχνασμα εικονικών δωρεών. Πιο απλά αλλοδαποί εργαζόμενοι που συμμετείχαν στα προγράμματα αποναρκοθέτησης εμφανίζονταν να επέστρεφαν στη ΜΚΟ υπό τη μορφή δωρεάς το 20% - 30% των φερόμενων αποδοχών τους. Τα χρήματα αυτά η ΜΚΟ δεν τα καταχωρούσε όπως και θα έπρεπε να κάνει στα σχετικά βιβλία που τηρούσε. Αντίθετα τα παρουσίαζε ως ίδια συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο πρόεδρος και διάφορα μέλη της ΜΚΟ φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν τα χρήματα από τα κονδύλια του ΥΠΕΞ, λες και πρόκειται για δικά τους χρήματα. Ενοικίαση γραφείων της ΜΚΟ στην Αθήνα, προμήθεια αναλώσιμων, ακόμα και σε αγορές σε super market, πληρωμή εστιατορίου και parking του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του προέδρου, ήταν μόνο μερικά από αυτά
Και άλλες παραβάσεις
Οι συγκεκριμένες παραβάσεις όμως δεν ήταν και οι μοναδικές. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Οικονομική Αστυνομία:
δε ζητήθηκε, όπως επιβαλλόταν, σε καμία περίπτωση αποναρκοθέτησης, στις χώρες εκτέλεσης των προγραμμάτων, η έγκριση της οικείας Ελληνικής Πρεσβείας, σχετικά με τη σκοπιμότητα υλοποίησης.
οι καταβολές χρηματοδότησης πραγματοποιούνταν ενώ δεν υποβάλλονταν εκθέσεις προόδου.
γίνονταν δεκτά παραστατικά στην αραβική ή τη σερβική γλώσσα χωρίς να υπάρχε η υλοποίηση των προγραμμάτων από τις οικείες ελληνικές Πρεσβείες, κάποιες φορές μάλιστα η εκτέλεση τελούσε σε άγνοια των διπλωματών, ενώ ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη ΜΚΟ, από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ήταν ανύπαρκτος.
Που εμπλέκονται οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ
Οι ευθύνες των συνταξιούχων ή εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων είναι μεγάλες. Σύμφωνα με την Αστυνομία βεβαίωναν εν γνώσει τους ψευδώς σε δημόσια έγγραφα σχετικά με την νομιμότητα και κανονικότητα των κονδυλίων που εκταμιεύονταν προς την ΜΚΟ για την υλοποίηση των προγραμμάτων. Τα χρήματα αυτά τα “βαφτίζαν” ως συμμετοχή του  Δημοσίου και προέβαιναν στην σχετική εκκαθάριση και εντολή πληρωμών.
Όλοι τους εμπλέκονται ανάλογα με τη θέση και τα καθήκοντα που είχαν αυτή την περίοδο. Σε ότι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της ΜΚΟ και της συζύγου του, η οποία ήταν και μέλος του ΔΑ, το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών αποφάσισε με βούλευμα να μην εκποιηθούν. Την ίδια ώρα που κατασχέθηκε και παραδόθηκε στον ΟΔΔΥ πολυτελές επιβατηγό όχημα, περιουσιακό στοιχείο της ΜΚΟ, το οποίο χρησιμοποιούσε κατά τις μετακινήσεις του ο πρόεδρός της.

Το Hot Doc έχει προχωρήσει ουκ ολίγες φορές σε αποκαλύψεις αναφορικά με ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με κρατικό χρήμα και που  σε βάρος τους έχουν γίνει καταγγελίες για το έργο που παρέδωσαν. Μία από αυτές ήταν και η ΜΚΟ Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου. Η ΜΚΟ του καθηγητή Σπύρου Φλογαϊτη η οποία χρηματοδοτήθηκε συστηματικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Το 2006, όπως είχε αποκαλύψει το Ηot Doc ο τότε πρέσβης στη Βηρυττό Νίκος Βαμβουνάκης έστειλε στον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Με αυτό γνωστοποιούσε ότι ο Οργανισμός του κ. Φλογαϊτη, δεν έχει υλοποιήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Λίβανο για το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 335.000 ευρώ. Ωστόσο ο κ. Στυλιανίδης δεν έκανε τίποτα. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο κ. Φλογαϊτης υπήρξε κατά το παρελθόν εργοδότης του.
Το τσουνάμι της Ινδονησίας και οι διάφορες ΜΚΟ που ενεπλάκησαν στη συνέχεια ήταν μία ακόμη περίπτωση, από αυτές που είχε αποκαλύψει το Hot Doc. MKO κατέθεσαν προτάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στην ΥΔΑΣ. Χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσω τηλεμαραθωνίων, δόθηκαν σε ΜΚΟ αλλά έκαναν φτερά. Ή ουδέποτε έφτασαν στο ΥΠΕΞ τα σχετικά παραστατικά που να αποδεικνύουν το που ακριβώς διατέθηκαν τα χρήματα αυτά. 'Ηδη για τις υποθέσεις αυτές η δημοσιογραφική ομάδα του Hot Doc έχει καταθέσει στην εισαγγελία όπου και διεξάγεται και σχετική έρευνα.

Δωρεάν πιλοτικό πρόγραμμα άθλησης και ποιότητας ζωής, ειδικών ομάδων πληθυσμού


Τον τελευταίο χρόνο η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια μεγάλη οικονομική κρίση με δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, καθώς η μείωση αλλά ακόμη περισσότερο η απουσία εισοδήματος επιφέρει πλήγματα στην ικανότητα των πολιτών για αξιοπρεπή διαβίωση και ωθεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η ανεργία ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται να σχετίζεται με την υιοθέτηση λιγότερο υγιεινών συνηθειών, και συνοδεύεται από ψυχικές διαταραχές (άγχος, κατάθλιψη). Σκοπός του  προγράμματος είναι η ανάπτυξη στοχευμένων Αθλητικών δράσεων και προγραμμάτων ένταξης ειδικών ομάδων του πληθυσμού που βιώνουν έντονα τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο και την στοχευμένη ανάπτυξη της αθλητικής συνείδησης του γενικού πληθυσμού.
Μέσω των προγραμμάτων αυτών ο Δήμος στοχεύει στην προαγωγή και καλλιέργεια των αξίων της ευγενούς άμιλλας, την διδασκαλία της τεχνικής των αθλημάτων μέσα από καινοτόμα προγράμματα - δράσεις για την μύηση στις αθλητικές αξίες και την σωστή σωματική και κινητική ανάπτυξη, ενισχύοντας έτσι την διάθεση των πολιτών για την συμμέτοχη τους σε ένα υγιή τρόπο ζωής και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων που προαναφέραμε τόσο μέσω της άσκησης όσο και μέσω της επανένταξης σε κοινωνικές ομάδες. 
Περιγραφή του προγράμματος και τρόπος συμμετοχής
Διάρκεια:
  • Η πιλοτική φάση εφαρμογής του προγράμματος θα έχει διάρκεια 6 μήνες. Τα προγράμματα άσκησης θα πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα ενώ οι ομαδικές συνεδριάσεις θα γίνονται  ανά 15 ημέρες .
Τόπος διεξαγωγής προγράμματος:
  • ΑΘΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ  “ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ” και 2ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΑΚΑ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Δικαίωμα συμμετοχής:
Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι ενταχθούν  στις κάτωθι ομάδες στόχου.
Ομάδες στόχου:
1.        Άνεργοι ηλικίας 35 έως 55 ετών
2.        Νέοι άνεργοι  18- 35 ετών
3.        Συνταξιούχοι άνω των 55
4.        Γυναίκες που δεν εργάζονται  από 28 έως 45 ετών
Α ΦΑΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ έως 28/2/2014
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν την αίτηση δήλωση ενδιαφέροντος συμμέτοχης στο πρόγραμμα - ερωτηματολόγιο  και να προσκομίσουν τα κάθε φορά προβλεπόμενα δικαιολογητικά:
1) Επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3) Βεβαίωση του Δήμου περί μόνιμης κατοικίας.
4) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργος (ομάδα 1 και 2).
5) Βεβαίωση συνταξιοδότησης ( ομάδα 3) 
6)  Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι δεν εργάζεται (ομάδα 4)
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παλλήνης, που βρίσκονται στην οδό Κλειτάρχου& Αριστείδου στον 1ο όροφο, τηλ: 210.66.19.937, fax: 210.66.19.938.
Β' ΦΑΣΗ - Ένταξη στο πρόγραμμα
Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα μοριοδοτούνται σύμφωνα με τα ειδικά οριζόμενα κριτήρια της ομάδας στόχου και θα κατατάσονται στο ανάλογο τμήμα της ομάδας, με μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό ( 40 άτομα ανά ομάδα / 10 ανά τμήμα ) .
Στην φάση αυτή οι επιλαχόντες  καλούνται να δηλώσουν την οριστική τους αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και να προσκομίσουν πιστοποιητικό υγείας από καρδιολόγο και δερματολόγο .

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τι θ' αλλάξει από 31 Μαρτίου στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία


Τα πάνω κάτω έρχονται στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία από την 31η Μαρτίου του 2014 στη χώρα μας καθώς μετά από συνεχείς αναβολές και καθυστέρηση περίπου ενάμιση έτους ενεργοποιούνται διατάξεις... που ενισχύουν τα δικαίωματα των καταναλωτών τηλεφωνικών υπηρεσιών. Πλέον οι εταιρίες υποχρεούνται να τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων κινητών και να μπλοκάρουν τη χρήση των τηλεφώνων αυτών, να επιστρέφουν χωρίς αίτημα του καταναλωτή αναλογία του παγίου σε περίπτωση διακοπής τω υπηρεσιών άνω της μίας ημέρας (βλάβες ειδικά στα σταθερά τηλέφωνα) ή όταν οι υπηρεσίες είναι κατώτερες των συμφωνηθέντων, να μην κόβουν για χρέη τις συνδέσεις αν δεν έχουν προειδοποιήσει 15 ημέρες πριν (το SMS δεν θεωρείται ειδκοποίηση) καθώς και να διατηρούν για μεγάλο διάστημα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι χρεώσεις που επιβάλλουν στους καταναλωτές είναι ορθές

Αναλυτικά οι νέες διατάξεις προβλέπουν:
1. Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών. Η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική έγγραφη αίτηση

Τι αλλάζει για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναλυτικός οδηγός - Dikaiologitika

Τι αλλάζει για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναλυτικός οδηγός - Dikaiologitika

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ:  Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Έθνος 17/2/2014....

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ:  Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Έθνος 17/2/2014.
...
:  Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Έθνος 17/2/2014. Δάνεια σε υπερχρεωμενα κόμματα. Χρειάστηκε να απαντήσει ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτρο...

That 4-year-old Syrian refugee wasn’t alone, but his story is still heartbreaking

The image of a 4-year-old Syrian refugee seemingly alone as he crossed the border into Jordan tore at the heartstrings. The photo showed Marwan, clutching a plastic bag with the desolate desert behind him, being greeted by U.N. officials.
The picture struck a chord and quickly went viral, with a tweet from CNN anchor Hala Gorani shared over 8,000 times.

Andrew Harper, the U.N. relief agency's representative in Jordan, had initially posted the picture saying Marwan had been "temporarily separated" from his family. He later clarified that Marwan had been reunited with them soon after he shared this picture, showing the boy at the back of a group of refugees.

With thousands fleeing the Syrian conflict every day, it is not unusual for parents to momentarily lose sight of their children in the chaos of border crossings, Harper explained.
The fact that the boy was never alone doesn't make Marwan's story, or the stories of the more than 1 million other children who have been forced to flee their home country, any less heartbreaking. Hundreds of children are forced to make the perilous journey out of Syria without a parent or an accompanying adult, with more than 1,000 in Jordan alone, according to Unicef. The lack of a timely viral photograph does not change that.
Read about the horror stories from Aleppo as barrel bombs are unleashed over the city and the desperate measures people had to take to survive in Homs.

Τι έριξε τα κτίρια στην Κεφαλλονιά

Το τριώροφο έγινε διώροφο. Ο πρώτος όροφος δεν άντεξε το μεγάλο φορτίο και κατέρρευσε
 
Πώς και ποια άντεξαν, ποιες αστοχίες παρατηρήθηκαν και πώς οι τεχνικές αυθαιρεσίες μειώνουν δραματικά την αντοχή των κατασκευών
 
Ο σεισμός της Κεφαλλονιάς ανέδειξε για μία ακόμη φορά τη σημασία που έχει η σωστή κατασκευή των κτιρίων, αλλά και τον κίνδυνο που ενέχουν οι αυθαίρετες επεμβάσεις και προσθήκες. Ενα κτίριο γερό όμως, με αντοχή στους σεισμούς, δεν αρκεί να έχει κατασκευαστεί σωστά. Θα πρέπει και να συντηρείται τακτικά.  «Μια καλοδιατηρημένη κατασκευή διατηρεί την αντοχή της στον χρόνο και στον σεισμό» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών και διευθυντής του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνος Σπυράκος.

Προϋπόθεση παραμένει η ορθή κατασκευή του κτιρίου, βάσει του αντισεισμικού κανονισμού. «Σωστή κατασκευή είναι αυτή που σε έναν ασθενή σεισμό δεν θα υποστεί πρακτικά καμία βλάβη, ενώ σε έναν ισχυρό σεισμό θα υποστεί επισκευάσιμες βλάβες, χωρίς τραυματισμό των χρηστών της» επισημαίνει ο καθηγητής. 

Τα κτίρια στην Κεφαλλονιά στην πλειονότητά τους συμπεριφέρθηκαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά,